Komentáře

Zpět na článek

Okamura chce dominovat „vlastencům“ sám. Zrušil koalici s Rajchlem a Trikolorou a podbízí se ANO

7 komentářů

Jan Macharacek
Spolčení hlupců je nabíledni. Tak se na hloupé voliče musí!
King I
@Pavel Nyklíček nikde není psáno že většinu bude mít Burešová koalice. Nevěřím tomu.
Peter Hosek
@jerryx Vedlejší účinky mRNA vakcín odpovídají asi vakcíně proti varicelle , ale nikdo to nechce slyšet. Samozřejmě Babiš přistoupil na stupidní vynucování a ještě na profesní skupiny. Co se týká covidu, bohužel šlo o kšeft a ujišťuji Vás , že ti co na tom vydělávali, právě nechtěli, aby se lidi očkovali. Oni neprodávali vakcíny, ty tu už byly ,ale roušky a hlavně testy , nebo brali dotace.

Velmi spravne ohodnoceni situace a proto se podepisuji.....
jerryx
@Pavel Nyklíček V tom povinném očkování jsem měl tak trochu prsty. Šlo zhruba o tohle-ale můj návrh zněl takhle, povinně nad 40 let( nevymáhat plnění!), povinných očkování je jinak 9 a antivaxery ani nezavírají ani netrestají. Takže
povinně - nepovinně a co je důležité, stop hromadnému testování a všem opatřením. Vedlejší účinky mRNA vakcín odpovídají asi vakcíně proti varicelle , ale nikdo to nechce slyšet. Samozřejmě Babiš přistoupil na stupidní vynucování a ještě na profesní skupiny. Co se týká covidu, bohužel šlo o kšeft a ujišťuji Vás , že ti co na tom vydělávali, právě nechtěli, aby se lidi očkovali. Oni neprodávali vakcíny, ty tu už byly ,ale roušky a hlavně testy , nebo brali dotace. Uvědomil jsem si, jaký je Zeman pitomec, má 4 dávky, očkování věří , dá se testovat, když mu nic není a zavřít do terária, aby nenakazil očkované(!) lidi kolem něj. Ale, to co mi otiskli v Reflexu, že nikdy nepožádám o covid-pass, jsem dodržel. Neměl jsem nikdy ani Tečku, takže jsem nesměl ani do hospody. Téhle stupidity jsem se nezůčastnil. Dávky jsem měl celkem 3, pak uż jsem nebyl nikdy riziková skupina tak to nepovažuji za nutné. Když jsem byl ale v lednu 2021 očkován mezi prvníma, cítil jsem se jako průkopník .Lidi jsou divní, vakcínu berou buď jako naprosto stoprocentní zázrak nebo naprosto neúčinnou. Přitom rozhodně patřila k těm lepším a bezpečnějším. Ale jak to není senzace, nikoho to nezajímá.
Pavel Nyklíček
Vždy rozhoduje o volbě strany nějaký zlom.
Tzv. bod zlomu.
Kupříkladu u mě, který jsem i jednou volil Babiše, tak jako člověk který nemám rád nařízení a státní už vůbec ne, tak Babiše jsem zcela zavrhl v létě 2021, kdy nařídil povinné očkování. To jsem se i já totálně naštval.
V té době jsem zvažoval, že budu volit Okamuru jako odmítače očkování.
Válek ale 1.2 2022 zrušil povinnost se očkovat, tak jsem volil ODS.
Okamura pak výstupy ve sněmovně udělal že sebe panáka a hlavně z něj čišilo, že rád zůstává v opozici v klidu a teploučku.
Piráti byli pro mě takové děti, co mají své ideály ale praxe ukázala neschopnost života v reálu politické kultury u nás.
TOP bez Kaloska ztratio
glanc, STAN dle mého pracuje solidně, KDU - ČSL také v pohodě, ČSSD tam se s Hamáčkem utrhla krajnice vozovky a spadl do rokle, Komunisté v jakékoli podobě jsou za zenitem.
Volit něco ostatního je plýtvání svým hlasem.
Pavel Nyklíček
@King I
No budou to rošády 👌
Volby do sněmovny má dobře našlápnuté ANO, můj odhad 28% a pak bude samá menší skupinka stran a hnutí v rozsahu 5 až 10%.
Těch bude tak 6 až 7. Je tedy dosti pravděpodobné, že může opět vzniknou vicekoaliční seskupení , klidně až zas 4 jako současná čtyřkolka.
Tam budou názory velmi odlišné a už tam nebude Fiala, který nějakým zázrakem vše udržel pohromadě 3 roky a I po odchodu Pirátů nic ,nevypadá na předčasně volby.
ODS má před sebou dlouhý rok a jistě bude nucena udělat velký obrat. Tam by pod hlavičkou SPOLU nebo jiné hlavičky mohl být potenciál 15% i více, protože základna je veliká.
Hnutí ANO a základ ODS by společně pak někoho do vlády přibrali.
Babiš jako premiér se už nebude strachovat o svou existenci, jelikož to budou jeho volby poslední a bude s ním, respektive s Havličkem řeč.
Alena na financích nebude mít co změnit, což je dobře, protože finance si pohllidaji finančně "zkušení" ODS.
Občan rozdíl mezi současnou a vládou budoucí rozdílu nepozná.
Zda je to dobré či špatně nevím.
King I
Bohužel, já si v vsugeroval do hlavy ODS plnou kmotrů, bídu a podobné ***viny, takže mi nezbývá nic jiného než volit okamuru. Jeho hlava je sice úchylný horor, ale když oni ti kmotři... Bartoš to tak říkal.