Komentáře

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Andrej Babiš a normální StB. Vladimir Putin a neimperiální Rusko

90 komentářů

Patrik Beranek
Mertlíku ty nemít Babiše tak nemáš do koho kopat. Jsi žumpa
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Papanikula
Babiš nikdy žádný akt spolupráce nepodepsal, nikde není jeho podpis na rozdíl od agenta Pavla na hradě ten měl falešné občany a tajné byty a byl to přímo KÁDR
Papanikula
Je tu totiž pár opravdu, ale opravdu podstatných rozdílů.Zatímco Václav Havel ještě na jaře roku 1989 dřepěl v komunistickém kriminále, mladý nadějný komunista Petr Pavel se v ten samý čas pod kuratelou sovětské zpravodajské služby GRU připravoval, jak v roli komunistického rozvědčíka zakroutí krkem kapitalistickému nepříteli. A paní Olga, žižkovská holka otlučená životem, opravdu, ale opravdu nebyla komunistickou podplukovnicí a politručkou, jež se na svou budoucí roli první dámy připravila na Vojenské politické akademii Klementa Gottwalda. Pokud se dav na Staroměstském náměstí dojímá nad generálem a podplukovnicí, stojícími na pódiu, v domnění, že pravda a láska už tedy konečně vítězí nad lží a nenávistí, přesněji spíše, že Praha a láska vítězí nad vsí a nenávistí, a vůbec nejpřesněji, že pravda a láska vítězí lží a nenávistí, opravdu, ale opravdu to není opakování historie, nýbrž jen a pouze smutná groteska.
Georg Waldman
Nebyla zlá a hodná StB, byla jen StB, která se velice podobala gestapu. Kdo pochybuje o zrůdnosti této organizace měl by si přečíst knihu od Artura Londona Doznání, kde líčí své věznění v padesátých letech. Popisuje své mučení příslušníky StB, kde doslova píše že daleko předčilo jeho mučení gestapem v době okupace. Žijí mezi námi lidé, kteří na vlastní kůži okusili věznění v pracovních táborech (komunisticých koncentrácích) Jáchymově a Bytízu. Pro tuto zrůdnou StB pracoval i Babiš. Jeho osobnost je ztělesněním všeho nejhoršího z doby normalizace.
PEtr Tobes
@Georg Waldman je to tak, je to opravdu zrudnost, no ale cca 35 procentum volicu to vubec nevadi, coz o necem svedci. a jeste k porovnani Fiala vs Bures - Fiala je urcite porad o neco lepsi, uz jen z toho duvodu, ze nepodvadi, a neni to donesec StB, takze o tom bych vubec nepochyboval, jenze to proste pode.lal a pusti tam zase Burese bacovat. mohl a mel to zvladnout lepe, ted uz je proste pozde. a proc se Bures chce tolik vratit - no proc asi - jde mu v prvni rade o to pojistit si dotacni penezovody, na kterych je jeho holding velmi zavisly, no a pak ho zene taky touha se pomstit, asi o neco mene nez Fica, ale bude to tam taky, a klasicka touha po moci, kterou sociopate jeho typu maji danou. doufam, ze na to tentokrat dojede, protoze jeho kauzy jsou stale otevrene a jak bude ve vlade, tak se o nich logicky zacne zase mnohem vice mluvit vcetne brutalniho stretu zajmu, kdybych byl jeho poradce, tak bych mu doporucil do vlady tentokrat nechodit a jet podle modelu Kaczinsky, to by byl celkem v klidu a vliv by mel porad hodne velky, ale to neudela, protoze chce tu moc a sam rozhodovat, takze nejspis dobrovolne vleze do "pasti" a pak uvidi ten mazec, nedarujem mu vubec nic
RASPUTIN
Jiří Němec
Lidi jsou nepoučitelní a budou ho zase volit. Vím že není moc z čeho vybírat, ale Stbáka nikdy. Mě stačil Husák....
jerryx
@Jiří Němec Říká se tomu volba menšího zla, stejně jako byla podpora reformních komunistů v roce 1968, přitom spousta z nich měla temnou minulost. Babiš je člověk s temnou minulostí a špatnou povahou, ale na rozdíl od Fialovy vlády už pochopil, že se těm arogantním hlupákům v Bruselu s tím jejich Green Dealem a ochranou neexistujících menšin musíme postavit, jinak je po celé evropské civilizaci.
seng
@Jiří Němec bohužel není na výběr. Také mu to prvně hodím,protože Fialu a spol nikdy volit nebudu a nechci nechat hlas propadnout.
jerryx
@seng U mě to bylo poprvé v eurovolbách a vzhledem ke vzniku Patriotů a hysterii Ursuly a eurobolševiků se zachoval překvapivě dobře. Stejně jak se elegantně zbavil Jourové.
RASPUTIN
PEtr Tobes
@RASPUTIN tak jednak udavac zustava udavacem, protoze historie se timto pruhlednym kseftem zmenit neda, a temat je hodne, od toastovach dotaci penamu, kde ted padla obvineni, a je to burese samo, to je nahoda, pres capi hnizdo, ktere jeste nekonci, po dotace, reklamu na capim hnizde, ktera je taky naprosto ukazkovy podvod, podvod ve francii s nakupem "zamecku" a tedy zase kraceni dani atd..ono toho je opravdu dost, takze bures jestli chce byt osobne u toho, tak to bude mit hned vsechno na taliri, vcetne obriho stretu zajmu, pokoj mit teda rozhodne nebude, na to muze zapomenout, takze cekam, ze to po roce sam radsi zabali..stejne uz je to starej dedek a tento frmol mu rozhodne neprospeje na zdravi a on bude..treba se pak neco stane a bude od nej pokoj
jerryx
@PEtr Tobes Dle jisté mladé a pohledné profesorky jsou komunisti jako vajgl , i když je spláchneš do záchodu, za chvíli se vynoří. Třeba na Hradě.
PEtr Tobes
@jerryx no vidis, a stejne to vetsina lidi vyhodnotila spravne, ze mnohem lepsi byvaly komunista vojak, nez StBacky praskac, ktery lze kudy chodi, podvadi a vede si na oponenty "slozky" tedy presne co se naucil u StB. a komousi se mozna vrati, ale bohuzel tentokrat ti aktualni, stale sluhove moskvy prebarveni na "Stacilo", ale stale jsou to ti stejni smejdi a zradci, ti se totiz nezmenili narozdil od prezidenta
jerryx
@PEtr Tobes Většina lidí se nechala zblbnout tak jako v 50tých letech. Nevyčítám jim to, moje zkušenost z Václaváku roku 1989 je nepřenosná. Pak je tu taky můj věk, to že jsem se na UK v Praze setkával s velice chytrými lidmi a taky, že jsem za svůj život mockrát naletěl a věřil různým blbostem. Nikomu jsem před prezidentskými volbami neradil, sám jsem udělal blbost jednou, když mě tak vytočil ten tragikomický Drahoš, že jsem volil Zemana. Bylo to špatně, správné řešení volby Zeman- Drahoš nebo Pavel- Babiš je bojkot voleb. Ale na to musí přijít každý sám.
PEtr Tobes
@jerryx ty jsi fakt smesny, nechala zlbnout?? tak urcite. volba Drahos -Zeman byla naprosot jasna, prokremelskeho sluhu zemana, kterym byl ocividne uz tehdy v roce 2018 ani nahodou, to ze vyhral nakonec ozrala a kolaborant rozhodly vyloucene regiony, kde zmobilizoval dezolatstvo. volba Babis - Pavel taky celkem jasna, staci si porovnat zivotopisy obou po roce 89, a tam vede Pavel asi tak o tri parniky, pred rokem 89 ok, tam maji oba skraloupy, bures o neco vetsi, ale maji je oba, to je jasne. pokud to nekomu moc vadilo, nemusel jit volit, ja si vybral a vybral jsem dobre
jerryx
@PEtr Tobes Víte, že jsem četl, že tohle je prostá genetika? Lidi jako Vy věří tomu co jim ti nahoře řeknou , taková poddanská povaha , lidi jako já , nevěří těm nahoře ( i to, než jsem uvěřil Havlovi , trvalo léta), protože jejich předkové byli rebelové. Měl byste ale respektovat fakta. Fialu tu většina lidí ( asi 75 %) nechce, většina lidí nevěří vedení EU ( důvěra 39%) Dobrá Pavlovi stále věří většina(56% )a já to respektuji. Ale Vy a Foltýn stále říkáte, že si můžeme říkat , co chceme a já to jen prostě dělám. A oceňuju , že aspoň argumentujete. To u příznivců vlády není časté. A pořád si říkám, kde byli ti antibabišovci, když jsem se za covidu hádal s Babišem o otevření škol a zůstal jsem proti němu sám? Aha, dodržovali ta chytrá nařízení vlády. A ona tu byla nějaká jiná vláda? A z estébáka se najednou stal epidemiolog?
PEtr Tobes
@jerryx hele uz toho fakt nech, podsouvas mi uplne nesmysly, ktere jsem nikdy netvrdil, vol si koho chces, klidne muzes volit podvodnika StBaka Burese, na to mas plne pravo, nebo treba i ty komouse, kdyz si myslis, ze tito smejdi to povedou lepe. to, ze tato vlada je nepopularni je pravda,ale to prece vubec neznamena, ze by byla tim padem horsi nez ta Buresova, ta byla velmi spatna a covid naprosto nezvladli, at uz z hlediska zdravotniho, nebo financi, to byla jednoduse katastrofa a na to dojizdime jeste dnes., tato je asi tak prumerna, jenze vladne v hodne blbe dobe a na to dojede, pak prijde agent a bude zase lepe, jenze hlavne jemu
PEtr Tobes
jeste k tomu neco dodam - tato pruhledna "fraska" a fiktivni buresovo ocisteni od naprosto nepochybne spoluprace s StB na urovni agent, tedy klasicky praskac prospechar, mu v dusledku nijak neprospeje. anosekta mu uverila vzdycky cokoliv, i kdyby jim takzvane nas..al na hlavu, tak si to budou po sobe rozmazavat a tvrdit, jak je to hebke a vonave a jeho oponenty tato fraska nikdy nepresvedci o tom, ze agentem nebyl, kdyz jim jednoduse byl a jsou na to dukazy. takze anosekatari budou nakonec frustrovani z toho, ze pro nas, co toho podvodneho privandrovalce nesnasime se vubec nic nemeni a vklidu ho dal budeme oznacovat jako agenta praskace, navic podvodnika..no a jestli tady bude zkouset praktiky kamose Fica, tak se se zlou potaze, tady mu to v zadnem pripade neprojde, a protestu se Bures boji, to uz mame overeno, a klidne pujdeme zase, o tom at ten praskac nepochybuje, kdyz to bude potreba
seng
@PEtr Tobes a proč jste nešel protestovat v kauze dozimetr nebo když Blažek seděl v restauraci s ruským lobistou Nejedlym a ještě lhal? Nebo proti komunistovi Pavlovi,který schvaloval okupaci? To mlcite,mlčí Reflex i milion chvilek pro demokracii.
PEtr Tobes
@seng to bys vubec nepochopil, proc mi vadi slovensky stbacky udavac, ale prezident vubec..na to opravdu nemas
seng
@PEtr Tobes tak o Pavlovo komunistické minulosti se mlčí,protože jde Fialovi a vládě na ruku. Kdyby takhle poskakoval Babisovi,to by jste Vy demokraté křičeli o tom jsem přesvědčen. Ale kampaň antibabis už podruhé nezafunguje,protože ho budou lidé volit,kteří ho nikdy nevolili,budou volit menší zlo,protože Fialu většina lidí už nechce.
PEtr Tobes
@seng lzes, o Pavlove komunisticke minulosti se nemlci a hlavne pred volbami se o ni hodne mluvilo, takze to neni vubec pravda. ale jeho pristup a pristup genta burese je diamtralne odlisny, PP to nepopira a omluvil se, Bures se dal chova jako StBak a lze kudy chodi, knoura, krici, na mnohe oponenty si dokonce "zaklada slozky" coz jsou presne praktiky StB atd. no proste uknourany podvodnik a praskac, ale ono na nej dojde
jerryx
@PEtr Tobes Ano vytvořila se legenda, stejně jako reklama na rychlé a luxusní auto. To vytvářejí lidi, co se tím zabývají celý život. No a Vy jste tomu uvěřil. Mně je celkem jedno, co o Havlovi říkají ostatní, za něj mluví fakta o jeho životě ( i jeho chyby, byl to jen člověk) a taky to, co napsal. Pavel sám napsal jen svůj životopis z roku 1987. Teď už mu všechno píší ti odborníci na reklamu.
RASPUTIN
PEtr Tobes
@RASPUTIN ani ne, ja s tim pocitam, ze se velkogaent vrati, ale tentokrat si ukroji prilis velke sousto a na to dojede, bude to mit na paskale dnes a denne - obri stret zajmu, dotacni kauzy, ktere nekonci atd, navic je to starej dedek a uz narocny program nebude zvladat jako driv, takze bud zkolabuje, nebo to radsi zabali, vseho do casu
jerryx
@PEtr Tobes Tohle říká jen Fiala ze zoufalství, Babišovi už o prachy nejde, prostě využívá situace. Fiala, který za covidu Babišovi všechny ty blbosti schvaloval, měl i tak příležitost ho vyřídit. Většina poslanců v Parlamentu i Senátu, slabý prezident, co jen podepisuje. A ještě evropské předsednictví. Kdyby se jen držel svých předešlých názorů, postavil se těm v Bruselu, hned by měl podporu. Jenže to je jen Fiala, umí jen vytvářet trafiky pro papaláše a fňukat, jak je těžká doba.
Uživatel_5676142
Jerryx,King I,Frank 51482,Rasputin.... atd..chlapci , měli byste jednou za čas obohatit ženu,milenku, kamarádku aspoń dobrým sexem , pak nebudete mít čas zkoumat zeměkouli .... p.Mertlíku ...pište , pište ... dík za Vás ....
jerryx
@Uživatel_5676142 Díky za radu, to měli říct komouši disidentům, že za jejich nespokojenost může nedostatek sexu. A už máte to prohlášení, že Vaše partnerka se sexem souhlasí? Ale nebojte, to jsou jen dezinformace. Stejně jako covid-pass.😆
seng
Babiš vyhraje volby s naskokem i kdyby se petikoalice na hlavu stavěla.
jerryx
@seng Jsou to prostě papaláši, co ani mezi normální lidi nechodí. Takový ÚV KSČ v roce 1988. Fialovci nadávají svým odpůrcům a diví se pak, že je nechtějí volit.
tempter
@jerryx Z tebe by se pan Havel poblinkal, ty havlisto...
jerryx
@tempter Nic o něm nevíš , Havel byl především diskutér, ne někdo, kdo vnucuje lidem cizí názory. Sám Havla nečteš, to samozřejmě nemusíš, ale pak o něm nespekuluj. A vůbec Ti nebráním obdivovat vládu. Na rozdíl od ostatních tady neurážím, jen provokuju. Za Havla se proti dezinformacím nebojovalo a taky jsme to přežili.
tempter
@jerryx Havel byl hlavně, na rozdíl od tebe, inteligentní.
jerryx
@tempter To nepopírám, proto ho taky čtu. A proto taky na rozdíl od prezidenta současného si byl schopen sám napsat projev. Pokud si o sobě začne člověk myslet, že je inteligentní ( nechci jistou mladou a pohlednou dámu přímo jmenovat) , brzo je všem k smíchu. Tedy kromě obdivovatelů Bruselu, ti na to potřebují evropskou instrukci, komu nebo čemu se mají smát.
tempter
@jerryx Bez inteligence je četba jenom mrháním času. Měl by ses vrhnout spíše na nějaké řemeslo, možná by tě pocit užitečnosti zbavil těch depresí ze světa, ve kterém žiješ.
jerryx
@tempter Proboha jakých depresí? To vy eurohujeři nemáte smysl pro humor, neboť čekáte až Vám nějaká neziskovka dovolí se smát. Ale boj s dezinformacemi je věc vážná. A když Ty rozumíš Havlovi víc, než já , jakou jeho esej máš nejraději? On na rozdíl od současného prezidenta i něco napsal, víš?
Jan Macharacek
Výstižně vtipné. Jako vždy.
Uživatel_5542819
Jan Macharacek
@Uživatel_5542819 Huhuhú, súdruhu. Tfuj.
PEtr Tobes
@Uživatel_5542819 haha, tak urcite! byl vedeny jako agent asi 5 let a pry bez jeho souhlasu, tyhle pohadky vykladej na srazu sektaru, proste je to StBacky praskac a nic s tim nenadelas!
King I
Největší svin.ě je stejně Fiala. Je to sadistické prase. Moc dobře věděl, že když sáhne burešovi na dotace, vyšle ho na cestu do cvokhausu. Moc mě to baví, moc. Ještě větší p ale je, když koblihy trpí s burešovic prachama a nevědí o tom. Bureš si je povodí, kdy bude chtít. Jak kačery na provázku
Richard Šebesta
@King I nežvaň !
jerryx
Reflex padá a padá. V čele má nezkušeného mladíka, co není schopen napsat nic ,co by nepřipomínalo slohové cvičení studenta střední školy a stále uveřejňuje lamentování starého pána, kdysi manažéra rockových skupin, který si na stará kolena nechal vymýt mozek eurobolševismem a s povinnou nenávistí k Babišovi vstává a uléhá. Je zajímavé, že za covidu oba- Bartkovský i Mertlík drželi pusu a stejně jako jejich idol Fiala poslouchali Babiše na slovo. A říkali tomu dodržování vládních opatření a ohleduplnost vůči ostatním. No, když to Babišovi věřili, že zachraňuje životy zákazem pití kávy z kelímku a vycházením po 9 hodině večerní i to, že se o všem radí s odborníky...Pak tedy nechápu tu jejich nedůvěru k němu po covidu.
Asatin
Estebak Babis je bezcit­ny,bez­charak­terni a bezpaterni hajzl.Proste gangstr.A jak rekl Zeman,30 % naroda jsou debilove,no a ti budou volit Babise.Obavam se ,ze to tak bude.
jerryx
@Asatin Snažíte se marně, Fiala už žádné volné místo po vyhozených Pirátech ve vládě nemá. Ostatní členové čtyřkolky mají příbuzné a známé Fiala už jimi zaplnil všechny kanceláře. Nadávat na Babiše je sice pro Fialu dostatečná kvalifikace na funkci , ale nemáte správné známé
King I
@Asatin dnes internet café, 70letý strejda... Jé, Babiš mi napsal email. Za chvíli: Já jsem mu dvakrát odepsal a hlásí mi to, že poštu nelze doručit. Tak proč mi píše, když mi nechce odpovědět? Velké zklamání, konec velké lásky. Do zítra. Obsluha mu jeho dotazy pro Bureše poslala na onlyfans. Borec se bude zítra asi hodně divit.
Asatin
@King INo to je ono.Do neho se musi porad busit.
PEtr Tobes
dycky Bures, dycky udavac. ted ma podvodnik dalsi dotacni kauzu na toasty, ani nevim kolikaty uz, ale s jeho volici to stejne nic neudela, ten kdyby zabil nekoho za bileho dne na ulici, tak ho budou volit stejne dal
jerryx
@PEtr Tobes On je vlastně stejný kariérista bez jasného názoru jako Petr Pavel, ale fanoušci obou táborů tohle nepochopí. Naštěstí jsem havlista, člověk je v menšině, nikoho tím nenadchne, ale ten pocit svobody je úžasný.
PEtr Tobes
@jerryx nevim,proc porad zduraznujes, jaky jsi havlista, a pak mas dost bizarni nazory, s kterymi by si troufnu rict Havel nesouznel, protoze Havel by si velmi dobre uvedomoval, jak nebezpecne je dnesni rusko, navic kdyz vede naprosto brutalni a agresivni valku nedaleko od nas a chova se naprosto otevrene nepratelsky i k nam, takze to nelze s prebyrokratizovanou EU, ktera ma jiste spoustu chyb, ale nelze to vubec srovnavat, navic kdyz jsme do EU vstoupili dobrovolne na zaklade referenda. no a srovnani Babise s Pavlem - oba byli kadri za komunistu,ale dnes jsou uz jinde a o to jde. Babis je naprosto bezohledny predator a podvodnik, Pavel je naproti tomu dustojny prezident
jerryx
@PEtr Tobes Havel zemřel 18.12.2011 , co by dělal dnes je spekulace. Já tady tvrdím, že vývoj zhruba do roku 2010 byl celkem v pořádku, šílenství začíná vítězit potom. A co kdyby Ti to propaganda říkala přesně naopak, že Pavel byl rozvědčík a podporovatel okupantů a Babiš jen někdo, kdo chtěl působit na Západě a jinak to prostě nešlo. Napadlo Tě to někdy? Já si o Babišovi iluze nedělám, poznal jsem ho osobně. Ano Rusko je hrozbou a to proto, že západní vlády se zabývají klimafanatismem a kulturními válkami a ničí Evropu sami. Pokud lidi vidí v Bruselu nepřítele, Rusko to má snažší. Já se Ruska obávàm, ale Bruselu taky.
Frank51482
Nikdy bych nevěřil, že při broušení kovů může člověk tak zpitomět a zdegenerovat. A nejhorší je na tom fakt, že je to trvalý jev. Takže Mertlík už do konce života bude takový starý olezlý okopávač kotníků. Ale dá se s tím žít.
Lilith Černá
Jojo, rozhodnutí soudů se musí respektovat výhradně tehdy, když jsou ve prospěch lepševiků.
Váš stbák na hradě si to prostě "odmakal" a basta fidli.
Jste už tak směšný, že mi nestojíte za obsáhlejší komentář.
Irena Charvátová
@Lilith Černá
STBák? Že by byl Zeman taky STBák? Jiný mě nenapadá.
Lilith Černá
@Irena Charvátová Co takhle soudruh rozvědčík Pávek, vycvičený k záškodnické, proti­impe­rialis­tické činnosti, používající konspirační byty jako stbáci - miláček současných provládních médií.
Uživatel_5734171
@Lilith Černá
ty jsi dobré jelito... To nebylo rozhodnutí soudu, ale DOHODA ministerstva vnitra, tedy exekutivy a Bureše. Ale mohu tě uklidnit, stejně jako ty je tupé celé ANO a i ono blekotá, že to bylo rozhodnutí soudu...))) Právní povědomí tohoto národa je na velice nizoučké úrovni...
Lilith Černá
@Uživatel_5734171 Hlavně že tomu rozumíte vy, arogantní blbe! Všichni příčetní lidé vědí, že Babiš ten soud už dávno vyhrál, jednalo se jen o technickou záminku (vymysleli si, že nežaloval správný subjekt). Slovenský soud velmi dobře věděl, že nemá argumenty a pokud prohraje, Babiš vysoudí vysoké odškodné (není známo, kolik by to bylo, ale zřejmě poměrně dost). Tak se uklidněte a jděte políbit anál stbákovi Pávkovi! To je váš člověk. Už se těším, jak Mertlík, Bartkovský a Buchert vytáhnou před volbami zase Čapák.)))
PEtr Tobes
@Lilith Černá hele ty fanaticko, zklidni se. Bures ty soudy nakonec prohral, protoze ustavni soud to zrusil, a mel k tomu dost dobre duvody, vcetne neuznani vypovedi starych StBaku, kteri nemaji problem ted burese kryt, jednak jim nic moc nehrozi a mohli dostat i "vsimne". rozhodujici jsou archivni dokumenty o cinnosti agenta Burese v obdobi nekolika let od r. 1982 do cca 1987, kdy aktivne spolupracoval s StB, chodil na schuzky, podaval hlaseni a dochazel do konspiracnich bytu, to je prokazano a to by pred radnym soudem Bures nikdy nevyhral, tak udelali "tohle trapne divadlo", ze to koblihari sezrali neni nahoda ale agent zustava agentem a hlavne podvodnikem
RASPUTIN
Pavel Nyklíček
@RASPUTIN
Slovo menšinové bych nepoužíval.
70% voličů u každých voleb Babiše nevolí!
Ty nesleduješ politiké?
Touto přihlouplou demagogií pak vzniká klamavý pocit stoupenců Andyho, že celá republika miluje velkouzenáře.
Opravdu nemiluje.
Lilith Černá
@Pavel Nyklíček A kolik občanů potom volilo tu vaši pětisebranku? A kolik by ji volilo dnes? Jestli je něco" přihlouplá demagogie", tak ty vaše kydy! Ti vaši dozimetroví a kampeličkoví gauneři museli za pomoci ultrabolševika Rychetského ohnout zákon, aby se s jejich volebními výsledky vůbec k lizu dostali. Babiš má přes 30 procent sám, pokud jste si nevšiml. Sice volím skutečnou opozici, ale ani Babiš není taková pohroma jako Pětidemolice.
Pavel Nyklíček
@Lilith Černá
Pokud Babiš nevládne, není logicky pohromou....
kosmos kosmos
Bez zlodějskeho čobolskeho estébana a jeho hloupých a zbytečných koblihových voličů by bylo Česko krásnější 😄jeho koblihy poznáš na dálku - zuřiví odporní hloupí a zanedbaní se 4 zuby to jsou jeho kuř.prcky které prodají mamu za kus žvance 🤣👍
Anton Augustin
@kosmos kosmos Jako vždy infantilní příspěvek pubertálního jedince, musíš se více snažit astro nádhero. Je podivné, že používáš avatar kosmos, který pochází z Ruska prostřednictvím pravoslavné církve. I ty kujóne.
kosmos kosmos
@Anton Augustin ty už nechrápeš ty starý ochlasto 🤣👍
RASPUTIN
kosmos kosmos
@RASPUTIN jo ale vždycky vidím tebei russácký tupý ossle 😂 👍
Irena Charvátová
@kosmos kosmos
Hlavně jsou permanentně naštvaní a stále nadávající.
PEtr Tobes
@kosmos kosmos on se sice asi vrati, ale taky na to ten cobolsky podvodnicky StBak dojede, on si mysli ze vyhraje volby, da to dohromady treba s komousi nebo komercnimi fasouny z SPD a pojede si to tady ala mustr Fico, ale to se hodne plete, my mu to totiz nedovolime. navic uz je to starej vypelichanej dedek, a ten narocny program uz pro nej bude docela mazec a na to by taky mohl dojet, ona to fakt neni uplna sranda. a ty problemy a kauzy, ktere objektivne ma, si taky s sebou porad potahne, tomu se rozhodne nevyhne...haha
Miroslav Rys
Dozadu ubíhající brada, mohutné nadočnicové oblouky... Kde já jen tohle četl? Charakteristika neadrtálce. Neverbální projev, psychická labilita, velká vzrušivost. Proto neandrtálci vymřeli, byli stejní jak Bureš. No future 😸😶‍🌫️😀
epr3
@Miroslav Rys Dáš sem svoji fotku?😊
Miroslav Rys
@epr3 To bys do konce svého prasečího života koktal. Radši si ho hoň nad tou slovenskou opicí, hulibrku 😀😀
Uživatel_5734171
@Miroslav Rys
neandrtálci byli silní, podívej na konstituci kuního ksichta. Ramínka jak dítě, podivný neforemní velký zadek, celý tak nějak divně pokroucený. Tenhle člověk by v přírodě zdechnul v řádu minut...
Miroslav Rys
@Uživatel_5734171 Já jen chtěl vytočit místní burešoidy 🐦‍⬛🙂
King I
@Uživatel_5734171 člověk?
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
A ta cukatúra ramen a hlavy....👌
Ta fistule, tem neklid srdeční, ty výbuchy, ten mrtvy pohled, ten nekoordinovaný myšlenkový přeskok bez zakončení myšlenky, ty papíry na stole, když v hlavě není, ten chaos v řízení čehokoli, ta bezbřehá jistota, ta vulgární mluva....
Opravdu komik k pohledáni.
Na prstech jedné ruky se da spočítat doba této škodné, tak už jen malinkou chvilku posečkejme.
Saša Krach
Nejhorší je nenávist...A pokud musí být,pak padni komu padni.....
Coż pan Mertlík tak nějak .....neuznává. Proto ho nečtu...
Uživatel_5734171
@Saša Krach
čti mě, kuliferdo, vzděláš se...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
🤣👍
Uživatel_5734171
Je to pořád dokola. Bylo nebylo. Já chápu, ýe pro novináře je to vděčné téma, ale je to naprostá nicotnost v kariéře této krysy. Ten člověk je bezpáteřní krysa a nezmění na tom nic ani koupené čisté lustrační osvědčení. Ten člověk má přeci tisíc a jeden OPRAVDOVÝ PROBLÉM, tisíc a jeden KRIMINÁLONÍ PROBLÉM. Opravdu nechápu, proč dokola řešíme MORÁLNÍ problém. Už mi nebaví dokola vypisovat ty kriminální kauzy, které jsou reálné, důkazy na stole. osobně za jeden z největších považuji kauzu s "korunovými" dluhopisy. Protože je zde spousta prosťáčků, pokusím se shrnout podstatu toho šméčka a především to, proč je to trestné.
1. Pods*** podvodu je, že v rozhodné době se zaokrouhlovala daňová povinnost na celé koruny směrem dolů. Takže pokud jsem měl platit 12 527,40 Kč daň, zaplatil jsem 12 527,00 korun. Tak někoho napadlo (a je jedno, jestli to byl Kalousek), že když vydám dluhopis v nominální hodnotě 1 koruna s úrokem 6% p.a., investor bude danit 6 haléřů, takže do přiznání dá ani ne jeden halíř, zaokrouhleno směrem dolů na celé koruny a daňová povinnost je nula. Takže šíbři vydali třeba miliardu dluhopisů s nominální hodnotou jedna koruna a SAMI SI JE KOUPILI.
2. Je tu zákon o dluhopisech, který jasně říká, co je to dluhopis a k čemu slouží. Dozoruje ČNB. Dluhopisy opravdu neslouží k tomu, aby se optimalizovala daň z příjmu. Tímto trikem si totiž mohou vzít z firmy majitelé zisk, aniž by platili daň z dividendy 15%. Neslučitelnost tohoto triku se zákonem opakovaně vyslovila řada autorit, mimo jiné třeba Babišova náměstkyně ministerstva financí Hornochová. Ta dokonce na protest s tím, co dělal babiš. z ministerstva odešla.
3. Hlavním cílem dluhopisů je získat do společnosti prostředky na investice. VŠICHNI šíbři, co tento trik udělali, nikdy nedali dluhopisy na trh, ale vždy si je koupili oni sami. už jen tohle je indikátor pro ČNB, že ty dluhopisy nejsou v pořádku.

1/2
Uživatel_5734171
@Uživatel_5734171
2/2
pokračování
4. Bureš vydal dluhopisy v celkové výši 3 mld., koupil za 1,5 mld s úrokem 6% p.a. v době, kdy komerční banky nabízely dlouhodobé úvěry s úrokem max. 2 % p.a. A byli šíbři, jako třeba známý advokát Jansta, který byl tak nenažraný, že sám sobě "prodal" korunové dluhopisy s úrokem 18% p.a. za čtvrt miliardy!!!! I pod tímhle šméčkem je podpis regulátora, tedy ČNB.
5. Bureš PROKAZATELNĚ v té době neměl 1,5 miliardy svých zdaněných peněz. Stačí sečíst všechna jeho daňová přiznání do té doby a i kdyby neutratil ani korunu, tak ty peníze prostě nemohl mít. Měl je na účtech svých firem, ale ty si člověk opravdu nemůže jen tak vzít. Zdaněný zisk ve firmě musí ještě jednou zdanit srážkovou daní 15% (daň z dividend) a teprve pak jsou ty peníze "jeho". Takže Bureš "zaplatil" Agrofertu za ty dluhopisy penězi, které si "půjčil" od Agrofertu. V rozhodné době figuruje v účetnictví Agrofertu položka 700 milionů "půjčka spřízněným osobám". JEDINOU spřízněnou osobou z pohledu účetnictví je pochopitelně sám Bureš, stoprocentní majitel Agrofertu.
6. Všechno tohle se dá velice snadno prokázat, důkazy jsou přímo v účetnictví Agrofertu. Bureš měl být s tímto konfrontován a novináři měli po něm chtít výpis z účtu, kterým by dokázal, že ty dluhopisy zaplatil ze svého účtu. Míso toho Bureš mával obskurním DOPISEM z banky. Takových dopisů lze napsat dvanáct do tuctu za hodinu. JEDINÝM důkazem je výpis z účtu, který nikdy nepředložil a předložit ani nemůže.
7. Tohle všechno jsou TRESTNÉ ČINY. Krácení daně, zneužití informací v obchodním styku atd. Škoda mimořádného rozsahu, trestní sazba 8-12 let.

A my tu budeme dokola řešit jednu šaškárnu u Krause...
P.S. Dnes to bylo krapítek delší
Jozef Kolek
@Uživatel_5734171 automat
kosmos kosmos
@Jozef Kolek doufám že tady u nás v Česku živořiš čobolský ko.k.o.t.e🤣🤣
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Sáhodlouhý a obsáhlý výklad ale dík . Zase jsem o něco chytřejší. Některé části ekonomiky jsou pro mne španělská vesnice.
Richard Šebesta
Ono je už skutečně trapné neustále se zabývat Burešem a jeho trapárnami a tím co dělá. Tím že se to bude stále opakovat se jeho fandové nezmění a neřeknou si, opravdu ten Bureš je gauner a primitiv a už ho volit nebudeme. Naopak. Stejné je to u jeho odpůrců k nimž počítám i sebe. Je to gauner a primitiv a já ho volit nebudu. Já bych se chtěl ale trochu zaměřit na ty lidi o nichž autor píše jako byl Kopecký jenž nadřazoval zájmy cizích zemí nad zájmy své vlastní. Kopecký nebyl zdaleka sám. Po něm vstali noví bojovníci jako Husák nebo Štrougal jenž rovněž jako Kopecký nadřazovali zájmy SSSR nad zájmy své země. Ale pozor tato česká vlastnost funguje i dnes. Viz. náš současný premiér Fiala-Nutela. Ten taky zájmy Ukrajiny nadřazuje nad zájmy vlastní země,přesně v duchu Kopeckého, Husáka Štrougala a dalších.Kdy přijde někdo u nás kdo bude hájit zájmy naší země a ne zájmy jiných ? Jako vzor je pro mne Orbán nebo i Fico !
giorgio287
Babiš vy sel s bolševiky, aby mohl dělat svou práci.

Ale disident Mertlík posílal bolševiky rovnou do ***e. Ti se ho báli a proto mohl psát texty a scénáře. A jako bodyguarda měl bolševickou sviní rozvědčíka Pávka.

A teď tu o Budulínkovi...
Miroslav Rys
@giorgio287 Nekoktej, chrochtal. Je dobře, že se máš blbě. Dobytek jako ty se musí mít blbě. A tak to bude. Ty, chrochtal, neuděláš nic 😀😀
epr3
@giorgio287 👍