Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Starý svět už neplatí, současnému nevěříme a budoucího se obáváme. A čas neúprosně běží…

3 komentáře

lug70
Na západě hrají prim ideologie progresivního neoliberalismu, LGBT, Gender, Multikulturalismus, klimaalarmismus. Tomu je dnes podřízeno všechno a podle toho to tam taky vypadá. Elity západu jsou jeden pokrytec vedle druhého a mimo realitu dnešního světa. Hrají si na demokraty a sami si s demokratickými ideály vytírají zádele. BRICS si nehraje na žádné ideologické nesmysly. Tam se bere realita dnešního světa jaká je. Tam jde o zájmy obchodní i politické a kompromisy, tedy hledání možností vzájemé mírové spolupráce mezi všemi členy BRICS i zbytkem světa. Je to úplně jiný přístup a ne jako západ se svým kolonialismem a násilným vnucováním té jeho "demokracie" a svých zájmů jiným zemím okovanou botou vojáků NATO.
Peter Hosek
@lug70 souhlasim . Dodatek: tento proces zacal pred vic nez triceti lety!! Pomalu a systematicky. Moje cestina a hlavne gramatika je mizerna a tak se nebudu zde snazit rozepisovat jak to postupovalo.
Richard Šebesta
@lug70 Taky souhlasím. Dnes může politice EU věřit převedeno na minulý režim (když se hroutil) jen zarytý fanatik. Platilo to pro tehdejší komouše i dnešní eurohujery a rádoby demokraty. Je to přesné s tím BRISCEM. Západ prostě zaspal dobu a nechápe,že jeho způsob života už ve světe neletí. Opět analogie s komunistickými režimy. I oni zaspali a neuvědomili si že svět je jinde než chtěli oni.Čeká nás zánik EU a kdoví co ještě ? Souhlasím s autorem,že se budoucnosti obáváme !