Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Piráti vedou džihád proti ODS a Fialovi, voliče to nepřinese a nahraje to hlavně Babišovi

16 komentářů

Věra Heidlerová
Z jednání pirátů jsem velmi zklamaná. Už jim nejde o žádný princip, ale o uraženeckou odvetu, což bych u této strany nikdy nečekala. Měli pusu plnou ušlechtilých záměrů. Škoda, mohli být majákem pro mladou část voličstva.
Byla jsem přesvědčena, že digitalizaci mohou v život uvést jenom oni pod šéfováním p. Bartoše. Škoda, škoda, opět zvítězily osobní nízké pohnutky nad idejemi slušné lidské spolupráce a nad dosažením prospěšného cíle. Ani nevím, kdo zaplatí ty převeliké náklady za nezdařený hokus-pokus.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
1. Piráti vůbec do té vlády vstupovat neměli, se svými čtyřmi poslaneckými sirotky měli zůstat v konstruktivní opozici. Psal jsem to minutu po volbách a čas mi dal za pravdu.
2. Voliče jim to ani nevrátí, ani neubere. Jestli jim něco sebere voliče, tak to bude to, že liberálního a středového Ivana Bartoše nahradí nějakým levicovým šílencem. V tu chvíli spadnou někam ke 4 procentům a budou na cestě do politického septiku, kde se setkají se socani nebo Zelenými.
3. Piráti platí daň za politickou naivitu. Nicméně v jednom byl jejich přínos pozitivní a myslím to zcela vážně. Piráti dokázali, že do sněmovny se dá proniknout i bez velkých peněz, bez zákulisních hráčů. že tu šanci zahodili je věc druhá, ale když se to podařilo Pirátům, může se to příště podařit i někomu "normálnímu". Já jsem pořád životní optimista a nehodlám se smířit s tím, že zemi, kterou mám rád, si pro sebe ukradnou zmetci a šíbři jako Klaus, Zeman či Bureš... A těch zmetků je celá řada, nechce se mi je vypisovat všechny, uvedl jsem jen ty nejvýraznější...
Avatar - našinec
našinec
@Uživatel_5734171 Souhlasím, ale na Zemanovi se mi líbila jeho snaha o ekonomickou nezávislost ČR a snahu o vícesměrrnou ekonomiku. Současná koalice byla proti a dle toho ta ekonomika státu vypadá.
Věra Heidlerová
@našinec Lidé, držte mne! Zeman a snaha o ekonomickou nezávislost ČR? To zatahování republiky do ruského a čínského vlivu, to byla naše nezávislost? Ekonomiku přece dlouho dobu zlepšoval A. Babiš - ANO-bude líp, jako krisový manažer všeho, podle něho byla ekonomika ČR předána nové vládě v naprostém pořádku, tak kdopak to nastartoval inflaci, zanechal obrovský dluh, rozmrvené zdravotnictví a předpisy, kterými se musí jiná vláda prokousávat, nebo je i plnit a postupně měnit. Kde je Babišův slib, že bude konstruktivní opozicí? Vždyť nastala nesmírně těžká doba - válka, migrace, spousta nedořešených kaus. Proč nebyla za vlády A. Babiše odstraněna korupce, jak sliboval? Měl na to dost času. Ale jak je zřejmé, "kradnú všecí"!!! Také členové ANO.
PEtr Tobes
@našinec tak Zeman usiloval spis o "ekonomickou zavislost" na diktatorskych rezimech, jake je napr nynejsi fasisticke a otevrene nepratelske rusko nebo totalitni cina...dopadlo to spatne pro Mlhu, ale dobre pro nas, aspon zatim. to, ze rusko vede valku a vyhnalo inflaci ktera se nastartovala za covidu, a z vetsi casti zbytecne, je dalsi vec, s kterou zadna vlada nic nenadela, ani Buresova, ani tato..muze to jen trochu "ztlumit" nebo to jeste zhorsit..ale zastavit to nedokaze nikdo, to neni mozne, nicmene tato vlada si to vyzere, protoze se to stalo prevazne za jeji vlady, a to volic, casto nedovzdelany a neznaly ekonomickych zakonitosti, jednoduse neodpusti
PEtr Tobes
@Uživatel_5734171 ted pujdou nejspis jeste o neco dolu, protoze se priblizili ke kriticke hranici peti procent a tam to pak uz funguje samospadem...jestli propad zastavi a vrati se pak bezpecne nad pet procent, zatim tezko rict, ale je klidne mozne a asi pravdepodobnejsi, ze se jim to nepodari, ted nebudou v opozici tak verohodni a videt jako driv..no podelali to fakt hodne. ale sanci jim dejme, budou to mit ale dost tezke a hlavne po tom, jak nezvladli ten exit, to si volici budou pamatovat, ale jinak souhlasim, ze hlavne na zacatku byli urcite prinosem, skoda, ze tu digitalizaci nezvladli, ukazalo se to jako moc velke sousto, protoze statni sfera je naprosto specificka, jednak odporem samotnych pracovniku, kteri tyto zmeny nepodporuji a dost mozna i sabotuji, pak tam byl urcite tlak lobbistu atd..no ale pokud to Kupka neda do voleb aspon do nejakeho zkusebniho provozu, coz asi neda, tak je to stejne fuk..pak prijde Bures a vsechno to stopne a da to Havlickovi zgruntu predelat nebo se na to vykasle uplne, proc si zbytecne palit prsty takze asi tak to dopadne
Avatar - našinec
našinec
Vládní koalice si sama podřezává větev a vy s tím úporným snažením nicmoc nespravíte. Jurečkova superdávka mohla být zajímavé téma. V případě kladného přijetí mohla koalice získat minimálně 100.000 voličů + rodinné příslušníky, takže by si nemusela pomáhat ani s exČechy. Superdávka se měla udělat dle původního termínu. Vládní koalice by netratila, ale jen mohla získat.
reproman
Buchert, do hajzlu! Ač s obsahem tak nějak souhlasím, jsem značně alergickej na to, nazývat nesouhlas, zklamání či protesty z tábora protivníka kvičením. Ať už to říká kdokoli o komkoli. To patří do slovníku blbů.
giorgio287
Pokud Piráti pomohou dostat čelo pětitlupu ze sněmovny, koupím dredárovi jointy. Dva!
Avatar - Anton Augustin
Anton Augustin
Těch 5% přelezou s odřenýma ušima, kdyby zůstali s koalicí je ende.
Avatar - epr3
epr3
@Anton Augustin Nepřelezou.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Každý hlas pro Babiše si zaslouží úctu😎
reproman
@RASPUTIN Spíš shovívavost.
Jan Ráž
Piráti jsou teď skutečnými piráty, kteří bojují sice proti všem, ale ODS po Fialou je nejsnazší terč. Jsem opravdu zvědav, co na Fialu vynesou těsně před volbami
Frantisek Najman
Tentokrát vyjímečně souhlasím s autorem, že Piráti vedou džihád proti ODS a Fialovi, voliče to nepřinese a nahraje to hlavně Babišovi, což vítám.
Pavel Maleček
S Piráty to jinak dopadnout nemohlo. "Geneticky" nejsou schopni tvořit jen destruovat. Když se k tomu přidá jejich ideologický fanatismus s jakým vnucují neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým třeštěním, které rozkládá demokracii a míří do neo socialismu, tak se s nimi spojí jenom blázen či sebevrah.