Kultura

Zpět na článek

Film Tancuj Matyldo bude mít premiéru na americkém kontinentu, v Čechách vychází stejnojmenná kniha

4 komentáře

Adam Ondra
Spíš než film na americkém kontinentu mě bude zajímat knížka. Před koncem rohu se počasí začíná velmi rychle měnit do fáze, která mi není tak blízka, jako ta letní. Takže pro mě nastává čas na čtení knížek. Tancuj Matyldo si v podzimní podvečer přečtu s chutí. Koukal jsem i na slevové kupóny http­s://sl­evovy­kupon­.net/, že tam jsou slevy, což přijde vždycky vhod.
TCerny
O Alheimerovi bylo natoceno uz vuc nadhernych filmu jako treba "Laska" s Jean Louis Trintignant , ktery tak miloval svoji zenu , byvalou vynikajici koncertni klaviristku, ktera mela pokrocilou demenci a nepripustil zadnou pecovatelku k ni a i sam ji myl a menil plenkyi kdyz pritom ona porad nepricetne rvala .
Nakonec ji z nesmirne lasky udusil polstarem , protoze se na jeji utrpeni nemohl dal divat
Jinak tancuj Matyldo je svetoznama australska narodni pisnicka "Waltzing Matilda ":
Once a jolly swagman camped by a billabong
Under the shade of a Coolibah tree
And he sang as he watched and waited till his billy boiled
"You'll come a Waltzing Matilda with me"

Down came a jumbuck to drink at that billabong
Up jumped the swagging and grabbed him with glee
And he sang as he stowed that jumbuck in his tucker bag

Waltzing Matilda, Waltzing Matilda
You'll come a Waltzing Matilda with me
And he sang as he stowed that jumbuck in his tucker bag
TCerny
@TCerny omlouvam se za preklepy 81 leteho chirurga , co zacal psat na psacim troji propoustci zpravy a operacni protokoly s kopirakem 2 prsty v r. 1966 na Bulovce , coz mi zustalo dodnes!
Alzheimer incipiens i kdyz jsem porad clenem jak ceske tak nemecke Mensy a 3x7 by mi delalo potize, kdybych si nezapamatoval tu mnemotechnickou lascivni hricku z mladi ( Eselsbrücke):3x7 dvacetjedna ....
Jiří Bubeníček
Ne jen proto ,že jsem starý muž ,ale ten film je skvělý ,obsahuje humor,cit ,sarkasmus a svým způsobem poučení pro pochopení!