Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Piráti v Česku jako světová rarita, která se utopila ve svém vlastním moři

15 komentářů

Pavel Nyklíček
Já bych je zas tak nezatracoval.
U čeho nebo spíše u jakých voleb vlastně "prohráli"?
U žádných.
Volby na které chodí 17% lidí asi nebudou tak rozhodující,.jako volby se 60% účastí.
Tam jsou jiná čísla.
Zde řešíme jestli jeden kandidát získal 5 000 hlasů a druhý 5,5.
U prezidentské volby byl rozdil v hlasech necelý milion! Účast rekordní, tuším 66%. Tam můžeme mluvit o skutečném zájmu voličů a o skutečném vitězství voličů!
Samozřejmě, že tento debakl pro druhou stranu poslance Babiše byl zdrcující, ale v babišově podání pro média to bylo vlastně "famózní" vítězství...👌
I tohle je Babišův talent prodat chcíplou kozu.
On bude zcela jistě slušný schopný člověk co postaví tento stát zas na výsluní, současná vláda nic nezvládá....
Jenže ani za Babiše se nic nezmění. 8 let byl ve vládě. 4 roky jako premiér. Úspěchy? Prý zachránil tisice mrtvých říkal....dobrá
On přeci platí státu ty daně. Za jeho premiérováni zaplatíl 4 mld...! Fajn. Zapoměl ale dodat, že za stejné období, ale podojil stát o 9 mld na dotacich od státu. 👌...nenápadně, protože žije jen sposlaneckeho platu a ten dávám samoživitelkám
To je to umění. Říci pravdu, hlasitě, ale ne celou. Ať žije poslanc Babiš a ať ho čeká hvězdná kariéra (pěchota 🤣) v řízení státu, kde včera byl už zítra. Urrrrrrááá.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Koalice STAČILO by měla Piráty zachránit v příštích volbách. Záleží vám na Česku, přijďte proto k nám pomoci nakopat současnou vládu do zadku. 😎
jerryx
@Jan Macharacek Je fakt, že tomuto problému nerozumím, ale třeba covid byl můj obor a tam jsem pochopil obludnost dnešního státu. A člověka, který je mimo , poznám podle toho, že buď si myslí, že papaláš svými nařízeními zachraňuje životy, nebo může za něčí smrt. Bez základních znalostí běžné medicíny , epidemiologie a vakcinologie. Babiš prostě tehdy odevzdal řízení státu šílencům a kšeftařům, co málem položili celé zdravotnictví. Ale abych byl objektivní, pětikoalice mu v tom pomohla schvalováním nouzových stavů.
Pavel Nyklíček
@OldMonkey
Být slušný se někdy nevyplatí.
Piráty jsem tolerovat, ale jsou jako děti.
U voleb do sněmovny zřejmě moc neztatí,.jelikož mladí jim nějakou digitalizaci odpustí.
Za Babiše tyto systémy take kolabovaly, ale.l Babiš dokázal vše prodat, jako famózní úspěch.
A o tom je politika. Ta nemá rukavice.
Pavel Nyklíček
@giorgio287
Asi bych malinko přibrzdil.
Digitalizaci už chtěl spustit Babiš a mělo to stát 2 miliardy. To není málo.
Babiš rád tendry a tento se vyvíjel podobně jako před pár lety, kdy Monika Babišová zvítězila v tendru na kácení dřeva právě za 2 miliardy.👍
Tam to tehda dopadlo, ale teď to nedopadlo. Bylo to opravdu přepálené. Stát to ustojí...🫤..ne?
U nižší ceny Babiš neměl zájem.
Tak našel odvahu Bartoš. Nabídl to stejné za 600 tis. Super.
Projekt se rozjel,.Babiš byl mimo a začaly holtproblémy, stejné jako u předchozí vládnutí podobných tendrů na evidenci vozidel atd u kterých byl.Babiš a všichni vzpomínáme na problémy
Dle současných výpočtů bude třeba přidat 300 mil a třeba to bude šlapat.
Pokud to dopadne, baráky se i tak staví dál, tak je miliarda ušetřenéá a jestě ponížíme zisk Babišovi, bo on vždy někde nezištně figuruje díky svým astronomickým dluhům a nemá na vyběr než umře aby šel do všeho co sype.
Proto chce do vlády, aby pomohl chudému lidu, aby se lid chudý měl stejně dobře jako on...👌
Upřímně já bych tedy bankám nechtěl tolik miliard dlužit.
Je to stres a chaos. Nesmíme sem pak divit babišovým pravidelným
prohlášení do médií, že zachránil tisice mrtvých....🫤
Pavel Nyklíček
@jerryx
Probiral jsem tyto AT problémy s člověkem co státní zakázky dělá a popisoval mi tuto vzniklou situaci už v samém začátku před časem.
Jsem laik, ale mělo to podtext takové české klasiky.
Vypíše se tendr. Dobrá. V tentru figurují velcí hráči, ti sami co dělali evidenci vozidel, dálniční známky, mitné, EET, evidence občana atd.
Bylo to dlouhé období, samozřejmě převážně za Babiše, kde základní stavební prvek byly nabídky AT firem, mezi něž patří i můj známý.
Jednotlivá zadání jsou částky statisícové, což by šlo, ale pak to přebírá vyšší třída a zakázky se posouvají na částky stamilonové. Prostě se to nabaluje.
Stát v tom má své úredníky, ktere nezná a ti mají pravidelný plat.
Můj člověk k těmto úřednikům dorazí, proč už neudělali to či ono a oni nemají zájem. Tak zatlačí na vedení státu, kde tomu nikdo moc nerozumí a ten ve spěchu mu přislíbí nápravu. Pak dojde k chybě bo úředník onemocněl a na nemocenské nepracuje.
Nastává další kolečko a každý v tom kolečku mému člověku jasně říká, že chyba není u něj a že netuší.....jedu na dovolenou, plat mi běží...
Cena mezi tím opět naroste.
Ve finále ze zhora někdo zavolá, když mu teče do bot, ale systém má tolik chytrých hladových hlav, že to prostě zkolabuje.
Hledá se viník. Nikdo není vinen.
Vzpomínám jak to bylo za Babiše. Jak můj člověk seděl na úřadě, kde Babiš vletěl za Schillerkou, řval a všichni byli pí....
Přesto systém nenahodili a čekalo se.
Pozitivem současným je, že takto složitou operaci stavebniho řízení, někdo vzal na sebe, protože Babiš do ní 8 let nešel! Moc dobře věděl proč.
Teď je Babiš o pár let starší a už nepůjde do ničeho. Mám svůj byznys ve ztrátě a stát je skvělá dojná kráva.
Jiosef Tyl
@jerryx Možná by to i zvládl.. Ale on se zeptal svých spolupracovníků, jestli to není práce? A oni mu řekli ano, to je práce! A on: no tak to já nesmím.
Jiosef Tyl
@giorgio287 Piráty zvolili takový lidi jako ty.
Jiosef Tyl
@RASPUTIN Do tvé party opravdu nepůjdu. Protože potom by mi nakopali do zadku vlastní děti.
Jiosef Tyl
"Piráti v Česku jako světová rarita"n A co Hútíové?
Jan Bejšovec
@Pavel Nyklíček Velice se mýlíte. Dredatej nic nerozjel. Ten tomu totiž vůbec nerozumí. Nerozumí IT natož stavbám. Stačí si přečíst prováděcí vyhlášku k novému stavebnímu zákonu. Paskvil nad paskvil. Některé požadované kapitoly do stavebního řízení se tam opakují i několikrát, jen s pozměněným názvem. Než zahájili digitalizaci, měla přijít novela, která celé řízení zjednoduší. Místo toho přišla novela, která celé řízení spíše zesložiťuje. Ale i na to by šla udělat digitalizace. Jen by to musel dělat někdo, kdo umí víc, než si namotat dredy na palici. A ve výsledku jde zase jen o prachy. Například autorizační razítko. Postaru jedno bouchnutí stálo jedno namočení do barvy, tedy dejme tomu 1 haléř. Nově si za každé digitální razítko vezme stát 1 Kč. Tedy cena vzrostla 100x. Navíc již peníze netečou do papírnictví, ale přímo do nenažraného eráru.
Jan Macharacek
@Pavel Nyklíček Zcela souhlasím. Ad:Ale moc dlouhé, desoláti,(a že jich tu je dost)to celé nečtou,nebo nepochopí. Potřebují krátký direktivy.Jo,já vím, že zbytečný,ale bojovat se musí.
giorgio287
Když dělá digitalizaci stavebního řízení neumětel, který nikdy nepostavil ani psí boudu, nemůže to dopadnout jinak než škodou velkého rozsahu.

Mít mezi ušima místo mozku provázek, v plicích jointa a na hlavě mop není kvalifikace na ministra. To by měl ale vědět fialový vlastizrádce, který si ho vybral a je za to odpovědný.

Celá vláda by měla na galejich o chlebu a vodě 16 hodin denně roztloukat šutry na štěrk. Doživotně. To by poprvé dělali něco užitečného.
OldMonkey
zajimave je za u piratu (tech namornich lupicu) byla celkem demokracie. Kapitan byl muzstvem voleny a mohl byt pomoci hlasovani i odvolan (ne pokud probihala bitva)....
jerryx
Je určitým překvapením, že Bartoš považovaný za špičkového ajťáka, nezvládl zrovna digitalizaci. Nicméně, Petr Fiala na sjezdu Pirátské strany prohlásil, že je s nimi na jedné lodi, za jejich angažmá ve vládě může on, i když jejich hlasy nepotřeboval, takže by se měl přestat vztekat, neboť on je za to zodpovědný.