Komentáře

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Andrej Babiš a normální StB. Vladimir Putin a neimperiální Rusko

13 komentářů

Miroslav Rys
Dozadu ubíhající brada, mohutné nadočnicové oblouky... Kde já jen tohle četl? Charakteristika neadrtálce. Neverbální projev, psychická labilita, velká vzrušivost. Proto neandrtálci vymřeli, byli stejní jak Bureš. No future 😸😶‍🌫️😀
Avatar - epr3
epr3
@Miroslav Rys Dáš sem svoji fotku?😊
Miroslav Rys
@epr3 To bys do konce svého prasečího života koktal. Radši si ho hoň nad tou slovenskou opicí, hulibrku 😀😀
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Miroslav Rys
neandrtálci byli silní, podívej na konstituci kuního ksichta. Ramínka jak dítě, podivný neforemní velký zadek, celý tak nějak divně pokroucený. Tenhle člověk by v přírodě zdechnul v řádu minut...
Miroslav Rys
@Uživatel_5734171 Já jen chtěl vytočit místní burešoidy 🐦‍⬛🙂
Saša Krach
Nejhorší je nenávist...A pokud musí být,pak padni komu padni.....
Coż pan Mertlík tak nějak .....neuznává. Proto ho nečtu...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Saša Krach
čti mě, kuliferdo, vzděláš se...
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Je to pořád dokola. Bylo nebylo. Já chápu, ýe pro novináře je to vděčné téma, ale je to naprostá nicotnost v kariéře této krysy. Ten člověk je bezpáteřní krysa a nezmění na tom nic ani koupené čisté lustrační osvědčení. Ten člověk má přeci tisíc a jeden OPRAVDOVÝ PROBLÉM, tisíc a jeden KRIMINÁLONÍ PROBLÉM. Opravdu nechápu, proč dokola řešíme MORÁLNÍ problém. Už mi nebaví dokola vypisovat ty kriminální kauzy, které jsou reálné, důkazy na stole. osobně za jeden z největších považuji kauzu s "korunovými" dluhopisy. Protože je zde spousta prosťáčků, pokusím se shrnout podstatu toho šméčka a především to, proč je to trestné.
1. Pods*** podvodu je, že v rozhodné době se zaokrouhlovala daňová povinnost na celé koruny směrem dolů. Takže pokud jsem měl platit 12 527,40 Kč daň, zaplatil jsem 12 527,00 korun. Tak někoho napadlo (a je jedno, jestli to byl Kalousek), že když vydám dluhopis v nominální hodnotě 1 koruna s úrokem 6% p.a., investor bude danit 6 haléřů, takže do přiznání dá ani ne jeden halíř, zaokrouhleno směrem dolů na celé koruny a daňová povinnost je nula. Takže šíbři vydali třeba miliardu dluhopisů s nominální hodnotou jedna koruna a SAMI SI JE KOUPILI.
2. Je tu zákon o dluhopisech, který jasně říká, co je to dluhopis a k čemu slouží. Dozoruje ČNB. Dluhopisy opravdu neslouží k tomu, aby se optimalizovala daň z příjmu. Tímto trikem si totiž mohou vzít z firmy majitelé zisk, aniž by platili daň z dividendy 15%. Neslučitelnost tohoto triku se zákonem opakovaně vyslovila řada autorit, mimo jiné třeba Babišova náměstkyně ministerstva financí Hornochová. Ta dokonce na protest s tím, co dělal babiš. z ministerstva odešla.
3. Hlavním cílem dluhopisů je získat do společnosti prostředky na investice. VŠICHNI šíbři, co tento trik udělali, nikdy nedali dluhopisy na trh, ale vždy si je koupili oni sami. už jen tohle je indikátor pro ČNB, že ty dluhopisy nejsou v pořádku.

1/2
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Uživatel_5734171
2/2
pokračování
4. Bureš vydal dluhopisy v celkové výši 3 mld., koupil za 1,5 mld s úrokem 6% p.a. v době, kdy komerční banky nabízely dlouhodobé úvěry s úrokem max. 2 % p.a. A byli šíbři, jako třeba známý advokát Jansta, který byl tak nenažraný, že sám sobě "prodal" korunové dluhopisy s úrokem 18% p.a. za čtvrt miliardy!!!! I pod tímhle šméčkem je podpis regulátora, tedy ČNB.
5. Bureš PROKAZATELNĚ v té době neměl 1,5 miliardy svých zdaněných peněz. Stačí sečíst všechna jeho daňová přiznání do té doby a i kdyby neutratil ani korunu, tak ty peníze prostě nemohl mít. Měl je na účtech svých firem, ale ty si člověk opravdu nemůže jen tak vzít. Zdaněný zisk ve firmě musí ještě jednou zdanit srážkovou daní 15% (daň z dividend) a teprve pak jsou ty peníze "jeho". Takže Bureš "zaplatil" Agrofertu za ty dluhopisy penězi, které si "půjčil" od Agrofertu. V rozhodné době figuruje v účetnictví Agrofertu položka 700 milionů "půjčka spřízněným osobám". JEDINOU spřízněnou osobou z pohledu účetnictví je pochopitelně sám Bureš, stoprocentní majitel Agrofertu.
6. Všechno tohle se dá velice snadno prokázat, důkazy jsou přímo v účetnictví Agrofertu. Bureš měl být s tímto konfrontován a novináři měli po něm chtít výpis z účtu, kterým by dokázal, že ty dluhopisy zaplatil ze svého účtu. Míso toho Bureš mával obskurním DOPISEM z banky. Takových dopisů lze napsat dvanáct do tuctu za hodinu. JEDINÝM důkazem je výpis z účtu, který nikdy nepředložil a předložit ani nemůže.
7. Tohle všechno jsou TRESTNÉ ČINY. Krácení daně, zneužití informací v obchodním styku atd. Škoda mimořádného rozsahu, trestní sazba 8-12 let.

A my tu budeme dokola řešit jednu šaškárnu u Krause...
P.S. Dnes to bylo krapítek delší
Richard Šebesta
Ono je už skutečně trapné neustále se zabývat Burešem a jeho trapárnami a tím co dělá. Tím že se to bude stále opakovat se jeho fandové nezmění a neřeknou si, opravdu ten Bureš je gauner a primitiv a už ho volit nebudeme. Naopak. Stejné je to u jeho odpůrců k nimž počítám i sebe. Je to gauner a primitiv a já ho volit nebudu. Já bych se chtěl ale trochu zaměřit na ty lidi o nichž autor píše jako byl Kopecký jenž nadřazoval zájmy cizích zemí nad zájmy své vlastní. Kopecký nebyl zdaleka sám. Po něm vstali noví bojovníci jako Husák nebo Štrougal jenž rovněž jako Kopecký nadřazovali zájmy SSSR nad zájmy své země. Ale pozor tato česká vlastnost funguje i dnes. Viz. náš současný premiér Fiala-Nutela. Ten taky zájmy Ukrajiny nadřazuje nad zájmy vlastní země,přesně v duchu Kopeckého, Husáka Štrougala a dalších.Kdy přijde někdo u nás kdo bude hájit zájmy naší země a ne zájmy jiných ? Jako vzor je pro mne Orbán nebo i Fico !
giorgio287
Babiš vy sel s bolševiky, aby mohl dělat svou práci.

Ale disident Mertlík posílal bolševiky rovnou do ***e. Ti se ho báli a proto mohl psát texty a scénáře. A jako bodyguarda měl bolševickou sviní rozvědčíka Pávka.

A teď tu o Budulínkovi...
Miroslav Rys
@giorgio287 Nekoktej, chrochtal. Je dobře, že se máš blbě. Dobytek jako ty se musí mít blbě. A tak to bude. Ty, chrochtal, neuděláš nic 😀😀
Avatar - epr3
epr3
@giorgio287 👍