Zprávy

Zpět na článek

Fiala chce mít ohledně koalice jasno do středy. Bartoš potvrdil odchod Pirátů z vlády

23 komentářů

Avatar - našinec
našinec
A pokud by tahle vláda nevyhrožovala nějakou reformou sociálních dávek, tak klidně mohla mít i o 100 tis. hlasů více. Já osobně se domnívám, že pokud by ty nastíněné reformy byly opravdu takové, tak že by to mohl být přínos pro stát i lidi. O co jde? Drábkova reforma udělala 100.000 zdravých lidí, které ale nikdo s ohledem na jejich zdravotní stav nebyl schopen přijmout a tak zůstali na sociálních dávkách. Jak jsem to však pochopil, tak, že Jurečkova reforma by tohle měla tohle trochu napravit a lidé se ZP či OZZ by si např. mohli přivydělat, což dosud není možné. De facto vlády od roku 2014 prosazovaly šedou ekonomiku.
Avatar - našinec
našinec
Představte si, že imigranti této vládě nepomohou a drtivě vyhraje ANO. Představte si, že hnutí ANO by se k současné vládě začalo chovat jako oni k opozici.
Richard Šebesta
@našinec To souhla­s.Sc­hwar­zenberg byl zkušený a vzdělaný i když jsem s ním nesouhlasil politicky byl na výši. Blembák Lipavský je proti němu NULA.
Avatar - našinec
našinec
Když dnes v Partii Jakob řekl, že Blembák je stejně kvalitní ministr zahraničí jako byl Schwarzenberg, tak to je za mne na "přesdržku" nebo žalobu.
giorgio287
Ať se ten fialový imbecil kopne do řiti sám!
Avatar - našinec
našinec
@jerryx Dvořák by na svých současných proevropských hodnotách ve Fialově proamerické vládě jako MZv by nemohl zůstat. Sám si musí vyhodnotit, co je pro něho důležitější - hodnoty či funkce.
Avatar - našinec
našinec
@Richard Šebesta Také jsem se Schwarzenbergem často nesouhlasil, ale bylo to důstojné a vycházelo to z úplně jiných základů než s Blembákem.
lug70
Teď by logicky měla přijít demise vlády a vypsání předčasných voleb. Tedy v normálním demokratickém státě. Jenže my nežijeme v normálním státě, ale v protektorátu, který je řízen organizovaným zločinem a ten se bude držet u moci stůj co stůj, bez ohledu na ústavní zvyklosti.
jerryx
@našinec Jestli ho vystřídá ministr pro nic ze STAN Dvořák , tak to teprve uvidíte největšího idiota na MZV v našich dějinách, včetně těch komunistických
jerryx
Úplný ,funkční a akceschopný kabinet ? To jsem si nevšiml , že by Fiala podal demisi.
Pavel Nyklíček
@lug70
No nevím. Aby vláda padla,.tak to v historii poslední 35 let bylo jednou!
A to byly těsnější většiny.
Babiš navíc bude mít teď rok blbec a nehodilo by se mu vládnout.
Bude se o něm zas velice psát v souvislosti s francouzskými a českými soudy a to pár týdnů dá.
V jeho věku je to stres a vládnou byl měl někdo, kdo nemá tyto problémy. To se mnou jistě souhlasíte.
Když bude.chodit do práce a zároveň lítat po soudech, právníci, novináři, doma prázdný dům, kde by vás rodina podržela...
Vést v tuto chvíli stát by nebylo moudré. Navíc letos prodělal 50 mld a 50 mld.dalších dluží....!!
Vím,.že má lidi na všechno, ale také víme oba , že Babiš vše rozhoduje sám.
Připočteme li sníženou imunitu, na kterou bere léky, vysoký krevní na který bere léky, opakované hospitalizace s odchliplou oční rohovkou, spaní 3 hodiny.denně a.denni stres, hádejte výsledek.
Všechny tyhle problémy.jsou známé a nelze je opomíjet
Avatar - našinec
našinec
Bartoš se snažil, ale nepovedlo se. Je to důvod k odchodu. Pro samotné fungování vládní koalice dobře, ale pro vnímání koalice ..., mno nevím. Většina lidí, kteří tuto vládu mohli, tak jim tam ten pirátský náhled na věc asi chybět bude. Každopádně tím nevyzývám Piráty, aby ustoupili.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5874512
Nevím. Od jediných vyhraných voleb do sněmovny, prezidentské volby prohrané o milon hlasů a další byly z mého hlediska jednou prohrou za druhou ...
Statistika je neúprosná. Babiš sice mluvil vždy.o "famózním" vítězství, založil dokonce dvanáctikolku v Bruselu kde v eurovolbách skončil na bronzové příčcea zasne.portfolio, v senátu nyní má málo hlasů, takže výhra to také není, předchozí volby do sněmovny prohrál...třeba jsem na něco zapoměl tak prosím o připomenutí, ale,.že.by za rok vyhrál když 2/3 Babiše nikdy nevolilo u každých voleb.
Počty byly pri 60% účasti vždy tak, že více.jak milion voličů bylo pro Babiše, jenže vždy proti bylo cca 4 miliony! To není zanedbatelné.
Asi by si konečně zaslozil vyhrát, jenže když do politiky vstoupí Kuba misto Fialy a s novou stranou Kalousek, bude zajímavé sledoval dosti velké změny, zvláště, když teď začnou Babišovi soudní stání a už není nejmladší..
Jeho spolu straníci jsou ve věku často schovani za Babiše v rozmezí 70 až 80 let! Mrkněte do databáze strany. To už je opravdu důchoďák.
Ptám se.: jak dlouho?
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5874512 Ano, uměl bych si ho představit na tomto postu, ale určitě ne v této vládě. Těch odborníků na post šéfa MZv by bylo více, ale Blembák to určitě není.
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5874512 Hele, už nyní mají lidi 5ti koalice plné zuby a volit ji 3x? Brrrr!!!!!
Uživatel_5874512
@našinec Zaoralka na mzv!
Uživatel_5874512
@lug70 Presne tak, demise ihned a predat vladu. Tahle zeme potrebuje restart.
Uživatel_5874512
@našinec Modlim se aby ANO vyhralo minimalne troje parlamentni volby po sobe, dej buh at se tak stane.
Uživatel_5874512
Odejit by mela cela vlada a konecne by mel prijit nekdo kdo to tu privede k bankrotu. Chce to aby minimalne 3x za sebou vyhrala strana plna silencu, vlastizradcu, demagogu a populistu. Ta zeme se nutne potrebuje dostat na dno, pojdme pomoct.
Avatar - našinec
našinec
@Richard Šebesta Ono je to politika. Byla by to zdržovačka k přijetí některých zákonů.
Avatar - našinec
našinec
@Richard Šebesta Mno, pamatujete, jak Babiš odmítl sestavovat vládu, která by určitě nezískala podporu? Tak tohle by současné strany vlády určitě neudělaly. Možná Piráti.
Richard Šebesta
@lug70 Nejsem určitě fanda této vlády,ale Bureš by se zachoval stejně,neochvějně !
Richard Šebesta
Okamura a jeho zbytečnosti. Vyvolat hlasování o důvěře vládě nemá praktický význam. Vláda má i bez Pirátů většinu,takže to je zbytečné. Opozice zatím nemá sílu vládu vyhodit ze sedla a vyvolat předčasné volby. Budeme muset ještě rok počkat. O Lipavském jako podrázákovi se už mluvilo.Korytu a penězům dává přednost před práci pro stranu již se nedaří. Není ovšem ani první ani poslední kdo to udělal a udělá,takových příkladů tu máme z minula mnoho.