Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Věřme dále v toleranci. Demokracie je sice nesrozumitelná, ale přesto nejlepší

45 komentářů

Uživatel_5734171
Dovolím si dvě poznámky, v předvečer výročí revoluce.
1. Neidealizujme si "devadesátky". Ano, byla to doba bezbřehé svobody, ale zároveň také doba bezskrupulózních podvodů a šméček, což k sobě možná patří, ale není to rozhodně nic ke slavení. A neměli bychom zapomínat na ty, kteří to umožnili. Byli to politici, kteří umožnili pohádkově zbohatnout vejlupkům typu Tykač, Kellner, Babiš a spol. na prapodivných privatizacích, prapodivných fondech. "Vlajkovou lodí" těchto šméček byla Mostecká uhelná, kterou koupili šejdíři za peníze Mostecké uhelné. Přesně to symbolizuje devadesátky a konec milénia a ironií osudu se soud s těmito vejlupky táhne dodnes.
2. Nenechme si ale zároveň "ukrást" to dobré. Svoboda a demokracie je řádově větší hodnota, než nějaké čornuté peníze. A já si pořád myslím, že tu svoboda i demokracie jsou, i když spousta zmetků a hochštaplerů nám chce tu či onu část svobody sebrat. Takže já budu slavit, protože je co slavit...
kosmos kosmos
@Saša Krach jsi prcnul do gatí? 🤣👍 no vidíš jak se ti ulevilo beďane 🤟
kosmos kosmos
@Saša Krach tak proč tu pořád smrdíš?zalez na Sputnik mezi svoje dezoláty a máš klid 😂😀
kosmos kosmos
@Uživatel_5734171 já slavim od převratu 👍 komunismus byl dobrý pro debilly a v kapitalismu vládnou chytří 🤟a ubečení staří de Billi tu teď mrčí jak je všechno špatně a přitom si za to můžou sami 🤣👍a že jich je...
Uživatel_5858283
@Uživatel_5734171 Souhlas.👍
Richard Šebesta
My co pamatujeme minulý režim co by už dospěli máme oproti generaci jako autor sám jednu výhodu. Můžeme porovnávat vše co je nyní a co bylo tehdy, z vlastní zkušenosti. On a generace mladší tu možnost nemají , nežili za totality. To jak se žilo ví jen z vyprávění a zprostředkovaně a to už není ono, vždy záleží na tom jak ten co informace této generaci předává je objektivní. Stále platí , že nejlépe člověk něco pozná ,když to sám zažije. Demokracie má své výhody ale i nevýhody. Dnes se zaměřím na nevýhody. Jednou z těch nevýhod je že nezvládá tak dobře kriminalitu a nepřizpůsobivé lidi. Důkazy o kriminalitě jsou jednoznačné a hovořit o nich je nošení dřiví do lesa. K nepřizpůsobivým si jako autor vypůjčím přiklad ze Slovenska,které nebylo před 35 léty ještě cizinou. Asi před 2 nebo 3 léty jsem četl o košickém sídlišti Luník podobná máme i u nás Chánov a další. Za totáče tam žili jak Romové tak i místní majorita a bydleli tam i policisté z Košic a okolí. V podstatě tam vše šlapalo bez větších problémů . Po pádu režimu se vše radikálně změnilo. Policisté se většinou odstěhovali mnozí odešli do civilu a většina bílé majority se v důsledku toho odstěhovala. Zbytek co zůstal zdevastoval sídliště během pár let k nepoznání. Noví vládci tento problém nejsou schopni řešit dodnes stejně jako u nás na podobných sídlištích. Většinová společnost tak doplácí na tyto parazity,kteří nevytváří hodnoty jen parazitují a dělají nekonečný nepořádek a páchají TČ. I proto vidím budoucnost u nás ale i celé Evropy černě. V západní Evropě je takových parazitů mnohem více a chovají se ještě hůře než ti naši.Podle mne proto že to tato tzv.demokracie neumí řešit,zajde jednou na úbytě ! Co bude pak nevím.
tempter
@Alois Rudý A terazky mi povedztě, rasputin, čo vy si predstavujetě pod takým pojmom skutočne slobodný svet?
Uživatel_5850027
@giorgio287 Chápete, že mír chtějí všichni, jen ne všichni ho chtějí v té podobě, že se Ukrajina vzdá? Russák samozřejmě jste nadále, ale i na to máte právo.
kosmos kosmos
@Saša Krach to musí být radosti mít doma takového debilla jak jsi ty👎doma máš beztak poťapy takže všechno ok😂👍to platí i pro frustráta jiřička 🤟
kosmos kosmos
@giorgio287 přesně o tobě píši Jiříčku oslíčku 😂sám neumíš lautr nic jenom mrčet 😂👍
giorgio287
Pro ty, kdo přesně nevědí, co je to židovské chucpe bude 17.11. na Národní třídě hraná ukázka.

Rudý sliz agent soudruh Pávek se soudružkou první politručkou budou klást květiny k pomníku konce komunismu.

To nevymyslíš!🤮
tempter
@Richard Šebesta Vždy mi udělá radost, když se takhle odkopete pane šebesto a odkryjete svou pravou tvář. Pod pláštíkem samozvaného intelektuála s rádoby politologickou erudicí se vždy ukáže prachobyčejný nevzdělaný vulgární buran. Ale jak říkáte, pane šebesto: Každá mince má dvě strany, jen u vás jsou obě stejné. Stejně hloupé.
tempter
@Richard Šebesta Citace z díla pana autora šebesty: "Stále platí , že nejlépe člověk něco pozná ,když to sám zažije." A pak tento samozvaný politolog amatér dehonestuje demokracii na základě čteného článku ze slovenského tisku... Mmj. pane šebesto, z obsahové či gramatické úrovně vašeho článku se dá vyvodit, že vy jste si "nezažil" ani základní školu. A co bude pak, tím se netrapte. Vy už v té době budete vidět jenom černě... 😜
kosmos kosmos
@Saša Krach nejsi náhodou Bebil?😀zákony ekonomie snad fungují 👍snad bys to nechtěl naopak Bebžo 😀👍
tempter
@pinkkk Je mi líto pane Pinkkku, že nerozumíte obsahu psaného textu, nicméně nelamte nad sebou hůl, tato dovednost se dá doučit i v pozdním věku. Tak ať se vám daří.
Saša Krach
@kosmos kosmos A v tom to je.bebile..
Bohatí jsou bohatší a střed je chudší..

Něco tu nefunguje .
😂😂😂😂😂😂
giorgio287
@kosmos kosmos
Jistě. Už tři roky nám vládnou fialovo-zeleno-rudí "chytří" kosmosové. Podle toho to taky vypadá...
giorgio287
@Alois Rudý
Zvolení Donalda je první krok k návratu normálního světa z liberálního fašismu, ve kterém dnes žijeme.
giorgio287
Najednou je provládní pisálek ohleduplný. Takže ti, kteří nechtějí válku na východě sponzorovat ze svých daní a chtějí mír už nejsou CHCIMÍROVÉ a RUSSÁCI?

Donald dělá s války chtivými imbecily divy...
Alois Rudý
Pisatel má pravdu, již je pomalu čas na novou změnu která by nás pomohla dostat se ze dna žumpy demokracie do skutečně svobodného světa.😎
Alois Rudý
@pinkkk ...občas se stane, že i "znak demokracie" je pravdou, ale že to nechápete ještě neznamená, že musíte zvracet, zkuste raději přemýšlet😏
Bořivoj Zelený
Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem.
Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá.
Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní.
A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie, nebo oligarchie.
Sokrates

Měl pravdu pan Sokrates? Myslím, že ano. Úvodní část jeho citace již byla naplněna, stejně tak i druhá část citace, k naplnění závěrečné části citace bohužel směřujeme.
Alois Rudý
Možná ta naše demokracie je trochu cinknutá protože u jejího zrodu stáli na Národní třídě studenti svazáci, a jak všichni víme, tehdy mohli studovat jenom děti komunistů a jejich podporovatelů. Takže naší demokracii vybojovali fakticky mladí komunisté a to se musí někde projevit. 😏
Miroslav Rys
@Richard Šebesta Šebesta, tvé bláboly frekventanta pomocné školy prozrazují, že nepřizpůsobivý jsi leda tak ty. Celý život na pracáku, hloupý, drzý, přínos pro společnost nula...
tempter
@epr3 Ty jsi taky rasputin? 😶
epr3
Kosmonosi, zákony ekonomie už dávno nefungují, protože byly zdecimovány a zprzněny dotacemi a všelikým přerozdělováním. Dneska má úspěch jen ten, kdo se včas zapojí do nějakého dotačního titulu. To jednoduše nemůže fungovat věčně. Jednou budeš čumět, jak to (ne)funguje, ale z toho pak bude hodně dlouhá cesta.
epr3
@tempter Na to nemáš mozkovou kapacitu, Terpentýne.
pinkkk
@Uživatel_5734171 ...Svoboda a demokracie je řádově větší hodnota, než nějaké čornuté peníze...
No, když myslíte, já si to nemyslím. Pokud vám ukradnu vilu, auto, chatu, sbírku známek, pět kilo zlata (manželku vám nechám) a umožním vám bydlet pod mostem (stan a spacák vám koupím), jistě si řeknete no a co? Mám svobodu.
pinkkk
@tempter Co to plácáte? Fakt vymytý mozek. Jeden článek o Luniku? Těch bylo desítky, reportáže v televizi... Pokud bych věřil v to, co se tady nazývá demokracie, tak vy a vám podobní byste mi ji zcela zhnusili.
Richard Šebesta
@tempter Běž někam imbecile na tvoje HNOJE nejsem zvědav. Píšu ti naposled, nauč se věcně argumentovat pokud toho jsi schopen. Ale vzhledem ke tvé nízké INTELIGENCI to je SCIFI , že jo ?
Richard Šebesta
@Uživatel_5850027 To jsou kecy v kleci. Mír chtějí všichni jen ne v té podobě,že se Ukrajina vzdá. Ona se nevzdá,jen se dohodne kompromisní mír. Něco za něco. Že zřejmě přijde o část území je jasné a s tím se asi nedá nic dělat. Jinak tu je druhá možnost válečných gaučových válečníků jako vy. Válčit dál a dál až do skonání světa ! To chcete ? Je ale otázka kdo z normálních lidí to chce. Myslím,že jste v menšině !
giorgio287
@Saša Krach
To chce klid. Kosmický bezmozek umí jen sprostě nadávat. Asi si potřebuje na vycházce z blázince ulevit 🤣
Saša Krach
@kosmos kosmos Prášek na hlavu jsi nechal asi na WC když jsi šel spát..
Vezmi prášek zhluboka dýchat a pak piš..
Pomohu..članek je o demokracii.
🐂😛😛😛😛
Asatin
@Uživatel_5734171 Presne.Souhlas.Taky by to chtelo porad bojovat o udrzeni tohoto stavu.Bures tu zmenu klidne udela.
giorgio287
@Saša Krach
bebil = blbý debil? 🤣🤣🤣👍👏
Saša Krach
Zaujala mne myšlenka..Reflex zde bude dalších 35let...Já mu to přeji ale bez sponzora...
Pak bude možná zaručena vyváženost.😂😂😂😂😭
Bořivoj Zelený
@Bruno Ferari Monarchii s osvíceným monarchou.
Bruno Ferari
@epr3 Vidize a vy ho stale ctete a stale prispivate do diskusi...
Bruno Ferari
@Bořivoj Zelený Nemel pravdu, protoze to Sokrates nikdy nerekl.
A i kdyby, tak diktaturu jsme uz zazili a nikdy vice. Jake politicke zrizeni pozadujete vy?
pinkkk
@Alois Rudý Něco tak přitroublýho nemůže normální člověk napsat. Pokud toto je znak demokracie, tak je mi z demokracie na zvracení.
Frantisek Najman
Souhlasím s autorem že demokracie je sice nesrozumitelná, ale přesto nejlepší a doplňuji: Je nesrozumitelná proto, že neexistuje, je to jen obecný sen o spravedlnosti. Příroda - genetika pozemské živočišné říše je nastavena na právu silnějšího a to nikdo na naší planetě nemůže trvale změnit. Přesto je to nejlepší způsob jak s tímto falešným snem přežít.
epr3
Možná by stálo za to, kdyby si Bartkovský zašel do archívu, a několik čísel Reflexu z prvního období kdy začal vycházet, si přečetl. Možná by docvaklo i jemu, čím upoutal pozornost a proč ho lidi rádi četli a kupovali si ho.
Reflex už dávno nic neříká, a mimo neustále omílaných propagandistických keců, v něm opravdu nic není.
pinkkk
@Alois Rudý To bych taky rád, ale obávám se, že to nejde a už nikdy nepůjde.
Saša Krach
@kosmos kosmos A už je to lepší..
😛😂😂😂
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Klidně řekni tři poznámky,když budou mít smysl