Komentáře

Zpět na článek

Jiří Sezemský: Boj proti „totalitě“ a uctívači Fica a Orbána. Slovensko otáčí kormidlo k Maďarsku

25 komentářů

Miroslav Hraběta
Nejvíc o cenzuře kvičí psychopati, kteří tu melou celý den.
Frank51482
Orbán je to světýlko na konci tunelu ať se to někomu líbí anebo ne.
giorgio287
Kdyby si redaktůrek místo kérkování zjistil fakta, nalezl by s bolševickým režimem a fialovým režimem spoustu podobností:
- je povolen jen jediný správný vládní názor, ostatní je snaha cenzurovat
-opět se za názor propouští a zavírá
- mnozí se veřejně bojí říci svůj názor
- je zavedena cenzura (vypínání nepohodlných webů, do televizních debat na vládní televizi jsou zváni jen hosté s vládními názory)
- vláda má svého cenzora a propagandistu Foltýna, který části občanů nazývá zombíky, ***mi atd.

Atd., atd.

Heil Fiala!
Richard Šebesta
@giorgio287 Je to tak ! Dodám trefný citát šéfa PRO pana Rajchla : Fiala je dobrý premiér ale ve špatné zemi ! Ukrajinci ho musí mít rádi. Podobně soudruzi Husák a Štrougal byli dobrými šéfy ale sloužili sovětským zájmům nikoli československým ! Ta podoba tu evidentně je.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@giorgio287
ty jsi dobré jelito. Cenzuruje někdo tvé zdejší názory? Ani omylem. Do debat jsou zváni jen hosté s vládními názory? Tak proč je tam DENNĚ Schillerová, Havlíček, obden Okamura, Konečná a další? A jestli se někdo bojí říct svůj názor, tak je buď osel, nebo tukan. Další nesmysly rozebírat nemá smysl...)))
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Problém dnešní doby je digitální smog a virtuální realita. Před nějakými dvaceti lety značná část obyvatelstva ani netušila, co je to internet a především k němu neměla přístup. Data byla tehdy drahá, kvalitní připojení 24/7 nedostupné. Chytré telefony teprve začínaly. Dnes má chytrý telefon s připojením na internet každé dítě, stalo se to součástí života. A přesně v tomto duchu se změnil celý náš život. A změnily se i formy hybridních hrozeb, včetně ruské hybridní války. Já jen nechápu, proč tyto hrozby spousta lidí nevnímá či bagatelizuje. A nemusí jít jen o tyto hrozby, jsou to i akce nejrůznějších lobbistů, šíbrů a vejlupků. Jmenuje se to guerillový marketing a je to velice levné a velice účinné. Jeden řetězový mail a dosah obrovský. Ostatně za pandemie jsme mohli vidět jak metody, tak následky...
Aby bylo jasno. Já proti tomu nechci "bojovat". Nechci, aby tu někdo určoval, co je dobré a co je špatné. Co se musí změnit je to, že se musí nově vymezit některé trestné činy, které před desítkami let logicky neexistovaly a především se musí zlepšit vymahatelnost práva. Když o mě nějaký zmetek napíše, že fotím ve školce nahé děti a fotky prodávám na internetu a není schopen to dokázat, tak se musím v řádu dní domoci svých práv a ten zmetek musí zaplatit kromě odškodnění mého ještě celé náklady s tím spojené a má jít sedět do kriminálu, protože tím hrubě zasáhl do mých práv. Když o mě napíše, že jsem vypatlaný mamlas a já ho zažaluji, tak musí státní zástupce celou věc v řádu hodin smést ze stolu a ty náklady musím uhradit já, protože to pokryje svoboda slova. Není možné, aby se podobné kauzy táhly léta a někdy i desítky let...
giorgio287
@Uživatel_5734171
... mohl bych prosím nějakou tu strašlivou hybridní hrozbu vidět?

Jen aby ta hybridní hrozba nebyla...PRAVDA!
jerryx
@Uživatel_5734171 Jenže není také vlivem internetu to, že ,,mladá a pohledná" kandidátka na prezidentku, jistou dobu vedla? To už říkal Andy Warhol v předinternetovém období , že každý může získat svých 10 minut slávy. Je možné na chvíli proslavit kohokoliv. Já u Havla nepotřebuji fráze typu, že nám ho záviděl celý svět. Stačí mi fakta o jeho životě a to, co napsal. Současný prezident nenapíše sám nic a fakta o jeho životě se musí korigovat, jak by řekl Petr Fiala.
Saša Krach
Je důležité pokud vládnu,,vládnout dobře...pokud se nedaří musím vrtěti psem.. 😛😂😂
lug70
Kdyby se tu lidem žilo opravdu svobodně a dobře, neměl by režim potřebu vymýšlet nějaké Foltýny a potírat jakési údajné "dezinformace", ani u svých mediálních prostitutek zadávat články jako je tento. A lidi by neměli potřebu vyhledávat informace na nějakých "dezinformačních" webech, kdyby současný režim lidem tak nestydatě nelhal, choval se k lidem dobře a neokrádal je v zájmu cizích zájmů a vlastních kapes. Na Novinkách je článek pod názvem "Češi jsou frustrovaní. Třetina jich hodnotí současný stav jako horší než komunistický režim". V tom článku sice tvrdí, že "zlatí komunisti" říká třetina Čechů, ale když se podíváte na anketu, tak si to myslí už víc jak polovina. Jestli současný režim vnímá tolik lidí, že je horší totalitou než předešlý, tak to o něčem svědčí. Já to vnímám také a umocňuje mně v tom i to, že předešlým režimu jsem dospěl. Tolik zákazů, omezení, nařízení a povinností pod bičem drastických pokut i trestního stíhání tu nebylo ani za těch zlých komunistů. A to nemluvím ještě o okrádání lidí na různých nemravných daních, poplatcích, kterým se nemůžete vyhnout. Ve srovnání s dnešním režimem se většině lidem za komunistů jednoznačně dýchalo volněji než dnes.
tempter
@lug70 Zase jenom lžeš. Jako vždycky.
giorgio287
@tempter
Plácáš nesmysly. Jako vždy.
Richard Šebesta
@giorgio287 Souhlasím přitom neumí argumentovat.Je to mamlas !
jerryx
@lug70 Srovnávat současnost s komunistickým režimem je nesmysl. Zkusme ji srovnat s dobou před 20ti lety, tedy s léty 2000-2010. Bojovaly tehdejší vlády s dezinformacemi? Přitom Putin byl už tehdy u moci. Babiš je důsledkem naprostého selhání tradičních stran a jejich vyprázdnění.
Richard Šebesta
@lug70 No pokud jde o minulý režim,řekněme to asi tak. Byla zde menší kriminalita než dnes a v některých věcech větší pořádek. To je bez diskuse . Na druhou stranu soudruzi si uzurpovali právo na pravdu a zavedli zde takový polofeudální systém. Nazval bych to novodobé nevolnictví. Jak nás to učili v dějepise za totáče ? Když se chtěl za feudalismu nevolník oženit musel mít souhlas svého pána a stejně když se chtěl vystěhovat. ZA totáče když chtěl někdo na západ tak musel soudruhy žádat o povolení. Někdy ho pustili, pokud chtěli pokud nechtěli a když nechtěli nějaký důvod se vždy našel tak měl smůlu. Ale pozor ty co pustili ,tak jen třeba část rodiny. Znám osobně případ z počátku 80.let. Tehdy mladí manžele osobně jsem je znal se chtěli podívat do Francie. Jo bylo jim to milostivě dovoleno ALE jejich dvě dcery si soudruzi ponechali jako rukojmí . Museli zůstat u prarodičů. Měli to ty komunistické svi... dobře vymakané. Kteří rodiče opustí malé děti a nechají je prarodičům ? Nehledě na další fakt, jak by se komunisté mstili jak prarodičům tak i oněm dětem. Každý si musí ujasnit sám co bylo lepší nebo horší.
lug70
@Richard Šebesta Třeba si ale uvědomit, že současný režim se v omezování svobod vyvijí. Nebezpečný je ten trend. Totalita nepřichází najednou, ale salámovou metodou a režim začíná být pro lidi nesnesitelným. V 90 letech bylo pro lidi normální říkat cokoliv, i režimu nepříjemné věci a nikdo je za to nešikanoval. Třeba o kritice Romů. Kdysi i v médiích nebyl problém poukázat na romské negativní jevy, zveřejnit statistiky zločinnosti a obsazení ve věznicích. Dnes i za oprávněnou kritiku romů riskujete kriminál. V médiích etnicitu tmavých zločinců už tají. Dnes by už taky nemohly vzniknou pořady, jako byli Gumáci, Česká soda apod, kde si tvůrci dělali srandu z politiků nebo menšin. Kritika Bruselu už taky není povolena, jen chvalospěvy a stačí si vzpomenout, jak Fiala na kongresu ODS v roce 2014 nadával na EU a jak dnes leze Bruselu do zádele. Tady všechny porevoluční vlády celá léta pomaličku po krůčcích utahovaly lidem šrouby, ale ta poslední ve zrychleném režimu a stále větší míře. K čemu jinému než k další totalitě to může vést? Je už nejvyšší čas se tomu postavit, jinak to bude horší a horší.
Richard Šebesta
@lug70 To nepopírám !
jerryx
@Richard Šebesta S tou kriminalitou je to relativní, neboť komunistický režim byl sám o sobě zločinný a porušoval vlastní zákony. Např. nelegálnost metod StB a nelegálnost i prosté existence LM, poměry v armádě, která vlastně jen kolaborovala s okupanty , pardon dle prezidenta Pavla se sovětskými přáteli, pohraniční stráž, která nechránila hranice ,ale střílela do vlastních lidí, apod. Je pro mě jako člověka devadesátek záhada , jak se povedlo snížit kriminalitu na dnešní úroveň. To není samozřejmé a s Fialou a Rakušanem by k tomu nedošlo.
jerryx
Lidstvo tisíce let bloudilo, až přišli progresivisti a objevili jedinou pravdu. Na téhle sektě je zajímavé, že vyžaduje poslušnost i od nečlenů. V devadesátkách, když u nás vyprodávaly kina filmy Tankový prapor a Černí baroni, by mě nenapadlo, že za 30 let vláda jednou pověří komunikací někoho, kdo snad vylezl z plátna mezi nás. Otakar Foltýn je někdo, kdo už několik let podlézá těm nahoře , přenáší papíry z jedné kanceláře do druhé a nazývá se asi proto tvrdým vojákem. Někdo takový mi nebude dovolovat, co můžu a nemůžu a rozhodně mu nebudu vděčný za to, že nezavede cenzuru. Já jsem příznivcem Václava Havla a jemu a jiným statečným lidem vděčím za to, že se můžu vyjadřovat svobodně. A ať na mě nikdo nechodí s Ruskem , Zemanem nebo Okamurou. To, že je tato vláda neschopná, sobecká a papalášská, na Hradě sedí člověk, co dělal kariéru už za komunistů a v Bruselu sedí eurobolševici, co demokracii nenávidí, nemá s Ruskem nic společného.
tempter
@jerryx Kdyby právě teď byla tuhá zima, tak nad Havlovým hrobem z těch tvých keců rozkvetou sněženky.
jerryx
@tempter A co Ty o něm víš? Myslíš, že by si pokecal s Foltýnem nebo Pavlem?
tempter
@jerryx Havel byl politik v pravém a dobrém slova smyslu. Člověka takového světového formátu jsme po něm už neměli a jak to vypadá, ještě dlouho mít nebudeme. Jeho silnou a bohužel zároveň i slabou stránkou bylo, že uměl a chtěl naslouchat všem. Ale ani demokracie nesmí být bezbřehá, komunisti a obdobná pakáž měli být po revoluci minimálně odstaveni od všech koryt a penězovodů a morálně odsunuti na samý okraj společnosti. Bohužel se nestalo a proto se tom musíme bavit i dnes. Co se týče prezidenta Pavla, ne ve všem s ním souhlasím, ne vše co dělá, se mi líbí, ale respektuji jej jako demokraticky zvoleného prezidenta, za kterého se aspoň nemusím stydět. O panu Foltýnovi jsem slyšel pouze ve spojitosti s jeho definicí zastydlých komoušů a proruských sv.ní a s touto definicí nemám žádný problém.
jerryx
@tempter Vystihl jsi ho dobře. Naslouchal všem, na rozdíl od Tebe. I já bych neměl problém s generálem Pavlem, kdyby se nestal prezidentem ani s plukovníkem Foltýnem, kdyby se vrátil zablácený z fronty a řekl , co řekl. Ale ten chlap už dlouhé roky nevylezl z kanceláře. Nenávist plodí jen nenávist. Tak si uvědom, že já jsem jeden z těch stávkujících studentů z Václaváku 1989 a pořád se hlásím k tomu, co tam padlo, tedy ,,dialog" a ,,nejsme jako oni." Pokud to tam takhle fungovalo, mohlo by to fungovat zase.
giorgio287
Sezemský, jsi přijat jako cenzor 3. kategorie do týmu soudruha foltýna. Mozeček máš na to vymytý dost.

Heil Fiala!
Richard Šebesta
@giorgio287