Komentáře

Zpět na článek

Höschl: Přijetí eura se nelíbí českým „patriotům“. Můžeme se tím chránit proti jejich koketérii s Putinem

19 komentářů

lug70
S přijetím eura by pro nás vznikla povinnost platit spoustu miliard do tzv Eurovalu, na záchranu krachujících ekonomik jižních států EU. Slováci by mohli vyprávět, jak oni chudáci s bídnou životní úrovní jsou nuceni přispívat na státy, kde mají lidi vyšší životní úroveň. Výhody eura propaganda vyzdvihuje do nebes, ale o negativech radši ani muk. Buďme rádi za korunu. Můžeme rozhodovat o našem monetárním systému si sami. S eurem bychom tu možnost ztratili a rozhodovali by o nás bez nás čistě jen cizáci. Jinak mám obavy, že ta destrukční politika Fialova zločineckého gangu je záměr, jak nás dostat do chomoutu eura. Zničit naší ekonomiku, zadlužit nás po uši a potom nám vnutit euro jako spásu.
Jan Ráž
V současnosti žádná světová měna není ohrožena .nestabilitou víc než Euro. Ekonomická i sociální nestabilita hlavních tahounů
EU, Francie a Německa, spojená s předlužením , klesajícím úvěrovým ratingem podmíněným klesající výkonností většiny zemí eurozóny , zcela jasně podporuje názory odmítající vnímat Euro jako vhodnou měnu pro ČR.
Josef Hýbl
Naštěstí dám raději na radu ekonomů a tam drtivá většina i s argumenty jsou pro setrvání u koruny.
epr3
Argumenty, že směnou koruny za euro a naopak platíme zbytečně poplatky, jsou z velké části liché, to platí tak možná pro dovolenkáře, kteří se jednou za rok někam vypraví.
Podnikatelé, pokud je to pro ně výhodné, mohou provozovat své účetnictví v euru, fyzické osoby zase mohou mít eurový účet. Vlastnit devizy není trestné, tak to bylo naposledy za bolševika. Kdo chce euro, může ho mít i v rámci ČR, pro koho není výhodné, ať drží korunu. To jsou myslím atributy svobodné společnosti, a pokud bude euro opravdu taková výhoda, lidé na něj rádi přejdou sami.
Miloslav Podhola
EU se nedaří, co jí její zakladatelé dali vinku.
Ekonomický jde stále dolů a bohatší státy, jako Německo, kterým teče ekonomicky do bot,
jsou ochozy dát tu vodu z bot, než ekonomickou pomoc.
V současnosti nemalé prostředky pohlcuje i UA, které se nikdy nevrátí!
3 proc., požadované Trupem, budou zvyšovat zisky zbrojařum v USA a přínosem pro ekonomiku USA..
Miloslav Podhola
Vždy jsem si tohoto pána vážil, ale co se týče eura, doléhá na něj věk.
Alois Rudý
Jenom skutečný blb může spojovat Euro a Rusko.🙄
Ondrej Novak
@Antonín Kolenatý Po zaplaveni Evropy Africany a Asiaty, se Evropanem citi jen slepy...
Pavel Nyklíček
@Alois Rudý
Já bych zas kupříkladu Rasputina spojoval s Rudým...🤣...
Mě tak náhodu napadlo, ale to bych byl úplný blb a to se mi nechce.
epr3
@Miloslav Podhola Přesně tak.
Antonín Kolenatý
„Optimální měnová zóna“ znamená: JEDNA měna = JEDNA fiskální oblast, tedy JEDNO ministerstvo financí, a tedy také JEDEN rozpočet. A v rámci takového rozpočtu neustálý a trvalý přesun rozpočtových prostředků z regionů prosperujících do regionů chudších. To je ve státě přirozené a nezbytné pro vyrovnávání ekonomických podmínek mezi regiony. O jakém státě že to v případě eura mluvíme? O FEDERÁLNÍ Evropě!!!
Eurozóna ale jedním státem není, a proto euro trpí řadou neduhů. Bohatší „sever“ eurozóny by v rámci CELOEVROPSKÉHO rozpočtu měl setrvale dotovat chudší „jih“. Hmm, to tak ještě mohou desítky let v Německu Wessis podporovat Ossis, protože obojí jsou jedné národnosti. Ale copak budou třeba Nizozemci souhlasit s tím, že budou systematicky dotovat třeba Itálii? K čemu to vedlo, když to tak fungovalo MEZI DVĚMA NÁRODY v rámci ČSFR, si snad ještě pamatujeme.
Federální Evropa předpokládá EVROPSKÉHO občana. Ale Evropa, která má za sebou pohnutou historii mnoha staletí zrad, násilí a válek, nemá, a ještě dlouho nebude mít, občany, kteří se už nebudou cítit Francouzi, Španěly, Maďary, Rumuny anebo Čechy, ale EVROPANY. Razit ideu jedné měny za stávajících podmínek je proto jako zapřahat vůz před koně.
Všechny ty dnešní vzrušené diskuse o výhodách nebo nevýhodách eura vůbec nejdou k jádru věci. Je totiž nutné si uvědomit, že tou skutečnou otázkou skrytou za slovy „euro ano nebo ne“ je, zda CHCEME BÝT SOUČÁSTÍ JEDNOHO EVROPSKÉHO STÁTU?
Tou měnou je euro a tím státem federalizovaná Evropa. To chcete?!! Já tedy ne …
Jóža Oltec
Je to jen otázka času, nefachčenka v Česku ví, že přechodem na Euro padne možnost vlády financovat jejich rozežranost a stupňovat deficit. Tož kvičí jako prasátka před porážkou.
pinkkk
Dát takovouto otázku profesorovi a uznávanému psychiatrovi může dát jen naprosto nevzdělaný a neuvěřitelně hloupý člověk.
Ondrej Novak
@Ferdi Nand Me docela zajima, jak nam pomuze pripojeni se k predluzenemu spolku, ktery nedodrzuje svoje vlastni kriteria pro zadluzenost. Nehlede na to, ze kazda zeme ma jine ekonomicke podminky a treba Italie, clen G7, rostla hospodarsky vice, kdyz mela Liru nez Euro.
Ondrej Novak
Tak tohle je hodne smutne cteni odbornika na psychiatrii... jako by to ani nepsal pan profesor, ale nektery z jeho postizenych pacientu.
Juchin
Klobouček, pane doktore. Přesně tak. Pro zachování koruny neexistuje jediný RACIONÁLNÍ důvod....
Karel Maděra
Euro je minimálně kotva na západ. Nedávno byl v TV rozhovor s pane Wichterlem z firmy Wikow a ten by si měli povinně pustit všichni příznivci našich "nácíčků".
Ferdi Nand
Euro by mě tak ani netrápilo a pro ty, kteří si myslí, že Koruna je česká, bych rád upozornil na to, že je to Rakousko Uherský vynález z roku 1892.
Mě spíš vadí to, že když zapnu TV připadám si jako v Africe. Vánoční reklama na cokoliv a u stolu sedí pár černochů. Všude samej černej, fakt děsný. Jenom tedy nechápu proč tam nedají ještě Eskymáka nebo Apače a po českém Cikánovi také ani stopy.
Karel Prochazka
Jediná měna které se opravdu nedaří, je Rubl. Každý ví proč, koruna jako ušmudlaný podvazkový pás eura jenom odírá čechy,její výkyvy díky ČNB a její nekompetentní měnové politice, připomínají kavyl ve větru. Za 30 let toho koruna moc nedokázala spíš naopak. Ale hlupáci si nic jiného nezaslouží.