Reportáže

Zpět na článek

Volby ve vyplaveném Jesenicku nikoho nezajímají: Máme teď úplně jiné starosti, mělo se to posunout

6 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Já ty lidi do jisté míry chápu, ale stejně tak oni musí pochopit, že volby se jen tak posunout nedají. Musí to být zákonem, ten musí schválit sněmovna, Senát a podepsat prezident. A musí to být za daných podmínek, tedy za vyhlášení nouzového stavu, o který musí někdo požádat. Ani Olomoucký, ani Moravskoslezský kraj o nic takového nepožádal. Zajistit volby technicky není zas tak složité, ministerstvo vnitra to zvládne, má k tomu jak lidi, tak prostředky. A teď to PODSTATNÉ. Na likvidaci škod a především pak na protipovodňová opatření zamíří do postižených oblastí desítky miliard korun a to v následujících dnech a týdnech. Vláda uvolní 30 mld., dalších 50 mld jsme dostali od EU. K tomu peníze z krajů, obcí, pojišťoven a darů. Dohromady se bavíme o částce, která bude hodně přes sto miliard, tedy více, než byly škody. A většinu těch peněz bude investovat obec nebo kraj. Takže ti postižení lidé jsou sami proti sobě, pokud si nenajdou pár minut na to jít k volbám. Ty volby budou platné i bez jejich hlasů, nicméně za pár let si právě tihle lidé budou stěžovat, že někdo rozhoduje o nich bez nich...
Radek Kocvelda
@jir-ka poště házet bahno ze sklepa blbci
Pavel Kula
Mělo se to posunout. Přišlo by o pět lidí víc.🙂
lug70
@Frank51482 Je to ale zajímavé, že povodní nejvíce postižené oblasti jsou zrovna ty, ve kterých mají strany 5koalice nejmenší podporu. Velmi zajímavé je taky to, že meteroologové najednou s jistotou věděli, že budou povodně s nějak podezřele velkým předstihem. Přitom jindy mají problém s předpovědí počasí se vůbec trefit i dva dny dopředu. Oblačnost se taky velmi zvláštně točila furt na jednom místě, jako by ji tam něco násilím drželo. Těch zvláštností či náhod je nějak příliš.
Frank51482
To se samozřejmě dalo čekat. Ovšem tato situace silně nahrává pětidemolici, protože lidé ze sev.Moravy většinou tuto chamraď nevolí a volí jiné strany. Proto termín voleb tito zmetci neposunuli. Oni zkrátka udělají naprosto vše, jen aby zůstali u koryt. A vypadá to, že si s nimi ještě užijeme.
jir-ka
@Uživatel_5734171 Máte naprostou pravdu . Těch pár minut u volební urny nikoho nesloží . Ano , později ti samí potom budou nadávat a kritizovat vládu , že se NESTARÁ . A budou vykřikovat státe POMOZ NÁM ! Následky povodně budou likvidovány . Samozřejmě nikdo nemá prsten princezny Arabely , takže to nebude hned . A situaci využijí hnutí a strany , které na vládu útočí a kritizují , přičemž ony v minulosti ukázali , že v krizových situacích naprosto selhali . Viz dvě předchozí vlády . Jít k volbám je to nejmenší co mohou udělat .