Komentáře

Zpět na článek

Referendum o vládě v Senátu narazilo. ANO vyhrálo, ale nezopakovalo lavinu z krajských voleb

30 komentářů

Pavel Nyklíček
Mám každodenní příležitost hovořit s dříve narozenými a politika je pro ně něco sice známeho z televize, ale konkrétně pokud probiraám samotné hnutí ANO, tak musím konstatovat letité zjištění, samozřejmě i výjimka se najde, že vlastně senior není ten, kdo by měl skutečný přehled, jak politika funguje. Senior sice ten pocit má, ale pokud ho nenápadně odklonite na detaily senát, mandáty či preference, tak vlastně ve výsledku vzato zde hovoří jeden z příkladů 80 leté dámy, co věděla,. že nejlepší je Babiš a při dotazu proč, tak ho viděla v televizi....👌
V druhém kole voleb do senátu se voliči ANO už neobtězovali se svým hlasem v tak hojném počtu, jak v kole prvním, protože oni znají Babiše a těm kandidátům co jejich hlas potřebovali, někdo změnil jméno 🙄, které neznali...
A to všude kandidoval na billboardech fiktivní Babiš co polepil veškeré obce včetně silnic.
Pavel Nyklíček
@Petr Saturka
Opět famózní vítězství...👌
Slova Babiše po několika prohranych volebách v řadě. UFFF
Babišův volič nepotřebuje přemýslet.
Babiš už mu řekne, co si má myslet.
No neni to úžasně pohodlné?
kosmos kosmos
Dementi volí estébáka 😲👎
Petr Saturka
Ano zvítězilo nad vládou 8 : 15. Jen tak dál.
Pavel Nyklíček
@jitka56
Jasnačka. Rok je dlouhá doba, Babiš zas vyrazí po soudech a bude mít své starosti. Zvláště, kdyz teď prodělal za poslední rok 50 miliard. Chápete za rok!
Chtělo by to,
aby zas řídil stát jako firmu...👌v 71 letech už tak řídit prostatu.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Snažím se už 13 let zjistit, jakým směrem hnutí ANO jde.
Ve své podstatě si ho pamatuji jako protikorupční hnutí, ale pak Babiš začal chodit po soudech, strana měla Faltýnka a jemu podobné a bylo po iluzi.
I já ho jedenkráte volil.
Teď vůbec netuším jeho směřování a po přečtení volebního programu jsem zjistil, že tam není vlastně nic.
Jiné strany lespon slibují a on nic. Důchodovou reformu měl prý pár let v šuplíku, ale nikomu ji neukáže, tak tu starou zrušil.
Co mi, ale nejvive vadí, že už je ve vysokém věku, tudíž poslední volební období a nejsem si jist, zda právě on co má starosti až nad hlavu v soukromém sektoru, bude řidit stát zas jako firmy co mu jen za poslední rok prodělaly avizovaných 50 miliard! Za rok...dotace atd.
To nehovoří o dobrém výhledu do budoucna, ale hlavně o perspektivě vloženého hlasu.
Ted už nikdo v této republice nedovede něco vrátit do dobrých časů, ale že by právě Babiš?...
Vzpomínám, jak ve sněmovně křičel: já su miliardář a tak ma nikdo nemože uplatnit.....👌
Směšné že?
Pavel Nyklíček
Je pravdou a faktem, že vše se vždy odehrává přes čísla.
Pokud budeme brát, že Babiš někdy něco vyhrál, tak můžeme vzpomenou volby do sněmovny, které byly jeho pro mě jediným eho vítězstvím v kariéře politického obchodníka.
Byla to klasická trojkolka, plná hádek a osočováni, komunisti v pozadí....No nic moc.
Nevidím ani "vítězství "v Bruselu s dvanáctikolkou 👌, bez možnosti dosáhnout ničeho jiného než rebélie.
Prezidentské volby prohra o milion hlasů a ani dnešní senát po "vyhraných" volbách nemá.
Beru to tak že vždy minimálně 2/3 našeho národa Babiše nikdy nevolili. Jedná se o cca 4 miliony lidí(u úcasti cca 60%), kteří hlas ANO nedali a to pravidelně.
Můžeme polemizovat o tom, že za rok to už Babiš dá, ale tím, jak se vše na politické scéně "drobí, vznikají různá hnutí bez politického základu a kultury za pár dní, tak i ty budou muset mít přes 5%!
A teď. Může nové seskupení s 5% mít reálně dostatečný počet zkušených politických matadorů na to, aby dokázali vést tuto zemi?
Babiš je chce "vést" v zajmu vlasti, o tom žádná, ale co je pro něj ještě důležitější je vrátit letošní svoji podnikatelskou ztrátu 50 mld 👎a k tomu dalších 50 mld splatit 35 bankám !!
To půjde jen pokud podojí stát ( vzpomináte na nejlepšiho dřevorubce Moniku Babišovou a tendr na těžbu dřeva za 2 mld.?), ale nebojte se moji milí čehůni, na vás jistě myslet bude...!
Je starý a než umře musí mít pocit, že může stejně, jako Fico vrátit úder....smutné.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Tyhle pseudovolby do senátu s účastí necelých 18ti procent mi připomínají trochu válku na UA. Skoro 3 roky se to tam morduje a Rusko má po celou dobu také 18 %.👌
Obojí stojí peníze a peníze vždy rozhodnou.
Senát je tak trochu zbytečná "pojistka" demokracie a jestli někdo vidí nějaký finanční přínos na straně Ruska, tak mu skoro závidím jeho optimismus.
Drahoš se trochu od doby volby na prezidenta posunul, ale pořád tak nějak nic moc.
Kdo mě ale potěšil, tak to byla 71 letá Válková svým propadákem ve volbách.
Babiš nemá lidi a jeho soukmenovci nemají problém zastávat veřejné funkce ve věku 70 až 80.let! A to jsou u nich kolikrát běžné kumulace funkcí, proti kterým spoustu let "bojuji" 👌....
lug70
@jerryx Drahoše? Taky se divím. Toho zaprodaného slizouna s falešnými brýlemi a naslouchátkem v uchu už před prezidentskými volbami vypískali i v jeho rodném Jablunkově. Divím se též, kdo mohl volit i takového druhého podobného falešného slizouna Fischera. Třetí slizoun Hilšer naštěstí dostal od voličů nakopáno do zádele.
kosmos kosmos
@našinec v anomafii je samá verbež jeden vedle druhého 🤬👎
kosmos kosmos
@našinec čobolského 👎
jerryx
@Pavel Nyklíček Víte, co je legrace? Příznivkyni Urválka za ANO porazil ukázkový konzervativec s podporou ODS, kvůli kterému si Fiala asi musel něco vyslechnout od hysterických progresivistek ze SPOLU. Já sám jsem před 2 roky volil taky ukázkového konzervativce, senátora Canova , který tam je za vládní STAN, kde jinak Rakušan povinně šaškuje s duhovou vlajkou na Prague Pride.
Elte
V krajských volbách volilo ANO 35%, v senátních 9/28 = 33%. Vyložený propadak, pane redaktorem.
lug70
@našinec ve státě pod nadvládou organizovaného zločinu, jehož součástí jsou i represivní složky policie a justice, to jinak dopadnout nemůže.
kosmos kosmos
@našinec a všichni v anomafii kradou pro estébáka a přihrávají mu dotace na které nikdy neměl nárok a on jim dává za to desátky 🤬ten maká jen aby nakrmil svoje firmy a rozdává že státního svým hloupým voličům 😲👎
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Nejen v Ano. Stačí se podívat do Cibulkových seznamů, který není vlastně úplný a jsou v něm pouze spolupracovníci. Nedělám si žádné iluze o tom, jak to v ANO funguje, ale i jinde to není žádný zázrak. ....­....­...Mi­mocho­dem, historicky považujeme za demokraty lidi, kteří měli v KSČ či SSM vysoké funkce a včas změnili stranu. Bývalý "perzekuovaný" senátor Štětina v SSSR trávil více času než doma. A je tudíž nemožné, že by neměl něco společného s KGB.
kosmos kosmos
@Petr Saturejka tím se ani nechlub že jsi dutý jak bambus 🤣👍
Avatar - našinec
našinec
Kauza Dozimetr za této vlády dopadla zcela stejně jako Čapí hnízdo za té předpředcházející. Vlastně hůře - nedostalo se to ani k soudu.
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Ten nekandidoval. Ale nepochybuji, že na obou stranách jich bylo dost. A pokud myslíš Babiše, tak ten byl maximálně spolupracovník StB, nikoliv pracovník.
Avatar - našinec
našinec
@kosmos kosmos Kterého?!
PEtr Tobes
@jitka56 jiste, nevolila. ale to neznamena, ze nejde odhadnout, jak by asi dopadly volby do PS - a to pro vladni strany neuspesne, to je uplne jasne. slo to castecne odhadnout v roce 2020 z vysledku ANO, ktere bylo na sestupu a za rok se to potvrdilo, byt to bylo se stestim kvuli propadnutym hlasum uz tehdy a Babis byl docela oslaben po chaoticke vlade za covidu. Ze by se neco podobneho mohlo opakovat za rok je velmi nepravdepodobne, to je realita
jerryx
@Pavel Nyklíček Někdo je obviněn a někdo s Rédlem zakládal STAN a stále je poslancem a někdo měl od něj šifrovací telefon a je pořád ministrem vnitra. Babiš jim prostě jen překáží, kdyby nebyl v politice, obviněn by nebyl.
jerryx
@Pavel Nyklíček Zatímco vláda nám slibuje klimafanatismus, tedy drahé energie a časem blackouty jako v Zimbabwe, zvýšení daní, abychom mohli podporovat různé nepracující fanatiky a hysterky a za názor, že jsou dvě pohlaví, nám hrozilo vězení, narůst migrace a pak kriminality, protože policie bude pronásledovat kritiky vlády a nebude mít na běžnou kriminalitu čas. ( děje se tak třeba ve Skotsku) Prostě mají na nás požadavek , abychom byli zbabělí a hloupí a jim v těch papalášských hlavách pak po letech dojde to , co ví každý zedník hned. ANO jsem nikdy nesledoval, není to program pro mě, chci jen zabránit katastrofě a nemám chuť se ve svém věku bát takových arogantních pitomců jako jsou Sorosovi příznivci.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Děkuji. Politika mě nikdy nedokáže rozčilit, jen mám rád trošku toho náhledu, protože je zřejmé, že v české politice je právě ten lehký náhled potřeba a evidentně není.
Je to o lenosti. Jsem li líný myslet, dostanu svého politického guru takového, jakého si zasloužím.....
"On" jen vznikl na základě mé lenosti...
jerryx
@Pavel Nyklíček Babiše budou volit i lidi , co ho nemají rádi, třeba já, z toho prostého důvodu, že je třeba sestřelit Fialovu vládu a čekat, jestli se pak po Fialově vyhazovu obnoví nějaká pravice, neboť Babiš je nástupcem ČSSD.
jitka56
V krajských volbách nevolila Praha
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Máte palec nahoru. Je to tak.
Richard Šebesta
Pane redaktore je to klišé ale přesto to napíšu. Malíř se pozná podle tahu štětce, žurnalista podle toho jak píše. Vy tedy patříte prokazatelně k fandům vládní garnitury. Nic proti je to vaše právo, ale správný žurnalista by měl být objektivní byť fandi Petrovi nebo Pavlovi.Tedy dejme tomu že druhé kolo je malým vítězstvím vládní grupy,ale to nic nemění na faktu,že ANO posílilo.Navíc nesouhlasím s tím,že Šlachtův úspěch nic neznamená. Opak je pravdou. Jistě v senátu z toho bouře nebude,ale pro Přísahu a také pro Šlachtu samotného
to je náznak,že o něm a Přísaze lidí ví a že není úplně bez šanci za rok ve sněmovních volbách.Dodávám že Přísaha a Motoristé uspěli také v eurovolbách takže když si tyto fakta dáme dohromady je to pro Přísahu možné blýskání na lepší časy to možné podtrhuji. Když to budeme brát komplexně tedy všechny letošní volby plus současnou vládní krizi tak to pro Fialův kabinet nedopadlo dobře a jestliže u Přísahy by se mohlo blýskat na lepší časy u současné vlády to je přesně naopak. Toliko fakta. Poslední věc která hovoří jasně.Sám premiér Fiala v dnešní Partii přiznal,že hlavním poraženým v letošních volbách jsou Piráti,šli od porážky k porážce.
Richard Šebesta
@jerryx To beru,souhlas
jerryx
Zase to jednostranné vidění, když jsme u Dozimetru, tak se týká samotného založení hnutí STAN trojicí Rédl, Polčák a Gazdík. To pan Sezemský samozřejmě nevidí. A vláda je tu jen pro takové Sezemské, kteří se živí jejím chválením , jinak většina lidí chápe, že ti diletanti ,kteří umí jen lézt do zadku jiným diletantům v Bruselu, či neomarxistům, co ničí USA, nás vedou do katastrofy. To neznamená ,že by kandidáti ANO za něco stáli, ale kdo může volit třeba takového Drahoše?