Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Voliči chtěli deagrofertizaci státu. A dostali dedigitalizaci

28 komentářů

Pavel Maleček
Pirátský digitalizační karambol, je jen jedním z mnoha malérů Fialova vládního vehiklu. Pravda značně viditelným. Ovšem při řádném vládním fungování by se prostě nestal.
Když hlavní příčinou nefunkčnosti této vlády je to, co ji dalo dohromady a až na aktuální pirátskou demonstrativní sebevraždu pohromadě drží. A tím je strach z Babiše. Strach, který ji paralizuje a k řadě nesmyslů nutí.
Což z jejího "vládnutí" přímo bučí a co ji před veřejností nejvíc dehonestuje. Proto nenašla sílu k rychlému a razantnímu zavedení potřebných reforem, které ve svém programovém prohlášení slíbila.
No a tuhle podělanost (pro akademické rádobyintelektuály tak typickou) lid rychle vyčuchal a proto se od Fialovy vlády víc a víc odvrací. S tím, že to už bude lepší rozhodný a razantní Babiš. Byť i jeho největší obdivovatelé si o něm
a jeho cílech žádné iluze nedělají.
Vládní akademičtí rádo­byin­telek­tuálo­vé prostě podcenili to, že většinový lid chce mít ve svém čele silný a rozhodný tým, ne spolek ke všemu arogantních podělanců.
Saša Krach
@Pavel Maleček A je na výběr...není...😂
lug70
Není žádným tajemstvím, že této Fialově zločinecké vládě nejvíc svými hlasy pomohli podnikatelé a živnostníci. Ti byli nasraní na Babišovo EET, kterým jim Babiš zkomplikoval daňové úniky. Fialova vláda sice EET zrušila (což byl jediný slib, který splnila), ale svým voličům na druhé straně radikálně zvýšila povinné odvody, kterým se vyhnout už šanci nemají. Takže se podnikatelé a živnostníci dostali z deště pod okap. Co si ale zvolili to mají.
Richard Šebesta
Souhlasím z autorem, pouze s tím co psal o tom,že Bartoš digitalizaci nezvládl. To je jasné. Obecně se dá ovšem říct že selhala celá vláda . Válečný Fialův kabinet má velmi nízkou podporu což letošní volby jak eurovolby tak krajské i senátní potvrdily. Autor psal o ministerstvu zdravotnictví a školství, které mají problémy ale problémy jsou i v dalších resortech jež nemají prachy. Ve vězenství chybí bachaři a nikdo tam nechce pracovat, lidi odchází protože je to těžká práce na psychiku a málo placená (nejsou placené přesčasy atd.)
To je jeden z mnoha příkladů co zde tato vláda za tři roky pokazila. Dobrá je v podpoře války na Ukrajině a v její eskalaci ale o domácí problémy se moc nestará .Jak jsem psal krom MO a MZ mají všichni málo peněz na řízení svých ministerstev. Za rok se bude účtovat a vláda to si troufnu tvrdit dopadne špatně.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Minul týden jsem tady od čtenáře četl takový příspěvek, co mě zaujal.
Pan psal, že by bylo dobré, aby to už vzal Babiš a všichni další přívrženci malých protestantských seskupeni bez politických zkušeností, aby lidé zažili na vlastní kůži ty sliby.
Už za Babise měl sám guru problémy s fluktuací ministrů, střidalo se to jak fusekle, ministri chyběli a kumulace funkcí byla na světě. Do toho hádky s ČSSD, v závětří komunisté. Dobrá doba, že? Vzpomínáte?
Pokud by tedy pod svá křídla dostal Babiš tato rychlokvašná seskupeni i člověk co do politiky nedělá musí tušit.
Problémy o kterých píšete si uložte do paměti a já bych se vás tak za 2 roky pane Šebesta znova s dovolením zeptal, zda jste spokon velmi, méně, nebo dokonce vůbec.
Richard Šebesta
@Pavel Nyklíček Nemám s tím problém. Může být.
Saša Krach
@Pavel Nyklíček Prostě pane. Nikliček napište...Jsem nekriticky zastánce této vlády a budu se za ní prát i kdyby jsem z ní měl dostat infarkt...No a máte to za sebou...Tak hurá do toho.🤣🤣🤣🤣🤣Vláda si vezme tvé prachy a udělá nápravu....😛😛🥵
Saša Krach
Bartoš to zpackal až neuvěřitelným způsobem. Všichni mu šli na ruku i opozice. Byl až neuvěřitelně tvrdohlavý. Ovšem kontrolní mechanizmy mněl v ruce Fiala ...a ten určitě věděl a pokud nevěděl.......
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Je dobře připomenout problémy u daleko jednodušších záležitosti, jako byly evidence obyvatel, evidence vozidel, dálniční známky, mýtné a kdo ví co ještě co měly svůj půvab v době vlády minulé a jistě si hravě vzpomenete, jak to slavnostně Babiš vždy zpouštěl a ono to padalo a zase padalo.....a lidi zuřivosti.
Současně zadání stavebního řízení je výrazně náročnějši, s větším rozpočtem a je to ta záležitost, kterou má prý Babiš již 10 let v šuplíku, jako i důchodovou reformu,. kterou pro jistotu zrušil úplně včetně superhrube mzdy 👍 a tak nyní penize chybí.
Přesto se tu našel někdo, kdo jako Babiš jen plamenně nehovořil a konal.
Babiš chtěl v tendru na to stavebko utratit 2 miliardy!
Bartoš po pádu Babiše nabídl 600 milionů!
Pravda, táhne se to a bude třeba přidat dalších 300mil. Stále to ale bude méně než jedna polovina.
Jistě Bartoš nemá vzdělání nás dvou a je dalece před námi, ale o celé situaci oba víme jen z médií.
Součástí dodávky stavebka jsou i dodávky mého kamaráda. On říkal zásadní věci. Tam nahoře jsou úředníci. Já jim dám podklady, jak to udělat a oni to neudělají. Tak to jde pořád dokola. Pokud tedy Babiš jednou vyhodí všechny státní úředníky a to se nestane bo za jeho 4 roky jich 40 000 naopak nabral, tak se nemůže nic změnit, jelikož nikdo za nic opět nebude moci.
Vrátí nám pouze EET a
Alenu a Babiš bude mít na všechny složky. Jeho sen kontroly nad všemi se naplní.
Saša Krach
@Pavel Nyklíček Co řešíš...Ano vše mělo své mouchy...ale vyřešilo se....I opozice říkala, pomalu...Neposlechl a vláda nereagovala včas ..Proč, jde část problémů i na tričko vlady...ano jde. Ty musíš být úplně z toho hotovej..🤣ale neboj se vláda vezme tvé prachy a dá to dohromady.
Saša Krach
Kdyby byl volič chytrý. Tak si nechá posvítit na další multimilionáře a brzy by zjistil že některé velké obchody se bez politiků dělají těžko.....I strany musí z něčeho jíst....😂😂😂😂😂
Že Nikličku.🐂
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Teď teď jsem se zasmál...
Kdyby byl volič chytrý...🤣🤣🤣.
Připomnělo mi to agenturu STEM, kde ve výzkumu našeho obyvatelstva bylo sjistěno u respondentů toto:
Voliči ANO je skupina lidí ve věku nad 55 let bez maturity.
Zřejmě se může najít výjimka(vzdělani od blbosti nechrání), ale tento výsledek nepotřebuje komentář, protože Andy už jim řekne, co si mají myslet....... A o tom to je.
Saša Krach
@Pavel Nyklíček Nenávist rozumu nepřidá...😂
Pavel Hrabalík
Sprosté a nepravdivé kecy člověka, který tomu nerozumí ani z dálky . Ostuda, tenhle článek..
Frank51482
Tak už i svazáci z Reflexu?
Pavel Nyklíček
@Frank51482
To by se za Babiše v Mafře v lidovkaách stát nemohlo....
Tam byl Andy vždy gativni 👍🤣
Pavel Nyklíček
Ale ono to tak nějak vyšlo.
Ve sněmovních volbách cca 4 miliony Babiše nevolilo, což je obrovské číslo a voliči dosáhli toho ze tzv. Agrofertizace opravdu zabrala.
Babiš klesl o miliardy na dotacích, musel i vracet, Babiš přišel o státní zakázky viz. nejlepší dřevorubkyně roku, Moniké Babišová co vyhrála tendr na káceni dřeva za 2 miliardy 👍, odpadly příjmy od farma firem, za kterými jezdil Babiš osobně na nákupy ač.laik, protože prohlásil, že tomu tady nikdo nerozumí, odpadlo upřednostňování jeho 200 firem no a po třech letech se zásoby tenčí!
Jen za poslední rok přišel Babiš o majetek 53 miliard (proboha co dělal ?), koupil na úvěr za 19,2 mld v Rakousku výrobu hnojiv a Ukrajinci ho převálcovali cenami, zvedly se mu loni úroky na úvěrech u 35 bank, což u dluhu 50 mld je doslova smrtící.
Navíc on nikdy neprodává a loni už musel. Mafra atd...
Takže pokud se nedostane do funkce premiéra a to bude těžké , když 70% voličů ho nikdy nevolí.
Další prohru by už finančně rozhodně ve zdraví neustál. Hlavně duševně.
On nemá co nabídnou. Zeptejte se někoho, proč by ho volil. Dozvíte se protože bagr.....prý pětikolka, teď čtyrkolka.
To jsou ti co měli odvahu udělat nepopulární kroky,. .které má prý Babiš už 11 let v šuplíku, ale to by přišel o preferéncie...
Ve svých 71 letech už bude pouze napravovat své finanční ztráty na úkor státu.
Jistě se mýlim a tak mi mou smělost odpuste. Vy přeci víte, že on to s námi čehůny myslí vždy dobře a už za kovidu, jak sám říkal, zachránil tisice mrtvých...👌
Co dodat. Stárne. Vzpomeňme na Miloše.
Saša Krach
@Pavel Nyklíček jo jo kdo nic nedělá nic nezkazí. Nikliček hnoji zde...sice mu roste lebeda ale co naděláš. A jen tak na okraj...
, proč se nepustili do Babiše vládni ekonomové...umí Babiš kulové ...Protože nechtějí že sebe udělat hlupáky . Což tobě nevadí....🤣🤣🤣🤣😂
Pavel Nyklíček
@Saša Krach
Za vše hovoří čísla a ty Babiš nemá dobrá a nikdy neměl.
Jistě se ve svém vysokém věku zlepší 👌, ale tomu může věřit jen jeho volič.
Dotaz : A Bartoš by také mohl být jeden z těch , že nic nedělal a tedy nic tedy nezkazil, nebo něco dělal za polovinu peněz než Babiš a něco zkazil?
On však na sebe vzal politickou zodpovědnost, které jsme se u Babiše nikdy nedočkali a že jich bylo!
Nikdy neodstůpim a všeci si to pametajtě....tak ho Sobotka vyrazil.
kosmos kosmos
Bude všechno 🤣👍Esteban s Agrofertem prodělal 90mkd tak snad ho dezoláti zvolí ať si zase může vylepšit EBITDA🤦👎
Richard Šebesta
@kosmos kosmos Tak dezoláti zvolili i tuto strašnou vládu , která se začíná rozpadat. Agent Bureš tu napáchal taky škody to beru ale on vzhledem k jeho věku a toho že má triku jednu kauzu a druhá se možná rýsuje tak už těch škod moc neudělá. Bureš nebo Fiala to vyjde na stejno. Z obou je mi blejno.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Já dokonce vím, že v této době ať tam je kdokoli,.bude se krafat a ve státě tak prorostlé komunismem a prospěchářstvim to ani jinak nejde.
Pokud by se přeci jen a moc tomu nevěřím , Babiš dostal na premiera, tak 4 roky utečou a přijde někdo jiný.
To co chceme dokázat musíme sami. Stát jsou jen 4 písmena.
jerryx
Tak už to je jasné, vládu opouštějí i její novináři. Normalizační převrat v Reflexu, kdy někdo z vlády Křetínskému naznačil, že ten Reflex je moc drzý, má opačný efekt. Stejně tak třeba jmenování Foltýna, který svou statečnost poslední roky projevoval produkováním papírů v kanceláři a servilitou k nadřízeným. Vláda je jako současný Reflex, nechce si přiznat , že na to nemá a do jejího čela byl dosazen neschopný člověk.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Ještě chvíli sečkejme.
Je před námi veledlouhý rok, který s sebou přinese změny.
I jeden politycky týden je obrovsky dlouhá doba převratnych změn.
Jsou politik, co třeba za pár měsíců prodělal 53 miliard (ano), jsou politici co kandidovali na prezidenta a následně zemřeli předčasně (spd), jsou politici co léta vedli města a jsou druhý den zadržení (ano), jsou politici co byli na výsluní a jedna láhev a kriminálw (čssd), byl tu prezident co 8 let vládl pevnou rukou a druhý den hospitalizace a cirgoza jater, bezvědomí, byl tu ministr co byl u sousedů postřelen, byl tu předseda senátu a jedna pánovaná návštěva Thaiwnu a druhý den byl mrtev, máme tu politika ve dvou soudních kauzách co nemá jistotu, že projde čistý (ano)....
Zde vidíme, že politický den má je*** život a tak rok je opravdu nekonečně dlouhá doba na obrovské změny.
Dvě takové změny mohou přinést 2 známí politici. Kuba a Kalousek.
Velmi silní lídři a za rok ...? Kdo ví.
Podívejme na dobu posledního vládnutí Babiše.
Kde všude byl on aktivní. Byl ve vládě, denně vystupoval v médiích, přidával na poslední.chvili důchodcům, jezdil za nimi hrát pind pong, měl všude své lidi, za státní peníze jezdil na mitinky atd a stejně prohrál.
jerryx
@Pavel Nyklíček Kalousek je naprosto přeceňovaný, ano je to vtipný společník, ale ne dobrý politik. Neumí jazyky, nerozumí světu a podceňuje progresivisty. Seděl by mu ten Senát , ne EP, kde bude poslušně zvedat ruku Niedermayer. Kuba asi zůstane v kraji, jako Grolich. Fendrych na Aktuálně, já ho čtu, i když často nesouhlasím, včera napsal, že koalice ANO + kmotři z ODS bez Fialy je daleko lepší, než koalice ANO+ SPD + Stačilo. Naprosto souhlasím. Nedělám si nejmenší iluze o Babišovi ( za covidu jsem ho poznal osobně ), ani o kmotrech z ODS. Jenže s nima se dá mluvit ,,s Fialou ,s Pekarovou , Nerudovou a podobnými ne. Taky zkušenost z období covidu.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Souhlas.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
A musíme pro konec této škodící vlády opravdu čekat až do voleb ? Není nějaký jiný a "demokraticky vhodný" způsob jak se s toto vládou a jejími příznivci definitivně vypořádat už teď ?😎
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Krásné ráno 🙂