Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeRostlinné oleje nás opravdu nezabíjí. To jen Joe Rogan a RFK jr. našli další konspiraci a influenceři zdroj výdělků
5 komentářů
Jóža Oltec
0
Kdo začne brát ohled na tzv "influencery" online, či se jejich pseudonázory dokonce řídit, si plně zaslouží psychiatra..
Petr Svetr
Joe Rogan na rozdíl od spousty jiných moderátorů nechá svoje hosty mluvit a představit jejich teorie. Je pravda, že jim většinou moc neoponuje, ale to je také dost dáno americkou mentalitou.
Je slušný, nebojí se zeptat, když něčemu nerozumí a na rozdíl od většiny lidí dokáže i přiznat, že něčemu nerozumí.
A ve svých pořadech dává prostor i oponentům svých předchozích hostů.
Můj pohled na některá témata je jiný, než jeho, ale oceňuji otevřenost a schopnost změnit názor pokud mu někdo předloží ověřitelné fakta.
A co se týče carnivor diety, tak ji nijak nepropaguje.
V pár podcastech mluvil o tom, že jí používá, když trénuje, ale že to stejně porušuje, pizza, těstoviny atp.
Zajímalo by mě jestli autor tohoto článku viděl/slyšel Joe Rogan podcast, nebo jenom pár YouTube short videos.
Je slušný, nebojí se zeptat, když něčemu nerozumí a na rozdíl od většiny lidí dokáže i přiznat, že něčemu nerozumí.
A ve svých pořadech dává prostor i oponentům svých předchozích hostů.
Můj pohled na některá témata je jiný, než jeho, ale oceňuji otevřenost a schopnost změnit názor pokud mu někdo předloží ověřitelné fakta.
A co se týče carnivor diety, tak ji nijak nepropaguje.
V pár podcastech mluvil o tom, že jí používá, když trénuje, ale že to stejně porušuje, pizza, těstoviny atp.
Zajímalo by mě jestli autor tohoto článku viděl/slyšel Joe Rogan podcast, nebo jenom pár YouTube short videos.
Vladislav Turicik
No tak toto je sila, takýto demagogický paskvil som už dávno nečítal. Pán redaktor si pletie piate s deviatym, účelovo zjednodušuje a strká hlavu do piesku pred rastúcou evidenciou o tom, že rastlinné oleje by sa v žiadnom prípade nemali vystavovať vysokej teplote (nieje preto divu, že vo východnej Európe máme tradićne jeden z najväčších výskytov cardio/vascular, rakovinových, etc onemocnení všetkého druhu).
A najhorší je Canola oil/repkový olej. To je úplne 'weapon of mass destruction' v našom tele po použití. Samozrejme, nenatiahne vás to hneď po tom chrumkavom 'take away' ale ... všetky chronické onemocnenia sa prejavujú až po neakom čase a bohužiaľ, potom sa liećia už len symptómy:
" Canola oil is extremely unstable under heat, light and pressure, which causes oxidation and releases free radicals inside the body. When canola oil is heated (aka. when we cook with it), it produces high levels of butadiene, benzene, acrolein, formaldehyde and other nasty compounds".
https://www.endeavour.edu.au/about-us/blog/the-awkward-truth-about-canola-oil/
c/f
"It’s important to note that many of the studies suggesting heart-health benefits for canola oil use less refined canola oil or unheated canola oil — not the refined type commonly used for high-heat cooking".
A ešte:
"Vegetable oils have been touted as healthy, but the reality is that they are not. These oils are often used for frying but should never be heated because most of them are extremely unstable and will oxidize when heated. They have been linked to cancers and heart disease."
https://workclubglobal.com/the-gut-co-are-vegetable-oils-bad-for-your-health/
"Keep in mind that saturated fats (eg olive, avocado and coconut oils, and animal butter) are the best choice when using high-heat cooking methods — such as frying — as they’re least prone to oxidation "
Samozrejme, podobné štúdie ešte nie sú main streamom, ale je to len otázkou času, keď viac a viac ľudí sa snaží násť alternatívu k oficiálnym dop
A najhorší je Canola oil/repkový olej. To je úplne 'weapon of mass destruction' v našom tele po použití. Samozrejme, nenatiahne vás to hneď po tom chrumkavom 'take away' ale ... všetky chronické onemocnenia sa prejavujú až po neakom čase a bohužiaľ, potom sa liećia už len symptómy:
" Canola oil is extremely unstable under heat, light and pressure, which causes oxidation and releases free radicals inside the body. When canola oil is heated (aka. when we cook with it), it produces high levels of butadiene, benzene, acrolein, formaldehyde and other nasty compounds".
https://www.endeavour.edu.au/about-us/blog/the-awkward-truth-about-canola-oil/
c/f
"It’s important to note that many of the studies suggesting heart-health benefits for canola oil use less refined canola oil or unheated canola oil — not the refined type commonly used for high-heat cooking".
A ešte:
"Vegetable oils have been touted as healthy, but the reality is that they are not. These oils are often used for frying but should never be heated because most of them are extremely unstable and will oxidize when heated. They have been linked to cancers and heart disease."
https://workclubglobal.com/the-gut-co-are-vegetable-oils-bad-for-your-health/
"Keep in mind that saturated fats (eg olive, avocado and coconut oils, and animal butter) are the best choice when using high-heat cooking methods — such as frying — as they’re least prone to oxidation "
Samozrejme, podobné štúdie ešte nie sú main streamom, ale je to len otázkou času, keď viac a viac ľudí sa snaží násť alternatívu k oficiálnym dop