Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeAsadova nejistá budoucnost: Sýrie je už více než deset let peklem na zemi
9 komentářů
Alois Rudý
Pomozme Asadovi v boji proti povstalcům podporovaných zločinným režimem USA.😐
@Alois Rudý Tak si, ruďochu, vezmi na byt syrskou uprchlickou rodinu, jen tak můžeš pomoci. Nejsilnější uprchlický proud do Evropy byl právě ze Sýrie, kde Asádův zločinecký režim už léta podporuje Rusko. A to určitě byls mezi prvními, kteří řvali proti uprchlíkům, jsi ťululum.
Frantisek Najman
Souhlas s autorem že Sýrie je už více než deset let peklem na zemi, ale nutno doplnit, že díky velmocenské politice USA.
@Frantisek Najman A jedním z cílů této velmocenské politiky USA bylo vytvořit masovou migraci, která má ekonomicky i etnicky zničit Evropu.
@lug70 Jsi úplně vedle. USA mají samy obrovské problémy s přistěhovalectvím z nejrůznějších zemí. Mne jenom zajímá - a marně hledám odpověď - proč nikdo neemigruje do Ruska, je to největší země, která by mohla uživit a přijat 100x víc uprchlíků než USA, je tam nerostné bohatství, obrovské fláky země ležící ladem, práce jako na kostele, údajně je to "znám zemi blízko pólu, znám divukrásnou zem, ..... není to Amerika, zem klamných miráží, kde chudák černoch vzlyká na moři plantáží......."(Vít. Nezval)
A přitom tam nikdo nechce, jen sem tam nějaký vykolejený psychopat či výstředník, ale Rusko není schopno přijat větší množství uprchlíků, a to je asi podle vás jediná spravedlivá země na světě, háhihi. Rusko neuživí ani své vlastní občany, takže válka a rabování je pro RF přínosem, aspoň své lidi zaměstná a přeživí z cizího. Zajeď si tam, nebo se přidej k Rudé armádě.
A přitom tam nikdo nechce, jen sem tam nějaký vykolejený psychopat či výstředník, ale Rusko není schopno přijat větší množství uprchlíků, a to je asi podle vás jediná spravedlivá země na světě, háhihi. Rusko neuživí ani své vlastní občany, takže válka a rabování je pro RF přínosem, aspoň své lidi zaměstná a přeživí z cizího. Zajeď si tam, nebo se přidej k Rudé armádě.
@Věra Heidlerová Rusko neuživí své občany? Rusko je na rozdíl od nás potravinově soběstačné a uprchlíků jsou v Rusku miliony, hlavně z bývalých sovětských republik, jenom Ukrajinců je v Rusku několik milionů.
@Věra Heidlerová imponujete mi citaci Nezvala ,coz je muj oblibeny basnik : .." nejdriv jsem nechtela , svedkem je Marcela , kdyz uz jednou pres prah si mne vzal , nemohla jsm nejit dal ..."coz je to hezke v jeho dile.
Mne v r. 45 zachranila v Praze Ruda Armada a Rusko mam rad a rustinu jsem se ucil ve skole od r. 1948, lec emigrovat bych tam nechteljako to doporucujete Vy ( i kdyz jen cum grano salis ).Vase Cesko ( nejsm Vas spoluobcan ) uz v Praze 8 Tridu Rude armady na " Zenklovu tridu" coz je cesky trend , ke kteremu mam velkou aversi.
Navic jsem pred 50 let uz jednou illegalne emigroval, lec mel jsem na rozdil od uprchliku ze Syrie , obrovske stesti , ktere jak vite je velmi viklave.
Mne v r. 45 zachranila v Praze Ruda Armada a Rusko mam rad a rustinu jsem se ucil ve skole od r. 1948, lec emigrovat bych tam nechteljako to doporucujete Vy ( i kdyz jen cum grano salis ).Vase Cesko ( nejsm Vas spoluobcan ) uz v Praze 8 Tridu Rude armady na " Zenklovu tridu" coz je cesky trend , ke kteremu mam velkou aversi.
Navic jsem pred 50 let uz jednou illegalne emigroval, lec mel jsem na rozdil od uprchliku ze Syrie , obrovske stesti , ktere jak vite je velmi viklave.
Na jedne strane HTS neboli Haját Tahrír al-Šám.
Jedná se o skupinu džihadistických fanatiků snažících se nastolit vládu islámského práva šaría usilujících o globální islámský chalífát.
Na druhe strane Assad, ocni chirurg vystudovavsi v Londyne , ktery politikem byt nchtel, lec okoli ho k tomu po nasilne smrti jeho bratra, ktery vladl v syrii pred nim , donutilo. To krasne syrske mesto Alleppo je jiz 10 let srovnane se zemi.
Ze ex-obyvatele Alleppa hledaji coby uprchlici nejake preziti ci zivoreni jinde je zcela normalne lidske coz jiste i obyvatele jak Ceska tak Nemecka ( kde poslednich 50 let si velmi spokojene ziji) poznaji brzy take na sve kuzi.Nicmene my mame nadeji , ze nase utrpeni v te 3. celosvetove nuklearni valce bude jen vterinove.
Ja osobne jsem zazil coby dite utrpeni uprostred 2.svetove valky v Praze a tehdy jsem mel to stesti prezit.