Analýza
Zpět na článek
Co dostane Musk od Trumpa za volební výpomoc? Zakázky a volnou ruku celkem v řádu bilionů dolarů
9 komentářů
Uživatel_5734171
@King I
pro mě je Hlava XXII a Kmotr základem všeho vědění... Něco jako moje Bible. A ještě Medvídek Pů...))))
pro mě je Hlava XXII a Kmotr základem všeho vědění... Něco jako moje Bible. A ještě Medvídek Pů...))))
Uživatel_5734171
Opravdu jen hodně naivní člověk se může domnívat, že Musk to dělal z lásky a z obdivu k Trumpovi. A je jedno, jak ta "splátka" bude vypadat, vždy se budeme bavit o stovkách miliard dolarů. Třeba cla na dovoz elektromobilů z Číny, Japonska či Evropy. Vždy bude vítězem Tesla. Nebo přímé dotace na Muskovu Teslu, případně kombinace obojího. Totéž vesmírný program, i tam může Trump jedním podpisem přihrát Muskovi astronomickou škváru. Jen se těším na to, co budou pak psát a říkat všichni ti, co dnes mohutně slaví Trumpovu výhru...
tempter
@Uživatel_5734171 K těm třem stěžejním dílům ještě doporučuji přiřadit Svět podle Garpa. Dobré na pochopení toho, kam mezi dobro, zlo a medvídky zařadit ženy...
Anton Augustin
Jako by to bylo u nás jiné? Každý kdo je u moci si pase své donátory, kteří mu na tu sametovou Sessel pomohli.
King I
@Uživatel_5734171 😆 tomu rozumím, medvídek Pú a Kmotr – dichotomie dobra a zla. Pods*** každého muže. Ještě si do toho nějak musím zařadit Hlavu 22.
King I
@Uživatel_5734171 geniální 😁 Musk má ve Státech fabriku pro potřeby domácího trhu a dotace dostává. Z Číny by něco musel přestěhovat pro trh EU.
King I
Cla na čínské elektromobily zavedl už Biden letos v květnu, až do 100%. Jestli je zavede EU, tak má Musk problém, má velkou fabriku v Shanghai, která vyváží do Evropy. Musk nechce cla. Musel být přestěhovat výrobu zpátky do Spojených států nebo jinam.
dotace nejsou výmyslem EU, jak se někdo domnívá. kdo zná skvělý román Hlava XXII tak ví, že dotace byly už před WWII v USA. Otec Yossariana nepěstoval vojtěšku a každý dolar, který nepěstováním vojtěšky vydělal, vrazil do dalšího nepěstování vojtěšky, až se stal největším nepěstitelem vojtěšky v okolí a sousedé k němu chodili na radu, jak správně nepěstovat vojtěšku... Neboli Trump dá Muskovi dotace na to, aby tu výrobu zpátky do USA přestěhoval a bude dostávat dotaci na každé prodané elektroauto...