Causy
Zpět na článek
ČSA byly výkladní skříň i rodinné stříbro naší země. Co stojí za pádem kdysi slavných aerolinií?
4 komentáře
Jan Macharacek
1
@kosmos kosmos Jasně. Na co sáhl(i),to šlo vniveč,Fierlinger to roku1948 načnul ,a potom, padouchů přehršel. Tfuj.
Přejít do diskuze
martin simunek
Ale houby, to, že je něco staré, vůbec neznamená, že je to efektivní. Je to firma a ta musí vydělávat. A to ČSA prostě nedělaly.
Samozřejmě, že se pod to obřím způsobem podepsala ČSSD a její nominant Luftjarda Tvrdík, zvaný také Číňan, ale ani předtím nebyla výtěžnost linek příliš zisková, nedávno jsem četl analýzu posledních 35 let, kde to bylo podrobně rozebráno.
A taky se dost změnila doba, lidé chtějí levné lety, Češi obzvlášť, k tomu nemůžete mít obří nefunkční management, ale štíhlou firmu, produkující zisk. A linky, které vydělávají, to znamená, že letadla musí být plná, a ne se chlubit, kam všude létáme, ale už nedodat, že s poloprázdným letadlem...
Samozřejmě, že se pod to obřím způsobem podepsala ČSSD a její nominant Luftjarda Tvrdík, zvaný také Číňan, ale ani předtím nebyla výtěžnost linek příliš zisková, nedávno jsem četl analýzu posledních 35 let, kde to bylo podrobně rozebráno.
A taky se dost změnila doba, lidé chtějí levné lety, Češi obzvlášť, k tomu nemůžete mít obří nefunkční management, ale štíhlou firmu, produkující zisk. A linky, které vydělávají, to znamená, že letadla musí být plná, a ne se chlubit, kam všude létáme, ale už nedodat, že s poloprázdným letadlem...
reproman
Naposledy jsem s ČSA letěl někdy před dvanácti lety. Už tehdy to byla taková laciná bída. Dokonce i proti kazachstanským Air Astana to bylo jak třetí třída ke stání.