Komentáře

Zpět na článek

Páral: Konec českého autolandu se blíží. Green deal drtí průmysl, bude se propouštět

8 komentářů

lug70
Bruselskými "elitami" plánovaná deindustrializace Evropy zářně pokračuje. Takže soudruzi "Hurááá" vstříc chudobě a ještě více Green dealu. To je všechno centrálně řízený záměr.
kosmos kosmos
Zavolejte středuli ta vás zachrání 🤣👍
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@kosmos kosmos
středuli a hustou dvojku Maláčovou se Stropnickým...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Tohle jsou zase takové klasické nesmysly automobilové lobby. Automotive byla nafouknutá bublina, pokud končí, je to jedině dobře. Auto má sloužit k přepravě lidí a zboží z bodu A do bodu B. Nemá sloužit jako motor ekonomiky. Je opravdu šílené kupovat si každých pět let nové auto. Měl jsem tři Octavie a každá další je horší. Nejlepší byla jedničková na benzín. Minimum elektroniky, naprostá spolehlivost. Pak jsem si koupil novou dvojkovou, tam už to bylo slabší. teď mám trojkovou z ročního operáku a další už nechci. Já opravdu nepotřebuji, aby mi počítač hlídal každý nesmysl. Pak stačí banální závada a auto je nepojízdné. Ve finále člověk zjistí, že půlku svého příjmu dává na koupi a provoz auta.
Jinými slovy, ekonomika musí jít jiným směrem a musí platit, že ten směr musí být především udržitelný. Tato země se musí víc orientovat na služby, terciální sféru a další odvětví. Turismus je třeba odvětví, které je schopno výpadky automotive nahradit. A zahraniční turisté jsou v podstatě totéž, co export. Stejně tak nejrůznější zdravotnické obory, lázeňství apod. Tam je obrovský potenciál. To jsou přesně ty vize, které této zemi chybí...
Viliček
Problém neni, že stoupá nezaměstnanost. Máme přezaměstnanost. Problém je, že ubývá produktivních míst a erár bují.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Viliček
je to tak, tato země musí začít produkovat HODNOTY. Když koupím cihlu a desetkrát ji přeprodám, žádná nová hodnota tím nevznikla. A na tomto principu bohužel funguje většina současné ekonomiky...
shoogy77
Dyť prej chybí 250 000 lidí v průmyslu?Tak to zas tak horký nebude ne?
Richard Šebesta
Grenn deal drtí průmysl,bude se propouštět. Ursula ty nezaměstnané zaměstná,nebojte. To je ta správná komunistická politika !