Komentáře

Zpět na článek

Kalousek, Richelieu české politiky, opustil své dítě a chce porodit nové. Potřebuje ale najít další vůdce

17 komentářů

Avatar - epr3
epr3
A čímpak by chtěl Myrda voliče oslovit? Podlézavou, eurohujerskou politikou? Přijetím eura? Více Green dealu? Více OZE? Vyrovnáním státního rozpočtu na úkor chudých a důchodců? Tak jen do toho.....😂😂😂.
Avatar - Anton Augustin
Anton Augustin
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.
Cejnek
No p. Kalousek by si měl pospíšit, než se rozhoupe, bude naše kasa tak prázdná, že už z ní nevypadne ani desetník a moc toho na něj nezbyde 👍😂
E. L.
Jo, M. Kalousek je ikona české politiky v tom dobrém smyslu. Zkušený, vzdělaný a nadaný. Keci o tom , jak něco vytuneloval, nebo úplatkářsky ohnul si nacpete někam. Nic z toho není pravda, za nic nikdy nebyl obviněn natož odsouzen a jsou to jenom pomluvy pramenící zejména od jeho pol. soupeřů, estébáka Babiše a pod. Takže, pokud se mu založení liberálně konzervativní strany povede, bude mít dost hlasů na to, aby se s ním v příštím volebním období muselo počítat.
Pavel Nyklíček
@E. L.
Moc bych mu to přál.
On je u všeho ještě vždy vtipně inteligentní.👌
Když něco.vysvětlluje, tak tomu porozumí i volič nějakého hnutí. Což v podání chaotickeho 70 letého Babiše je bída.
Deficit Kalouskovi ve státní pokladně by mohl kdokoli závidět.
Jeho totálním odpůrcem je Babiš, co měl na něj složky a začal o Kalouskovi lhát, jelikož výsledky hospodaření by se Babiš potřeboval od Mirka učit.
Pokud za poslední rok Babišovi klesl majetek ze 133mld na 79mld za pouhý rok, tak je to jako když byste šel j zubaři a tomu chyběy přední rezáky....jakápak pak důvěra.
Dle mého je to pro Kalouska strašně těžká záležitost ale jsou tu hnutí co se mohou dle špatných zákonů po revoluci zaregistrovat za tři dny, vzít Titkok a nějaké to náměstí útokem.
Pro Babiše teď bude rok dlouhá doba a budou to samá negativa v soukromi a jeho firmu.
Není už 3 roky na dojném státu a rok mu další majetek ubere....
Bude pod tlakem a velkým. V jeho věku? Battman
Richard Šebesta
Richelieu Kalousek by se měl vykašlat na založení nové strany a jít do politického důchodu. Bude mu v prosinci 64 a je v politice už dost dlouho a dost už toho pokazil něco málo udělal dobrého. Ale je třeba si osvojit umění včas odejít. Bohužel mnoho politiků u nás toto neovládá. I přes své prohry a neúspěchy se mnozí bezúspěšně vrhají do dalších a dalších pokusů které většinou končí další trapnou prohrou (většinou).Podle mne totéž čeká i Kalouska.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Tak když mluvíme věku, tak Babišovi bude příští rok 71.
Jeho spolupracovnici na vyšších postech v počtu 14 ks jsou již nyní ve věku 70 až 80 let! No...
Teď dokonce Miloš na svych narozeninách prohlásil na mikrofon, že politický nekončí a rok 28 by nebyl problém...nač?
K nám do ordinace chodí k mé manželce tyto ročníky. Vzpomeňme druhé Milošovo období a náklady spojené s údržbou a dostupnosti jeho osoby a to na post prezidenta vstoupíl o 2 roky dříve než by Babiš,.kdyby případně zas premiéroval...
lug70
Tenhle šmejd se zůčastnil většiny polistopadových lumpáren a rozkrádaček. Potom měl jako ministr financí ještě tu drzost rozesílat všem lidem složenky, jakože všichni jsou zodpovědni za dluh, který nadělali oni. Jedna stará babka z šoku z té složenky dokonce zemřela na infarkt. S krysou Drábkem lidi brali u huby, nejvíc ty nejslabší, invalidy, matky samoživitelky a na druhé straně odpouštěli velkým firmám daňové nedoplatky v miliardách a poskytovali štědré pobítky nadnárodním korporátům. Jinak mezi poslanci se Kalousek těší přezdívkami "Tullamor" nebo "tibetský nalejláma" k vůli jeho sklonům ke chlastu. Třeba ještě připomenout tu trapnou komedii s pozváním ukrajinské pilotky Savčenkové, hrdinky protiruského odboje, kterou Kalousek s knížetem zahrnuli poctami a dárky. Jenže později Savčenková skončila v ruské base a tam prozřela a začala všude vytrubovat, co za krysy vládnou v Kyjevě. Za to skončila pro změnu v ukrajinské base, kde možná hnije dodnes. Potom už se Kalousek s knížetem k Savčenkové radši nehlásili.
giorgio287
@lug70
Závist je sviňa, co, šmejde!
😉
Pavel Nyklíček
@lug70
Politika je ***, ale zcela určitě by Babiš mohl kalouskův rozpočet Kalouskovi závidět.
A to Babiš jel jedovou ve velkém stylu, aby na Kalúska něco vynašel(složké. Jen na Lípu nic neměl)
Samozřejmě moc nevěřím návratu ani Kalouska ani Babiše na trůn, ale právě proto v připadě kalouskova vstupu to může být úžasně zajímavé 👍.
Já se těším.
Andrew Shob
Fascinuje me kolik lidi si mysli, ze Kalousek je nejaky pravicak.

Kalousek byl vyhozen z KDU-CSL, protoze odsouhlasil vstup do vlady s socany a KSCM. Neco takoveho si nedovolil ani STBak.

Jako ministr financi pak jednoduse zvysil dane. Coz by dokazal kazdy levicovy primitiv. Za superhrubou dan by mel jit do kriminalu.

Soucasna, v postate stredova, vlada je vyrazne pravicovejsi nez tenhle hlupak.
jerryx
@Andrew Shob Jeho ochota k vládnutí s KSČM by neměla být zapomenuta, pak bych připomenul jeho balení do tibetské vlajky při návštěvě čínského prezidenta. Od té doby si na Tibet ani nevzpomněl. A TOP09 vznikla jen proto, aby mohl být ve vládě. Není divu , že se pak tak prázdná strana stala béčkem Pirátů.
Pavel Nyklíček
@Andrew Shob
A nebyla ta zrušená super hrubá daň za asistence Babiše? Pořád se o tom mluví a peníze od té doby chybí .
Něco na tom bude nebo se mýlim?
Pavel Nyklíček
@Andrew Shob
Samotný navrh na zrušení superhrube mzdy vypracovala a podala ke schváleni Alena Schillerová
Můj známý v tě době na ministerstvu financí pracoval s Alenou v kanclu a vyprávěl,.jak Babiš přiletěl, všichni byli pí vč Aleny, ta se potila, že se musela převléct a nebyla schopna pod tlakem ani odpovídat. Jen se klaněla a potila.
Mého kolegu, ze zákona nemohli vyhodit, tak mu jen sebrali počítač, dosadili svého člověka a při otázce co prý tad bude dělat, tak mu Babiš řekl, ať si čte. (Upozorňuji, že ten nasazený neměl státní prověrku)
Tak si chodil číst..
V loňském roku vysoudil na Babišovi učiněnou křivdu.
Tak funguje Andrej. S gruntu hodnej chlap.👌
Frantisek Najman
Pro mne je Kalousek politický dinosaur a intrikán minulosti a takoví do současné politiky dávno nepatří.
jerryx
Je tu jeden problém a to je Kalouskovo eurohujerství, které je srovnatelné s Niedermayerem. Takže, rozpočtová odpovědnost u nás a ušetřené peníze vyhodit na Green Deal, nebo je dát politickým neziskovkám? Tohle nemůže mít úspěch.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Dnes je volič chudý duchem, tak mu stačí opravdu málo. Kdo avic.dokáže oslovit důchodce na hned 2,5 mega.
Důchodce je rentier, stát ho platí, není téměř hybnou silou ekonomiky a tak by volit neměl!
Rád se do budoucna volby vzdám