Komentáře

Zpět na článek

Zombies z KLDR šli válčit do Ruska. Znamená to riziko pro všechny a přiblížení světové války

34 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Saša Krach
poslední větu do kamene tesat... Platí v podstatě u všech tvých příspěvků...)))) Představa, že vojáci KLDR budou zapojeni do logistiky, je mimořádně srandovní. Omlouvá tě jen to, že netušíš, co je to logistika. Já, coby starej týlař tě mohu ubezpečit, že to poslední, kde mohou být korejští nešťastníci nasazeni, je právě týl a logistika. Možná tě to překvapí, ale ti hoši třeba neumí slovo rusky...)))
Asatin
Pokud dva staty nappadnou Ukrajinu,tak Nato musi jednat a vytlacit neadrtalce z Ukrajiny.Tak jak to udelala koalice v Kuvajtu.A budeto uplne legitimni.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Patrně máme špatnou paměť, když nás překvapuje, že putin si na pomoc bere další národy a státy a zatahuje tím do války stále více a více zemí. Od samého počátku agrese tam přeci vraždili žoldáci z celé planety. Eufemisticky byli tito zabijáci nazývání Wagnerovou soukromou armádou, ale nic takového neexistuje a nikdy neexistovalo. Byla to obyčejná banda najatých hrdlořezů, v podstatě jen dobře organizovaní nájemní vrazi, ochotni za peníze udělat cokoliv. Když se pak loni na jaře tato banda vzbouřila a jejich šéf se bez odporu ruské pravidelné armády vydal s tanky na Moskvu, musel putin hledat náhradní "zdroje". Wagnera nechal popravit, že s ním zakalilo i pár nevinných členů posádky se v rusku neřeší. Prvním zdrojem byli muslimové z Íránu. Což je o to pikantnější, že to jsou to v drtivé většině Šíité a putinem protěžovaný čečenský vrah Kadyrov je Sunita. A jestli někoho Sunita nenávidí snad víc než Žida, tak je to Šíita. Nicméně Írán byl schopen dodat zatím jen zbraně (především drony), rusáci potřebují hlavně potravu pro děla. Rodilé rusy tam putin dodat nemůže, přeci jen ruským matkám není jedno, že jim posílá děti na smrt, sibiřské národy pomalu docházejí, stejně tak docházejí propuštění trestanci. Přesně proto se putin obrátil na přítele Kima. Pro Kima je to win-win strategie. KLDR je jednou z nejchudších zemí na světě, hladomor střídá hladomor, rusáci jim evidentně nabízejí za "přátelství" víc, než Čína.
Nicméně z vojenského hlediska si to opravdu nedokáži představit. Kromě jazykové bariéry je zde zásadní bariéra lidská. Standardní rusák je rasista a šovinista, těmito asijskými skřety bude pohrdat asi tak o dva řády více, než dnes pohrdal třeba čečenskými vojáky. Korejci budou v podstatě odkázáni na to, co si ukradnou, protože si nedokáži představit, že špatně zásobovaná ruská armáda bude nyní přednostně zásobovat korejská vojska. Až Kimovým bojovníkům dojde munice a především jídlo, nastane velký problém.
kosmos kosmos
Šikmocí ťamani a mongoloidní russáci-zmr.d.d.iska sobě 😂mělo by tam vletět NATO , nebýt připodělane z putlera a vytluct ty ***amotné hňupy do jednoho 😂👍
Marcel Blafka
Do měsíce jsou postřílení, to za prvý!
Za druhý: pokud s nima bude kremelskej dement putin zacházet jako s wágnerovcema, tak Un vzteky vytáhne na všivou moskvu jeste do Vánoc!
Už záleží jen na začátku lovu na okupanty!
Milan Čech
@Frank51482 Na rozdíl od Severní Koreje nemá na Ukrajině žádná západní země pravidelnou armádu. Eskaluje Rusko. Nešiřte hloupou ruskou propagandu, právě ta má za cíl rozpoutat WW3.
Frank51482
A tak se přidali k zombies z USA, GB, Francie, Polska a dalších, kteří dávno bojují na straně Ukrajiny. To ale podle hloupého a navedeného pisálka riziko není. Akorát se Korejci přidali na jinou stranu.
King I
@Nommonik to je jen jeho taková mantra, ve skutečnosti se připravuje na masově rozmetaná ruská těla 200 km od epicentra.
King I
Glum tu chybu fakt udělal? On jí udělal?? Na tohle se celou dobu čekalo. Šebesta se může radovat, brzy bude mír – až NATO vymlátí tu ruskou verbež z Ukrajiny.
Avatar - RASPUTIN
RASPUTIN
Rusko má nepochybně právo bránit se nebezpečí z Ukrajiny i obranným útokem, stejně jako to činí Izrael proti okolním státům a kterému za to tleskáme. A že mu v obraně proti Ukrajinskému agresorovi pomáhá KLDR má zřejmě příčinu v tom, že na oplátku Rusko pomůže KLDR vyhnat USA agresora z Jižní Koreje a sjednotit tak Korejský poloostrov. Proto tleskejme všem stejně😉
lug70
@Richard Šebesta Na YouTube má kanál Roman Kirsch. To je pán, který čte zahraniční weby a překládá je. Nejvíc cituje indická média, ale i arabská, americká, porovnává tamní informace s tím, čím nás tu krmí naše lživá média a uvádí to na pravou míru. Před pár dny citoval indické médium Hindustan times, kde psali, že severokorejská vojska přišla do Ruska jako spojenecká pomoc, ale ne pro zapojení do války na Ukrajině. Mají nahradit ruská vojska střežící východní a severní oblasti Ruska aby ruská vojska z těchto oblastí mohla být přesunuta na Ukrajinu kyjevský fašistický režim už tzv. dorazit.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Asatin
čeká se na výsledek voleb v USA. Pokud vyhraje Trump, je s Ukrajinou konec. A ví to i Ukrajinci. V případě vítězství Trumpa očekávám zesílení exodu Ukrajinců na západ...
Milan Čech
@RASPUTIN Ukrajina nestřílela rakety na Rusko a Ukrajinci nevraždili ruské civilisty. Jste normální? Nebo jen ruský troll, který se nestydí jít proti vlastnímu státu, zájmům a svobodě?
Nommonik
@RASPUTIN Bránit se před agresí Ukrajiny? Ty jsi vážně ubohý prosťáček! Děláš machry z bezpečí ČR, které je v NATO. Že už v tom Rusku nejseš, tady bys jistě nikomu nechyběl..
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Richard Šebesta
Válka se dávno dostala do tzv. vyčerpávající války. Jde jen o to, komu dojde dřív potrava pro děla. Ukrajina má velmi omezené možnosti, síly vyrovnávají jen mimořádně přesné a účinné zbraně od zemí NATO. Pokud ale vyhraje Trump, je s Ukrajinou konec, dodávky zbraní budou omezeny a válka skončí velice rychle nějakým zmatlaným příměřím, které bude špatné pro všechny a rusáci toho využijí pro doplnění sil a válka se brzy vrátí... Rusákům jde o Ukrajinu jako takovou a to hned z několika důvodů. Nerostné bohatství (uhlí, plyn atd.), relativně vyspělé technologie (v porovnání se zbytkem zaostalého ruska), obrovská zemědělská produkce díky černozemi a především lidské zdroje. Rusko vymírá, demografická křivka je ještě horší, než u nás, podíl neruského obyvatelstva (především muslimů) se masivně zvyšuje. Ergo kladívko, je to klasická válka o Lebensraum, přesně podle not Hitlera...
Saša Krach
Přiblížení k zániku civilizace se politici přiblížili pár let před touto hnusnou válkou. Ale kdo to přizná .
PEtr Tobes
@kosmos kosmos ano je to tak. dokud to nepochopime, budeme mit velky problem, protoze to je presne to, ceho se ten masovy vrahoun z kremlu boji -zasahu NATO. a bylo by to naprosto legitimni, protoze ten skrcek nema co kecat do toho, kdyz po dohode s vedenim suverenni zeme tam vstoupi vojaci NATO,narozdil od tech putlerovych tam budou naprosto po pravu, a kdyz dojde ke stretu s russkem, tak holt bude, ale na ukrajine, ne v russacku, kde okupacni armady skreta nemaji vubec co delat a uz vubec ne vrazdit , loupit a nicit.
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Marcel Blafka
píši to samé, jen jsem se trochu víc rozpovídal...)))
jerryx
@King I Přidal byste se snad ? V tomhle opatrném postoji zcela podporuji jak současné vedení NATO , tak i generála Pavla. A zelený komik se může vztekat jak chce.
jerryx
Nikdo nebrání těm pisálkům jít na frontu a bojovat. Ale nikdy nebude ve světě vítězit dobro a spravedlnost, od čeho taky máme diplomaty ? Kennedy byl taky v právu v Karibské krizi a přesto poslal svého bratra na sovětské velvyslanectví. Tak věřím, že zatímco my máme Lipavského, má ještě Západ nějaké diplomaty.
Uživatel_5542819
@King I Si zrejme optimista ! Na NATO by som sa nespoliehal . Nestačilo ani na pastierov kôz z Afganistanu, ktorí ich odtiaľ vymlátili .
Nommonik
@Uživatel_5734171 Doufám, že se myslíte, ač protiargument nemám krom zbožného přání... :o/ Logika je na vaší straně.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Budu si pamatovat tvé tvrzení a pokud budu mít pravdu a čas to ukáže a brzy...Doufám že příjmeš návrh že tě budu moc nazpívat 🐂...Už se těším hlupáku.😂😂😂😂
King I
@Richard Šebesta co může být, ty prase? Vyjádři se jasně.
Asatin
@Uživatel_5734171 Presne tak ikdyz bych na to nespolehal.Ale Evropa by na to stacila i Izrazelci by se asi pridali.
kosmos kosmos
@Richard Šebesta můžeš Mongolům pomocí 👍ty se mezi těma debilama úplně ztratiš 😂👍inteligente prochlastaný😂
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Zhruba souhlasím, s tím úbytkem obyvatel, ale totéž se týká Evropy . Podíl muslimského obyvatelstva v zemích západní Evropy rapidně stoupá a domácí vymírají.Pokud jde o válku. Když vyhraje Trump je s Ukrajinou konec. Já to vidím tak že bude po válce a to je pro nás lepší a důležitější. Když vyhraje Kamala bude se válčit dál ? Jak dlouho až vypukne jaderná nebo 3.světová nebo do konce světa ? Ta válka už nejméně 18 měsíců nemá vojenské řešení. Takže ať vyhraje TRUMP a ne ta bláznivá baba !
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Ještě dobře,že ty volby jsou už v listopadu tohoto roku. Co kdyby byly až za rok ? To by jsme čekali rok ?
Ta Evropa je opravdu bez Amíku na odpis.
Richard Šebesta
@lug70 Souhlasím. Může být.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 Tak to máš pravdu..
Přestěhuje se k nám například...
Užgorod..
Saša Krach
@Richard Šebesta Co je možné...Pokud tam jsou cizí vojáci nemusí se zúčastnit bojů na předku....
Mohou být zapojeny do logistiky a uvolnění ruští vojáci půjdou do přední linie...
Ale spíše mohu s úplnou jistotu říci že tomu nerozumím.
Richard Šebesta
Zdá se že je Rusko válkou už vyčerpané a dochází lidské zdroje i válečné. Ono po 32 měsících války se není co divit .Možná proto se zde ukazují vojáci KLDR i když o jejich bojové morálce lze pochybovat. Na druhou stranu totéž platí o druhé straně i Ukrajina je v nelehké situaci možná i horší. Od našich medii se pravdu o Ukrajině většinou nedovíme takže se může jen spekulovat. Nicméně samotný fakt,že Ukrajinci chytají lidi do armády kde se dá , což bylo už i na seznamkách tento týden. Zdá se tedy , že jsou taky v zoufalé situaci. Rozumné řešení by tedy bylo, to odpískat sednout k jednacímu stolu a jednat o příměří nebo míru. Jenže jak Zelenskyj tak Putin se k tomu nemají. Zelenskyj ohlásil vítězný plán a Putin povolal korejské vojáky. Takže jedeme dál a dál vstříc nekonečné válce. Čili perspektiva pro nás v Evropě do roku 2025 je víc než chmurná a když k tomu připočteme naší neschopnou vládu,tak dodám že tak mizerná situace u nás snad ještě nebyla.
Richard Šebesta
@kosmos kosmos Takovou kravinu může napsat jen primitiv tvého ražení.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Mně by zajímalo když tak podrobně popisuješ Rusko a jeho armádu což nepopírám a může to být pravda , jak je na tom ukrajinská armáda ? Je v lepší kondici než ruská ? A co říkáš na Zelenského plán vítězství ? Já osobně už se ho nemohu dočkat a určitě nás bude mnoho včetně Ukrajinců kdo to tak vidí ? Bude to ukrajinské vítězství v roce 2025 Jak ho prediguje Zelenskyj nebo spíš 2035 ?