Komentáře

Zpět na článek

Přeladili Slováci hymnu na 432 Hz, aby zabránili „duchovné denegerácii národa“?

17 komentářů

Uživatel_5734171
Je nebo není to Divoký kačer? Na druhou stranu je jasné, že změnila-li se zeměkoule na Plochozemí, je třeba předělat VŠECHNY hymny. Ta naše by mohla býti v kmitočtu 50 Hz a tudíž by si ji mohli lidé přehrávat ze svých elektrických zásuvek...
kanar356
@Lior Chaos
Už to nekuřte. A až dokouříte, zkuste se podepsat.
Uživatel_5377954
Jasně, Země má taky podobu langoše a je na ní 432 snítek oravského sýra. To dá rozum!
kosmos kosmos
Fiko letos půjde👍 boji se vrátit na Slovensko🤣a spravedlnost si na něj došlápne 🤣👍
Lior Chaos
Přestaňte se laskavě pořád navážet do Slovenska, jen tím odvádíte pozornost od našich vlastních českých problémů a že jich nemáme málo. Jste jako médium zřejmě na výplatní listině vlády. Jen rozeštváváte lidi.
Frank51482
Proč kdejakého pisálka zajímá, jako budou mít Slováci hymnu? Přeladit by se spíše měli škrabálci z redakce.
Anton Augustin
Koneckonců je to jejich věc.
Michelin
Eláni si s tím hravě poradí , fujaru už znají ... že Jožo !
Miroslav Pikous
Je to rozdíl 2%, tj méně než čtvrt tónu v temperovaném ladění. Myslím, že dnes se používá ladění, ve kterém je naladěn klavír. Jeho přeladění je náročné a spíš se všichni přizpůsobí jemu. Co se týče harmonie, větší zásah je samotné temperované ladění, které nerespektuje přirozené intervaly, ale zase umožňuje hrát ve všech tóninách. Je asi hodně málo lidí s tak absolutním sluchem, aby poznali rozdíl. Lidi dobře rozeznávají intervaly, ne absolutní výšku. Jsou tací, kteří to poznají. S "přirozenějšími" intervaly experimentoval třeba Alois Hába a pro naše (mé) uši to zní falešně.
rada123
Materialistický primitiv udělá ze všeho, co je nad jeho chápání, konspiraci a jemu podobní se na tuto udici okamžitě chytnou, protože vibrují na stejné frekvenci...
Bruno Ferari
To jsou veci. Pro me je smeroplatne pouze ladeni dle Jary Cimrmana.
Jiří Macek
Jak jsem se dočetl na Wikipedii, symfonické orchestry dnes ladí většinou 440–442 Hz, pouze v Havaně ladí na 435 Hz. Důvod je ovšem zcela jiný – při podladění méně praskají struny, kterých má Kuba chronický nedostatek.
Pavel Michal
@Uživatel_31639 Nazývat věci jejich jmény, tj. nebát se blbce nazvat blbci, je naprosto legitimní a každý má na to právo. Ten článek je větu za větou perfektně vyargumentovaný a doložený zdroji, na rozdíl od národoveckých blábolů od absolventů Vysoké školy života.
Uživatel_31639
Prestaňte se navážet do věcí, do kterych vám nic není. Starejte se raději o problémy naší země. Ale to se vám nechce, že? To byste museli přiznat, že vaši oblíbenci naši zemi táhnou do pořádného průšvihu.
Martin Vilém Novotný
Číslo života, vesmíru a vůbec je přece 42... 🫡😁
kanar356
@kanar356
Už to nekuřte, zjevně Vám to škodí.
Saša Krach
A já jsem zjistil že na Slovensku je vše šatne...Tvrdí to a informace beru od našich vládních stran ..
Hodnocení těchto stran u voličů česka je ...katastrofa...což mne trochu kazí jejich náhled na Slovensko.
😝😝😝😝😂😂😂😂😂😂🐂