Reportáže

Zpět na článek

Krize praktiků: Milión Čechů nemá svého lékaře, ti zase bojují o peníze. Podaří se odvrátit stávku?

3 komentáře

kosmos kosmos
@Richard Šebesta si zaplať a budeš mít mít všechno 😂bulíš tu jako starý dezolát 😀
lug70
Jak léta sleduji dění v naší zemi, vidím, že z lékařů se bohužel utvořila uzavřená kasta nadlidí, která už na nějakou Hippokratovu přísahu z vysoka ser.. a sobecky sleduje jen své zájmy. Čest výjimkám. Přitom oni, jako elita národa se měli první postavit do čela proti současné zločinecké vládě, která celou zemi evidentně táhne k bankrotu a požadovat její odstoupení. Místo toho si furt jen hrají na svém písečku a vymýšlejí jak bokem si příhrát víc peněz do vlasních kapes. Byly tu i jiné vlády, které svou politikou ničily zdravotnictví, ale lékaři se vždycky nechali uplatit držhubným, výhodami a penězi a po nich potopa. Jinak, co jsem četl v médiích loni, předloni i několik let předtím, tak vystudovaných lékařů vychází z fakult dost, dokonce i zubařů, akorát tady se jim dělat nechce. Radši jdou hned po škole do Německa, Rakouska, kór ti ze severních, západních a jižních Čech, kteří to za kopečky mají blízko. Nechápu, proč není v zákoně pro nové lékaře povinnost odsloužit v ČR aspoň několik let, když jim stát platí vzdělání. U absolventů vojenských škol to jde. Ti po škole musí napřed v armádě si odkroutit prej až 10 let aby mohli přejít jinam. Proč to nejde u lékařů, kdo nebo co tomu brání?
Richard Šebesta
Situace ve zdravotnictví je diplomatický řečeno krizová neřkuli KATASTROFÁLNÍ ! Ten sešup už trvá dlouho . Už za agenta Bureše to bylo tristní ale současná vláda to jen zhoršila. Kdo občas potřebuje lékaře, důchodci většinou častěji tak potvrdí že to je často horor. Čekací lhůty jsou mnohdy rok i více na důležité zákroky. Preventivní prohlídky se prodlužují. Třeba moje zubní lékařka zrušila prevence které byl jednou za 6 měsíců a nyní jsou už jen jednou za rok.To je jen taková malá ochutnávka toho jak se vše zhoršuje v celém zdravotním systému. Kdo je na vině ? Vlády jež vládly a vládnou. Kdo hledá obvodního či zubního lékaře tak dnes často hledá marně. Totéž platí o odborných viz. třeba kožní a podobně. Opravdu nevím co tahle válečná a demoliční vláda dělá dobře ? Nic mne nenapadá.