Komentáře

Zpět na článek

Šéf OSN Guterres by měl odstoupit. Jeho objímání s diktátory je ostudné, nikdo ho nebere vážně

17 komentářů

kanar356
Bez zásadní rekonstrukce principů svého fungování se z OSN stane (už stala) směšná a nemohoucí figurka na mezinárodním poli. A samotný trapný Gutteres to jenom podtrhuje.
Pavel Hanzl
OSN vznikla po 2.sv. válce a její struktura tomu odpovídá. Je nutno udělat zásadní reorganizaci (zrušit právo veta pro velmoci) a dát jí skutečné pravomoci. Jenže to nemůže projít přes Rusko a Čínu.
Takže založit novou a tuhle přestat finacovat, tj. zruší se sama.
tempter
@Richard Šebesta Takže podle Vás pane Šebesto jsou rusko a Bělorusko demokratické státy?
Avatar - Radim Kelner
Radim Kelner
Škoda, že Gutteres nezažil Hitlera. Mohl se objímat s ním a přát si spravedlivý mír pro Evropu.
Uživatel_5412286
OSN ,směšná a zbytečná organizace
Richard Šebesta
@Radim Kelner Zajímalo by mne mudrlante co by jste psal kdybych mu vykal ? Než napsat takový trapný dotaz tak raději nepsat nic. Patřím k dříve narozeným a vždy jsem všem slušně vykal, jenže tady se vyskytují " dobrře vychovaní " kteří každému tykají. Občas se zde zapojí do diskuse pán jenž žije v Deutschlandu ale pochází z Česka, má přes 80 let par nevychovanců podle mne SMRADU mu suverenně tyká. Takže nechápu co tady řešíte JEMNOSTPANE ?
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Jo redaktůrku pokud to nevíš každá mince má dvě strany. Tak jako mezi členy BRISC jsou státy jež chtějí udržovat dobré vztahy se západními státy viz. třeba Egypt atd. platí to i opačně pokud jde o NATO i EU. Viz Turecko,Maďarsko. Rozdíl je v tom že v
"demokratickém " NATU i EU jsou tyto aktivity vnímány negativně a málem že za to nejsou sankce.Na to jsi jaksi zapomněl, že jo ?
Richard Šebesta
Šéf OSN GUTERRES by měl odstoupit ? Proto že si to přejí žurnalisté prounijní a pronatovští ? Pan redaktor má manýry komunistických žurnalistů a politiku. Kdo nejde s námi jde proti nám. Nebo když šéf OSN nedělá prozápadní politiku je ho třeba vyměnit ? Tak si redaktůrek představuje politiku ? Rovněž mne redaktůrek rozesmál větou že BRISC není jednotný. TO je možné, koneckonců redaktůrku popíráš sám sebe tedy údajné principy demokracie. V organizaci kde je více zemi může logicky být více názorů na nějakou věc, je to princip demokracie. Šokuje mne že údajně demokratický novinář o tom píše ,spíše by to měl pochválit že v tom svazku který tak západu pije krev jsou různé názory. Když si probereme jak to funguje v údajně demokratické EU a NATU tak ani zde není jednota na různé věci. Třeba na pomoc Ukrajině a vůbec na celou válku tam nebo na blízký východ. No ale právě tady naopak od EU vidím sankce vůči těm jež mají " nesprávné " názory viz. třeba Slovensko nebo Maďarsko atd. Je to divné v demokratické organizaci. Leda že by EU už nebyla demokratická.
Avatar - epr3
epr3
@tempter Rozhodně víc, než Ukrajina.
tempter
@Jozef Kolek Asi jste nepochopil základní pravidlo diskuse a to, že příspěvky by se měly obsahově vztahovat k tématu, o kterém pojednává článek. Ale vy komouši jste vždycky byli mimo, takže je to vlastně v pořádku. A v pořádku je i to, že už jste mimo definitivně. Zaplať Pán Bůh.
Libor Krajíček
Ne, že bych se ho zastával, ale OSN, je globální organizace a nepatří liberálním euroameričanům.
Avatar - epr3
epr3
OSN je i se svými šašky v čele, trapná už dávno.
Jozef Kolek
zlatí komunisti !
Richard Šebesta
@Radim Kelner Poslední věc pan redaktor je ode mne o generaci mladší a za mých mladých let to bylo normál tykat těmto mladým. Stačí to ?
Avatar - Radim Kelner
Radim Kelner
@Richard Šebesta
Vy se s redaktorem znáte osobně, že mu tykate?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Pavel Hanzl
přesně tak...
Uživatel_5542819
@Pavel Hanzl Trepeš sprostosti ! Právo veta využívajú všetci stály členovia BR vo svoj prospech a vždy to tak bude . OSN má 193 členov a v prípade ich rovnakých práv, by boli USA a EÚ vždy prehlasované ...