Komentáře

Zpět na článek

Přísaze se zadřel motor. Šlachtovo lavírování, jestli se vymezovat proti ANO, je bizarní kabaret

1 komentář

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Coby politolog amatér si dovolím zhodnotit šance Přísahy a Motoristů.
Jsou nevalné.
1. Nikdy nebudou kandidovat v koalici, protože by se báli zvýšeného kvóra (7%). Což výrazně snižuje jejich šance. Je téměř vyloučené, aby se obě strany dostaly přes 5 %.
2. Mají kritický nedostatek lidí. To je problém všech těchto stran. Většinou mají jednu dvě osobnosti a to je skutečně pro kandidaturu v celostátních volbách málo. Přesně proto uspěli v eurovolbách, tam je celé Česko jeden volební okrsek.
3. Motoristé nemají ani stopové množství programu. Spalovací motor jako program je skutečně žalostně málo, mohlo to zafungovat v eurovolbách, ale do sněmovny to nestačí
4. Přísaha, PRO, Stačilo, Trikolóra, SPD, Motoristé... Ti všichni loví ve stejném rybníku, kde je navíc porybným Babiš. Jinými slovy, aby uspěli, musí se zároveň proti Babišovi vymezit, jinak voliči nemají důvod volit nějakou pidistranu, kde nemají jistotu, že jejich hlas nepropadne. Jediným, kdo se zatím z tohoto spolku proti Babišovi vymezuje, je Okamura, Ale zároveň říká, že by chtěl s Babišem vládnout...)))) Ostatní tlupy více či méně otevřeně koblihové tlupě nadbíhají, Motoristé velmi hlasitě, dokonce si řekli i o podporu pro svého senátního kandidáta politického turistu Borise Šťastného. A tu podporu dostali, i když při zahájení kampaně někdo mohl Nachera z ANO přehlédnout.
5. Pokud někdo chce argument, proč Motoristé nemají šanci, nechť se podívá na Twitter předsedy strany Petra Macinky, mluvčího Institutu Václava Klause. Koncentrované peklo. Postpubertální šašek, jehož nejčastější odpovědí na kritiku je "lehni, bobku"...