Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeKarel Steigerwald: Máslo promluvilo. Být levným je nuda, drahé nadchne a vzruší
25 komentářů
tempter
Jasně, že dříve bylo líp. Byli jsme mladí, plni elánu a energie a nad naší zemí držel ochrannou tlapku laskavý rudý medvěd. Obchody byly narvané zbožím, na které si jenom člověk mohl pomyslet, cestovalo se svobodně po celém světě, chodilo se k demokratickým volbám, díky kterým tady vládla jedna osvícená strana, která nás chránila od chaosu neřízené plurality názorů. Pak se to vlivem prolhaného a neupřímného západu v 89 zvrtlo a výsledek vidíme jasně. Západ se řítí do záhuby. My taky tam. Kdyby jen máslo. V Americe začali prodávat banány po kusech, jeden za 130 melounů. A ještě vám k tomu přibalí lepící pásku, aby vám ho nikdo neukradl. Hotová sodová komora, co s námi bude...
@tempter No..zase výplod blbosti jen proto abys podpořil tuto vládu..
A zakryl její chyby.,😂😂😂😂
A zakryl její chyby.,😂😂😂😂
pinkkk
Já mám jedno svoje heslo: Nejhorší diskuze je s člověkem, který má pravdu. Ano, máslo je v porovnání z rokem 1980+- opravdu levnější. Autor čánku má pravdu. To, že mi tehdy na máslo zbylo dost peněz z běžného platu už nezmiňuje. Družstevní byt a měsíční platba za byt a energie byla natolik nízká položka, že mi na drahé máslo zbylo a ani jsem se nemusel omezovat. Máslo jednička stála deset, dvojka osm korun. Já jako topič teplárenský jsem měl hodinovku +- patnáct.
@pinkkk
já jako VŠ programátor analytik měl 12 korun na hodinu. Ani ne dva tisíce měsíčně. Neměl jsem ani na to, abych jel rychlíkem, když jsem jel do Prahy, jel jsem těch 150 kilometrů 5 hodin. A kdo někdy jel třeba z Prahy do Liberce tak ví, že ta cesta trvala osobákem také kolem 5 hodin, to na kole by tam člověk byl dřív...)))) Je opravdu komické, jak si lidé dnes tu minulost přibarvují na růžovo...
já jako VŠ programátor analytik měl 12 korun na hodinu. Ani ne dva tisíce měsíčně. Neměl jsem ani na to, abych jel rychlíkem, když jsem jel do Prahy, jel jsem těch 150 kilometrů 5 hodin. A kdo někdy jel třeba z Prahy do Liberce tak ví, že ta cesta trvala osobákem také kolem 5 hodin, to na kole by tam člověk byl dřív...)))) Je opravdu komické, jak si lidé dnes tu minulost přibarvují na růžovo...
@Uživatel_5734171 T
Zase poloviční kecy..apinkkk má pravdu. A úplní hlupáci napíši že máslo je stejně drahé jak v Německu ..ale už nepíší třeba o výši důchodu v Německu.
Děláte z lidí blbce.
Zase poloviční kecy..apinkkk má pravdu. A úplní hlupáci napíši že máslo je stejně drahé jak v Německu ..ale už nepíší třeba o výši důchodu v Německu.
Děláte z lidí blbce.
@Saša Krach
Věc je daleko složitější a je potřeba naslouchat a vzdělávat se v této problematice.
Doba minula je nesrovnatelná a současná finanční situace je velmi solidní. Kdo se nemá dobře tak dělá něco špatně, nebo nevěří v Boha a spoléhá pohodlně na stát.
Jenže stát jsou jen 4 písmena, proto když někdo spílá státu, spílá vlastně sobě.
Věc je daleko složitější a je potřeba naslouchat a vzdělávat se v této problematice.
Doba minula je nesrovnatelná a současná finanční situace je velmi solidní. Kdo se nemá dobře tak dělá něco špatně, nebo nevěří v Boha a spoléhá pohodlně na stát.
Jenže stát jsou jen 4 písmena, proto když někdo spílá státu, spílá vlastně sobě.
Nikliček..
Jasně stát je na to aby vybíral tučné daně...a pokud nezalplatiš tak můžeš jít i sedět...A za to dostaneš kulové....
Tak to Německo dle tvé blbosti nedoženeme ani za 50 let...jsi tak hloupí...či jsi za to placen..
🥵😂😂😂😂😂
Jasně stát je na to aby vybíral tučné daně...a pokud nezalplatiš tak můžeš jít i sedět...A za to dostaneš kulové....
Tak to Německo dle tvé blbosti nedoženeme ani za 50 let...jsi tak hloupí...či jsi za to placen..
🥵😂😂😂😂😂
@Uživatel_5734171 Jistě, i cestování bylo v poměru k dnešku drahé. Myslím tím vlak. Příplatek na rychlík byl 16 korun a na spěšný 10. Nicméně, jízdenka na tramvaj v Praze v poměru k dnešní ceně zas tak drahá nebyla.
Pavel Nyklíček
Někdy v létě jsem začal psát o tom, že oslance babiše čeká rok blbec.
No a když vezmu v potaz, co všechno teď dělá, hlavně co ho ještě příští rok čeká, bude muset být pak oslanec ve svých 71 letech lepší než Batman.
11 let se mu daří nastolit v naší zemi určitý stupeň neklidu. Hlásá jen špatně zprávy svou fistuli, cuká u toho rameny, kývá hlavou jak ta husa a čte. On totiž mluvit neumí. Musí tedy číst.
Jeho projevy jsou odrazem stavu jeho duše a ta je neklidná. Žije sám bez rodiny za stálého 24 hodinového dohledu ochranky a bojí se naprosto všeho.
Stáří je prostě previt a on si ho neužívá a tak přenáší svůj strach na lidi.
Slibuje nesplnitelné, program nemá ale prý ho dodá, reformu nemá, ale prý ji má v šuplíku, do politiky nechtěl, premiérem být nechtěl, kandidovat na prezidenta nechtěl a za kovidu prý zachránil tisice mrtvých, kterým zřejmě podával mléko zo žaludkov svých krav....
Ten člověk už je zcela mimo.
Představa, že za dalších 5 let bude končit ve vládě svou politickou kariéru je přímo děsivá.
Ten rok následný bude křest ohněm. Soudy, právnici, politická firma, málo lidi, tedy sama kumulace funkcí👌, Havlíček co se nechá naklonovat, dluhy, splátky a hlavně prázdný dům.....
Večer se vrací s bagetou od benzínké a doma neštěkne ani pes. Tak to je přátelé odměna za jeho celoživotní snažení a rakev nemá kapsy.
No a když vezmu v potaz, co všechno teď dělá, hlavně co ho ještě příští rok čeká, bude muset být pak oslanec ve svých 71 letech lepší než Batman.
11 let se mu daří nastolit v naší zemi určitý stupeň neklidu. Hlásá jen špatně zprávy svou fistuli, cuká u toho rameny, kývá hlavou jak ta husa a čte. On totiž mluvit neumí. Musí tedy číst.
Jeho projevy jsou odrazem stavu jeho duše a ta je neklidná. Žije sám bez rodiny za stálého 24 hodinového dohledu ochranky a bojí se naprosto všeho.
Stáří je prostě previt a on si ho neužívá a tak přenáší svůj strach na lidi.
Slibuje nesplnitelné, program nemá ale prý ho dodá, reformu nemá, ale prý ji má v šuplíku, do politiky nechtěl, premiérem být nechtěl, kandidovat na prezidenta nechtěl a za kovidu prý zachránil tisice mrtvých, kterým zřejmě podával mléko zo žaludkov svých krav....
Ten člověk už je zcela mimo.
Představa, že za dalších 5 let bude končit ve vládě svou politickou kariéru je přímo děsivá.
Ten rok následný bude křest ohněm. Soudy, právnici, politická firma, málo lidi, tedy sama kumulace funkcí👌, Havlíček co se nechá naklonovat, dluhy, splátky a hlavně prázdný dům.....
Večer se vrací s bagetou od benzínké a doma neštěkne ani pes. Tak to je přátelé odměna za jeho celoživotní snažení a rakev nemá kapsy.
@Pavel Nyklíček Nechci se Babiše zastávat...ale představ si kdyby celý den seděl na prd.li jako ty a psal krávoviny.
Pak by jsis musel najít jiného koníčka...Třeba Fialu
😂😂😂😛😛😛😛
Pak by jsis musel najít jiného koníčka...Třeba Fialu
😂😂😂😛😛😛😛
@Saša Krach
Pan oslanec je vynikající komodita a naprosto nedocenitelnou studnicí hlouposti a klamu.
Skoro se bojím, že v politiké končí...🫤.
Upřímně. Kde já seženu ještě něco tak morbidního, aby stálo za to hodiny o tom psát. No kde?
Pan oslanec je vynikající komodita a naprosto nedocenitelnou studnicí hlouposti a klamu.
Skoro se bojím, že v politiké končí...🫤.
Upřímně. Kde já seženu ještě něco tak morbidního, aby stálo za to hodiny o tom psát. No kde?
Uživatel_5734171
Již delší dobu tvrdím, že demokracie narazila na své limity. Je třeba změnit volební systém. Lapidárně řečeno, omezit počet blbců. A lze to udělat jednoduše a v souladu s Ústavou. Stát by nabídl lidem, kteří by se DOBROVOLNĚ vzdali svého volebního práva, nějaký nepodmíněný příjem. Dejme tomu 30 tisíc ročně. Jsem si jist tím, že ti největší oslové by na to přistoupili a nejméně milion lidí by svoje volební právo státu "prodalo"., A polovina politických stran by přišla o značnou část voličů. Problém totiž je, že tyto lidi politici vytrvale korumpují a oni na tuto sociální korupci slyší. Takže politici lidem naslibují jízdné zdarma, pastelkovné, pár stovek navíc k důchodu a oni je volí bez ohledu na to, kde na to stát vezme. Tato korupce se pak děje na dluh, erár si na to půjčuje a z těch půjček se platí vysoké úroky, ty dnes představují kolem 100 mld ročně a budou stále růst. Pro stát by bylo mnohem levnější, kdyby se tito voliči ze systému vyřadili a politika se vrátila ke své původní podstatě. A pro tukany to pro jistotu napíši ještě jednou. Bylo by to na základě DOBROVOLNÉHO rozhodnutí voličů. A ve finále by to nebylo ani tak drahé. Člověk, který je ochoten "prodat" svoje volební právo, ty peníze většinou hned utratí a pokud si za to koupí cigarety nebo alkohol, dostane erár skoro všechno zpátky na spotřební dani a DPH...)))
@Uživatel_5734171
Já bych k tomu přidal zákaz důchodců chodit k volbám!
Je jich nejvíce, jsou navíc rentiéři státu a nejsou ekonomicky přínosní státu, což je pouze doména pracujících.
Volby by pak ovlivnňovali jen lidé, kteří pro stát pracují, odvádí státu daně a tak logicky mají co mluvit co řízení státu.
Pokud, ale jsme schopni si přiznat, že chodí komise po stovkách ústavů zvaných LDN a sbírají podpisy, tak mě napadá slovo morbidní.
Já bych k tomu přidal zákaz důchodců chodit k volbám!
Je jich nejvíce, jsou navíc rentiéři státu a nejsou ekonomicky přínosní státu, což je pouze doména pracujících.
Volby by pak ovlivnňovali jen lidé, kteří pro stát pracují, odvádí státu daně a tak logicky mají co mluvit co řízení státu.
Pokud, ale jsme schopni si přiznat, že chodí komise po stovkách ústavů zvaných LDN a sbírají podpisy, tak mě napadá slovo morbidní.
@Pavel Nyklíček Tak to vypadá že na Reflexu zbyli jen hlupáci a cancaloveééé
@Pavel Nyklíček Ty ***, na důchodce se vykašli. Doufám, že to zabalíš včas a důchodu se nedočkáš. Nicméně s omezením věku k volbám souhlasíml. Nicméně, pokud jsou důchodci idioti (tvoje představa) a nejsou schopni myslet a "správně" volit, tak samozřejmostí je, že nikdo ve věku důchodců, tedy +- 63 nesmí být volen a pokud se toho věku dožije v nějaké volené funkci, okamžitě musí funkci položit. A představa, že Bureš zvítězí hlasy důchodců, je oblíbená, ale debilní mantra. Kolik je důchodců a kolik je voličů nedůchodců. Ti by početně přece měli Burešovi oblíbence přehlasovat. Ale kupodivu nepřehlasují. Proč asi?
@pinkkk
Pravuji s dříve narozenými denně. Znám jejich názory a postoje k politice.
Jsou jak malé děti a jsou velmi snadno ovlivnitelni.
Může za to v prvé míře zdravotní stav a také doba ve které vyrostli a jsou ještě schopni věřit, že dobro existuje....🫤
Babiš je zlo a jako člověk který je již skoro 10.let v důchodu má všechny neduhy zhrzeného důchodce.
To mu dává šanci duševně ovlivnit slábnoucií populaci dříve narozených.
Fakt, že je chaot pak splňuje tabulkový stav člověka, který má rád pouze sebe a jeho mysl provází nekonečný strach. Strach je doménou stavu ledvin,.kde esence ledvin slábnou, věk dožití se krátí, strach narůstá a zloba graduje. Vidíme to v každém vystoupení pana oslance.
Pravuji s dříve narozenými denně. Znám jejich názory a postoje k politice.
Jsou jak malé děti a jsou velmi snadno ovlivnitelni.
Může za to v prvé míře zdravotní stav a také doba ve které vyrostli a jsou ještě schopni věřit, že dobro existuje....🫤
Babiš je zlo a jako člověk který je již skoro 10.let v důchodu má všechny neduhy zhrzeného důchodce.
To mu dává šanci duševně ovlivnit slábnoucií populaci dříve narozených.
Fakt, že je chaot pak splňuje tabulkový stav člověka, který má rád pouze sebe a jeho mysl provází nekonečný strach. Strach je doménou stavu ledvin,.kde esence ledvin slábnou, věk dožití se krátí, strach narůstá a zloba graduje. Vidíme to v každém vystoupení pana oslance.
@Uživatel_5734171 To by ale Spolu přišlo o hodně voličů, protože takové zmetky může volit jedině debil.
@Frank51482
mně je jedno, kdo by přišel o voliče, jde mi o to, aby lidé nechodili k volbám kvůli vyžírce a aby politici nekorumpovali voliče...
mně je jedno, kdo by přišel o voliče, jde mi o to, aby lidé nechodili k volbám kvůli vyžírce a aby politici nekorumpovali voliče...
@Frank51482
Každý politik pocházi z našich řad. Řad voličů, řad pracujících a všech lidí co žijí v naší zemi.
Proto politik a to jakýkoli je odrazem vlastnosti naší české populace!
Politik nevyrostl na Marsu, ale u nás v Česku. Výjimkou je jen oslanec babiš. Ten opravdu v Česku nevyrostl a tudíž je jiný.
Každý politik pocházi z našich řad. Řad voličů, řad pracujících a všech lidí co žijí v naší zemi.
Proto politik a to jakýkoli je odrazem vlastnosti naší české populace!
Politik nevyrostl na Marsu, ale u nás v Česku. Výjimkou je jen oslanec babiš. Ten opravdu v Česku nevyrostl a tudíž je jiný.
kdo nejde s námi jde proti nám. Už jsem tu psal, Bureš komunisty vymazal ze sněmovny tvoje Fialová a válečná vláda je tam svou katastrofální politikou možná vrátí. No a pak se můžeš rozčilovat až tě trefí šlak !