Komentáře

Zpět na článek

Babišovi na Slovensku pšenka nekvete. Agrofert má zaplatit půlmiliardovou pokutu. Pomůže Fico?

38 komentářů

Ringhofer
Jak je vůbec možné, že tomu prolhanému podvodníkovi bez elementární schopnosti dělat něco poctivě a odborně pšenka kvete zrovna v Česku?! Nu, tuzemští voliči nemají zrovna vysoká očekávání. Zeman, Babiš, Tomio Okamura - moc díru do světa neudělali, ale doma mají voličů vážně víc, než je tomuto státu milé. A že ta bída trvá už táák dlouho...
kosmos kosmos
Eštébákovi měli zabavit celý nakradený majetek!
Irena Charvátová
Jestli něco kápne....
Jan Palecek
každá Babišovo transakce je jeden velký podvod,poslat ho šupem na Slovač,oni si ho tam provéřii jak si nakradl miliardy
Pavel Nyklíček
Já to nechápu. Andrej byl vždycky z gruntu hodná ženská a chudák naletěl slibům, že zbohatne.
Za loňský rok prodělal 50 miliard a k tomu mu 35 bank přidalo dalšich 50 miliard na dluzích.
Myslel to dobře a chtěl firmy řídit jako stát, nebo stát řídit jako firmy...?
Asi je to jedno. Oboje za jeho přispění ekonomicky zvadlo.
Ale bude lip. Jemu určitě až zas stát podojí.
Ale nebojte se. Jistě vám přidá jako minule. To co totiž přidal vám dodnes neni schopen stát splatit ani na úrocích...👌
Myslel to ale dobře. Chtěl abyste se všichni měli tak dobře jako on.
Volím Babiše. Je mladý, perspektivní, nemá dluhy a je už vyzkoušený. Když si pak umyjeme ruce, nemělo by se nám nic stát.
Jan Macharacek
Beztak pomůže, nebude to poprvé. No,dva mafiáni z jedné rodiny. Ale bude to mít těžší, slovenský ÚOHS zatím funguje jak má. Ten náš spíš Babiše chrání, zdá se.
Uživatel_5542819
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ivo Hájíček
@Uživatel_5542819 Tak si vezměte to směšné stvoření na Slovensko zpět. Aspoň nebude okrádat české daňové poplatníky. U vás bude zase nový Jánošík a můžete mu postavit sochu z nerezu jako má ten původní.
jerryx
@Ivo Hájíček To bych nedělal, co kdyby nám pak za něj poslali výměnou nebinárního Šimečku.😀
kosmos kosmos
@jerryx t ty bys vlezl Fikovi do gatí🤣👍
Uživatel_5542819
Ivo Hájíček
@Uživatel_5542819 Proto to osobně přiznal v TV Prima u Jana Krause. 😁
Richard Šebesta
@Uživatel_5542819 Typické klamstvo je tvoje. Bureš byl agent STB. Spolupráci podepsal 12.11. 1982 v jedné bratislavské vinárně a bylo mu přiděleno krycí jméno BUREŠ ! Tolik fakta. Obkecávat můžeš co chceš ale fakta jsou fakta a veškeré kecy okolo že nebyl a že to není prokázáno jsou zbytečné. Mimochodem donášel na 12 lidí. Asi tak.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5542819
Babiš byl přeci v té hodné ŠTB. Ta zlá, tam on nebyl.
Jinak je to z gruntu hodná gauner.
Jiří Bubeníček
Samozřejmě ,že pomůže ,kdyby nic jiného umenšením pokuty ,nebo vymnění šéfa co udělil pokutu . Oni spolu kooperují dávno setkávají se u Zemana a jezdí k Orbánovi to je je jejich autorita! Česko- Uhorsko! Babiš bude dělat a už dělá stejnou politiku ,jako Fico jen opatrněji až se tento slovák usalaší ve Strakovce ,potom to nabere tempo!
Uživatel_5542819
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5542819
Svatá prostato....
Jan Palecek
@snad neni véťšina Čechú dementni,aby volili zločieckeho zlodéjeGaunera Bureše
jerryx
To je snad osobní věc Babiše podnikatele. Málokdo si myslí, že je poctivý. I jako politik je Babiš příšerný, ale dá se s ním mluvit. Lepší karty nejsou, volba Babiše je jediný způsob, jak se zbavit Fialova kabinetu hrůz a způsobit rozpad SPOLU. ANO je sice strašné, ale není už eurohujerské a není progresivní. A to dnes není málo.
Jiří Bubeníček
@Raděj eurohujery a hádejte proč? Abychom opět nebyli gubernii Ruska ,pamatuji od r.1945 ! Zatím nás EU neokupovala 28 let ,jako SSSR,kam Babiš směřuje se svými bratry Slováky my jsme Česko ,nebo ne pane Hujere?
jerryx
@Jiří Bubeníček Mně je nacionalismus naprosto cizí. A dokonce se mi líbí věta G.B.Shawa: ,, Vlastenectví je pocit,že moje země je lepší než ty ostatní, protože jsem se v ní narodil já." Ale chápu, Fiala už stojí o jakékoliv příznivce, i nacionalisty.
Ivo Hájíček
@jerryx jak často s ním mluvíte proboha. To jel.to ani mluvit neumí, jen sprostě a to ještě špatně.
jerryx
@Ivo Hájíček Ano, je to strašné. A to ještě mluvit s ním je daleko lepší, než si s ním psát. Ale s Fialou se mluvit nedá, ten vás ani nevnímá. Spíš by se dalo říct, že u spousty lidí je teď strach z Fialovy vlády( tedy poslušného vykonavatele rozkazů bruselských eurobolševiků) větší, než z návratu Babiše.
Jan Macharacek
@Ivo Hájíček S tím Jerrym je škoda mluvit, zbytečné, je to dronte.
jerryx
@Jan Macharacek Nikdo Vás nenutí..😊
Jan Macharacek
@jerryx Huhuhú.
Pavel Nyklíček
@jerryx
Z politiky nikdy nevymizí podsvětí, co politiku řídí.
Politika je o penězích o sponzorech a o podsvětí.
Toto podsvětí je stabilní a ovlivňuje svoje zájmy..
Babiš sám vládnout nedokáže a je tu i ve hře kombinace bez Babiše, který nemá dobré renomé u nikoho, a tak za současných výsledků vůbec nemusí vládnout a když, tak ne sám.
Navíc už také mele z posledního a tito staříci už jsou limitovaní.
Každopádně za rok to budou nejzajímavější volby v historii.
jerryx
@Pavel Nyklíček Když trojice Rédl, Polčák a Gazdík založí STAN na principu získat populární starosty jako užitečné idioty a tímto způsobem se obohatit, není to snad vliv podsvětí? A když Don Pablo instaluje do čela ODS prof. Fialu, to je co, to brněnské společenství? V devadesátkách tu vládla taky spousta kariéristů, prospěchářů i darebáků, ale byly tu taky nějaké ideály. Někam se to posunovalo. Ten nárůst životní úrovně na začátku milénia a to, že patříme k nejbezpečnějším zemím, není náhoda. I dnešní úroveň svobody a demokracie, co tak vadí různým Foltýnům, je důsledkem devadesátek. Kdyby byl tehdy premiérem Fiala a prezidentem Pavel, byli bychom dnes tak na úrovni Kosova.
Uživatel_237602
Na Slovensku Babiše ani nepořebují, mají přeci Fica! A ten nebude pomáhat případnému politickému konkurentovi.
Richard Šebesta
Já doufám,že Bureš pokutu dostane a Fico nepomůže neb by ztratil tvář !
Jan Macharacek
@Richard Šebesta Kterou tvář, má jich,coby pokrytecký opor­tunis­ta,ně­kolik. Zapomněl jste dodat,že Babiše nevolíte,tož příště.
Uživatel_5734171
Já tento případ sleduji velice pozorně. Zajímá mě jak ta slovenská linie, tak především ta česká, protože to šméčko udělal Bureš úplně stejné tam i tady. I se stejnými firmami. A zatímco u nás dostal razítko od antimonopolního úřadu, na Slovensku dostal PRAVOMOCNĚ obří pokutu, v těchto končinách naprosto bezprecedentní. A jen tak mimochodem, v době, kdy Rafaj Burešovi ten monopol schválil, udělala Policie u něho razii a našla dva miliony v hotovosti. Prý na svatbu dcery...))) A pokračování? Ano správně, zameteno pod koberec. Dnes už zjevně promlčeno. A antimonopolní úřad dál funguje přesně opačně, jako ochrana monopolů před konkurencí, jen nenažraného zkorumpovaného Rafaje vystřídal přitroublý socan Mlsna. Řešení je jednoduché. Ten úřad zrušit a na zelené louce vybudovat nový. Protože je zjevně systémově založený špatně. Ve fungujících demokraciích je běžné, že pokud se objeví byť jen náznak monopolu, stát zasáhne a klidně nařídí firmu rozdělit a prodat. U nás jdeme přesně opačným směrem a monopoly a kartely chráníme. Ty instituce jsou přímo ovládané politiky a lobbisty. Ten úřad musí fungovat obráceně, musí AKTIVNĚ VYHLEDÁVAT monopolní a kartelové chování a aktivně proti tomu zasahovat. Zjistit, že Agrofert má monopol v pečivu, lze za jeden den několika kontrolními nákupy, na to není třeba žádný megaúřad. Stačí zajít do libovolného supermarketu a člověk zjistí, že je tam jen Profrost (pečivo z mrazených polotovarů), Penam, United Backeries, Odkolek, Pekárna Zelená louka. Vše Agrofert. A pokud někdo pátrá po příčinách inflace, tak jednou z příčin jsou vždy monopoly, oligopoly a kartely. Receptem na fungující trh je konkurence, konkurence a zase konkurence. A týká se to stejně tak bank a stavebnictví jako pečiva či zemědělství...
Ivo Hájíček
@Uživatel_5734171 naprostý souhlas.
Uživatel_5542819
Ivo Hájíček
@Uži­vatel­_55428­19..a co je Andeji na tom za klamstvo?
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5542819
Svatá prostato. Mám pocit, že sleduješ ČTD.
Jan Macharacek
@Uživatel_5734171 Přesně to mě (naše neÚHOZ)napadlo. A divím se nečinnosti politiků, něco s tím dělat. Holt politiků máme teď hafól,státníky žádné.
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171 .
Úžasné 👌.
Tohle ale lid prostý slyšet nechce.
Stačí, když kuní ksicht udělá kňů kňů v televizi, že vláda zdražuje rohlíké a lid český plesá....