Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Po patolízalské politice Miloše Zemana by to chtělo otočku. Čína je bezpečnostní hrozbou

23 komentářů

tempter
@Richard Šebesta Šebo. Opravdu ne podturčenec, ale poturčenec. Ty nejsi schopen napsat správně ani tak triviální věc, ale kecat tady budeš úplně do všeho. Ne nadarmo se říká, hlupák nemá zábrany.
kosmos kosmos
@giorgio287 patolízal jsi ty russáku 😂👍
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Šebesta, a byli i nadturčenci?? Zkus radši omalovánky, to bys mohl zvládnout. Ale ty bys určitě vybarvil pejska zeleně 😸😀
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
@tempter ... No on skutečný komunizmus je nejvyšší známou etapou předpokládaného vývoje lidské společnosti a Čína jde prostě správným směrem😉
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Jednotná komunistická Čína je nastávajícím lídrem světa a ukázkou toho, že komunizmus postupně ve světě zvítězí nad lží a nenávistí demokratů.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@giorgio287
ty jsi dobrý osel...Zavedením sankčních cel chráníš svůj trh a chráníš práci právě našim lidem. A sankční cla se používají třeba proti dumpingu (najdi si, co to je, všechno ti vysvětlovat nebudu) nebo proti výrobkům, kde se porušují autorská práva. Nikdo ti nebrání kupovat si čínské šunty, ale stát tu je od toho, aby nedovolil zahraniční konkurenci likvidovat naše firmy třeba dumpingem.
Miroslav Rys
@giorgio287 Chrochtal, už máš zase záchvat?? 😃😃
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Mě děsí jedna věc a sice, jak odevzdáváme průmysl a know how do Číny. A nemá to absolutně nic společného s nějakým Green Dealem či Bruselem. Tuto politiku jsme začali dělat ještě v dobách, kdy Greta chodila po houbách a my ani nebyli v EU. Bývali jsme světová velmoc v textilním, obuvnickém či sklářském průmyslu. Dnes tyto obory vymizely, není ani kdo by učil novou generaci. Čína a další asijské země možná měly na začátku podstatně nižší ceny, ale to bylo dáno dílem směšnými náklady, dílem dumpingem a dílem neschopností Evropy přizpůsobit se a strategicky plánovat. Dnes dovážíme boty z Asie za ceny, za které bychom je dokázali vyrobit také, ale není kde a není kdo. Řešení je prostinké a tím jsou sankční cla. Prostě a jednoduše uvalit na dovozy, kde se dá prokázat dumping, porušování autorských práv či porušování norem, cla v řádu stovek procent. Pochopitelně, že čínský bolševik tohle moc dobře ví a proto vytrvale korumpuje evropské politiky a to ve dvou rovinách. Za prvé korumpuje politiky, aby ta sankční cla neuvalili a za druhé si buduje v EU základny, aby ty firmy nebyly čínské, ale aby byly české, slovenské, italské či jiné, neboli aby se na ně nenahlíželo jako na dovoz. Přesně to Čína měla v plánu se Zemanem a jeho poskoky (Nejedlý, Mynář, Tvrdík). Nakonec to celé naštěstí skončilo krachem a zůstalo jen u plánů a u jedné investice do Slavie, která nakonec také skončila...
P.S. U toho Zemana je to obráceně, Zeman byl poskokem Nejedlého...
jerryx
@giorgio287 Já myslím, že můžu srovnávat, mám to naposlouchané dost, šířil jsem Jakešův projev po studentské koleji. Jakeš celý život věřil tomu svému komunismu, měl chudé dětství, vyučil se u Bati, kde s ním byli spokojení. Nebyl prostě schopný připustit, že i jiní můžou mít pravdu, ale určitě se s ním dalo líp diskutovat, než třeba s Jourovou. Fiala přednášel a psal knížky a všechny své názory odhodil, jakmile by třeba jen teoreticky hrozilo, že bude mít sebemenší problém. Jeho vláda je jen čisté papalášství, bez jakékoliv vize a jen hledá místa pro známé známých.
giorgio287
@kosmos kosmos
Lehni, tupoune fialovej!
giorgio287
@Richard Šebesta
Proti Fialovi byl Milouš Jakeš duševní gigant...
Richard Šebesta
@kosmos kosmos A ty jsi kdo Paraguayec nebo podameričan ? Jen aby jsi byl v obraze. V době turecké nadvlády na Balkáně a v jihovýchodní Evropě byli takz.podturčenci a mimochodem se říkalo podturčenec horší Turka. Jak je to s tebou ?
jerryx
Chudáci tchajwanci , tahle trojka amatérů by je stejně tak rychle i odsoudila , kdyby to po nich chtěli jejich poradci. Kdepak zůstal Tibet?Jednak vyšel z módy a pak se tam taky nedá jet na dovolenou na útraty hostitele a ještě tvrdit , jak je to odvážné, jako na Tchajwan.
giorgio287
My máme patolízalskou politiku par excelence. Náš soudruh premiér je zaražen v ukrajinské, americké a bruselské řiti současně. Ó my se máme!

Blbý je, že co je pičusovi nařízeno, my platíme.
tempter
@RASPUTIN "Skutečný komunismus" Slušný oxymóron. Kdybych nevěděl, že jenom provokuješ, tak si o tobě fakt myslím, že jsi úplný šebesta!!!
tempter
@RASPUTIN Souhlas. Čínský komunismus musí zvítězit! I kdyby měli všechny lidi pozavírat nebo rovnou pozabíjet. Myšlenka komunismu je věčná a přes to nejede vlak!!! Ani čínský, ani ruský, naštěstí...
kosmos kosmos
@Richard Šebest tý jsi výliz horší vylízance 😂👍
tempter
@giorgio287 Proti tobě je duševní gigant i šebík-blbík...
giorgio287
@Uživatel_5734171
Zavedením cel zdražíš zboží našim lidem, ty duševní gigante.

Jelikož lidé v koloniích západních zemí (jako my, např.) chtějí drze za svou práci slušnou mzdu, tak kolonizátoři přesouvají výrobu tam, kde se maká za hrstku rýže. Blbé je, že časem se někteří kolonizovaní odmítnou nechat dál kolonizovat a vyrábějí zboží pomocí postupů a materiálů ta, jak je to kolonizátoři naučili. A prodávají stejně dobré zboží za zlomek ceny - již nekrmí kolonizátora. A to je případ dnešní Číny.
Frank51482
V té redakci jsou opravdu duševní giganti. Jak dlouho jste se dávali dohromady? Taková sebranka se fakt hned tak nenajde.
lug70
Hmmm, Čína je bezpečnostní hrozbou. Že se Čína stala světovou velmocí je jen zásluhou nenažranosti západního kapitálu. Nikoho jiného. Nenažranost západních kapitalistů už natropila hodně zla. Hamižní šmejdi nechtěli platit slušné mzdy svým zaměstnancům doma, tak přesouvali výrobu za stále levnější pracovní silou do Číny a teď jsou sklízeny toho plody. Pro Čínu velké a šťavnaté a pro západ mizerné a trpké.
Asatin
@Uživatel_5734171 Podepisuji.
Richard Šebesta
@giorgio287 To podepisuji a dodám jako už dříve narozen,že Fiala je možná Husákův příbuzný nebo minimálně měl od Husáka školu,neb v zahraniční politice dělá stejnou politiku jako za Husáka. Jen si obměnili světové strany ale vlezdo***ismus je opravdu ukázkově stejný ! Ta podoba je přímo FASCINUJÍCÍ !