Zpětné zrcátko
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVladimír Mertlík: Všechno má svůj konec, ale něco zůstává věčné. Deset rad do roku 2025
29 komentářů
David Holub
0
Ten první odstavec si pane Mertlíku zkuste střihnout nahlas v čekárně dětské onkologie…Jakože osud, to jsme my sami, a tak podobně. Jestli ono to není všechno trošku složitější.
Martina Kacerkova
Pane Mertlíku moc děkuji za Vaše příspěvky, vždycky se skvěle pobavím. 
Pište prosím dál a nenechte se odradit hatery.
Přeji krásný a podnětný rok 2025.

Pište prosím dál a nenechte se odradit hatery.
Přeji krásný a podnětný rok 2025.
MUDr Prag 66 Thomas Cerny
@Pavel Koutný v tom, ze Madluv film Vlny je naprostro neauthenticky a velmi skutecnost zkreslene ukazujici obraz te doby , kdy utrinos Madl, rocnik 89!!! o komunismu a o r. 68 nema to nejmensi poneti
.Ja zazil 21.srpen 68 coby mlady chirurg na Bulovce v Praze a tehdy jsem tu sebranku rusu, ukrajincu polaku etc. take k smrti nenavidel .
Dokonce jsem prevazel vysilacku cs rozhlasu na fingovane jmeno v sanitce a myslel jem , ze to nepreziju a sepsal i zavet .
CS rozhlas mi nepodekoval take ani slovem , nicmene na tu tehdejsi dobu dnes pohlizim diametralne jinak a ten komunismus v Praze po valce bylo to nejhezci obdobi v mem zivote, neb jsme k sobe meli blizko a spojoval nas odpor k tem komunistickym blbinam a byli jsme strasne skromni .
A po srpnu 68 to bylo ve srovnani s Gaza Streifen , Ukrajine etc . v ex post nahledu jako v raji !
Po me illegalni emigraci pred 50 lety jsem si nad postel v Bremerhaven vyvesil obrovskou CSR vlajku a pri ceskoslovenske hymne jsme brecel.
Dnes ve mne ta stejna vlajka i hymna vyvolava spise nauseu a hymna i vlajka Nemecka , jehoz jsem uz 50 let obcanem mne nechava zcela bez jakychkoli emoci .
Moje CSR uz neexistuje a v tomto Cesku bych pod zemi ani hnit nechtel, to spise kdekoli na svete na kupce hnoje.
Nicmene nesouhlasim s Vami v nahledu na Husaka - ten si musel prozit 11 let muceni v komunistickem zalari od r. 50 do r. 61 , coz ho poznamenalo vic nez Havla , ktery tam stravil dohromady "jen" asi 4 roky.
Ja jsem v te dobe byl stejne jako 99,9% mych tehdejsich spoluobcanu zbabely konformista a na komouse zavile nadaval jen na lekarskem pokoji "mezi svymi" coz byli tehdy skoro vsichni..
.Ja zazil 21.srpen 68 coby mlady chirurg na Bulovce v Praze a tehdy jsem tu sebranku rusu, ukrajincu polaku etc. take k smrti nenavidel .
Dokonce jsem prevazel vysilacku cs rozhlasu na fingovane jmeno v sanitce a myslel jem , ze to nepreziju a sepsal i zavet .
CS rozhlas mi nepodekoval take ani slovem , nicmene na tu tehdejsi dobu dnes pohlizim diametralne jinak a ten komunismus v Praze po valce bylo to nejhezci obdobi v mem zivote, neb jsme k sobe meli blizko a spojoval nas odpor k tem komunistickym blbinam a byli jsme strasne skromni .
A po srpnu 68 to bylo ve srovnani s Gaza Streifen , Ukrajine etc . v ex post nahledu jako v raji !
Po me illegalni emigraci pred 50 lety jsem si nad postel v Bremerhaven vyvesil obrovskou CSR vlajku a pri ceskoslovenske hymne jsme brecel.
Dnes ve mne ta stejna vlajka i hymna vyvolava spise nauseu a hymna i vlajka Nemecka , jehoz jsem uz 50 let obcanem mne nechava zcela bez jakychkoli emoci .
Moje CSR uz neexistuje a v tomto Cesku bych pod zemi ani hnit nechtel, to spise kdekoli na svete na kupce hnoje.
Nicmene nesouhlasim s Vami v nahledu na Husaka - ten si musel prozit 11 let muceni v komunistickem zalari od r. 50 do r. 61 , coz ho poznamenalo vic nez Havla , ktery tam stravil dohromady "jen" asi 4 roky.
Ja jsem v te dobe byl stejne jako 99,9% mych tehdejsich spoluobcanu zbabely konformista a na komouse zavile nadaval jen na lekarskem pokoji "mezi svymi" coz byli tehdy skoro vsichni..
Pavel Koutný
to nevymyslíš - tá Mádlova otrasná amatérska politická kravina, ktorú nám ako vianočný prezent naservíroval Telekom, je v užšom výbere na Oskara
film Vlny môže oceniť len ten, kto to nezažil
ja som celkom vážne zháňal 21. augusta flintu
chcel som, ako vlastenec, strieľať Rusov
na šťastie ma všetci nimródi v dedine odmietli
aj rovesníci boli posratí
isto by som to neprežil
a potom nám Slovensko po komunistickom aparátčikovi Dubčekovi, ktorý mal komunizmus v krvi a ktorý nás zblbnul a opantal kecmi o demokratickom socializme, naservírovalo onakvejších gaunerov
Husáka a Biľaka
https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/jiri-madl-los-angeles-pozary-oscar-cena-udileni-vlny-situace-pocasi.A250109_152316_show_aktual_ikro
film Vlny môže oceniť len ten, kto to nezažil
ja som celkom vážne zháňal 21. augusta flintu
chcel som, ako vlastenec, strieľať Rusov
na šťastie ma všetci nimródi v dedine odmietli
aj rovesníci boli posratí
isto by som to neprežil
a potom nám Slovensko po komunistickom aparátčikovi Dubčekovi, ktorý mal komunizmus v krvi a ktorý nás zblbnul a opantal kecmi o demokratickom socializme, naservírovalo onakvejších gaunerov
Husáka a Biľaka
https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/jiri-madl-los-angeles-pozary-oscar-cena-udileni-vlny-situace-pocasi.A250109_152316_show_aktual_ikro
Pavel Mikel
Zdravím pana Mertlíka.
Oceňuji aktuální Zrcátko, hezky jsem se pobavil. A chci mu sdělit, že mě jeho rady oslovily, všechno takto budu dělat. Hned bude do konce roku Líp! 😅👋🏻🫶🏻.
Pane Mertlík hodně zdraví a štěstí po celý rok 2025 přeji. 🍀💪🏻🙏🏻
Oceňuji aktuální Zrcátko, hezky jsem se pobavil. A chci mu sdělit, že mě jeho rady oslovily, všechno takto budu dělat. Hned bude do konce roku Líp! 😅👋🏻🫶🏻.
Pane Mertlík hodně zdraví a štěstí po celý rok 2025 přeji. 🍀💪🏻🙏🏻
Jan Macharacek
Perfektní,vtipné,přesné. Ty rady jsou též dobré,řídím se jimi už přes sedmdesát let.
MUDr Prag 66 Thomas Cerny
...vsechno ma svuj konec.
Mlc umiracku mlc, ten smutek ja uz znam.
Polibek,kapesnik,sirena , lodni zvonec,
tri , ctyri usmevy a potom zustat sam....
Mlc umiracku mlc, ten smutek ja uz znam.
Polibek,kapesnik,sirena , lodni zvonec,
tri , ctyri usmevy a potom zustat sam....
Frank51482
Jasně, i brusič má svůj konec, stejně jako plátek Reflex. Je ovšem otázkou, komu se bude po Mertlíkovi stýskat a komu po Reflexu? A zajímavá je ta poslední "rada", která klidně může platit i na autora a jeho soukmenovce z redakce. Ale i na každého z nás. A já dodám 11. radu. "Pařez zůstane pařezem a vůl volem".
kosmos kosmos
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
@kosmos kosmos Jo jo ..kdo jinému jámu kope....sám do ní po špinavé hubě spadne...
Hyhyhy
Hyhyhy
kosmos kosmos
Irena Charvátová
Jste vždycky supr, ale tento příspěvek mám cukání dát si někde na zeď do rámečku! Trefný i vtipný.
@Irena Charvátová Nenáročnost neomlouvá...dobré ráno...😂
kosmos kosmos
epr3
Já bych si vsadil na konec Reflexu, který se na horizontu rýsuje. Po něm se bude stýskat jen málo komu.
@epr3 Když zanikne, svět se kvůli tomu nezboři. Ale mně to bude líto.
kosmos kosmos
@kosmos kosmos A kde mám ty pracovní boty vzít? Sám tu pořád dokola píšeš, že sedím doma na "dáfkách" 😂. Tak si to trochu srovnej v té své duté kedlubně, ať se ti tam nedělá taková ozvěna 😂.
Saša Krach
Ješte že jsou mezi námi velikáni...A poradí...Více takových Mertliků. A bude u nás pro někoho ráj. Nebo dostanou vysoké funkce....a😂😂😂😂😂😂😂😛
našinec
Za předchozích pravicových vlád začala oligarchie, dnes dostává finální podporu. Blbost podporovatelů současné vládní koalice je věčná. Naprostý souhlas s Mertlíkem. Možná si vzpomněl na svého bývalého zaměstnavatele.
Miroslav Rys
Pavel Nyklíček
Všechno má svůj konec stejně jako starý muž Andrej Babiš.
Na podzim nám končí matryrium s někým, koho jsme vlastně nikdy nepotřebovali.
Budou to pro chudáka posledni volby na základě kterých slavnostně předá žezlo dalšimu oslanci Havličkovi a sám velký guru odejde za svoji ženou a dětmi bo samota po večerech tíží a Havlíček premierování zvládne , včetně dalších několika ministerstev.
Za vším hledej ženu a tak v 70 letech dostal od Moniké vybrat.
Vybral Moniké a já mu za to dávám palec nahoru 👍
Na podzim nám končí matryrium s někým, koho jsme vlastně nikdy nepotřebovali.
Budou to pro chudáka posledni volby na základě kterých slavnostně předá žezlo dalšimu oslanci Havličkovi a sám velký guru odejde za svoji ženou a dětmi bo samota po večerech tíží a Havlíček premierování zvládne , včetně dalších několika ministerstev.
Za vším hledej ženu a tak v 70 letech dostal od Moniké vybrat.
Vybral Moniké a já mu za to dávám palec nahoru 👍