Akty X

Zpět na článek

Jiskření mezi námi: Zde jsou nejlepší snímky prosincových Aktů X. Který se vám líbí nejvíc?

3 komentáře

Jiří Románek
Soutěže se každý měsíc rád účastním, ale přiznám se, že začínám být z výsledků trochu rozpačitý, protože pravidelně bývá ve vítězných snímcích zhruba třetina i víc fotek, které se vůbec nevztahují k tématu a tentokrát jsem se rozhodl to sem napsat, protože při pohledu na vítězný snímek, ačkoliv moc hezký a zajímavý a nechci se v žádném případě autora dotknout, v něm nevidím ani náznak jiskření. Připadá mi, že je vlastně jedno, co do soutěže pošlu. A to nepíšu z pocitu nějaké ublíženosti, protože má fotka se taky umístila v top 10, jenom by mě zajímal klíč, podle kterého jsou fotky vybírány, když téma je vlastně až druhořadé.
Pavel R
@Jiří Románek - Fotografie bude vždy hodnocena subjektivně nějakým průměrem z několika subjektivních pohledů porotců a vlastně neexistuje univerzální návod, jak mít dokonalou fotografii pro oslovení všech (zažité zlaté řezy jsou k ničemu, když na fotografii není emoce).
Co se týče vítězného snímku, tak přesně splňuje zadání, kde přímo redakce uváděla, že to můžou být nějaké prskavky, ale i "napětí mezi lidmi", což přesně je podtrženo i názvem fotografie. Ano, i tato odpověď je můj subjektivní pohled. Dobré světlo přeji.
Jiří Románek
@Pavel R Děkuji za odpověď, Pavle. Samozřejmě beru jiskření z různých pohledů, ale na té fotce to prostě nejiskří (eroticky, napětím, čímkoliv), a to ani podle názvu fotografie Ale co člověk, to názor. Fotka je to každopádně povedená a líbí se mi, jen by se hodila jinam.