Reportáže
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNespokojení policisté protestují. Jak lze řešit problémy v bezpečnostním sboru?
40 komentářů
Michelin
Jeden vysloužilec chodí pravidelně na plzničku každý den a blbě se u toho chechtá
Jan Ráž
Česká republika má v EU pátý nejvyšší počet policistů v poměru k počtu obyvatel a druhý nejvyšší na počet čtverečních kilometrů území. Otázkou je, kde jsou schovaní policisté, které není vidět v ulicích, a Rakušan pořád tvrdí jak je policajtů málo..
Například mi připadá hodně komické, že v řadách Policie ČR je už deset(!) generálů a že stejné výsluhy jako mají policisté riskující život v ulicích, má kdejaká sekretářka, či jiná kancelářská myš.
Například mi připadá hodně komické, že v řadách Policie ČR je už deset(!) generálů a že stejné výsluhy jako mají policisté riskující život v ulicích, má kdejaká sekretářka, či jiná kancelářská myš.
@Jan Ráž Nema, je to casto opakovana lez, protoze v zahranici je prace zdejsi policie rozdelena i pod jine bezpecnoatni sbory. A stejne to porad nekdo opakuje. ;)
Pavel Nyklíček
Je to jednoduché.
Až si třetina národa zvolí oslance babiše za svého guru, on všem pridá.👍
Přidá policistům, přidá lékařům,.učitelům, úředníkům, zkrátí odchod do důchodu, nezvedne daně, na náměstí se budou zdarma vařit polévky pro potřebné, zvedne sociální příspěvky, přidá vojákům a na zbrojní průmysl a teprve pak si malinko taky přidá...ale opravdu je pár desítek miliardiček o které přišel za poslední rok,.když své firmy řídil jako stát.
Viva Andy. S tebou bylo vždy spoustu srandy.
Ať žijí důchodci.
Až si třetina národa zvolí oslance babiše za svého guru, on všem pridá.👍
Přidá policistům, přidá lékařům,.učitelům, úředníkům, zkrátí odchod do důchodu, nezvedne daně, na náměstí se budou zdarma vařit polévky pro potřebné, zvedne sociální příspěvky, přidá vojákům a na zbrojní průmysl a teprve pak si malinko taky přidá...ale opravdu je pár desítek miliardiček o které přišel za poslední rok,.když své firmy řídil jako stát.
Viva Andy. S tebou bylo vždy spoustu srandy.
Ať žijí důchodci.
Vim, že mne smažou, ale nedá mi než reagovat takto : Blbče! A to nejsem volič Babiše
lug70
Jak tady už někdo napsal, máme nejvíc policajtů na počet obyvatel, ale vidět moc v ulicích nejsou. Tak kde potom jsou? Stačí se podívat na ředitelství policie v Praze i v regionech. Spousta kancelářských krys, které v teple svých kanceláří netrpělivě čekají až budou mít nárok na rentu. Mají šarže, takže je do ulic nikdo nedostane. Potom odejdou do civilu a spousta z nich zase na nějaké teplé místečko na krajském nebo městském úřadě, třeba na odbor dopravy. Tam najdete jednoho bývalého policajta vedle druhého. To už ale mají dva příjmy, plat úředníka a rentu k tomu. Znám jednoho takového, který má každý měsíc přes 70 tisíc čistého.
@lug70
viděl jsi někdy psát policajta protokol? Pak bys věděl, proč je jich tak málo. Jeden papír A4 mu zabere tak 6 hodin... Já jednou podával svědectví a měl jsem co dělat, abych se udržel smíchy, když jsem si to dílo pak musel přečíst. Měl jsem sto chutí vzít červenou tužku a opravit ty hrubky... A to se bavíme o státní policii, u měšťáků je to ještě zběsilejší, protože tam se na rozdíl od státní policie nevyžaduje ani maturita...
viděl jsi někdy psát policajta protokol? Pak bys věděl, proč je jich tak málo. Jeden papír A4 mu zabere tak 6 hodin... Já jednou podával svědectví a měl jsem co dělat, abych se udržel smíchy, když jsem si to dílo pak musel přečíst. Měl jsem sto chutí vzít červenou tužku a opravit ty hrubky... A to se bavíme o státní policii, u měšťáků je to ještě zběsilejší, protože tam se na rozdíl od státní policie nevyžaduje ani maturita...
@lug70
Náš stát v EU patří mezi ty nejbezpečnější země již hodně dlouho!
Kriminalita je na tak nízké úrovni, že řešíme, že za kovidu někdo ukradl 2 rohlíky v šamošce.
Za to určitě nemůže oslanec Babiš, ale někdo kdo to na vnitru řídí.
Náš stát v EU patří mezi ty nejbezpečnější země již hodně dlouho!
Kriminalita je na tak nízké úrovni, že řešíme, že za kovidu někdo ukradl 2 rohlíky v šamošce.
Za to určitě nemůže oslanec Babiš, ale někdo kdo to na vnitru řídí.
@lug70
Tys nějak ty kancelářské a ty z ulice počítal?
V jakém jsou poměru?
Zajímá mě to a je docela možné, že jako jeden z mála máš přehled.
Tys nějak ty kancelářské a ty z ulice počítal?
V jakém jsou poměru?
Zajímá mě to a je docela možné, že jako jeden z mála máš přehled.
Frank51482
Česká republika disponuje pátou nejvyšší hustotou (z 23 dotazovaných států Evropské unie), a to jak v počtu policistů na 100 tisíc obyvatel (442), tak i v počtu policistů na 1 km2 (0,58). A platy také nemají malé za to, co provádějí. A když se jim to nelíbí, ať se rekvalifikují na svářeče, a podobné profese, aby poznali, co je to opravdu makat.
Michelin
Stejně , když si celou šichtu nevozí zadky , tak prochrápou zašiti někde
@Michelin
Tomuto problému se říká STÁT.
Stát jsou 4 písmena a stát není živá bytost.
Za stát se ale schová vše. Stát nepláče,.když peníze dojdou, stát funguje.i s dluhy a stát nemůže nikdo urazit.
4 písmena tak obstojí ve všem. Proto není rozdílu v samotném vedení státu kýmkoli.
Po 4 letech si stát vymění slibotechny a najme si nové slibotechny.
Vše funguje jak jak má, jen občan se rozčiluje. Na koho?
Na 4 písmena.
Tomuto problému se říká STÁT.
Stát jsou 4 písmena a stát není živá bytost.
Za stát se ale schová vše. Stát nepláče,.když peníze dojdou, stát funguje.i s dluhy a stát nemůže nikdo urazit.
4 písmena tak obstojí ve všem. Proto není rozdílu v samotném vedení státu kýmkoli.
Po 4 letech si stát vymění slibotechny a najme si nové slibotechny.
Vše funguje jak jak má, jen občan se rozčiluje. Na koho?
Na 4 písmena.
kosmos kosmos
Hlavně hodně policistů v kanclech 👎Paloní a výsluhy narůstají geometrickou řadou... prostě to vycházet a omezit a řadovým pěšákům co dělají špinavou práci přidat 🤣👍
Maros Poliak
Mily Cervenko,...
"začínají s průměrnou hrubou mzdou kolem 30 070 korun. " takovy plat nema ani 75 % obyvatel... A na to co obvykle policiste delaji, to pro zacatek neni ani omylem malo!!! A to je pouze zaklad!!!
Mladi policiste odchazi ne kvuli penezum, ale kvuli toho, ze mlada generace nehodla pracovat, sedeli by v kanclu a pobirali statisice.... to je jejich vize!
"začínají s průměrnou hrubou mzdou kolem 30 070 korun. " takovy plat nema ani 75 % obyvatel... A na to co obvykle policiste delaji, to pro zacatek neni ani omylem malo!!! A to je pouze zaklad!!!
Mladi policiste odchazi ne kvuli penezum, ale kvuli toho, ze mlada generace nehodla pracovat, sedeli by v kanclu a pobirali statisice.... to je jejich vize!
Uživatel_5480696
Státní zaměstnanci by neměli stávkovat. Vybrali si toto povolání sami, nikdo je nenutil, mohli jít jinam, kde se podle nich lépe platí.
@Uživatel_5480696 benga ani stávkovat nesmí, stejně jako třeba vojáci. Proto "protestují" tím, že nedávají pokuty. Chtěl bych vidět jednoho jediného člověka, komu by to vadilo...)))
Richard Šebesta
Otázka která musí zaznít, co zde pod komandováním současné vládní grupy dobře funguje ? Který resort a jeho zaměstnanci jsou jakžtakž spokojeni ? Určitě jich je více nespokojených. Justice kde myslím hlavně bachaře ale i některé pracovníky u soudu, vnitro ,zdravotníci (sestry a někteří lékaři) školství.
Pokud jde o policisty mnozí nemají placené přesčasy a ona byrokracie a nesmyslné tabulky a zákony to vše jim svazuje ruce. Dokud nepřijde radikální reforma nezmění se to k lepšímu. Dovolím si ještě jednu " kacířskou " poznámku. Jako pamětník minulého režimu mohu porovnávat jak se žilo tehdy a dnes a přitom kdo se snaží být opravdu objektivní tak musí konstatovat,že pokud jde o práci policie a bezpečnost tak současný systém prohrává na celé čáře. Nejsem určitě zastánce komoušů ale bezpečnost byla lepší tehdy než dnes a kriminalita byla nižší a objasněnost zločinu vyšší.Těch důvodů proč tomu tak je, je jistě více, třeba tehdy neprostupné hranice pro ilegály atd. Prostě tato vláda za celé tři roky jasně dokazuje,že skoro nic nezvládá krom podpory nekonečné války a nekonečné podpory Ukrajiny ale na domácí scénu kašle. Protestující policisté ale nejen oni jsou toho jasným důkazem !!!
Pokud jde o policisty mnozí nemají placené přesčasy a ona byrokracie a nesmyslné tabulky a zákony to vše jim svazuje ruce. Dokud nepřijde radikální reforma nezmění se to k lepšímu. Dovolím si ještě jednu " kacířskou " poznámku. Jako pamětník minulého režimu mohu porovnávat jak se žilo tehdy a dnes a přitom kdo se snaží být opravdu objektivní tak musí konstatovat,že pokud jde o práci policie a bezpečnost tak současný systém prohrává na celé čáře. Nejsem určitě zastánce komoušů ale bezpečnost byla lepší tehdy než dnes a kriminalita byla nižší a objasněnost zločinu vyšší.Těch důvodů proč tomu tak je, je jistě více, třeba tehdy neprostupné hranice pro ilegály atd. Prostě tato vláda za celé tři roky jasně dokazuje,že skoro nic nezvládá krom podpory nekonečné války a nekonečné podpory Ukrajiny ale na domácí scénu kašle. Protestující policisté ale nejen oni jsou toho jasným důkazem !!!
@Richard Šebesta
Hele zkus mi alespoň jednou větou ztručně vysvětlit, proč 2/3 národa oslance babiše nevolí?
Pravidelně.
Zkus to ať vím, že dokážeš i podat vysvětlení na svou kritiku.
Myslím,.že bagr, ale vyčkám.... Prosím žádná slova že zadní části těla.
Hele zkus mi alespoň jednou větou ztručně vysvětlit, proč 2/3 národa oslance babiše nevolí?
Pravidelně.
Zkus to ať vím, že dokážeš i podat vysvětlení na svou kritiku.
Myslím,.že bagr, ale vyčkám.... Prosím žádná slova že zadní části těla.
Uživatel_5734171
Na 100 tisíc obyvatel máme NEJVÍC POLICISTŮ v celé EU. 371. Průměr EU je 332. Tolik k nesmyslu číslo jedna, že policistů je málo. A k nesmyslu číslo dva, že jsou špatně placeni. Drtivá většina příslušníků Policie je tam kvůli výsluhám. Téměř nikdo tam nezůstává poté, co mu vznikne nárok na doživotní výsluhy. Jinými slovy, jsou placeni dvakrát. Dvacet pět let dostávají plat a dalších 25 výsluhy. Osobně bych souhlasil s tím, aby dostali přidáno třeba 50 %, ale KONEC VÝSLUH. Ať si pak ze svého nadstandardního platu platí nějakou pojistku ba komerční bázi.
Jediné, s čím souhlasím je to, že dělají zbytečnou práci. A to je úkol pro VŠECHNY POLITUIKY. Pro zákonodárce. Ti musí přestat řešit osloviny a kraviny a všichni začít pracovat na reformě, která by omezila mnohdy nesmyslnou agendu. Spoustu té agendy je možné zrušit bez náhrady, spoustu může dělat samospráva či jiný orgán státní správy.
Takže zrušme některou agendu, snižme tabulkové počty policistů, tomu zbytku významně zvyšme platy, ale zrušme výsluhy. Win-win-win strategie...Ušetříme, zeštíhlíme státní správu, omezíme buzeraci lidí...
P.S. Typickou agendou, kterou je možné zrušit, jsou kontroly rychlosti na silnicích. To dnes dokáže kamera za pár tisíc a obecní úřad.
Jediné, s čím souhlasím je to, že dělají zbytečnou práci. A to je úkol pro VŠECHNY POLITUIKY. Pro zákonodárce. Ti musí přestat řešit osloviny a kraviny a všichni začít pracovat na reformě, která by omezila mnohdy nesmyslnou agendu. Spoustu té agendy je možné zrušit bez náhrady, spoustu může dělat samospráva či jiný orgán státní správy.
Takže zrušme některou agendu, snižme tabulkové počty policistů, tomu zbytku významně zvyšme platy, ale zrušme výsluhy. Win-win-win strategie...Ušetříme, zeštíhlíme státní správu, omezíme buzeraci lidí...
P.S. Typickou agendou, kterou je možné zrušit, jsou kontroly rychlosti na silnicích. To dnes dokáže kamera za pár tisíc a obecní úřad.
@Uživatel_5734171 Jako bývalý polda s tím nesouhlasím. Ony kamery neuhlídají vše, zejména ve městě,kde 80-90 % řidičů nedodržuje omezenou rychlost na 50. Navíc kontroly na silnicích jsou nutné kvůli opilým řidičům. Jinak s ostatním se dá souhlasit .
80-90% ? Nesmysl jako hrom. Je to přesně naopak.Jezdí se kolem 45km-tachometry kecaj a pár blbečků závodí i v obci. To jsou ty policajtské výcucy z prstu. @Richard Šebesta
@hnusoba Nesmyl. Nevím kde žijete zda na Marsu nebo třeba v Africe. Ale u nás ve městě a nepochybuji ,že i jinde v republice to je tak jak píši. Bydlím na jedné z hlavních tepen jednoho moravskoslezského města a je to tady někdy šílené.
Úplnou klasikou třeba je,když jedou auta a blíží se k semaforům kde svítí zelená. 90 % z nich přidá grády a třeba 100 metrů před křižovatkou zvýší kvalt na 80 nebo i 90 i více aby na tu zelenou ještě projeli. Ve finále pak projedou křižovatku třeba na stovku. O motorkách ani psát nebudu. To je kapitola sama pro sebe. A pozor to byl jen jeden z mnoha příkladů.
Úplnou klasikou třeba je,když jedou auta a blíží se k semaforům kde svítí zelená. 90 % z nich přidá grády a třeba 100 metrů před křižovatkou zvýší kvalt na 80 nebo i 90 i více aby na tu zelenou ještě projeli. Ve finále pak projedou křižovatku třeba na stovku. O motorkách ani psát nebudu. To je kapitola sama pro sebe. A pozor to byl jen jeden z mnoha příkladů.
@hnusoba Nemusím snad dopisovat co z takové jízdy přes křižovatku může být a bývá když mezitím klikne pro řidiče v tomto směru červená.
@Richard Šebesta v takovém zaostalém Rumunsku už před 20 lety měli ve městech semafory, které odpočítávaly čas do přepnutí. Takže řidič už z dálky viděl jestli křižovatku ještě stihne projet než naskočí červená nebo kdy má zařadit jedničku aby se mohl na zelenou okamžitě rozjet. Velmi dobrá věc. Jen nechápu, proč takové semafory nemáme u nás.
@hnusoba
přesně tak, většina řidičů a to DRTIVÁ většina dodržuje v obcích rychlost a to dokonce i v Praze...))) Pochopitelně, že problém je na výjezdech z obcí, kde to nedodržuje naopak skoro nikdo, ale to se dá vyřešit značkou, která na bezpečných a přehledných úsecích povolí třeba sedmdesátku.
přesně tak, většina řidičů a to DRTIVÁ většina dodržuje v obcích rychlost a to dokonce i v Praze...))) Pochopitelně, že problém je na výjezdech z obcí, kde to nedodržuje naopak skoro nikdo, ale to se dá vyřešit značkou, která na bezpečných a přehledných úsecích povolí třeba sedmdesátku.
@Richard Šebesta že zaměstnávají blbce to vím ale nevěřím že by vzali tebe 🤣👍na uklízení kanclů možná 😲👎
@Richard Šebesta
Policista je stejně úspěšný v procentech jako ty tvé kamery.
Nic ve zlém, ale tvá bývalá profese mě trošku donutila cuknout koutkem úst v porovnání s tvými názory....a už mi to zůstane, tak se drž kamo.
Já osobně mám s Policií jen dobré zkušenosti.
Policista je stejně úspěšný v procentech jako ty tvé kamery.
Nic ve zlém, ale tvá bývalá profese mě trošku donutila cuknout koutkem úst v porovnání s tvými názory....a už mi to zůstane, tak se drž kamo.
Já osobně mám s Policií jen dobré zkušenosti.
I jednoduchý názor je demokratický...
Bohužel.
Jestli je inteligentní, tak to nebude tak těžké poznat.
Jak pravne seberete vysluhy? Retroaktivita je nepripustna a pokud nekdo nastoupil a xlet mu byla omezovana Ustavni prava jako prislusnikovi BS, tak na to ma narok a vy nemuzete zmenit pravidla hry v prubehu jeji hry. Takze se urci, ze od 1.1.2026 nebusou vysluhy a vy stejne musite tem lidem nechat prechodny obdobi, aby odesli za starych podminek.