Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Co může Fialova vláda udělat do voleb

13 komentářů

giorgio287
Nejlépe spáchat sebevraždu...
jerryx
@Uživatel_5734171 Myslíte to dobře, ale Fiala by Vám stejně ani nerozuměl.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Uf....
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Na rozdíl od všemožných více či méně vtipných nápadů napíši to, co bych vládě opravdu poradil.
Prioritou priorit by mělo být přijetí finanční ústavy, která by silou ústavního zákona znemožnila vládám zadlužování. On se nějaký pokus do zákona dostal, ale je to polovičaté a vládám to umožňuje pořád sekat obří schodky. Finanční ústava by měla toto znemožnit a nemělo by jít to nějakou fintou obejít. Jinými slovy, při dnešním HDP by vláda mohla udělat schodek někde na úrovni 150-200 mld a šlus. Žádné výmluvy na krizi, žádné výmluvy na covid, žádná těšínská jablíčka o nastartování ekonomiky, nutných investicích atd. Takových výmluv napíši za hodinu dvacet. Prostě a jednoduše tady je rozpočet a vládo hospodař. Buď zvyš příjmy, nebo osekej výdaje.
Pochopitelně, že by do voleb žádný takový zákon nebyl přijatý, ale byl by připraven v paragrafovém znění. A po volbách, až Bureš zvítězí, by demokratické strany mohly tento zákon dát na misku vah při vyjednávání. Třeba tak, že umožní odchodem ze sálu vznik menšinové vlády ANO výměnou za přijetí finanční ústavy. A to by mně jako voliči bohatě stačilo. Ať si Bureš vládne, jen když nebude moci provádět sociální korupci a dál zadlužovat zemi a projídat budoucnost. Protože by velice brzy narazil na limity. Ostatně přesně to zažívá na Slovensku Fico. Slovensko totiž něco jako finanční ústavu má a to jsou pravidla Eurozóny. Přesně proto musí Fico chca nechca zvyšovat daně a to brutálně. Dál sice korumpuje sociální skupiny (třináctý důchod), ale jeho popularity kvůli zvyšování daní silně klesá a jeho voliči mu to brzy dají sežrat...
P.S. Pokud mi sem chce někdo dát tabulky a grafy, kterak měl Bureš přebytkové rozpočty, nechť si ušetří práci. Jsem dostatečně vzdělaný, abych dokázal rozpoznat strukturální deficit, mandatorní výdaje, rozpočet v době konjunktury atd. Současný stav je špatný a dlouhodobě neudržitelný...
jerryx
@Pavel Nyklíček Zdravím. Jediné, co Fiala umí, jsou výmluvy. Havel nezradil své názory ani po několikaletém věznění, Fiala opustil všechny své názory, když měl pocit, že se na něj Ursula usmívá moc chladně.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
To tu bylo pouze jednou a to není ani na programu přistiho roku.
Pavel Nyklíček
@Richard Šebesta
Vzpomínám na vládu předchozi.
Ani zde tomu nebylo jinak.
Prostě nová vláda vždy 2 roky dělá svaly a pak už se jen jistí.
Za 35 let od revoluce je to stejné.
Kauzy, soudy, korupce, lhaní do médií a fiktivní zdušné zámky.
For, ale bude, pokud by tu vznikla šílená kombinace 5 stran(zcela nova pětikolka) a hnutí, bez Babiše.
Není to zcela vyloučené a počty hlasů by ani Babiše do nové pětikolky nepotrebovaly, možná ani hlavně nechtěly bo každý kdo se dal s hnutím dohromady padl.
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Fyjalo octup !
jerryx
@Richard Šebesta Já myslím, že kdyby Putin nezaútočil, našli by si jinou výmluvu. Fiala utíká k zahraniční politice proto , že tam není vidět výsledek jeho činnosti.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
No mohla by odstoupit😉
Richard Šebesta
Pan autor napsal opatrně a diplomaticky, že Fiala je neschopný předseda. Tahle vláda se sama svými činy propadá do bahna. Těch jejich chyb je tolik že psát o nich jsem tu do rána. Co může fialová vláda (záměrně píšu s malým f) ještě dělat ? Ztrapňuje se zcela sama . Např.ona poslední trapárna a drzost a ubohost při zvyšování platů dokazuje a odhaluje jejich členy zcela. Oni jsou tak primitivní tedy konkrétně Jurečka,že sám lže tvrzením o tom,že oni si museli přidat taky neb je to navázano na soudce a vůbec mu nevadí,že ho
jeden ústavní soudce usvědčí ze lži. Podobnou trapárnu jsme zažili s penězi pro 1.dámu. Tady buď lže sám president nebo jeho tajemník nebo opět Jurečka. Psát dál o této trapné a ubohé a válečné vládě je zbytečné. Za rok přijde účet ! Jejich celé to trapné lhaní ohledně zvyšovaní platů na mně dělá dojem,že si jsou vědomí že za rok skončí ale proto je jim to jedno ale chtějí si ještě co nejvíc užít moci a vyždímat peníze co jdou ! Tedy PO NÁS POTOPA !
jerryx
Odejít za Síkelou do Brusele, má tam na úřadu pro zahraniční styky prej 3000 míst, těch 18 lidí se tam ztratí. Fiala pak může Mašukulumbům vysvětlovat své hodnoty a plánovat restart Afriky.
Richard Šebesta
@giorgio287 Nebo podat demisi a vyvolat předčasné volby.