Komentáře

Zpět na článek

Sokol: Lidovci v začarovaném kruhu. Ovlivní stranu víc konzervativní Čunek, nebo moderní Grolich?

2 komentáře

Richard Šebesta
Autor mluví o úspěchu lidovců od listopadu 89 co by KDU-ČSL ? Musel jsem ten text kde o tom psal jako o úspěchu ještě jednou přečíst zda nejde o omyl. On považuje za úspěch KDU-ČSL že se stále potácí na hranici volitelnosti a navíc
jak správně píše jednou dokonce vypadli ze sněmovny. ? To je úspěšná strana ? Pamatuji dobře co tomu předcházelo. Kalousek si někdy před rokem 2006 dal za cíl aby lidovci ve volbách tedy v roce 2006 dosáhli dvojciferného úspěchu. Výsledek ale byl dobře si na to pamatuji zisk pouze 7,2 % tedy k vysněným 10 nebo více % dost daleko. Pak lidovci vypadli ze sněmovny. Tato strana podle mne pokud se nyní udrží ve sněmovně bude vždy potácet mezi 5-10 %. Od listopadu 89 tomu nebylo jinak. Neumí oslovit více lidí,hodně jim pak uškodily církevní restituce,které aktivně prosazovali. Což bylo v očích značné části veřejnosti vnímáno negativně. Volí jí hlavně věřící ale zbytek veřejnosti neumí lidovci oslovit. Podle mne na tom nic nezmění ani Čunek ani Grolich. Museli by změnit zásadně koncepci své politiky a jak se zdá za 35 let to zatím nedovedli.Jejich současné preference mi dávají opět za pravdu.
Budou se držet koalice s ODS protože ví že jako samostatná jednotka by opět mohli skončit mimo sněmovnu.
jerryx
Zas tak málo tu věřících není, aby to nestačilo na vstup do Parlamentu. Poprvé je mimo Parlament poslal hamižný Cyril, který se v době voleb soudil o činžák s Charitou a zpátky je dostal absolutně prázdný Bělobrádek jen tím, že neudělal žádnou ostudu. Jurečkovi a spol. se povedlo nemožné ,dostat lidovce na 2% a voliče přihrát Babišovi. Pak do toho ještě přijde zelený Hladík a v Senátu naivní příznivkyně Istanbulské úmluvy Jílková a žádný důvod volit lidovce prostě není. Zájmy věřících , venkova a zájmy rodin vůbec nezastupují .