Zpětné zrcátko
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVladimír Mertlík: Poučení pro ruské šváby aneb Jak chcimírové nakonec o mír, iluze i životy přišli
81 komentářů
Vít Brož
0
Vladimíre, píšeš jako prase!
paluška
Mertlík ta Bruselská onuce a odpad...Jak může taková stoka vůbec napsat takové lži.*** chciválek duševní chudák...Hnus🤢🤢🤮🤮🤮
Jaroslav Kopal
Mertlík je ten uprostřed na té úvodní fotografií? To by odpovídalo jeho verbálnímu průjmu.
Uživatel_5556960
Tady zase řádi komunističti udavači co odhodili stranickou knižku a volili vrchního komouše Pávka.Tyhle neobolševiky bych naložil na vagóny a hybaj do první linie za tatíčka zeleného.Ale tihle ubožáci kromě udávání umí velký ovno.
martin simunek
Přesně napsáno. Už jen podle reakcí stupidních chcimírů👍
Miloslav Podhola
Mertlik, jako vždy zazářil.
V roce 1938, se podpisem s Hitlerem, snažili obě evropské velmocí zachránit jen sami sebe a odsunout začátek války.
V současnosti válka na UA probíhá a moudří politici by se měli snažit ji zastavit a mepřidávat se k takovým jako ty, který nazývá občany, toužící po míru, za proruské.
Nemilují žádnou z velmocí, ty mysly vždy jen na sebe, ale jen velmocí a ne usmolená EU s novináři jako ty, mohou zachránit svět před jadernou válkou.
Očekávám: váš příspěvek jsme vymazali, jako se mi obvykle stává, když uvádím své názory, které jsou odlišné od doktríny Fialovy vlády!
V roce 1938, se podpisem s Hitlerem, snažili obě evropské velmocí zachránit jen sami sebe a odsunout začátek války.
V současnosti válka na UA probíhá a moudří politici by se měli snažit ji zastavit a mepřidávat se k takovým jako ty, který nazývá občany, toužící po míru, za proruské.
Nemilují žádnou z velmocí, ty mysly vždy jen na sebe, ale jen velmocí a ne usmolená EU s novináři jako ty, mohou zachránit svět před jadernou válkou.
Očekávám: váš příspěvek jsme vymazali, jako se mi obvykle stává, když uvádím své názory, které jsou odlišné od doktríny Fialovy vlády!
Petr Broďáni
"Za šest měsíců 17. září 1939 na východní polovinu zčásti obsazeného Polska zaútočí Rudá armáda a rozpoutá peklo 2. světové války..." to jako vážně?! Budeme přepisovat dějiny, abychom se mohli vzájemně napadat? 1.zari zřejmě souvisí pouze s tím,že začíná školní rok?
giorgio287
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@giorgio287 pan Mertlik asi mysli,ze legendarni ukrajinska
Waffen SS Galizien sestavajici jeste v lednu 45 z 33 000 ukrajinskych nacistickych bestii spolu s nacistickou bestii Banderou, ktereho dnesni Ukrajina vydava i na aktualnich postovnich znamkach a kteremu dnesni Ukrajina stavi pomniky spolu s nacistickou bestii Wlasowem osvobodili v kvetnu 45 Prahu vcetne mne a nasi rodiny a porazily v Praze Rudou Armadu,
Vladimir Mertlik je sice jen o 2 roky mladsi nez ja a tak zazil konec valky a osvobozeni Rudou Armadou s plenkami jako 3 mesicni dite take, lec zatimco ja jsem v r. 1966 po promoci na FVLKU v Praze zacinal jako chirurg na Bulovce , zacinal p. Mertlik svoji karieru az v r, 71 v Armadnim umeleckem Souboru Ceskoslovenske lidove armady.
Waffen SS Galizien sestavajici jeste v lednu 45 z 33 000 ukrajinskych nacistickych bestii spolu s nacistickou bestii Banderou, ktereho dnesni Ukrajina vydava i na aktualnich postovnich znamkach a kteremu dnesni Ukrajina stavi pomniky spolu s nacistickou bestii Wlasowem osvobodili v kvetnu 45 Prahu vcetne mne a nasi rodiny a porazily v Praze Rudou Armadu,
Vladimir Mertlik je sice jen o 2 roky mladsi nez ja a tak zazil konec valky a osvobozeni Rudou Armadou s plenkami jako 3 mesicni dite take, lec zatimco ja jsem v r. 1966 po promoci na FVLKU v Praze zacinal jako chirurg na Bulovce , zacinal p. Mertlik svoji karieru az v r, 71 v Armadnim umeleckem Souboru Ceskoslovenske lidove armady.
@TCerny Banderu udělal ukrajinským hrdinou Stalin a komunisté. Komunisté rozpoutali na Ukrajině hladomor nasledovaný terorem. Komunisté sebrali Ukrajině Kuzbas.
Bandera, obyčejný úředník, který "jen" ze své funkce viděl, kdo může za hladomor, sledoval dění a dal si pět a pět dohromady, chtěl samostatnou Ukrajinu. Bez Stalina a nejlépe bez komunistů. Nechtěl v podstatě nic pro sebe.
Jaký je rozdíl mezi Banderu, který myslel na svoji vlast, a Janem Žižkou, který rozpoutal občanskou válku pro nic.
Bandera, obyčejný úředník, který "jen" ze své funkce viděl, kdo může za hladomor, sledoval dění a dal si pět a pět dohromady, chtěl samostatnou Ukrajinu. Bez Stalina a nejlépe bez komunistů. Nechtěl v podstatě nic pro sebe.
Jaký je rozdíl mezi Banderu, který myslel na svoji vlast, a Janem Žižkou, který rozpoutal občanskou válku pro nic.
@TCerny ad malo scetly Petr Burda :zlocinec Bandera byl uz v r. 1936 odsouzen v Polsku k trestu smrti za vrazdu polskeho ministra.
Posleze byl Banderovi trest smrti zmenen v Polsku na dozivotni zalar.
S prichodem nacistickych bestii byl Bandera nacisty osvobozen a podilel se s nimi na vrazdach statisicu zidu a polaku v Babij Jar a jinde.
Kdyz ale chtel spolu nacistickou Waffen SS Divisi Galizien sestavenou z 30 000 ukrajinskych nacistickych bestii Ukrajinu osamostatnit byl nacisty uveznen do KZ Sachsenhausen kde mel coby "Ehrenhäftling "( cteny vezen) 2 pokojovou celu s kobercem , obrazy na stene a separatni toiletou etc,
Kdyz v prosinci 44 zlocinec Bandera pak Himmlerovi slibil , ze s nim bude intensivne vyvrazdovat zidy a polaky byl propusten na svobodu aby mohl po boku Hitleta a Waffen SS Divize Galizien a dalsich ukrajinskych zlocincu jeste intensivneji vrazdit zidy a sovetske vojaky
Po valce pak se mohl u nas v Nemecku , kde se to v justici jen hemzilo ex nacisty , volne pohybovat az byl konecne 11 let po konci valky zavrazden sovetskym agentem.
Israel vehementne protestuje proti udesne Ukrajine prave kvuli glorifikaci zlocince Bandery.
Apropos Zizku povazuji za odpad ceske historie , lec prvnich 30 let po konci valky jsem ho v CSR pod vlivem komunistu take obdivoval.
Poslednich 50 let ziji v Nemecku a nejsem obcanem Ceska.
Apropos -jste pribuzny gynekolozky Burdove? Ja jsem chirurg uz 58 let a byli jsme pratele.
Posleze byl Banderovi trest smrti zmenen v Polsku na dozivotni zalar.
S prichodem nacistickych bestii byl Bandera nacisty osvobozen a podilel se s nimi na vrazdach statisicu zidu a polaku v Babij Jar a jinde.
Kdyz ale chtel spolu nacistickou Waffen SS Divisi Galizien sestavenou z 30 000 ukrajinskych nacistickych bestii Ukrajinu osamostatnit byl nacisty uveznen do KZ Sachsenhausen kde mel coby "Ehrenhäftling "( cteny vezen) 2 pokojovou celu s kobercem , obrazy na stene a separatni toiletou etc,
Kdyz v prosinci 44 zlocinec Bandera pak Himmlerovi slibil , ze s nim bude intensivne vyvrazdovat zidy a polaky byl propusten na svobodu aby mohl po boku Hitleta a Waffen SS Divize Galizien a dalsich ukrajinskych zlocincu jeste intensivneji vrazdit zidy a sovetske vojaky
Po valce pak se mohl u nas v Nemecku , kde se to v justici jen hemzilo ex nacisty , volne pohybovat az byl konecne 11 let po konci valky zavrazden sovetskym agentem.
Israel vehementne protestuje proti udesne Ukrajine prave kvuli glorifikaci zlocince Bandery.
Apropos Zizku povazuji za odpad ceske historie , lec prvnich 30 let po konci valky jsem ho v CSR pod vlivem komunistu take obdivoval.
Poslednich 50 let ziji v Nemecku a nejsem obcanem Ceska.
Apropos -jste pribuzny gynekolozky Burdove? Ja jsem chirurg uz 58 let a byli jsme pratele.
@Petr Broďáni
Ty tupoune, vč. toho druhého blba co ti přizvukuje, co se místo "přepisování dějin" doučit dějepis.
Sovětská invaze do Polska byla vojenská operace zahájená Sovětským svazem 17. září 1939 bez formálního vyhlášení války. Šestnáct dní poté, co nacistické Německo zaútočilo na Polsko ze západu, provedl Sovětský svaz útok z východu. Invaze skončila 6. října rozdělením území Polska mezi Německo a Sovětský svaz a zánikem Druhé Polské republiky.
Realizace Paktu Ribbentrop–Molotov v praxi
Ty tupoune, vč. toho druhého blba co ti přizvukuje, co se místo "přepisování dějin" doučit dějepis.
Sovětská invaze do Polska byla vojenská operace zahájená Sovětským svazem 17. září 1939 bez formálního vyhlášení války. Šestnáct dní poté, co nacistické Německo zaútočilo na Polsko ze západu, provedl Sovětský svaz útok z východu. Invaze skončila 6. října rozdělením území Polska mezi Německo a Sovětský svaz a zánikem Druhé Polské republiky.
Realizace Paktu Ribbentrop–Molotov v praxi
A což také připomenout o 4 roky předtím pakt Ribbentrop-Pilsutský. To se nehodí, co? Klasická ukázka toho, jak si z dějin vyzobnout co se momentálně hodí a říkat tomu objektivní hodnocení dějin.
Radoš Trdlikát
Diskuze tady je nádhernou ukázkou účelu Reflexu a jeho konzumentů.
Vyprovokovat nenávistné reakce na názory ostatních. Nadávky a urážky. Nálepkování typu "chcimír" a "chciválek". A znovu urážky a nadávky...
Proč vás baví urážet lidi, o kterých nic nevíte, protože jste je nikdy nepotkali? Prostě prima parta internetových kulturistů schovaných v bezpečí své klávesnicové anonymity...
Vyprovokovat nenávistné reakce na názory ostatních. Nadávky a urážky. Nálepkování typu "chcimír" a "chciválek". A znovu urážky a nadávky...
Proč vás baví urážet lidi, o kterých nic nevíte, protože jste je nikdy nepotkali? Prostě prima parta internetových kulturistů schovaných v bezpečí své klávesnicové anonymity...
@Radoš Trdlikát Tak je to ale všude na anonymních diskusích, proč se nad tím vůbec rozčilovat?Masmédia provozují podobné diskuse jen aby zvýšily čtivost, tj prodaly více reklam. Nic jiného než profit za tím není a ten jak známo vládne světem.
@Jóža Oltec Kecy v kleci dá se diskutovat seriózně a respektovat druhé . Je zajímavé že na jiných webech to jde. Uznávám ale,že to je i o tom jak jsou nastavená pravidla. Přitom to je velmi snadné.
Uvedu příklad. Někdo napíše svůj názor k tématu. Každý kdo začne místo bud souhlasného nebo nesouhlasného názorů jen nadávat a urážet aniž by uvedl nějaká fakta by měl být s diskuse vyřazen, no a je vymalováno.
Uvedu příklad. Někdo napíše svůj názor k tématu. Každý kdo začne místo bud souhlasného nebo nesouhlasného názorů jen nadávat a urážet aniž by uvedl nějaká fakta by měl být s diskuse vyřazen, no a je vymalováno.
@Richard Šebesta A kdo ty nadavájící bude neustále hlídat, na to by si masmédia musely vydržovat skupinu dohlížejících na 3 směny a platit je. Z jejich náhledu vyhazování peněz, proto se stále více používá autocenzura.
@Radoš Trdlikát To je jednoduché. Tempter,Asatin,King,kosmonos . To je grupa primitivů,kteří lžou nic neznají a proto útočí na druhé jen nadávkami a urážkami. Nejlepší,je že se hlásí k demokratické a válečné vládě Fialy. Čili to je DEMOKRACIE dle Fialy !
@Richard Šebesta P. Sebesta , s mnohym souhlasim, lec myslim, ze na zdejsim diskusnim foru je to stejne jako vsude jinde , treba seznam.cz nebo i Der Spiegel etc.
I toto je muj pouze osobni nazor jednoho neobcana Ceska, ktery se cely svuj 82 lety zivot ucil 7 jazyku. v nichz vice ci mene dosud komunikuji.
Internetu ale vubec nerozumim i kdyz jsem chirurg uz 58 let i clen nemecke Mensy takze uplne oligophrenni byt nemohu -nevite proc mne ve vsech mych prispevcich ve slove "***s" vyteckuji to prvni "*** " :s resultatem: "...s"?
Kdyby tu byl nejaky clen Ceske mensy uvital bych to k rozhovoru, neb z Ceske mensy jsem byl vyhozen s oduvodnenim p. Mazala ze " nejsem obcan CR" i kdyz jsem iv testu Ceske Mnesy v r. 2003 uspesne obstal, coz by se v nemecke Mense, jejimz jsem porad clenem , nikdy nemohlo stat, jak jsem se u nas informoval .
I toto je muj pouze osobni nazor jednoho neobcana Ceska, ktery se cely svuj 82 lety zivot ucil 7 jazyku. v nichz vice ci mene dosud komunikuji.
Internetu ale vubec nerozumim i kdyz jsem chirurg uz 58 let i clen nemecke Mensy takze uplne oligophrenni byt nemohu -nevite proc mne ve vsech mych prispevcich ve slove "***s" vyteckuji to prvni "*** " :s resultatem: "...s"?
Kdyby tu byl nejaky clen Ceske mensy uvital bych to k rozhovoru, neb z Ceske mensy jsem byl vyhozen s oduvodnenim p. Mazala ze " nejsem obcan CR" i kdyz jsem iv testu Ceske Mnesy v r. 2003 uspesne obstal, coz by se v nemecke Mense, jejimz jsem porad clenem , nikdy nemohlo stat, jak jsem se u nas informoval .
Jiří Šilhavý
Ve zpětnému zrcátku z Kamenického Šenova lze sledovat, že "po vzniku Československa v roce 1918 vyhlásili Němci žijící v pohraničních částech Čech, Moravy a bývalého Rakouského Slezska ve dnech 29. a 30. října čtyři autonomní provincie, rozkládající se podél hranic s Rakouskem a Německem, jež požadovaly nezávislost na Československu a přičlenění k Německému Rakousku, potažmo k nově vzniklé Německé republice". Versailleská smlouva nabyla účinnosti až v roce 1920 a v Československu až v roce 1921 kdy vyšla ve Sbírce zákonů č. 217/1921 Sb.
Asatin
Zase vyborne napsano.Mistni chcimirove maji moznost pro ten mir neco udelat.Zde muzou svobodne sepsat mirovou petici a Sebesta ji rad odevzda primo putinovi.Konecne muzou chcimirove pro ten mir neco konkretniho udelat.
@Asatin Dle textu píšeš z ciziny,nemáš diakritiku, tak asi nevíš, jak to v Česku chodí a to ti škodí!
giorgio287
kosmos kosmos
@kosmos kosmos
Tedy ,chcimiři jsou osli do tahu a chciválkové jsou tygři?
Tak s nimi do ZOO, aby neškodili.
Tedy ,chcimiři jsou osli do tahu a chciválkové jsou tygři?
Tak s nimi do ZOO, aby neškodili.
@giorgio287 Dnes o tobě a o tobě podobných mluvila v TV uznávaná paní psycholožka
Mluvila o lidech, kteří dnes podléhají ruské válečné propagandě (zajímavá souvislost - ti samí lidé neuznávali covid, nevím jestli se toto týká i tebe, ale tipoval bych, že ano). Je to dáno jejich náchylností ke konspiračním teoriím a neschopností vnímat události v souvislostech, dále neschopností základních logických úvah, společenskou izolovaností v jejich sociálních bublinách a nedostatečným či nekvalitním vzděláním. No, říkala to hezky a slušně, já bych byl "trošku" razantnější, ale popsala tě naprosto přesně 

giorgio287
kosmos kosmos
@giorgio287 Pan Mertlík chtěl dost neobratně upozornit,že tehdejší chcimírové Chamberlein a Daladier dovedli Evropu stejně k válce. Ovšem zapomíná na pár "detailů " Československo bylo obětováno
tvrdým diktátem čtyř mocnosti. Dnes a tehdy nejde srovnávat. Hitler není Putin a v Evropě bylo mnoho fašistických a polofašistických zemí spojenců Hitlera. Ukrajina je ve zcela jiné pozici není obklopena samými nepřátely a celý západ stojí na její straně a sype jí všemožnou pomoc již
skoro 3roky.A podstatná věc , která taky Mertlíkovi a zdejším válečným štváčům uniká. Tahle válka nemá vojenské řešení a tehdy taky nebyly jaderné zbraně schopné zničit celý svět.
tvrdým diktátem čtyř mocnosti. Dnes a tehdy nejde srovnávat. Hitler není Putin a v Evropě bylo mnoho fašistických a polofašistických zemí spojenců Hitlera. Ukrajina je ve zcela jiné pozici není obklopena samými nepřátely a celý západ stojí na její straně a sype jí všemožnou pomoc již
skoro 3roky.A podstatná věc , která taky Mertlíkovi a zdejším válečným štváčům uniká. Tahle válka nemá vojenské řešení a tehdy taky nebyly jaderné zbraně schopné zničit celý svět.
kosmos kosmos
kosmos kosmos
giorgio287
@giorgio287 Tak Ukrajinci vyprovokoval válku...
Podle této Vaší myšlenky mám právo na Vás vlitnout, protože doma jistě nesouhlasíte s mými ideami. Hloupost, co!?
Podle této Vaší myšlenky mám právo na Vás vlitnout, protože doma jistě nesouhlasíte s mými ideami. Hloupost, co!?
Jan Ráž
A co mají společného ruští Švábové s událostmi v letech 1938-1939 ve Střední Evropě, nám autor článku opomněl vysvětlit.
Mimochodem, kdybychom se tehdy bránili, dopadli bychom daleko hůř, než Ukrajina až skončí její válka s Rusy.
Mimochodem, kdybychom se tehdy bránili, dopadli bychom daleko hůř, než Ukrajina až skončí její válka s Rusy.
@Jan Ráž Jde o to, jak dopadla Francie a Velká Británie, když zachránili mír tím, že nás nechali Hitlerovi.
Jestli necháme Ukrajinu Putinovi, dopadneme stejně - jen místo v Paříži zdvižené pravice před Adolfem budeme v Praze salutovat Vladimiru Vladimiroviči.
Jestli necháme Ukrajinu Putinovi, dopadneme stejně - jen místo v Paříži zdvižené pravice před Adolfem budeme v Praze salutovat Vladimiru Vladimiroviči.
TCerny
Miroslav Rys, leider brachte es weder Ihre Mutter noch die neue sehr insuffiziente tschechische Grundschulke fertig, Ihnen beizubringen , ***s man auch auf tschechisch fremden Menschen nicht zu duzen darf.
Es sei denn , ***s Sie, Miroslav Rys immer noch Windeln zu tragen haben .
Dann wäre es o.k.
Es sei denn , ***s Sie, Miroslav Rys immer noch Windeln zu tragen haben .
Dann wäre es o.k.
@TCerny Na ostrovida nemá smysl reagovat. Je to placený roztleskávač.
@Frank51482 sehr kontemplativer Frank 1234, auch Ihre Meinung bleibt Ihnen zweifelsohne anheimgestellt !
@TCerny Listen schmuck, stop using kraut speak, will'ya? Who's supposed to switch back and forth all the time? If you gotta use secret talk, switch to some local dialect, like e.g. brněnské hantec. Jináč vypadáš jako křivé kefáč co valí iném do štryclí enem samý šméčka.
našinec
Soudruh Mertlík dostal stranický úkol napsat článek na podporu jaderné války a Ukrajiny. A jako vždy je mimo. Československo se za dobu svého trvání nerozrostlo o Sudety, navíc na úkor Německa. Sudety byly vždy součástí Zemí Českých a germánské obyvatelstvo, které se po roce 1871 přihlásilo k německé národnosti, bylo pozváno českými panovníky. A je to rozdíl oproti Rusům, kteří večer uléhali do postelí jako Rusové a obyvatelé Ruska, přičemž ráno se probudili jako Ukrajinci ruského původu a stali se nedobrovolně součástí Ukrajinského státu.
@našinec, zcela jiste nejsem Vasinec, nicmene Sudety bylo pohori ktere se rozkladalo na uzemi Nemecka, Ceska a Polska , pricemz v Sudetech zavzatych v r. 1918 do Teritoria Ceskoslovenska mluvilo 90% obyvatel nemecky a jen 10% obyvatelstva Sudet cesky a tento stav persistoval az do r. 1938.
Nebylo prazadneho duvodu jak pro Daladiera tak pro Chamberleina aby v Mnichove kvuli oblasti, kde mluvilo 90% jejiho obyvatelstva nemecky vyhlasilo (te bezpochyby nejvetsi bestii v dejinach sveta Hitlerovi) valku.
Nicmene coby narodivsi se uprostred 2.s.v. v Praze jsem prvnich 30 let meho zivota nahlizl na Mnichov pod vlivem komunistu stejne jako Vy ( poprve jsem promoval v Praze na FVLKU v r. 66), ale tech poslednich 50 let , co v Cesku neziji , na toto thema nahlizim diametralne jinak nez komuniste a soucasne Cesko.
Nicmene souhlasim Vami, ze nemecke nacisticke bestie , ktere jsem i osobne zazil, byly nesrovnatelne horsi nez komuniste v Cesku , jak jsem je ja zazil tech 30 let po valce.
Obcanem tohoto Ceska jsem ale nikdy nebyl a tak vubec nemohu posoudit situaci a deni zde po r. 89, ale r.68 jsem zazil v CSR velmi intensivne coby mladicky chirurg na Bulovce v Praze.A nahledy toho usmrkaneho p. Mertlika ( v mych ocich snutty boy, Rotznase, mocoso etc.) povazuji za , euphemisticky vyjadreno , inadekvatni.
Nebylo prazadneho duvodu jak pro Daladiera tak pro Chamberleina aby v Mnichove kvuli oblasti, kde mluvilo 90% jejiho obyvatelstva nemecky vyhlasilo (te bezpochyby nejvetsi bestii v dejinach sveta Hitlerovi) valku.
Nicmene coby narodivsi se uprostred 2.s.v. v Praze jsem prvnich 30 let meho zivota nahlizl na Mnichov pod vlivem komunistu stejne jako Vy ( poprve jsem promoval v Praze na FVLKU v r. 66), ale tech poslednich 50 let , co v Cesku neziji , na toto thema nahlizim diametralne jinak nez komuniste a soucasne Cesko.
Nicmene souhlasim Vami, ze nemecke nacisticke bestie , ktere jsem i osobne zazil, byly nesrovnatelne horsi nez komuniste v Cesku , jak jsem je ja zazil tech 30 let po valce.
Obcanem tohoto Ceska jsem ale nikdy nebyl a tak vubec nemohu posoudit situaci a deni zde po r. 89, ale r.68 jsem zazil v CSR velmi intensivne coby mladicky chirurg na Bulovce v Praze.A nahledy toho usmrkaneho p. Mertlika ( v mych ocich snutty boy, Rotznase, mocoso etc.) povazuji za , euphemisticky vyjadreno , inadekvatni.
@našinec Ukrajině patřil nejen Donbas, ale i Kuzbas a velký kus Kurské oblasti. Stalin ty, kteří se hlásili k Ukrajině z části vyhnal a z části vyvrazdil, poté nahradil Rusy. Kuzbas ani zabranou část Kurske oblasti Rusko Ukrajině nevrátilo.
Takže když uleham do ukrajinské postele jako Rus a vzbudím se v ní jako Ukrajinec, není to ta nejhorší možnost. Kdyby byli Ukrajinci jako rusáci, tak by hned po znovunabytí samostatnosti Rusy odsunuli.
Takže když uleham do ukrajinské postele jako Rus a vzbudím se v ní jako Ukrajinec, není to ta nejhorší možnost. Kdyby byli Ukrajinci jako rusáci, tak by hned po znovunabytí samostatnosti Rusy odsunuli.
Jiri Koudela
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
@Jiri Koudela Brusič kovů by se měl místo do zpětného zrcátka podívat do normálního zrcadla, aby viděl svoji pokřivenou hubu.
Saša Krach
Nejhorší jsou rádoby chytří ..a největší hajzlici jsou samozvaní nositelé své pravdy.
😛😛😛😛😂😂😂😂
😛😛😛😛😂😂😂😂
@Saša Krach Líp bych tě nepopsal sašenko! Klobouk dolů za upřímnost!!! V době všeobecného chvástání je sebekritika skutečnou perlou na dně oceánu 😎
Uživatel_5858283
Pane Mertliku,klobouček,jako obvykle,smekám.👍
TCerny
P.Mertlik je maly truhlik hovorici o "legendarni spolupraci komunistu s nacisty "neb nevi , ze nejvetsim komunitobijcem v dejinch byl prave Hitler , ktery tesne pred smrti prognostikoval , ze mu lidstvo jednou bude vdecne za to, ze vymytil bolsevismus.
P. Mertlik z nove generace cechu( ke ktere ja, narodivsi se uprosterd 2.s.v. v Praze zcela jiste nepatrim a spoluobcn p. Mertlika nejsem )vubec nevi , ze daleko pred zidy sestavalo osazenstvo KZ Sachsenhausen etc.prave z komunistu a socialnich demokratu .
V sudetech zilo v r. 1920 -38 90% nemcu a jen 10 % cechu a my jsem je nutili ucit se cesky , coz oni pochopitelne nechteli a chteli byt soucasti nejakeho nemecky mluviciho statu a meli nakonec tu smulu , ze se v Neemcku dostala k moci ta bestie Hitler.
Prvnich 30let po valce jsem na sudety pod vlivem komousu nahlizel na Mnichov stejne jako dnes p.Mertlik, lec poslednich 50 let meho zivota ziji v Nemecku a nemecke nacisty povzuji za to nejstrasnejsi v dejinch lidstva vubec ve srovnani s komunistickm rezimem v CSR po valce to byla pro mne , coby chirurga na Bulovce od r. 66 primo pohadka .
O zivot jsem nemel nikdy strach, ale jen o to , ze by mne mohli prelozit z Bulovky treba do nemocnice v Koline , coz by bylo v mych ocich tehdejsiho 30 leteho usmrkance " primo prokleti" neb jsem byl take neskutecne trdlo.
Pred 50 let jsem emigroval ilegalne na vodnich lzich z Jugosky do Italie a pak dal protoze mne nechteli komunisti pustit coby chirurga s 2 atestcemi a znaleho velmi dobre francouzsky a anglicky pracovat do Lybie nebo Alziru coz byl pro mne tehdy konec s zivotni perspektivou.
P. Mertlik z nove generace cechu( ke ktere ja, narodivsi se uprosterd 2.s.v. v Praze zcela jiste nepatrim a spoluobcn p. Mertlika nejsem )vubec nevi , ze daleko pred zidy sestavalo osazenstvo KZ Sachsenhausen etc.prave z komunistu a socialnich demokratu .
V sudetech zilo v r. 1920 -38 90% nemcu a jen 10 % cechu a my jsem je nutili ucit se cesky , coz oni pochopitelne nechteli a chteli byt soucasti nejakeho nemecky mluviciho statu a meli nakonec tu smulu , ze se v Neemcku dostala k moci ta bestie Hitler.
Prvnich 30let po valce jsem na sudety pod vlivem komousu nahlizel na Mnichov stejne jako dnes p.Mertlik, lec poslednich 50 let meho zivota ziji v Nemecku a nemecke nacisty povzuji za to nejstrasnejsi v dejinch lidstva vubec ve srovnani s komunistickm rezimem v CSR po valce to byla pro mne , coby chirurga na Bulovce od r. 66 primo pohadka .
O zivot jsem nemel nikdy strach, ale jen o to , ze by mne mohli prelozit z Bulovky treba do nemocnice v Koline , coz by bylo v mych ocich tehdejsiho 30 leteho usmrkance " primo prokleti" neb jsem byl take neskutecne trdlo.
Pred 50 let jsem emigroval ilegalne na vodnich lzich z Jugosky do Italie a pak dal protoze mne nechteli komunisti pustit coby chirurga s 2 atestcemi a znaleho velmi dobre francouzsky a anglicky pracovat do Lybie nebo Alziru coz byl pro mne tehdy konec s zivotni perspektivou.
Pane Černý, jste z oboru, zkuste se obrátit na nějakého kolegu psychiatra.
@kanar356 p.Kanar 365 , Ihre Auffassung ist durchaus legitim und bleibt Ihnen ohne Zweifel unbenommen und anheimgstellt.
Miroslav Rys
@TCerny Zase lžete. Suděťáky nikdo nenutil učit se česky. Měli německé školy, na úřadech bylo možno mluvit česky i německy, dle libosti.
@Jan Bejšovec kdyz jsem byl pred 50 lety ve Vasich usmrkanych letech , smyslel jsem jako Vy.
Jak mohli sudetaci se domlouvat na uradech, kdyz tam nikdo nemecky neumel a navic nemecky mluvit nechtel.
Nemecke skoly v CSR nebyly .
To je stejne jako tech 80% ruskych obyvatel Krymu ( nyni 90%)kteri take byli nuceni se dorozumivat na uradech od r. 1990 az do r. 2014 takovou bezvyznamnou reci jako je ukrajinstina.Jestli muslimsti ***ri na Krymu umeli ukrajinsky o tom pochybuji. Velmi pravdepodobne ale umela vetsina z tech 16% ukrajincu na Krymu po r. 92 i ukrajinsky.Pred r. 92 se na Krymu v Ukrajinske socialisticke republice v SSSR ale mluvilo rusky.
Jak mohli sudetaci se domlouvat na uradech, kdyz tam nikdo nemecky neumel a navic nemecky mluvit nechtel.
Nemecke skoly v CSR nebyly .
To je stejne jako tech 80% ruskych obyvatel Krymu ( nyni 90%)kteri take byli nuceni se dorozumivat na uradech od r. 1990 az do r. 2014 takovou bezvyznamnou reci jako je ukrajinstina.Jestli muslimsti ***ri na Krymu umeli ukrajinsky o tom pochybuji. Velmi pravdepodobne ale umela vetsina z tech 16% ukrajincu na Krymu po r. 92 i ukrajinsky.Pred r. 92 se na Krymu v Ukrajinske socialisticke republice v SSSR ale mluvilo rusky.
@TCerny slovo " t a t a r i " mi bylo bohuzel vyteckovano.
Ani nevim coby 81 lety dedek proc , neb i coby MUDr Prag 66, Dr.med.Hannover 85 , clen ceske a nemecke Mensy , ktery se cely zivot velmi intensivne ucil 7 jazyku, internetu vubec nerozumim.
Ani nevim coby 81 lety dedek proc , neb i coby MUDr Prag 66, Dr.med.Hannover 85 , clen ceske a nemecke Mensy , ktery se cely zivot velmi intensivne ucil 7 jazyku, internetu vubec nerozumim.
@TCerny Německé školy pamatovali rodiče i ve vnitrozemí. Většina Rusů na Krymu i na Donbase byla výsledkem intenzivní rusifikace od Stalina (aktivně) po Gorbačova (nezvrátil ji).
Rusky se na Ukrajině za SSSR mluvilo proto, že byla právě rusifikovaná. Ve škole se ukrajinský jazyk učili 2 hodiny týdně, jako v ostatních Ruskem okupovaných "členských státech svazu".
Rusky se na Ukrajině za SSSR mluvilo proto, že byla právě rusifikovaná. Ve škole se ukrajinský jazyk učili 2 hodiny týdně, jako v ostatních Ruskem okupovaných "členských státech svazu".
Frantisek Najman
Pane Mertlík dokážete taky něco jiného, než to vaše věčné rozeštvávání a urážení svých spoluobčanů?
Lubomír Brázdil
Wikipedia:
Mertlík:
Za šest měsíců 17. září 1939 na východní polovinu zčásti obsazeného Polska zaútočí Rudá armáda a rozpoutá peklo 2. světové války, která přinese smrt 72 milionům lidí…
Nějak jste mi v tom, kdo vlastně začal tu druhou světovou, udělal pane Mertlíku bordel.
Mertlík:
Za šest měsíců 17. září 1939 na východní polovinu zčásti obsazeného Polska zaútočí Rudá armáda a rozpoutá peklo 2. světové války, která přinese smrt 72 milionům lidí…
Nějak jste mi v tom, kdo vlastně začal tu druhou světovou, udělal pane Mertlíku bordel.
@Lubomír Brázdil mne a nasi rodinu v Praze v kvetnu 45 osvobodila Ruda Armada , ta coz jsem ji dodnes vdecny.
Nejvice obeti behem 2.s.v. prinesl Sovetsky Svaz-24 mil.,Cina 13 mil., Polsko 6 mil.,USA 400 000 , CSR 300 000 coz je take strasne.
Nejvice obeti behem 2.s.v. prinesl Sovetsky Svaz-24 mil.,Cina 13 mil., Polsko 6 mil.,USA 400 000 , CSR 300 000 coz je take strasne.
@TCerny Kdyby ten Sovětský svaz nepodporoval nacistické Německo, tak možná válka skončila ještě před Mnichovskou dohodou.
@Petr Burda Kdyby nebylo Stalina , Hitler by valku zcela jiste nprohral!
Kolim je Vam p Burda let a v jake profesi jste kompetentni ? , pokud se za svuj vek a obor nestydite.
Mne je 82 a delam chirurgii uz 58 let, poslednich 50 let v
Nemecku,
Kolim je Vam p Burda let a v jake profesi jste kompetentni ? , pokud se za svuj vek a obor nestydite.
Mne je 82 a delam chirurgii uz 58 let, poslednich 50 let v
Nemecku,
giorgio287
Miroslav Rys
Nada Mickova
"Podél hranic s Rakouskem budována vůbec nebyla" - že by mě šálil zrak? Kouknu z okna a vidím bunkrů několik, kamkoliv se vydám, potkávám bunkry, zvednu-li trošku zrak k obzoru, vidím Rakousko ... nebo že by to Rakousko nebylo?? Tak teď tedy nevím ... zdá se, že autor je člověk velmi informovaný. Jen pro upřesnění: lokalita Znojmo.
@Nada Mickova Když podle něj rozpoutala válku vojska SSSR 17. září...
Ona i ta opevnění, podle něj k ničemu, odolávala skoro všem německým zbraním, které na ně Wehrmacht zkusil po obsazení použít.
Ona i ta opevnění, podle něj k ničemu, odolávala skoro všem německým zbraním, které na ně Wehrmacht zkusil po obsazení použít.
@Nada Mickova Na hranicích s Rakouskem byla v r.1938 ve velké části vybudovaná pouze linie lehkého opevnění, linie těžkého opevnění jen v malém úseku, navíc zde nebyla žádná rozestavěná nebo dokončená velká dělostřelecká tvrz, na rozdíl od severní hranice s Německem.