Padni komu padni

Zpět na článek

Soltész: Slovensko je zhroucený stát. Radši se nechá znásilnit a řekne, že to byla láska

10 komentářů

Avatar - Anton Augustin
Anton Augustin
Bude dělat poradce, jako jiný číman ze Slovenska u Jany Černochové? Kdopak se o něj z naši vládnoucí charity postará?
King I
Kámo, my jsme taková špína, že nám vládl osel, co si plete hvězdu a měsíc s planetou.
jerryx
To je pravda , sorosovské Progresivní Slovensko v čele s vnukem disidenta z povolání Šimečkou a veškerým jeho příbuzenstvem v neziskovce je takovou hrozbou , že Slováci radši vrátili do hry už vyřízeného Fica. Umělci jsou často jako děti, věří pohádkám.
lug70
@jerryx jaký disident? Šimečkův děda Milan Šimečka, původem z českého Bohumína byl před rokem 1968 regulérním agentem StB, aktivním donašečem s krycím jménem "Paskvil". Akorát v tom 68 roce vsadil na špatné koně, stejně jako další agenti StB Havel, Kroupa, Benda atd. Když se jim převrat nepovedl, tak pro nastupující normalizační režim se stali nepřátelskými osobami. Prej disidenti. Uctíváme nesprávné osoby. Není to jenom u nás. Nesprávné osoby se najdou i na západ od nás. Mezi evropskými politickými elitami, hlavně v Bruselu a v Německu, ale i ve vládách některých dalších zemí se nachází spousta potomku nacistů. Podle toho to taky v EU vypadá. Zase usilují o vytvoření 1000 leté říše, jako jejich guru Hitler, akorát jinými prostředky a pod ideologií progresivního liberalismu..
jerryx
@lug70 Teda. Kde na tohle chodíte? Máte docela fantazii.
bella.
Chtěla bych říct, že jak Fico, tak Orbán, tak já např. jsme lidi s jistým IQ a tedy vstřebáváme zkušenosti, hodnotíme je , analyzujeme a vyvozujeme risk x benefit co máme z EU .A predikujeme vývoj do budoucnosti.
Vytahujeme z haldy zrní zrno od plev a dle toho měníme názor.
Pokud bychom měli z vývoje v EU názor konzistentní s rokem 2004 byli bychom idioti.
--------
Prošli jsme výrazným mezníkem , rokem 2015 , kdy EU vítala migranty a nás žádala o kvóty, protože manažersky to nezvládla a k managementu např. jak s tím naložit ani Zemana tehdy nepřizvala.Pouze udala kvóty! Jejich migranti z jejich ex-kolonií. Slovenská vláda tehdy byla t tomu smírná, my ne!Také nás EU nechtěla v Schengenu , byli jsme pro ně podřadní!
My, co jsme v zdělní vidíme, jak migranti západní státy EU hospodářsky, morálně, demograficky a bezpečnostně rozkládají a vidíme, jak úředníci jen žvaní fráze a nikdo nemá odvahu říct, repatriovat ty bez vzdělání, bez práce, matky i děti.Nikdo nemá odvahu do 2 měsíců přepracovat podmínky pro poskytnutý azyl.Nikdo nemá odvahu říct stop zbraní Ukrajině, vytáhnout na světlo v šuplíku zapomenutou Minskou dohodu a návrh na neutralitu a nikdo nemá odvahu říct Zelenskýmu, nejste prezident , jste už dávno jen občan.Zbraně dohadovat nemůžete .Takže zbraně nebudou, srovnejte si Ukrajinu .S Ruskem příměří na měsíc a dejte hlasovat. Krym komu.Nový prezident kdo ?
A Fico tohle vše nahlas pojmenováná a jít jak stádo za Slovensko odmítá.
-----------------------
Fico není Čaputová a Orbán se zase až tak nemění!
------------------
Orbánův plot je pověstný a mě dorazilo. když byl kritizovaný, zatímco madam Merkel posílala za Německo do Polska ostnatý !!!! drát proti údajně migrantům posílaným Běloruskem. Ostnatý drát mi vybavil koncentráky, být Merkelovou, vybrala bych jiný materiál.

Buďte pesimističtí, Brusel skutečně ničí národy.Vždyť co Nerudová, co despotická von Leyenová a co vyžírka Pavel na Hradě s Fialou ve Strakovce?!.
Jakou budoucnost s ni
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@bella.
ty jsi vysloveně v zdělná... Jen netuším, co to je...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Troufám si tvrdit, že se ve slovenské politice slušně orientuji. Sleduji ji od samého počátku, tudíž se těm věcem nedivím. Je to logické vyústění toho, kdo na Slovensku žije:
1. Ze Slovenska vždy odcházely elity a vzdělaní lidé za lepším. A mělo to nejrůznější příčiny. Za socialismu to bylo dáno zvrácenou politikou kvót, kdy ve federálních orgánech muselo být paritní zastoupení Slováků. A protože většina těch institucí, včetně třeba lukrativních podniků zahraničního obchodu sídlila v Praze, do Prahy chodilo už na studia velké množství Slováků, i když měli stejnou školu v Bratislavě. Po revoluci se to ještě navýšilo, vliv na to měl Mečiar a další oslové, dnes je ten exodus ještě větší. Do Česka, Británie, Rakouska atd. odešly po roce 1989 statisíce Slováků, většinou pak ti vzdělanější.
2. Slováci jsou nejza­mindrá­kova­nější národ v Evropě. Nepíši to jako urážku, ale jako popis situace. Přesně proto tak snadno slyší na gaunery a hlupáky, jako je Mečiar, Slota, Fico nebo Danko. Stačí jim zamávat praporem, uronit slzu u vatry na Kráľovej hoľi a politik je jejich. Slováci nehodnotí historické osobnosti podle toho, co vykonaly, ale podle toho, jestli to byli Slováci. Přesně proto velebí Hlinku, Tisa nebo Husáka...
3. Bod číslo tři souvisí s bodem číslo dvě. Tím je zastydlý panslavismus z devatenáctého století. Přesně proto tolik Slováků fandí putinovi, protože mají dojem, že právě spojení s ruskem zlepší jejich postavení. To je věc, kterou my těžko chápeme, ale Slováci by strašně rádi hráli nějakou významnou roli. A nedělejme si nějaké iluze o "bratrství". Průměrný Slovák nemá Česko rád, víc nemá rád snad už jen Maďarsko...))) Když budem hrát fotbal s Pákistánem, bude Slovák fandit Pákistánu (píši o většině, pochopitelně, že to neplatí obecně)
4. Pro většinu Slováků demokracie NENÍ žádnou významnou položkou na žebříčku hodnot. Ostatně není tomu tak ani u nás, ale na Slovensku je to mnohem horší. Přesně proto tam tak snadno tíhnou k autoritářským politikům...
bella.
@Uživatel_5734171
Neřekla bych, že Fico je hlupák.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@bella.
Fico je gauner, Mečiar je hlupák a gauner, Danko je hlupák, Slota je hlupák. Stačí ti to takhle?