Zprávy

Zpět na článek

Šlachta bude senátorem, křeslo obhájil i Drahoš. Poprvé senátní volby vyhrálo hnutí ANO

23 komentářů

Uživatel_5734171
@Petr Minář
Čistě statisticky ANO ty volby vyhrálo, ale jinak dostalo v senátních volbách nakládačku, což není překvapení. "Problém" té statistiky je, že nemají kam zařadit senátory, co kandidovali s podporou více stran. Takže ODS získala samostatně 2 mandáty, ale šest dalších kandidovalo s jejich podporou, Totéž STAN... Takže ANO získalo 8 mandátů plus jeden mandát "jejich" Šlachta a zbylých 18 mandátů získali kandidáti s podporou vládních stran. Vysloveně nezávislý tam v podstatě není nikdo, na druhou stranu jsou to většinou výrazné osobnosti, které rozhodně nebudou loutkami stranických sekretariátů. Já jsem spokojen. A hlavně mám radost z toho, že Urválková dostala brutální nakládačku, podobně jako všichni kandidáti, které osobně podporovala Schillerová. Její podpora funguje jako polibek smrti...
Petr Minář
@Josef Crhonek Nevíš, koblihu, kdy a kde tvůj pán, estébák Bureš, jak před volbami sliboval, začne vracet po tomto dalším vítězství lidem, co jim asociální Fiala ukradl? Díky za zprávu.
jerryx
Hilšer neuspěl s jasným programem- nahrabat si.
Petr Minář
Připadám si jako mezi blbci. Strany vládní koalice získaly 15 křesel, ANO 8 (slovy osm) a tím VYHRÁLO volby... Pokud to tu nepíše jako placenou reklamu na ANO nějaký Agrofertem placený novinový šmok, tak se zde už tragicky projevuje v praxi zanedbávání výuky matematiky v našem školství.
Asatin
Vladni koalice ma v senatu jasnou vetsinu a taky ustavni vetsinu.Estebak jako vzdy, ma prd.
Michal Kelner
@Richard Šebesta Ríšo, kromě katastrofální neznalosti matematiky jsi mimo i v sociální inteligenci.
Žádnej volební neúspěch nezažívám, protože jsem ani nekandidoval.
A 15 zvolených provládních senátorů z 27 volebních obvodů opravdu není porážka.
Dovzdělej se, působíš tu trapně.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Mimochodem , chápu že neúspěch se těžko přijímá. Rozpadající se vládní seskupení taky o něčem svědčí. Prohráváte na celé čáře. Smiř se s tím.
Richard Šebesta
@Michal Kelner Jak se jmenoval ten film ? Ještě větší blbec než jsme čekali. To je na tebe jako ušité. Porážka v eurovolbách a v krajských a jasné vítězství ANO a dalších opostran zejména v eurovolbách to je co ? Dodám,že nejsem volič ANO ale respektuji fakta. Navíc i v senátu ANO posílilo. Fakta neobkecáš. Fiala i Bureš se v senatních volbách považuji za vítěze. Pravdu mají svým způsobem oba. ANO posílilo ale vládní grupa má nadále většinu. Tak si vyber.Asi tak.
Michal Kelner
@Richard Šebesta Ríšo, nauč se počítat.
15 nově zvolených senátorů kandidujících za vládní strany, 8 nově zvolených senátorů za koblihy.
Jestli tomu říkáš prohra vládní grupy, měl by ses jít dovzdělat.
Umíš kolem sebe akorát kopat jako ten puberťák Bartoš a sám nic neumíš
jerryx
@Pavel Nyklíček Někdo je sice ještě mladej, jako kolega Hilšer ,ale stejně ho už bylo v politice dost.
Richard Šebesta
@Michal Kelner Číšníku utěšuj se ,když ti tak málo stačí ke štěstí. Po dvou prohrách vládní grupy vy, jejich voliči máte nervový tik a už vám místy hrabe. Tvoje vládní grupa půjde za rok do kopru a co je nejhorší pokud se Konečná a ta její komunistická banda dostane do sněmovny a je jedno jestli jako stačilo nebo sami, je to hlavně vina této vlády.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Vždy, když vidím Alenu, tak zpozornim. Je zajímavá na pozorování.
Pokaždé přemýšlím, zda mluví tak pomalu proto, aby dohnala myšlenku jejího vůdce, nebo jestli to někde na zdi promítají.
Čím ale u mě spadla na úplně dno, byly ty Tiktokové pasáže. V šedesáti letech se takhle ponižovat nemá nikdo zapotřebí. Alena ano.
Richard Šebesta
@Frank51482 Souhlas .
Pavel Nyklíček
@Josef Crhonek
Ta to zcela jistě.
Určitě bude lip. Zvednou se důchody, daně se nezvýší, stát se bude řídit jako firma, Babiš postaví Onko centrum a vystoupíme konečně z EU.
Zastavíme podporu UA a z Ficem a Orbánem vytvoříme silnou G3 a už se nebude lhát.
Zapoměl jsem něco?
Pavel Nyklíček
@jerryx
Ráno jsem si jen tak pro radost zalistoval v seznamu hnutí DNO.
Taková trochu LDN.
Babiš, Váňa, Válková a dalších asi 15 členů ve věku 70 až 80 let...
Je to k zamyšlení.
Pavel Nyklíček
@Michal Kelner
Jojo. Pročistilo se to. Problém malých populistů je v tom, že nikdy nemohou dostatečně pokrýt politickou scénu ve chvíli náhodného zvolení.
Vidíme to i u ANO, kde kumulace funkcí je všudy přítomná a dělat dobrou práci a sedět na několika židlích současně, tak to dovede jen ANO.
A to nedávno ukazovala televize v PS, jak konkrétně poslanci tohoto hnutí měli slovní výlevy o kumulaci funkcí....👌 a že to nepřipustí a ejhle.....
I nouze donutila Dalibora hrát na housle.
Třeba teď ten pokus 71 létě Válková, nebo ten 71 lety kozel Váňa, Babiš 70, Bačiak 72, Feber 73, Menšík 74, Musil 71, Nedvědice 71, Schmeidler74, Vizula 72, Síla 74, Rais 75, Pilný 80, Malý 73....
Je to k zamyšlení...
Frank51482
@MAN5 Pořád ale lepší, než hlupák a parazit Drahoš.
Frank51482
@Saša Krach Ta usyčená kreatura Němcová by mohla chodit strašit neposlušná děcka.
Saša Krach
A paní Němcova přítomna je ..ano
Tak můžeme začít...🤣😂🤣🤣🤣😂🥵
Zdeněk Rezek
Je mi už dlouhodobě z titulkáře Reflexu blbě... navíc Kaiser? Hnusně složená kytka....
Nejmenší zlo? Respekt..
Michal Kelner
Za mě super výsledek.
Komunisti, okamurovci, raichlovci a další dezoláti bez mandátu je dost dobrá zpráva.
MAN5
Fízl senátorem 😡
Anonym
ANO je jednička a to samé bude u voleb v roce 2025....kdy bude konečně konec prolhaného Fialy a jeho demoliční party...😡🥶😡