Demokracie narazila na své limity. Opakuji to tu poněkolikáté a stále více a více jsem o tom přesvědčen. Dostali jsme se do situace, kdy hloupí voliči volí jako své zástupce podobně hloupé politiky a ti pak rozhodují o našich životech. Tomu hloupému politikovi pak stačí dát voličům nějaký ten úplatek, to v případě, že se dostane k moci (typicky nějaké pastelkovné, slevu na jízdném, třináctý důchod atd.), nebo mu stačí chovat se jako buran a hulvát. Jsou lidé, kterým to ke štěstí stačí. A přesně na tyhle lidi míří politici, jako je Schillerová. Ta ženská by v reálném životě nezískala ani místo nějaké referentky, protože je opravdu hloupá, ale je ABSOLUTNĚ poslušná a věrná svému pánovi a to jí zajišťuje stávající pozici. Volby tak legitimizují vymaštěnost a mnohdy i kriminální skutky. A týká se to všech stran, to není jen fenomén ANO. Nicméně u této tlupy je to nejviditelnější... Řešením je podle mého "odkoupit" volební právo od hlupáků. Vyřadit tyhle voliče ze systému na základě jejich DOBROVOLNÉHO rozhodnutí. Dát hlupákovi dejme tomu 3 tisíce měsíčně nepodmíněný příjem a on se vzdá volebního práva. Spousta populistických projektů by skončila v řádu měsíců, protože by přišly o voliče... A pro tukany to zopakuji ještě jednou. Bylo by to DOBROVOLNÉ rozhodnutí těch voličů...
@Uživatel_5734171 No Chlape nevím. Bral jsem tě za člověka co rozumí ekonomice a umí své názory vyargumentovat byť se v mnoha neshodneme.
Myslím,že sám tomu nevěříš co píšeš, je to nesmysl,který nikdy nebude realizován.Ostatně si neumím představit,že by ho někdo z politiků vůbec navrhl. Ale pokud jde o Bureše máš částečně pravdu. Jeden můj známý je už 10 let v důchodu a důvod proč od roku 2013 volí Burešovo ANO je prostý.Jednak tvrdí, vždyť oni kradou stejně všichni takže proto mu to u Bureše nevadí a další jeho argument zní taky logicky. Za Kalouska mi zvedli důchod o 40 kč za Babiše o 1000 a je pro něho vymalováno. Konec diskuse.
@Richard Šebesta
já vím, že to nikdy neprojde, ale byl by to systémově správný krok. Všechno směřuje k tomu, že dříve nebo později dojde k "nucené správě" státu. Prostě a jednoduše vlády budou jen šafáři, co nebudou o ničem rozhodovat, protože na nic nebudou peníze. Stát bude platit jen mandatorní výdaje. Tedy platy, důchody, úroky z dluhů, nějaké opravy atd. Nula investic. A to čeká celou Evropu. Ty dluhy začínají být astronomické. Dříve se to týkalo hlavně jihu, dnes mají problém všechny země. Krásně to budeme moci sledovat na Slovensku. S oblibou říkám, že Slovensko je náš beta tester. Fico nasliboval hory doly, ale nemá na to peníze. Musel zvednout daně. Slovensko má euro, nemůže se zadlužovat do alelujá. Fica nakonec smetou jeho vlastní voliči, přesně proto je tak hysterický. A přesně to čeká za rok nás...
@Richard Šebesta
A za Fialy o 1500Kč. Co teď s tím?
Ale máte pravdu. Lidi nezajímá, kde stát jejich peníze najde. Oni se zajímají jen o svou peněženku.
@Uživatel_5734171
Já má myšlenku jinou:
1. Každý má svůj volební hlas!
2. Při definované výšce odvodů do státního +1 hlas
3. Při další vyšší úrovni odvodu do státního + další 1 hlas
Vychází to z jednoduché rovnice. Více platíš stát, víc rozhoduješ o jeho směřování.
Myslím,že sám tomu nevěříš co píšeš, je to nesmysl,který nikdy nebude realizován.Ostatně si neumím představit,že by ho někdo z politiků vůbec navrhl. Ale pokud jde o Bureše máš částečně pravdu. Jeden můj známý je už 10 let v důchodu a důvod proč od roku 2013 volí Burešovo ANO je prostý.Jednak tvrdí, vždyť oni kradou stejně všichni takže proto mu to u Bureše nevadí a další jeho argument zní taky logicky. Za Kalouska mi zvedli důchod o 40 kč za Babiše o 1000 a je pro něho vymalováno. Konec diskuse.
já vím, že to nikdy neprojde, ale byl by to systémově správný krok. Všechno směřuje k tomu, že dříve nebo později dojde k "nucené správě" státu. Prostě a jednoduše vlády budou jen šafáři, co nebudou o ničem rozhodovat, protože na nic nebudou peníze. Stát bude platit jen mandatorní výdaje. Tedy platy, důchody, úroky z dluhů, nějaké opravy atd. Nula investic. A to čeká celou Evropu. Ty dluhy začínají být astronomické. Dříve se to týkalo hlavně jihu, dnes mají problém všechny země. Krásně to budeme moci sledovat na Slovensku. S oblibou říkám, že Slovensko je náš beta tester. Fico nasliboval hory doly, ale nemá na to peníze. Musel zvednout daně. Slovensko má euro, nemůže se zadlužovat do alelujá. Fica nakonec smetou jeho vlastní voliči, přesně proto je tak hysterický. A přesně to čeká za rok nás...
A za Fialy o 1500Kč. Co teď s tím?
Ale máte pravdu. Lidi nezajímá, kde stát jejich peníze najde. Oni se zajímají jen o svou peněženku.
Já má myšlenku jinou:
1. Každý má svůj volební hlas!
2. Při definované výšce odvodů do státního +1 hlas
3. Při další vyšší úrovni odvodu do státního + další 1 hlas
Vychází to z jednoduché rovnice. Více platíš stát, víc rozhoduješ o jeho směřování.