Komentáře
Zpět na článek
Bartkovský: Kde končí veřejná služba a začíná nekalá konkurence? A je slast platit koncesionářské poplatky?
18 komentářů
Karel Buron
Stačí porovnat hospodářské výsledky ČT s komerční TV Nova. Počet zaměstnanců 2934 proti 654. Tržby 6,8 mld. proti 5,2 mld. ČT má 6 programů, Nova 13 plus 2 videoportály. Čistý zisk Novy 1,1 mld. ČT je třeba zvýšit poplatky. Při téměř 3000 zaměstnanců zadává ČT externistům zakázky za 2,5 mld Kč. Reklama se ukrývá pod "Sponzora pořadu" (výnos okolo 1 mld Kč). Diskuse není opravdu o nějakých desetikorunách navíc. Možná ani ne o StarDance.
A že financování ze státního rozpočtu má vliv na nezávislost televize, je stejně falešný argument jako nemravné navyšování platů soudců, jen aby byli nezávislí. Vše záleží na politickém vedení státu. Stačí se podívat do Evropy, nejen na Slovensko a Maďarsko. Více či méně resp.úplně jsou tak financována z veřejných peněz media ve 12 státech z poplatků ve 4.
A že financování ze státního rozpočtu má vliv na nezávislost televize, je stejně falešný argument jako nemravné navyšování platů soudců, jen aby byli nezávislí. Vše záleží na politickém vedení státu. Stačí se podívat do Evropy, nejen na Slovensko a Maďarsko. Více či méně resp.úplně jsou tak financována z veřejných peněz media ve 12 státech z poplatků ve 4.
lug70
Taky bych zrušil veškeré dotace. A taky jednoho takového velkostatkáře "senochrupa" znám osobně, co má flotilu luxusních strojů, sice ne John Deere ani Fendt, ale New Holland. Ten když usiloval o evropské dotace na nové stroje, musel je uplatnit na ty, které mu byly doporučeny. Český Zetor na seznamu nebyl. Tak si z toho seznamu vybral New Holland. Takhle to funguje. Dotace dostaneš, ale je na stroje od vybraných korporací, které jsou schváleny Bruselem. A ještě jedna perlička. Milý senochrup loni přišel s tím, že orat, sít, sušit seno, chovat dobytek atd se mu nevyplatí tolik, jako když ty svoje lány pronajme ČEZu na solární elektrárny. Nevyšlo mu to, protože většina starostů i lidí z okolních obcí byla skritně proti. Chci říct, že kdyby zemědělci nedostávali vůbec žádné dotace, tak by se jich většina mohla uchýlit k pronájmům svých polí solárníkům a už by se tu nechovalo a nepěstovalo vůbec nic.
Uživatel_5734171
@lug70
jen aby ti ten odpor k dotacím vydržel...))) Já bych ZRUŠIL všechny dotace bez náhrady, i ty "nárokové". Nechápu, proč mám senochrupům platit dotace na jejich byznys. Pochopitelně, že by to zdražilo potraviny, ale to je v pořádku. Tahle skrytá sociální politika mi pije krev... A stačí se podívat na vozový park senochrupů. Fendt, John Deer... Všechno obludy za 15 mega, do našich podmínek naprosto nevhodné. Zetor má ten senochrup v garáži jen proto, aby se jednou za rok zúčastnil traktoriády ve vsi... A úplně nejvíc mě rozčilují dotace na tzv. údržbu krajiny. Senochrup posíkne louku a pošle státu fakturu na několik mega. Jednoho takového kuliferdu mám nedaleko baráku. A shodou okolností je to předseda místní Agrární komory...))) Od státu si za pár šušní pronajme louky, nic tam nechová ani nepěstuje a vydělává miliony na "údržbě krajiny"...
jen aby ti ten odpor k dotacím vydržel...))) Já bych ZRUŠIL všechny dotace bez náhrady, i ty "nárokové". Nechápu, proč mám senochrupům platit dotace na jejich byznys. Pochopitelně, že by to zdražilo potraviny, ale to je v pořádku. Tahle skrytá sociální politika mi pije krev... A stačí se podívat na vozový park senochrupů. Fendt, John Deer... Všechno obludy za 15 mega, do našich podmínek naprosto nevhodné. Zetor má ten senochrup v garáži jen proto, aby se jednou za rok zúčastnil traktoriády ve vsi... A úplně nejvíc mě rozčilují dotace na tzv. údržbu krajiny. Senochrup posíkne louku a pošle státu fakturu na několik mega. Jednoho takového kuliferdu mám nedaleko baráku. A shodou okolností je to předseda místní Agrární komory...))) Od státu si za pár šušní pronajme louky, nic tam nechová ani nepěstuje a vydělává miliony na "údržbě krajiny"...
lug70
@Uživatel_5734171 Taky nechápu proč máme platit sociální dávky statisícovým hordám romů, jejichž už druhá generace ani neví co je to práce. A to nemluvím o Ukrajincích, kteří ani nevypadají na chudáky, už jen podle jejich vozového parku, především velkých luxusních SUV a přesto berou dávky. Nebo proč platíme politické strany. Proč to nejde jak za kom. režimu, kde byla strana financována pouze z příspěvků svých členů. A taky mně vadí, že my pracující platíme ze svých daní boháčům dotační příspěvky na elektromobilní hračky a soláry, korporacím investiční pobídky, poskytujeme jim daňové prázdniny atd..
Uživatel_5734171
@sicco sicco
zruš Českou poštu a máš tu povstání. Tento národ je absolutně vymletý a bude "bojovat" za naprosté osloviny. Česká pošta měla být zprivatizována dávno, dokud měla nějakou hodnotu. Dnes už nemá ani hodnotu těch nemovitostí, protože výnos by celý padl na odškodnění zaměstnanců. Nerentabilita České pošty se krásně ukázala v dobách pandemie. VŠECHNY soukromé firmy, co se živí logistikou (PPL. Toptrans, DPD a další), měly logicky rekordní zisky, jen pošta měla rekordní ztrátu...))))) Pošta dnes funguje jen coby zaměstnavatel pro problematicky zaměstnatelné osoby a pak jako sociální služba pro důchodce, co si potřebují s někým popovídat...
zruš Českou poštu a máš tu povstání. Tento národ je absolutně vymletý a bude "bojovat" za naprosté osloviny. Česká pošta měla být zprivatizována dávno, dokud měla nějakou hodnotu. Dnes už nemá ani hodnotu těch nemovitostí, protože výnos by celý padl na odškodnění zaměstnanců. Nerentabilita České pošty se krásně ukázala v dobách pandemie. VŠECHNY soukromé firmy, co se živí logistikou (PPL. Toptrans, DPD a další), měly logicky rekordní zisky, jen pošta měla rekordní ztrátu...))))) Pošta dnes funguje jen coby zaměstnavatel pro problematicky zaměstnatelné osoby a pak jako sociální služba pro důchodce, co si potřebují s někým popovídat...
Uživatel_5734171
@lug70
stejně zvrhlé je platit sociální dávky lidem, co nechtějí dělat. Nebo platit provoz komunistické strany, i ta dostává ze zákona příspěvky od státu. Za hlasy, za mandáty. A to nemluvím o zvrhlosti platit dotace miliardářům na jejich soukromé investice...)))))
stejně zvrhlé je platit sociální dávky lidem, co nechtějí dělat. Nebo platit provoz komunistické strany, i ta dostává ze zákona příspěvky od státu. Za hlasy, za mandáty. A to nemluvím o zvrhlosti platit dotace miliardářům na jejich soukromé investice...)))))
sicco sicco
Zrušit poplatky a privatizace!
Česká televize,
Český rozhlas,
Česká pošta,
České dráhy
Včera bylo pozdě.
Česká televize,
Český rozhlas,
Česká pošta,
České dráhy
Včera bylo pozdě.
Richard Šebesta
@Frantisek Najman Přesně reklamy tam nemají co dělat. Souhlas s celým obsahem článku.
Frantisek Najman
Je to jen velký podvod na občanech, není nijak určen obsah vysílání pro toto státní médium veřejné služby a tam rozhodně nepatří reklamy, různé taneční a jiné soutěže, seriály a celovečerní filmy, pro to jsou tu soukromé televize, kterým se žádná daň neplatí, tu platíme jen ČT. Navíc je ČT pouze hlásnou troubou vládní propagandy, což je pro médium veřejné služby nepřípustné. Na př. minulý týden úspěšně přistáli 3 čínští kosmounauti a u nás o tom ani zmínka. A na Slovensku občané nic neplatí, jejich státní rozpočet na to má, ten náš údajně ne, ale na přidání politikům cca o 7 000 měsíčně má.
lug70
Platit si nedobrovolně ze zákona pod hrozbou sankcí cizí propagandu (Bruselu, Washingtonu, Berlína a dokonce kyjevského fašistického režimu) a propagandu zločinecké Fialovy vlády mně připadá zvrhlé. Proč by občan, který se nechce na to ani dívat, měl platit ze svého ten ansámbl přeplácených a zbytečných novinářských trubců, od kterých se stejně nedozví pravdu, ale jen jednosměrnou propagandu, plnou lží a manipulací?
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Ještě dodám že i další a další dokumenty
na různých webech. Zábavu platit ze svého , to je rozumné..
na různých webech. Zábavu platit ze svého , to je rozumné..
Richard Šebesta
@Jan Bejšovec Na dokumenty je celkem dobrá PRIMA ZOOM a to jak na válečné nebo přírodní a další.
Richard Šebesta
ČT by se měla zrušit ! Proč ? Tak za prvé v dnešní přetechnizované a silně medializované době je zcela zbytečná. Za druhé není objektivní a zejména teď za vlády této demoliční a válečné vlády se chová jako její předchůdkyně za totáče. Slouží vládní garnituře. Důkazy o tom jsou po dobu celých tří let a dobře to bylo třeba vidět např. ve volební kampani před eurovolbama. Máme tady hlavní dvě privátní stanice NOVA a PRIMA a skoro každý má dnes počítač tablet nebo mobilní telefon ,kde může denně od rána do večera čerpat nové a nové zprávy a informace. Máme nezávislá media. Jedině by se snad mohla ČT přetransformovat na sportovní kanál no a tím to hasne.
Richard Šebesta
@Saša Krach Ti naštěstí pro ně končí. Hornictví je v těžkém útlumu a skomírá.
Jan Bejšovec
@Uživatel_5734171 Přesně tek. Nenažraný otesánek, který má 4 kanály. Nebo možná i více, již se v tom ztrácím. Stejně tak ČRO. Naprosto zbytečné. Pokud furt pindají, že jde o veřejnoprávní službu, tak nechť se tak chová. Tedy poskytuje to nejmenší možné co je potřeba. Tedy zprávy a dokumenty. Tedy žádné sportovní přenosy, žádné seriály, soutěže, tanečky. To vše je již zábava, nikoli veřejnoprávní služba. A zábavu nechť si každý laskavě platí ze svého.
Saša Krach
A už i zahradnická firma mého známého která se živí sekáním trávy toto přivítala...Říká, když mám platit poplatky,, koupím na každý traktůrek a do Multicar velkou TV..
A říká takhle si to asi představují naši zákonodárci..
Ale jak to udělají s horníky..opravdu nevím.
😛😂😂😂😂😂😂
A říká takhle si to asi představují naši zákonodárci..
Ale jak to udělají s horníky..opravdu nevím.
😛😂😂😂😂😂😂
Nicméně je mi to skoro už jedno, byla doba, kdy jsem byl ochoten za veřejnoprávnost jít na barikády. Ale sama instituce se mezitím vyprofilovala do té podoby, že mi za to už nestojí a už se na ni asi 3 roky nedívám. Koncesionářské poplatky platím, těch pár korun beru jako daň a není to nic, co by mi trhalo žíly. O řád více mi vadí třeba daň z nemovitosti, kdy mě stát zdaňuje potřetí něco, co jsem si zaplatil ze svých zdaněných peněz...