Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Fiala, nebo Babiš? Pojďme radši do Nikam, tam je krásně

6 komentářů

Pavel Maleček
Fiala žádnou pevnou koalici nesestavil, natož středo pravicovou. Už proto, že volby si Babiš projel sám, když ve své mocenské nenažranosti, agresivně slibovacím finišem volební kampaně vycucal hlasy svým potenciálním koaličníkům od socanů a komoušů.
Jen díky tomu se Fialův vládní slepenec zcela protichůdných partají, spojený jen odporem k Babišovi k vládnutí dostal. A od počátku kromě antibabiše (správné, ale pro vládnutí nedostatečné) držel pohromadě jen proto, že Fiala zbaběle ustupoval ideologickým požadavkům neomarx-progres, tedy socialistických fanatiků nejen od Pirátů, ale i ze STAN a TOP.
A tak ze své vlády i ODS udělal poskoka socialistických bruselských papalášů, pro které je jejich osobní - socialisticky totalitní moc víc než osud stamilionů obyvatel EU. Zvláště z pohledu rozvratu sociálně - kulturních hodnot (gender, LGBT), přes grýdýl zdražování všeho a k tomu omezování osobních svobod. No a to kořeněno návozem afroislámského rozvratu a agrese.
Což je samozřejmě voda na mlýn Babiše a spol. Pro kterého je toto Fialovo probruselské poklonkování manou nebeskou, umožňující mu s pomocí všemožného, pro něj typického strašení, pomlouvání a slibování návrat k moci.

Když to v čem se Babiš a spol. nejlépe cítí je rusko-čínská asijská despocie.
A tak je i díky, přesněji především Fialovi naše jakž tak demokracie v kleštích. Z jedné strany Fialův, pro zachování koalice a tím jeho premiérování vnucovaný bruselský, neomarx-progres neo socialismus, z druhé Babišova asijská despocie.
Od Babiše nic překvapivého, u Fialy smutný konec jako kariéry. Jak prý demokratického politika, tak prý špičkového akademického politologa. V obojím zásadně zklamal, dokonce se až zesměšnil.
Jak zpívá Honza Nedvěd - A to všechno proto jen, že pár pánů chce mít den bohatší králů, přes všechna slova, co z nich jdou, hrabou pro kuličku svou, jen pro tu svou.
Frank51482
Krásně je ještě stále v naší zemi, ale tato zločinecká vláda ji cílevědomě ničí.
King I
Nastrčený kapitalista Bureš chce na stará kolena budovat socialismus s vládnoucí stranou Agrofert. Ten dement už neví, jak to posledně dopadlo.
Avatar - epr3
epr3
@King I Takže když Babiš zasekne sekeru, je to katastrofa, když Fialenko a Stanjurenko zaseknou ještě větší a udělají všechno naopak než slibovali, je to lepší?
Avatar - epr3
epr3
....První, kdo pochopil, že stabilnější koalici vytvoří jen strany od středu doprava, které spojí mušketýrské „jeden za všechny, všichni za jednoho“, byl Petr Fiala...... 😂😂😂
Fiala si se svými čtyřmi akademickými tituly pouze dovedl spočítat, že ODS nemá ve volbách samostatně šanci. Obalil jí tedy politickými přísavkami a od Rychetského si nechal upravit volební podmínky a limity pro koalice.
Jo, a ještě si autor plete levou a pravou, protože ta momentálně vládnoucí koaliční pakáž není žádnou pravicí, to fakt ani náhodou.
jerryx
@epr3 Tlak na Fialu , aby vyhodil Bartoše, musel být obrovský. Samozřejmě, nějaké miliardové škody Fialu nezajímají, potřebný je klid v koalici, to se pak zřídí i celé nepotřebné ministerstvo, aby se hoši nehádali. Fiala připomíná Husáka, oba toužili po moci a vůbec není jasné , k čemu jim byla. Jako Husák nemá žádný program, žádnou vizi a jen fantazíruje o restartu Česka a dalším kosmonautovi. Jde jen o udržení neomezené moci papalášů, umísťování jejich příbuzných do funkcí a neřešení problémů. Stejně jako Husák poslouchal sovětské soudruhy, poslouchá Fiala ty bruselské. Jakákoliv kritika sezdola je nepřípustná. Jenže tady je ten rozdíl- Husák měl obávané ozbrojené složky, věrné režimu , Fiala má učitele Rakušana, z kterého strach nejde a novodobého Terazkyho - plukovníka Foltýna. Fiala se s hrstkou papalášů a režimních žurnalistů rozhodl postavit 75% lidí. Jenže pořád jsou svobodné volby a ono i těch natvrdlých žurnalistů ubývá. Autor Jasněnky, pan Steigerwald je dramatik, i on už chápe, že Fialu je nutné přeobsadit.