Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Evropa ustupuje před diktátory. Hrozí jí, že brzy zanikne

21 komentářů

Richard Šebesta
Herr Steigerwald ! Pokud Evropa před něčím ustupuje jsou to hordy migrantů v řádu miliónů, kteří parazitují už nejméně 10 let na nás neb i když my jich tu nemáme moc přesto jako členové EU doplácíme i na ně. Každý se dnes může svobodně vyjádřit , fajn. Takže já osobně určitě nemám strach ani z Putina ani z Lukašenka ale z neřešené migrační krize z greendealu a dalších nesmyslů. Ale i z toho že se ztrácí demokracie z EU která místo diskuse se scvrkla na hrozby a vydírání ze strany Bruselu takzvaně nehodných viz. Orbán nebo Fico. Opakuji to už možná po desáté ale von der Leyenová se musela učit u komunistů jinak si to neumím vysvětlit. To jak ona a další reagovali na věcný a celkem přesný Orbánův popis celé EU bylo přesně v komunistickém stylu , dle hesla : KDO NEJDE S NÁMI JDE PROTI NÁM ! No a dovolím si jedno doporučení pokud jde o domácí politiku. Bylo to dnes na seznamkách i v poledních zprávách. Ministr Válek se nedohodl se zdravotníky a odbory.Při jednání jim Válek příslíbil 5 miliard ale oni jistě oprávněně požadují 30. Tedy rozdíl 25 miliard. Takže o tom je třeba psát že všechno pod touto vládou kolabuje a že se prodlužují čekací doby u lékařů že jich je málo i personálů atd. Kupujeme na dluh stiháčky od USA ale na zdravotnictví i další resorty many nejsou. To může udělat jen vláda totálních vymaštěnců. I z této vlády bychom měli mít strach. Už aby vypadli. Už loni bylo pozdě !
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Samozřejmě,že každý normální člověk musí mít strach z EU a NATO které neřeší válku na Ukrajině ale stále jí eskaluje a nebudu psát co riskuje !
tempter
@Richard Šebesta Tiše, velikán a guru všech dezolátů šebík blbík hovoří sám se sebou... Nerušit, aby lidstvo nepřišlo o nějakou velkou moudrost....
King I
@tempter 😄👍
Ringhofer
@Richard Šebesta Váš přehled o stavu českého zdravotnictví Vám opravdu závidím! A jak to víte, že ono potřebuje 30, nikoliv 5 mld. Kč? Nepotřebuje náhodou 50, 200, 500 mld.? Slyšel jste někdy o tom, že počet "pacientů" na 1 obvoďáka je v ČR zhruba poloviční oproti Rakousku nebo Německu? A že Rakušácké nebo Němčourské zdravotnictví zase není až o tolik horší, než to naše, malé, střediskové?! Jestli vona ta příčina "kolapsu" nebude někde jinde, Herr Šebesto. Jestli vono se dá - tak jako i v jiných případech - o zdravotnictví takhle paušalizovat, co? Zubařů málo, jistě. Ortopedů málo? No tak to jisté není. Řežou a řežou, vyndavají, nahrazují, sešívají, rentgenují jako o život. Co prevence? Co trošku toho pohybu navíc, zdravější a úspornější jídélko, méně piv, aby se fronty v čekárnách trošku smrskly, co? Kolem sebe vidím pravý opak!
Nejhorší ze všeho je absence sebereflexe, odpovědnosti a poctivosti. Však každý problém je možno na někoho hodit...a podle toho přece volím, ne?!!
Ringhofer
Chybí profi politici. To, co dělá Evropa už 30 let, je pouhým amatérismem. Mám na mysli to, že dobrovolné sdružení nekompatibilních států vzniklé jen za účelem zvětšení odbytiště (a pro zachování míru) evidentně nestačí. Amatérští politici v profi kazajkách kupí chybu za chybou, a tak přes 50 % českých křupanů hlasuje, že za komančů jim bylo líp! Poměrně hodně pozornosti hodných autorů upozorňuje na příčiny aktuální slabosti demošky a na to, jak ji posílit. Aby brzy nebylo hůř. Bez populismu a autoritářství. Návod existuje, ale amatérští politici nemají čas číst ani přemýšlet. Jsou ve vleku událostí: chybná rozhodnutí, ostudy soukromé i kolektivní, tlak koncernů a regionálních samospráv, priority domácí a zahraniční politiky... Jsou doslova v pytli. Nepřipravení, nevychovaní, nezpůsobilí. Takoví lepší budoucnost nezajistí. My ne-politici jsme rádi, že si můžeme večer u TV zdřímnout a na chvíli zapomenout.
Putin ale neví, kam obrátit rakety dříve: problém na Západě, který si vlastně vyrobil sám očekávaje blitzkrígové vítězství, mu komplikují Číňané masivně obsazující Sibiř a Dálný východ kvůlivá svobodným(a nyní také ovdovělým) ženštinám, co nemají vysoké nároky a klidně počkají na své šikmooké partnery, až tito vydloubou ze země zaslíbené nějaké to lithium či jinou strategickou cennost a vrátí se z obchodní cesty do Pekingu. V.V. a jeho generálům to už dlouho vadí a nejraději by hodili atomovku tam i tam. Nic jiného totiž neumí. A proto taky nikdy nebudou nic jiného, než osina v zadku celé zeměkoule, dokud tady rusko bude.
Avatar - našinec
našinec
Obávám se, že pan Karel Steigerwald opravdu uvažuje jako pětiletý. Západní ekonomové již od přelomu tisíciletí volali po nějaké velké válce. Tak místo spolupráce s RF se začaly dělat mu naschvály s cílem jej vyprovokovat k nějaké větší akci. S ohledem na to, kolik RF dávalo na zbrojení, jak jeho ekonomika byla závislá na vnějšku a podobně, tak Západ si myslel, že případný konflikt bude mít pod kontrolou. Navíc si Západ vybral nepřítele, se kterým již měl zkušenosti. To k RF.
Co se týče diktátora Netanjahu. Ten, aby nemusel do vězení, tak zavlekl Izrael do války. Samozřejmě, že největší židovská komunita - USA, nenechá Izrael padnout. Židovský vřed na arabském území byl v minulosti vojensky taktický. Nyní však začíná tento vřed požírat i své podporovatele.
Ringhofer
@našinec Co to tu melete za hlouposti? Čí moudrou kaši jste to pozřel, člověče? Pokud budete chtít kontrovat, že to máte z vlastního pozorování a mudrování, pak musím skepticky sprásknout ruce a začít se se modlit, abyste se pokud možno při příštích volbách nacházel někde hodně daleko od ČR, a Váš korespondenční hlas aby dorazil po volební uzávěrce. Třeba takový ostrov Tonga, to je místo pro rozvoj Vaší představivosti přímo stvořené...
King I
Musíme nekompromisně podporovat Ukrajince, protože s takovým bojovým materiálem jako je Šebesta by Praha padla do jednoho dne.
tempter
Tady už chybí jenom sašena a pátá kolona je komplet. Ani to hovado boží nekálí pod sebe, styďte se, dobytci. Vaše vysněné demokratické rusko nedávno otevřelo svou širokou pohostinnou náruč a tak je třeba vyrazit. Konec vašeho utrpení na prohnilém totalitním západě. Na cestu si můžete společně zazpívat třeba Pusť vsegda budět solnce. Pak už si ho moc neužijete, papá
Ps: Šebíku, když už tam budeš, zajdi prosím za putinem a domluv ten mír. Dík.
lug70
Hmmm, ustupuje před diktátory. Jo, ale před bruselskými. V Rusku si Putina zvolil lid v regulérních volbách, na rozdíl od bruselských eurokratů v čele s totálně provařenou zkorumpovanou gynekoložkou Lejnovou. Ti lidmi zvolení nebyli, ale dosazeni zákulisními politickými pletichami. Tam se o demokracii nedá vůbec mluvit.
Jan Bejšovec
@lug70 Volby v russácku nejsou legální ani podle jejich legislativy. Videí s podvody je až až.
Jan Bejšovec
Tohle, ale Evropa dělala vždy. Čest výjimkám.
Avatar - epr3
epr3
.....Až vyhlazovací válka vedená z hlubin Ruska definitivně zničí jakýkoliv život na Ukrajině, bude po demo­kraci­i...­..😂😂­😂😂😂
Ty cizí termity, co? Demokracie a kleptokracie skutečně není jedno a to samé. Demokracie se na Ukrajině nikdy nevyskytovala.
jerryx
Evropa ustupuje diktátorkám typu Ursuly von Leyen a různým klimafanatikům či uječeným genderovým hysterkám. S těmito lidmi není žádná diskuse možná.
Miroslav Hraběta
@jerryx Jsi slabomyslný. Tobě musela nějaká ženská pořádně nakopat řiť a dodnes ses z toho nevzpamatoval 😀😀
jerryx
@Miroslav Hraběta Víš co , budeme se navzájem ignorovat. Mládí a puberta je už bohužel pryč a ve vzájemném urážení nesoutěžím. Rovněž ti nijak nebráním milovat Brusel. Je to naposledy, co na tebe reaguju.
giorgio287
Souhlasím. Liberální fašisti jako uršula, fiala, macron a ostatní podobní vejlupci Evropu zničí. Nebo se lidi včas naserou a pověsí tu verbež na první kandelábr.

Ti, co po nich přijdou, že strachu rozpustí eurosojuz, zruší grýndýl a sankce na všechny okolo.

Pak stačí zavřít soudruha bajdena za atentát na North Stream, obnovit dodávky levného plynu z Ruska a udělat pořádek v cenách elektřiny - především zrušit emisní povolenky. Tím se zachrání evropský průmysl.

A samozřejmě v celé Evropě zrušit jakékoli dávky, bydlení a bezplatnou stravu pro ilegální privandrovalce. A udělat z překročení hranic bez víza trestný čin s trestem shození zpět do moře - a plav domů do Afriky, opičáku! Když budeme moc hodní, prodáme jim na cestu gumový člun. Když na něm mohli připrchnout, můžou na něm i odprchnout.
jerryx
@giorgio287 Ale no tak, Biden už ani neví, co to North Stream je a jestli něco podepsal, tak ani nevěděl, co podepisuje. A Vy byste ho postavil před soud.
Richard Šebesta
@giorgio287 Tak to bych si nechal líbit a souhlasím s tím. Bohužel asi se to nestane.
Miroslav Hraběta
@giorgio287 A odkud sem stále připlouvají takoví mentálové jako ty a ti dva pod tebou?? 😀😀