Komentáře

Zpět na článek

Volby do Senátu: Fiala kličkuje, Šlachta je kůl v plotě, osvěžení přinesou vědec Bárta a politolog Balík

13 komentářů

jhomolka
Jak čtyři ženy, Vilda Mráček je přeci slepice.
Pavel Nyklíček
Nedávno si dal někdo práci a udělal záznam z poslanecké sněmovny na téma kumulace funkcí.
Jediní, kteří brojili proti této kumulaci byli poslanci ANO....👌
Nyní, jak ANO nemá lidi je kumulace se strany tohoto protikorupčniho hnutí na tak vysoké úrovni, že časem tu bude jeden Havlíček a ten bude zastávat všechny funkce.
Každý myslící ví, že dělat 2 až 5 funkci nelze, ale to nikomu nevadí. Babiš velí.
Hlavně, že Babišovi bude líp a může splatit 50 mld bankám a vytřiskat od státu dalších 50 mld,.kde řízením firmy, jako státu 🙂, propadl za rok jeho majetek o dalších 50 miliard. Chudák.
To mu může vrátit do kasy jen stát!
U toho samozřejmě bude myslet na vás moji milí čehůni, abyste se měli stejně dobře jako on...
Něco jsem zapoměl?
jerryx
@Pavel Nyklíček Zajisté máte pravdu ale zapomněl jste na to, že Fialova vláda je tak příšerná, že to radši ten Babiš. A lepší Schillerová, než Pekarová a Vildumetzová než Nerudová. To samé, lepší Havlícek, než Stanjura. To je tak, když vybíráte mezi chřipkou a cholerou ,zvolíte chřipku. Opravdu nemíním poslouchat nějaké idioty, co si myslí, že Green Deal je šance, že potřebujeme migraci a že pohlaví je věcí volby.
Pavel Nyklíček
17 % je takřka nula. Babiš senát chtěl zrušit. Ani nyní tam nevládne.
Senát je určitou zárukou demokracie, ale i volby nám ukázaly, že agentury při dotazech zda známe své senátory musely konstatovat, že většina voličů ani netušila, kdo jsou jejich senátoři ..... 🫤
Pokud připočteme cenu za sjezdy, pronájmy vozový park a platy senátorů.......
jerryx
@Pavel Nyklíček To je svým způsobem pravda, v poslední době odmítli 2 nehoráznosti - pandemický zákon a Istanbulskou úmluvu. A to i hlasy myslících senátorů z vládních stran.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Je to stejné po každých volbách. Všichni jsou vítězi...))) Ono to má jistou logiku, protože jinak by museli převzít za neúspěch odpovědnost. Já mám tu výhodu, že si mohu dovolit luxus nestrannosti. takže:
1. ANO určitě čekalo lepší výsledek, ale pořád platí, že koblihy Senát "neumí", Takže 8 mandátů je v podstatě slušný výsledek. Ale pokud se podíváme podrobně na jednotlivé obvody, tak se jim daří jen v chudých regionech Slezska a severních a severozápadních Čechách. Jinými slovy, chudé regiony, často hornické oblasti, kde těžba skončila nebo bude končit.
2. ODS rozhodně zklamání, Senát býval jejich výkladní skříní a jejich kandidáti vyhrávali automaticky. Teď se musí sdružovat do nejroztodivnějších koalic, aby nějaký ten společný mandát umatlali.
3. STAN mírně posiluje, ale je to dáno tím, že se pod jejich značku dá schovat v podstatě cokoli
4. U lidovců platí totéž, co u ODS, ale tam nebyla tak velká očekávání, takže jeden mandát plus 5 mandátů s jejich podporou určitě špatný výsledek není
5. Totální debakl je u ČSSD. Kdysi nejsilnější senátní klub dnes přestal v podstatě existovat. Nula mandátů samostatně, jeden mandát v koalici s ANO
6. Šlachtova Přísaha oslavuje vítězství Pyrhovo, protože těžko může teď Šlachta kandidovat za rok do sněmovních voleb. Respektive může a asi i bude, ale bude to faul na voliče a nemusí mu to projít.
7. Pirátům se potápí bárka, tyhle volby na to daly jen razítko. U ostatní stran to ani nestojí za řeč, Okamurova SPD také debakl, ale tam se to dalo čekat...
8. Pochopitelně, že teď uslyšíme od těch neúspěšných, že by se měl Senát zrušit, ale to už je takový kolorit...
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Koblihy na tyto volby prdí...A účast 17 procent je ostudné ..A můžou za to koblihy.😂
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Saša Krach
já jsem rád, že hlupáci na tyhle volby prdí. Tím nechci říct, že kdo nechce Senát, je hlupák, ale troufám si tvrdit, že drtivá většina hloupých lidí k senátním volbám nechodí. Senát je mimořádně důležitá pojistka, protože bez ústavní většiny v obou komorách nelze měnit Ústava. A minulý týden jsem tu psal, že Senát se už několikrát "zaplatil", protože zrušil spoustu hloupých zákonů...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Tak už jen ten Kalůsok....slibuje to.
Saša Krach
Možná že tyto zbytečné volby zruší až volič tam prostě nepřij­de..­..😂😂­😂😂😂😱Už je to trochu ostudné 17 procent bomba..😂
Ovšem může se stát že přijde jeden volič...A senátor bude děkovat a chválit se jak dobře oslovil voliče.
A kecat že to je demokratický pilíř.
Je klišé....Výplata každý měsíc je paráda....😂😱
Avatar - Josef Crhonek
Josef Crhonek
Co se dá čekat od prolhaného Fialy....ten si nevidí na špičku nosu prolhanec prolhaný už aby skončil ostuda a zrádce Českého národa...😡😡😡
Pavel Nyklíček
@Josef Crhonek
Nevím, kdo by to měl po Fialovi zachránit.
Od revoluce jsme už všechny vyzkoušeli a nikdo se nesvědčí..
Máš nějaky tip. Rád sleduji politiku, aleje to Pat jak v ukrajinské válce. Ani tam ani spátky.
Ostatně účast byla ve volbách necelých 18.% a rusaci získali také 18%.
Proto to nikam nevede. Hnutí roztřištila demokratické strany a sama hnutí s jednim vůdcem, demokratické být nemohou... opravdu nemohou. Prostě o tu demokracii přijdeme stejně rychle,.jako jsme ji získali.
jerryx
@Pavel Nyklíček ODS zachránil Miloš Zeman, když po Nečasově ostudě docela vážně nominovali na předsedkyni vlády paní Němcovou. Kdyby tu vládu Zeman jmenoval, byla by po volbách ODS neparlamentní stranou. Za téhle krize vytáhl Blažek z klobouku Petra Fialu. Vypadalo to nadějně, konzervativní politolog, klausovec. Koho by napadlo, že zezelená, zgenderovatí , stane se v podstatě Pirátem a Ursuliným obdivovatelem. Teď se vzteká na Piráty a zase předvede obrat ke konzervatismu. Ale už mu to nikdo neuvěří.