Rozhovory
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeMůže nás sledovat software čínských aut? Technicky to možné je, varuje Lukáš Kintr, ředitel NÚKIB
28 komentářů
Alois Rudý
1
Jsem vlastníkem staršího automobilu, kde pravděpodobně sledovací softare ještě nebylo, Cítím se tak ochuzený a odstrkovaný na okraj společnosti. A proto se ptám, existuje u nás firma, která montuje čínská nebo jiná sledovací zařízení do automobilu ?
RASPUTIN
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Frantisek Najman
Proč ten ředitel varuje jen před čínským software a ne také před tím ostatním, hlavně z USA. Toho máme skoro všichni plné počítače, ale to tomu řediteli nevadí.
Frank51482
Určitě by to v dnešní době neměl být problém, ale ať někdo zodpoví, k čemu by to někomu mělo být? Že by Číňan měl zájem, kde jezdím na hory a kde chodím obědvat? Ale stejný problém by mohl být u amerických aut. Ale to by zcela jistě hodní Američané nikdy neudělali. Oni jsou zodpovědní kamarádi, kteří špehují a odposlouchávají jen svoje politické přátele.
@Frank51482 dej mi data z auta v reálném čase a dokážu tě zabít na dálku. Když budu mít data o celé zemi, tak ji dokážu ovládat. Když budu mít data o všech podnikatelích a veškerém obchodním provozu České republiky, jako měl Bureš s EET, vydělám miliardy. Domysli si další milion příkladů.
Co by tak asi dělala Čína s našimi údaji? Využila je v náš neprospěch a ve svůj prospěch. Nebo máš pocit, že jí jde tvoje blaho?? To snad ne.
Co by tak asi dělala Čína s našimi údaji? Využila je v náš neprospěch a ve svůj prospěch. Nebo máš pocit, že jí jde tvoje blaho?? To snad ne.
@King I chod si odpočinúť ! dokázal si, že si tu najmudrejsi neprekonateľný chrobak truhlík
Uživatel_5542819
RASPUTIN
giorgio287
Jasně. A kdo si koupí ruskou zmrzlinu, toho Putin očipuje.
😉
😉
lug70
Co nám obyčejným lidem můžou Číňani udělat? Pro nás obyčejné lidi je daleko větším nebezpečím špiclování režimem, tedy státem. Režim nás sleduje už téměř všude. Jen kolik je kamer v ulicích měst i malých vesnic, prej k vůli naši bezpečnosti, ale!. To samé na mýtných branách. Tam už je i technologie na rozpoznání obličejů. Není problém nás odposloucháva přes mobily i číst SMS. Proč myslíte, že dozimetr Rakušan měl v držení šifrovaný telefon? Na hraní dětem, jo? Všichni ti velcí mafiáni si pořizují šifrované telefony. Kdo má občanku s chipem, snímají vás RFID čtečky, které jsou taky všude. Můžou a taky budou nás sledovat přes GPS, co jsou v chytrých telefonech, přes platební karty, aplikace obchodních řetězců, kde se pohybujeme, co kupujeme atd. Digitální technologie v rukou zločineckého režimu budou proti nám stále víc zneužívány, na to se můžete spolehnout. A to chtějí zavést v celé EU digitální pasy. Když se jim podaří ještě zrušit hotovost, už jim nic nebude bránit v zavedení tzv. sociálního kreditu a zločinecká vrchnost nás bude mít v hrsti.
@lug70 demence v přímém přenosu. Jsi obyčejný člověk, nic ti nemůžou udělat ale pindat o tom budeš půl hodiny... Nesnáším blbce.
Uživatel_5542819
@lug70 A co si na tobe vezmou? Alobalovou cepicku nosis? Tak se nemusis bat, tys je prokoukl. Pozor na RFID cipy v papirovych penezich...jeste tohle musis poresit. Penize prozen mikrovlnkou. Astar s tebou.
King I
Koště Bureš hýkalo, že Rakušan má šifrovaný telefon. Je to člen vlády, byl by debil, kdyby neměl. Bureš je ultra debil. Koblihy jsou jeho dementní spermie
King I
Řediteli, nejsme tu od toho, abychom pročítali licenční podmínky ke každému krámu. Jakž takž pocit bezpečí mám pouze s Apple. Google je totální bordel. Ale to jsou malé věci. Ty dva poslední výpadky Vodafone a O2 bezpochyby po útoku jsou velký průser. O to větší, že O2 má na starosti kritickou komunikační infrastrukturu státu. Jasně, že Čína nešmíruje. Podívám se do těch bezelstných bambusáckých očí a vidím jen čisté úmysly. Tvl. Šmíruji
skoro všichni. Vydělávat se musí.
skoro všichni. Vydělávat se musí.
Pavol Vraštiak
Pokud mi Čína prodá kvalitní a levné auto, které se v českém automobilovém království nedaří sehnat z důvodu někoho nenažranosti, nebude mi vadit, když mě bude sledovat, jak užívám jejich dobré auto. Jen ať to vidí a sleduje, nemám co skrývat.
@Pavol Vraštiak nemám co skrývat 😂😂😂 Tak to určitě bydlíš beze stěn. Tak takovou hovadinu jsem ještě nečetl.
@King I Pokud jsi nepochopil takto jednoduchou věc, tak nemá význam Ti to vysvětlovat.
Uživatel_5542819
@Pavol Vraštiak Já před levným a kvalitním autem z Číny preferuji auto, ve kterém si nepřipadám jako loser.