Komentáře

Zpět na článek

České strany se ocitly v krizi. Zvýšení platů politiků může přinést změnu, ale vláda ho špatně načasovala

12 komentářů

Avatar - epr3
epr3
Blbější a naivnější názor, že více peněz v platech politiků přiláká větší a poctivější odborníky, jsem ještě nečetl.
Pokud někdo nejde do politiky s přesvědčením, že jde vytvářet něco lepšího a odměna za to, je až na druhém místě, pak je zbytečné, aby se tam cpal. Takových jsou tam mraky a jen tam čekají, že si vysedí nějaký bezpracný pašalík, nebo zneužívají na trhu informace, které by se bez účasti v politice nedozvěděli.
Saša Krach
Tak jsem si dal práci a zjistil jsem jaká je výše platu politiků k průměrné mzdě v rámci EU..
Jsou na druhém místě ..nááši.😂
Chudáci.
jerryx
A pokud by se takový kvalitní a talentovaný člověk našel, ví velice dobře, že proti vnitrostranické mafii se neprosadí. Naopak se prosadí lidé naprosto prázdní a bez jakéhokoliv názoru. V dnešní politice, stačí když jste s nima a opakujete pár neobolševických pitomostí, kterým by se před 20ti lety vysmáli děti na základce, ale jak říkal Goebbels, stokrát opakovaná lež se stává pravdou a jak říká poněkud neklidný profesor Miroslav Rys zde, svět se posunul. Na progresivismu nevidím nic progresivního , blbci byli vždycky a svou blbost vnucovali ostatním, ale kdyby ta opozice aspoň za něco stála. Reakcí na progresivismus je pak vítězství Fica a u nás Babiše a ještě můžeme být rádi, že to nebude Okamura.
Richard Šebesta
@epr3 Do politiky jde 99 % lidí a možná ještě pár desetin s tím že si dobře vydělají. Dokonce i ti hodně hodně bohatí. Když do politiky vstoupil agent Bureš mnoho lidí si naivně myslelo,že on má tolik (byl v té době druhý nejbohatší v ČR) že nebude krást,že nebude mít potřebu se nějak obohacovat. Byla to falešná iluze a byl to právě on kdo podváděl a kradl možná nejvíc. Jen dodám že to není nic nového pokud jsem registroval podobně se choval v Itálii i Berlusconi.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Ono zvýšení platů jim ten dojem u občanů jen více zhorší !
Richard Šebesta
V krizi je hlavně tato vláda ! Rozpadla se a jednotlivé strany některé více jiné méně se propadají do bezvýznamnosti. Zejména KDU-ČSL a TOP 09. Nový šéf lidovců v podstatě přiznal na sjezdu který o víkendu skončil , že jeho strana by bez koalice spolu neobstála ve sněmovních volbách. Pravda řekl to diplomatičtěji a jinými slovy ale smysl byl stejný. Obě zmíněné strany koalice spolu se pohybují v průzkumech pod hranici 5 %. Piráty snad ani není třeba komentovat, nehledě k tomu že s koalici spolu by určitě už nechtěli spolupracovat, zejména s ODS ale u odesmanů je stejný dojem. Takže vláda jež má podporu dlouhodobě sotva 20 % u svých občanů je na odpis. Doufám,že to potvrdí i volby v říjnu 2025.
Saša Krach
@Saša Krach A na konec..
Celé je to jak s cenou elektrické energie.... každý měsíc jinak a výsledek....pro spotřebitele 😂😂😂😛😭😭😭😭😭🛷💩
Saša Krach
Politické strany v krizi. Určitě nejsou ..Zkuste je oslovit...Jste v krizi...😂😂😂😂. Máte za to málo co děláte malý plat...ano máme málo. A můžete se s tímto malým platem dostat do krize,­,urči­tě..­.😂😂😂😂😂😛
Pokud je někdo v krizi tak je to volič a jeho narušený systém sebezáchovy a soudnosti .
Pokud by volič nebyl v hlubokém útlumu tak by vypukla občanská nespokojenost s následnými změnami v systému dnešního fungování této země.😛
A jak se zdá všichni jsou spokojeni ..
Každý má svůj hnojník tam si spokojeně kálí a nadává že smrdí ten sousedův.
Vzhůru do h.o.v­.e.n­....zd­ravim
jerryx
@Pavel Maleček Tak ono to Česko nevypadalo tak špatně, než je za covidu Babiš odevzdal středověkým fanatikům a kšeftařům se zdravotnickým materiálem a následně je Fiala podřídil bruselským neomarxistům. Já vím, Klausova amnestie byla neomluvitelná , ale nějaké zásluhy bych jemu a dalším reformátorům přiznal. Kdyby se v devadesátkách dostala k moci dnešní koalice byli bychom dnes hospodářsky na úrovni Kosova, kriminalitou na úrovni předměstí Marseille , ale v Bruselu by nás denně chválili.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Platy politiků je třeba zgruntu a systémově předělat. Nicméně nikdo k tomu nenajde odvahu. A kdo zná seriál Jistě, pane premiére tak ví, že ten problém je všude stejný. V jednom díle tam sir Humprey řeší jak to udělat, aby se platy zvýšily o dvacet procent, ale aby se to lidem naservírovalo tak, aby zvýšení bylo jen o pět procent. Poslanci by měli dostat nějakou pevně navázanou částku na nějakou nezpochybnitelnou položku (třeba čtyřnásobek průměrné mzdy v soukromém sektoru) a šlus. Žádné další příplatky na telefon, na dopravu, na ošacení, na bydlení atd. A stejně tak všichni další politici, uvolněným starostou na obci počínaje a prezidentem konče. Já opravdu nechápu, proč tohle jednoduché řešení nelze prosadit, proč si všichni politici neustále malují na záda terč, protože dnešní vláda je zítřejší opozice a naopak a za rok bude situace přesně opačná a politici ODS budou kritizovat kvůli platům politiky ANO...
Uživatel_5637633
V něčem máte pravdu, do politiky se slušným a chytrým lidem nechce. Ale proč má mít poslanec nebo senátor několik asistentů když stejně hlasuje podle stranické příslušnosti? Chápu že by měl mít poslanecký klub nějaké experty, i když.... Ale proč každý zvlášť?
Pavel Maleček
Správně by mělo být odměňování politiků spojeno s tím, jak kvalitně spravují stát. Což by ovšem znamenalo, že s tím jak vypadá Česko, by nejen že neměli dostávat ani korunu, ale naopak by měli splácet škody, které svým rozhodováním způsobili.
Stačí si představit, jak by se svými manažery zacházel majitel firmy, kteří by mu firmu zplundrovali tak, jak nám "naši" politici Česko.
Viz - stačí porovnat jak 35 let po "plyšáku" vypadá Česko a jak 35 po devastující válce, tedy v r. 1980 vypadalo západní Německo a jaká byla životní úroveň řadového občanstva.