Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Jaderné zbraně přináší zkázu i mír, Hirošima se opakovat nebude. Evropa je vojenský tajtrlík

27 komentářů

Jóža Oltec
Tož Lojza Rudý se nám v tomto článku 10x verbálně vykadil. Smrdí to tedy po ideologické stránce festovně.
Alois Rudý
Ukrajina nestojí za nebezpečí atomové války.
TCerny
Rusko ma nejvetsi pocet atomovych bomb na svete a sice 5800( USA 5200, Cina 500, GB 250, Francie 290 ,GB 220, Indie 170, Pakistan 170, Israle a Severni Korea 70) Jestli si nejake zcela bezvyznamne Nemecko ( jehoz jsem poslednich 50 let obcanem ) ,malilinkate Cesko, Malta nebo Liechtenstein ci Ukrajina vyrobi 1-2 nuklearni bomby , rozklepou se z toho malemu Rusku , 1,5 miliardove Cine ,1,5 milardove !ndii kolena .
O 330 mil. USA ani nemluve.
Alois Rudý
Problém je v tom, že NATO se dlouhodobě i za pomoci převratů jako byl Majdan na Ukrajině, snaží obklíčit Rusko atomovými základnami. Je potom pochopitelné, že Ruský národ se cítí ohrožen politikou NATO a obranný zásah na Ukrajinu je jenom logickým krokem na invazní politiku NATO.😉
King I
Kolaboranti, jak se vám líbí Kelloggův plán pro Ukrajinu? Mně připadá naprosto skvělý. De facto kapitulace Ruska na splátky. Nebo jste se těšili na vítězství ? 😁😁😁
Alois Rudý
@King I ..Koho ve skutečnosti ten plán zajímá ? Jinak je jasné, že na Ukrajině bude klid, až se podaří navrátit území bývalé Ukrajiny ke Krymu, kam historicky patří.😉
Uživatel_5889839
Trochu off-topic, ale na konci 80. let jsem se jako abs. - štábní kysa zúčastnil vojensko-štábního cvičení v lese za okresním městem, a protože jsem kdoví proč uměl psát na ruském psacím stroji a každý večer jsem přepisoval rozkazy. Útoky z ČSSR sovětskými taktickými jadernými zbraněmi na celou NSR a Východní Francii byly v rozkazech zcela běžné. ČSLA měla fungovat jako tzv. spotřebovávací armáda při útoku na Západ, počítalo se, že bude celá téměř zničena, a potė nasroupí CA. Bohužel ještě nebyly mobily, takže jsem si to tajně nemohl vyfotit, a kdyby to bylo na ruční přepis a našli ho u mě, tak to bylo na vojenského prokurátora, což tehdy nebyla legrace. Dost si toho z té doby pamatuji, ale žádnou papírovou stopu nemám. Psal jsem si sešit s technickými údaji, pouze pro sebe, protože mne to jako technika zajímalo, a ve skříňce na chodbě jsem ho měl schovaný mezi košilemi. Naštěstí když jednou lampy vyhazovaly obsah skříněk na zem, měl jsem sešit schovaný ve spacáku, ale byla ve mě malá dušička. Dnes už ty údaje jsou dohledatelné na netu, ale tehdy to bylo o hubu.
Uživatel_5734171
@Uživatel_5889839
ve stejné době jsem coby špagát často jezdil na tzv. VSC, neboli velitelsko-štábní cvičení. To jezdili jen lampasáci, velitelská rota, spojaři a my, RTZ. Mělo to tu výhodu, že se tam dobře jedlo, protože se vařilo pro lampasáky a ti se nešidili. Já měl vojenskou odbornost "starší strojník úpravny vody", ale jinak jsem dělal písaře...))) Ta cvičení byla vždy tak na týden, první dva dny to byl samý přesun, zamaskování vozidel, znovu přesun, znovu zamaskování... Lampasáci si hráli na vojáky, strašně je to bavilo. Já neustále kreslil do map naše vojenské úspěchy. Večer se lampasáci vždy strašně vykalili, druhý den znovu, třetí den zase. Čtvrtý den a pátý den už přesuny nebyly, protože všem bylo blbě. A jednou jsem dostal už čtvrtý den rozkaz zakreslit do mapy napadení jadernou bombou a cvičení tudíž okamžitě skončilo. Prostě náčelník štábu a náčelník pro týl se ožrali takovým způsobem, že je museli ihned odvézt domů...)))
P.S. Za ztrátu té mapy tehdy hrozil prokurátor, jeden kolega písař dostal půl roku kriminál v Sabinově, že si dvě mapy vzal a poslal domů, protože to byl trempík a nezkreslené mapy tehdy nebylo možné normálně koupit... A kriminál v Sabinově byla brutální pakárna...
TCerny
@Uživatel_5734171 ja mam z vojny kde jsem byl coby lekar -cetar .v r. 1966 v Horni Plane ( znama pisnicka jine vzpominky : jednou jsem mel prednasku vojakum o pohlavnich chorobach coz byla moje "dobrovolna odbornost " ( tehdy byly pouze 4 pohlavni nemoci : kapavka, syfylis, mekky vred a venericky lymphogranulom).
A pri dotazech se mne jeden 18 lety vojak zeptal " zda je to pravda , kdyz clovek sahne nejake zabce ( dnes je to slovo v cestine zcela nezname!)mezi nohy a ona sebou trhne , tak ze ma kapavku ?"
A ja reagoval lkonicky : nekdo dalsi?
No tehdy nuklearni zbrane na rozdil od kapavky tam nikoho nezajimaly.
Alois Rudý
O tom že začala "atomová" válka se asi v Evropě nebudeme mít čas dozvědět.😶
King I
@Alois Rudý Tak asi máš dlouhý vedení.
Alois Rudý
@King I...Asi, ale ty určitě 😁😁
King I
Čokl dělá bububu, jako že má raketky. My jich máme víc a lepší.
Alois Rudý
@King I ...A kde je máš ferdo ?🙄
King I
@Alois Rudý všude kolem Ruska, strejdo. MY jsme NATO! Malý, poražený ruský skunku 😆
Alois Rudý
@King I ...Takže Rusko se právem cítilo ohrožováno NATO a jeho obranný útok proti Ukrajině je logický.😉
epr3
Západ je ten zdrženlivý? Ten tzv. Západ vysírá prostřednictvím Ukrajiny Rusko už od roku 2008. Jestli je někdo zdrženlivý, tak je to právě Rusko. Na poslední provokaci západu reagovalo také zdrženlivě, jenom předvedlo raketu, která i bez použití jaderných náloží, vymazala z mapy závod na výrobu raket v Dnipru. http­s://pr­otiprou­d.in­fo/po­liti­ka/8311-putin-stoupa-po-eskalacnim-zebriku-raketa-oresnik-na-dnepropetrovsk-jako-jasny-tvrdy-vzkaz-zapadu-strategicka-trpelivost-je-u-konce-uderi-rusko-v-moldavsku-demilitarizovana-zona-za-dneprem-vyhneme-se-svetove-valce.htm
King I
@epr3 Rusko vysírá západ přes Ukrajinu. Máš to v hlavě pomotaný.
Anonym
Nepochopím, ako sa môžu v spoločnosti volne pohybovať psychicky chorí jedinci, ktorí banalizujú nebezpečenstvo jadrových zbraní ...
King I
@Uživatel_5888968 to jsou zdraví jedinci, zatímco ty jsi první oběť 3 světové války bez toho, aby na tebe něco spadlo. Gratuluji.
Alois Rudý
...a ráno otevřete okno a tam "náši"...😉
Miroslav Rys
@Alois Rudý Je fajn, že bydlíš naproti Bohnicím. Nebo přímo v areálu?? 😸👻
Alois Rudý
@Miroslav Rys ..Naproti, koukni z okna zamávám ti😉
reproman
@Alois Rudý Tfujtajbl. To by bylo leknutí.
TCerny
@reproman pro "repromana" jazykovy koutek ( rincon lungual) "Tfujtajbl" je ceska zkomolenina nemeckeho Pfui Teufel ( nebo Pfui Deibel )" pfui" je interjektion( citoslovce ) vyjadrujici odpor( Ekel ) k necemu-angl. "fie!", nem. igitt !!!)nemecky : ekelhaft , cesky "eklhaft"
Nemecke uslovi ;" vorne hui, hinten pfui "(cesky" vpredu huj vzadu fuj "
Uživatel_5850027
@Alois Rudý Rasputine, jestli myslíš "váše" rusy, tak ti nebyli schopni dobýt Ukrajinu za 3 roky, tak co by dělali u nás? Nebo myslíš u vás v Moskvě?
Alois Rudý
@Uživatel_5850027 ...Tak proč se jich pořád bojíte ?