Komentáře

Zpět na článek

Buchert: Jaké budou důsledky vládní krize? Česko zalije vlna populismu

17 komentářů

King I
Benzín teď stojí o půl koruny dráž, než před válkou. Rohlík stojí o 30 haléřů dráž, co před válkou. To je strašná fialová bída vole. Kámo, postavit základy růstu po tom korporátním dotačním hnoji Bureše chvilku trvá. To nemáš jako s chmelem, který na jaře zasadíš a na konci léta sklidíš.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@King I
současná vláda je tragická především v politickém marketingu, to je její největší slabina. Bohužel, dnes je marketing důležitější, než výsledky. Jinými slovy, budeme si muset těmi fekáliemi projít znovu. Kuního ksichta v roce 2020 zachránil covid, výsledky ekonomiky za leden a únor 2020 už věstily velký problém, ale pak se všechno svedlo na pandemii, vláda rozhazovala peníze z vrtulníku stylem po nás potopa a přitroublí voliči to sežrali. Bohužel současná vláda nedokázala to hlavní a sice deagrofertizovat tuto zemi. Krásně to je vidět na kauze Penam. Na Slovensku i u nás stejná finta, kdy Penam fiktivně prodal tři pekárny, koupil Odkolek a United Backeries a vytvořil monopol v pečivu., Na Slovensku za tuto fintu dostal PRAVOMOCNĚ pokutu PŮL MILIARDY!!!!!, v našich končinách neuvěřitelnou sumu, u nás má razítko od ÚHOS, že je vše v pořádku. Totéž finta s korunovými dluhopisy, o Čapím hnízdu nemluvě. Kuní ksicht si u nás koupil policejní vyšetřovatele, státní úředníky, státní zástupce a dnes je v jeho žoldu i ministr Blažek, žába na prameni právního státu...
King I
@Uživatel_5734171 Přesně tak, Fiala je nejhorší prodavač na světě. Musím se občas podívat na jeho X profil, jestli ještě vůbec žije.
King I
@Uživatel_5734171 ÚHOS byl a je pod vlivem Bureše. Rafaj byl každopádně a Mlsna pro jistotu nedělá nic. Je to burešův strategický podnik.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@King I
největší sranda je, že tomu zmetkovi našla Policie doma 2 mega v hotovosti, on řekl, že to je na svatbu dcery a nad celou kauzou se zavřela voda...
Richard Šebesta
@King I Máš to marné Kingu. Tahle vláda za rok končí a tvoje kecy na její obhajobu na tom nic nezmění i kdyby jsi se stavěl na hlavu. Ty negativa u této demoliční vlády vysoce dominují nad pozitivy. Letošní volby které se konaly o tom podaly jasný důkaz.Ale já vím obkecávat a psát 3,14 oviny ty umíš !
King I
@Richard Šebesta vyjmenuj mi je
giorgio287
Lépe populisti než fialoví vlastizrádci!
lug70
Vypadá to, že podle mainstreamového mustru ti jediní správní politici a správné demokratické strany můžou být jen zaprodanci, kteří slouží cizákům a na zájmy vlastní země a národa z vysoka ser...Ti co chtějí dát přednost zájmům vlastní země a národa jsou mainstreamem onálepkováni jako populisté, tedy v lepším případě. Mainstream má pro ně i jiné mnohem hanlivější nálepky.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Abychom pochopili, co nastane, musíme si uvědomit, jaká je voličská základna.
Tu největší část tvoří lidé, kteří nejsou příliš vzdělaní, nechápou souvislosti a jsou náchylní ke snadným řešením typu: zastropujeme cenu energie a ona se zlevní. Tihle lidé věří lidem jako je Havlíček a Schillerová, že ekonomickou krizi lze řešit tím, že se přestane šetřit, že stačí do ekonomiky nasypat víc peněz a ona se nastartuje. Totéž jim kdysi říkal Špidla, pak Paroubek, pak Maláčová, dnes jim to říká Babiš. V podstatě to vychází z keynesiánství a je to "vylepšené" českým přístupem. Ten český přístup znamená, že ty politiky vůbec nezajímá, co bude dál. 30 let víme, že koncem tohoto desetiletí se začne hroutit průběžný penzijní systém a výsledkem je, že se zrušilo i to málo, co kdysi Nečasova vláda udělala. A opozice dnes vykřikuje, že žádné změny nedopustí a že až se dostane k moci, důchodcům přidá. A možná dojde i na třináctý důchod, jako na Slovensku. V tomto voličském rybníce, který představuje kolem 50 procent obyvatelstva, loví kromě ANO ještě SPD, Přísaha, Motoristé, PRO, KSČM, Socdem, Trikolóra a pár dalších.
Další část tvoří liberálové. Lidé hodnotově založení, většinou s kladným vztahem k EU a NATO, lidé, pro které jsou podstatné hodnoty, jako jsou občanské svobody. O tyto voliče se přetahuje část Spolu (část voličů ODS a TOP09), STAN, Piráti a marginální straničky typu Zelení. U těchto voličů populismus příliš nefunguje, tady se bude "bojovat" jinak. Především vzájemným nasazováním psích hlav. Piráti budou upozorňovat na korupční skandály ODS (tolik práce jim to nedá), ti zas na bolševické manýry Pirátů atd.
Malou část pak tvoří demokratičtí konzervativci. Ať už jde o křesťanské demokraty (jejich zbytky), nebo poslední trosky Svobodných, malou část ODS či pidistraničky typu Pravý blok či Korunu Českou. Na ty nefunguje populistický marketing, většinou jde o dostatečně vzdělané voliče, kteří jsou smířeni s prohrou...
jerryx
@Uživatel_5734171 No ano, vzdělaní lidé věří tomu, že chytrá Ursula ( gynekoložka) ochladí planetu svým usnesením, dále tomu, že ten kdo chodí do práce a stará se o rodinu je povinen obdivovat nějakou hysterickou aktivistku s titulem z pseudoškoly , co si myslí , že je 72 pohlaví a nechat se jí urážet , že je nějaký zaostalý boomer. Taky ví, že když nějaký psychicky vykolejený ubohý migrant náhodou někoho zabije je potřeba tvrdě zasáhnout- proti pozůstalým, aby náhodou nešířili xenofobní nenávist.
giorgio287
@jerryx
👍👏
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@jerryx
děkuji za tvůj příspěvek, protože jsi dal razítko na můj názor, jak lidi nezajímá realita, ale jen hesla a výkřiky...Zkus mi najít usnesení, že jsem povinen obdivovat hysterickou aktivistku, co si myslí, že je 72 pohlaví. Já o takovém usnesení nic nevím a nikoho povinen obdivovat nejsem. A mimochodem přesně to je pods*** liberální společnosti. Že ona klidně může šířit své bludy a já mohu ty bludy klidně kritizovat... Pokud si myslíš, že tomu tak není, dej sem důkaz...
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Že je na západě neskonalý bordel díky migrantům a že dotujeme zbytečnou válku i z našich peněz to neobkecáš ! Nebo mi to vyvrať fakty !
Frank51482
Takové bláboly snad nemá ani cenu komentovat.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Pokud populismus pomůže odstranit současné neschopné vládnoucí dezoláty, tož vítej populisme.😉
Lilith Černá
Bucherte, a co byla potom hrůzovláda Pětidemolice než populismus? Rabování státní pokladny, protože nám hrozí obsazení ruskými tanky.
Strašení Babišem, který nás předá Putinovi na stříbrném podnose.
Nejtupější část společnosti jim na tuhle stupidní propagandu skočila.
Proč bych se měla bát vlády opozice, když nás vaše vláda zatáhla do takových problémů (zničila téměř nevratně naše vztahy se sousedními zeměmi i s Ruskem) a ekonomicky položila tuhle zem?! Ani Babiš nemůže být horší. Pro vás je asi tragédie, že to pochopili i podnikatelé.))) No, já jako *** a dezolát nevolím Babiše, ale skutečnou opozici.