Komentáře
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeŠlachta přes palubu. Motoristé následují Okamuru a Konečnou a zrušili koalici s Přísahou
31 komentářů
Frank51482
0
Tak je jasné, že jít do holportu s bývalým fízlem se asi nikomu nechce.
Uživatel_5494496
Jako volič Motoristů do EP bych to komentátorovi vysvětlil, škoda, že to při své profesi nechápe. EP řeší ve vztahu k nám úplně jiné problémy (vlastně neřeší, jenom se jim občas zabývá, občas se zabývá problémy, které sám vytváří nebo je vytváří EK). V této rovině je názorová shoda s Přísahou na migraci, Green Dealu a dalších otázkách bez problémů. Turek svou práci dělá dobře a nepřekvapuje mě, že se při hlasování častěji shoduje s Konečnou než s kandidátem Spolu Niedermayerem, že, Sašo.
Pokud jde o volby do PS, je situace odlišná. Moulové novináři píší o Okamurovi jako o krajní pravici, ale jejich ekonomický program rozhodně pravicový není, to stejné platí pro Přísahu. Pokud se udělá protikoaliční slepenec ze všech opozičních stran, jak k tomu mnozí nabádají, aby hlasy znovu nepropadly, vláda s takový subjektem s programem Antispolu by dopadla hůř než vláda koalice Antibabiš.
O program Motoristů se bát netřeba, myslím, že bude včas. Volby ukáží, nechme to na voličích. Pokud jde o povolební spolupráci, já bych uvítal ještě před vznikem Motoristů vládu ODS a ANO, ale zákopy jsou příliš hluboké, příliš mnoho bylo investováno proti tomu na obou stranách. Pokud vyhraje ANO a Motoristé se do PS dostanou, rozhodně je lepší koalice ANO a Motoristů než ANO a Stačilo, případně jiných levicových subjektů.
Hrubě se mi nelíbí snaha současné koalice v čele s ODS účastnit se politické soutěže a zároveň se pasovat do role rozhodčích - my jsem demokraté, ostatní jsou populisté se sklonem k autoritářství a ohrožením demokracie, zavedou nás k Putinovi. Babiš nemá kšefty v Rusku, ale i na západ od nás.
Pokud jde o volby do PS, je situace odlišná. Moulové novináři píší o Okamurovi jako o krajní pravici, ale jejich ekonomický program rozhodně pravicový není, to stejné platí pro Přísahu. Pokud se udělá protikoaliční slepenec ze všech opozičních stran, jak k tomu mnozí nabádají, aby hlasy znovu nepropadly, vláda s takový subjektem s programem Antispolu by dopadla hůř než vláda koalice Antibabiš.
O program Motoristů se bát netřeba, myslím, že bude včas. Volby ukáží, nechme to na voličích. Pokud jde o povolební spolupráci, já bych uvítal ještě před vznikem Motoristů vládu ODS a ANO, ale zákopy jsou příliš hluboké, příliš mnoho bylo investováno proti tomu na obou stranách. Pokud vyhraje ANO a Motoristé se do PS dostanou, rozhodně je lepší koalice ANO a Motoristů než ANO a Stačilo, případně jiných levicových subjektů.
Hrubě se mi nelíbí snaha současné koalice v čele s ODS účastnit se politické soutěže a zároveň se pasovat do role rozhodčích - my jsem demokraté, ostatní jsou populisté se sklonem k autoritářství a ohrožením demokracie, zavedou nás k Putinovi. Babiš nemá kšefty v Rusku, ale i na západ od nás.
kosmos kosmos
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Uživatel_5734171
Ono je to jednoduché, jak facka. Na opoziční scéně se odehrává něco, co by se dalo nazvat casting na koaličního partnera. Ten casting organizuje ANO a účastníci se ho ochotně účastní. Burešovi je JEDNO, kdo vyhraje, potřebuje přisypat na hromádku nějakých 20 mandátů. Tedy jednu stranu s výsledkem kolem 8 %, nebo dvě s výsledkem kolem 6%. Burešovi je jedno, jestli to budou komunisté, komerční nacionalisté, nebo Klausovi Motoristé. A opravdu se jedná o Klausovu stranu, nenechme se ošálit. Předseda Macinka, kterého neznají ani potenciální voliči Motoristů, je dlouholetý mluvčí Institutu Václava Klause, ten vztah je podobný, jako byl mezi Zemanem a Ovčáčkem.
Takže dejme na stůl fakta:
1. Kvórum pro vstup do sněmovny je 5%, pro dvojčlennou koalici 7%.
2. Všechny opoziční strany "loví" v jednom rybníce. Spojuje je to, že nechtějí stávající vládní strany, ale ani jedna nepůjde do rizika vyššího kvóra. Volební koalice je vyloučená.
3. Všechny tyto strany jsou postaveny na JEDNOM člověku, Komunisté (Stačilo) je Konečná, Přísaha je Šlachta, Motoristé je Turek (ten ani není členem strany)))), SPD je Okamura. Ta personální bída je strašidelná. Kdyby udělali průzkum mezi voliči těchto stran, zda znají někoho dalšího, než lídra, byla by to komedie k popukání.
4. Všechny tyto strany se pohybují v rozpětí 4-8%, nikdo nemá jistý vstup do sněmovny, před volbami bude mezi nimi probíhat nelítostný boj. Možná větší, než proti vládě.
A teď to podstatné. Ten, co vyhraje casting a dostane se do sněmovny, nemá nic jistého. Bureš je použije jako beranidlo, jako výhružku, aby donutil ODS k palácovému převratu a koalici sestavil s nimi. To je Burešův plán A. Tím si jsem jist...Vznik koalice ANO bez Babiše a ODS bez Fialy je pro mě pořád favorit. A dojde-li k tomu, vyrazím na stará kolena do ulic. Oposmlouvu II by tato země už nerozdýchala...
Takže dejme na stůl fakta:
1. Kvórum pro vstup do sněmovny je 5%, pro dvojčlennou koalici 7%.
2. Všechny opoziční strany "loví" v jednom rybníce. Spojuje je to, že nechtějí stávající vládní strany, ale ani jedna nepůjde do rizika vyššího kvóra. Volební koalice je vyloučená.
3. Všechny tyto strany jsou postaveny na JEDNOM člověku, Komunisté (Stačilo) je Konečná, Přísaha je Šlachta, Motoristé je Turek (ten ani není členem strany)))), SPD je Okamura. Ta personální bída je strašidelná. Kdyby udělali průzkum mezi voliči těchto stran, zda znají někoho dalšího, než lídra, byla by to komedie k popukání.
4. Všechny tyto strany se pohybují v rozpětí 4-8%, nikdo nemá jistý vstup do sněmovny, před volbami bude mezi nimi probíhat nelítostný boj. Možná větší, než proti vládě.
A teď to podstatné. Ten, co vyhraje casting a dostane se do sněmovny, nemá nic jistého. Bureš je použije jako beranidlo, jako výhružku, aby donutil ODS k palácovému převratu a koalici sestavil s nimi. To je Burešův plán A. Tím si jsem jist...Vznik koalice ANO bez Babiše a ODS bez Fialy je pro mě pořád favorit. A dojde-li k tomu, vyrazím na stará kolena do ulic. Oposmlouvu II by tato země už nerozdýchala...
Alois Rudý
Koalice jsou pouze pro slabošské a neschopné😉😉
Uživatel_5499426
Do voleb ještě zbývá několik měsíců a situace na politické scéně, kromě významného postavení ANO2011, se může hodně změnit. Tématem rozhodně bude česká a evropská ekonomika a životní úroveň občanů. Snižování konkurenceschopnosti českých firem, zvyšování nezaměstnanosti, problémy s vysokými cenami energií a potravin, nedostupné bydlení atd. jsou témata, na nichž si nejen současná vláda, ale i ANO2011 vylámaly zuby. Prostě pravice nepůjde prosazovat spravedlivější daňovou a penzijní refromu, nepůjde po krku zahraničním firmám, energetickým či finančním institucím, nebude podporovat kvalitu a dostupnost veřejných služeb pro všechny a jiná levicová témata. Ano, setrvačnost pravicové politiky ještě na podzim vydží, ale následující čtyři roky vlády pod kuratelou A.Babiše nakonec ukáže, jakou politiku toto hnutí prosaztuje. Podobně Motoristé jsou Klausovou pravicovou stranou, Přžísaha se snaží být béčkem hnutrí ANO2011 a Stačilo ! postačí návrat komunistů do poslanecké sněmovny. Zjevně to platí i rpo SPD, které nehodlá riskovat nezvolení v rámci koalice s PRO a Trikolorou. Proto se možná bude opakovat rok 2021, kdy ve volbách propadlo téměř milion hlasů.A to by byla chyba, která může ohrozit budoucí demokratický vývoj v České republice.
Juchin
🤣🤣🤣🤣🤣 to snad není pravda..... Hňup se spojí s hňupem a požerou se navzájem, to je jak v blbým filmu. Dobře jim tak, zmizí v propadlišti dějin jako podobní pošuci před nimi.
Alois Rudý
Jsem rád, že STRANA je zde zpět pro všechny slušné lidi, kteří mají rádi pořádek a pohodu života.😎
Michal Kelner
Další dobrá zpráva. Tihle dezoláti se naštěstí nejsou schopni mezi sebou domluvit.
@Michal Kelner
Oni by se možná i domluvili, ale do kvóra 7 % nepůjdou. Navíc by chtěli být všichni náčelníci...))) A co je klíčové, Motoristé jsou Klaus a Klaus nesnáší Šlachtu a Šlachta Klause. Macinkovi by to bylo jedno, to je šašek bez názoru, Turkovi by to bylo také jedno, ten je splachovací. Ale Šlachta je bengoš...
Oni by se možná i domluvili, ale do kvóra 7 % nepůjdou. Navíc by chtěli být všichni náčelníci...))) A co je klíčové, Motoristé jsou Klaus a Klaus nesnáší Šlachtu a Šlachta Klause. Macinkovi by to bylo jedno, to je šašek bez názoru, Turkovi by to bylo také jedno, ten je splachovací. Ale Šlachta je bengoš...
@Uživatel_5734171 Macinka, Šlachta, Rajchl - to jsou jen loutky, které si někdo moc hezky vodí. Vůbec bych se nedivil, kdyby za vším stál prozápadní demokrat. Několikamilionová investice se vyplatí, protože tyhle propadlé hlasy ve volbách by jinak dostala prokremelská chlamydie Katka nebo Pitomio.
kosmos kosmos
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Pavel Nyklíček
Žádné volby v ČR nedopadly tak jak ukazovaly preference 3/4 roku před volbami!
Žádné a vždy to byl šok a zklamání.
A že jich bylo.
Žádné a vždy to byl šok a zklamání.
A že jich bylo.
Michal Bednárek
Ani jednu z těchto entit nemá smysl volit. Všichni stejně skončí v propadlišti dějin. Jsou to nesystémové sdružení, které nemají racionální a srozumitelný program. Možná jen komouši, ale s těmi bychom dopadli jak na Slovensku.
@Michal Bednárek Krom komunistů má smysl volit kohokoli z těchto entit. Určitě 1000 x lepší než prolhaná a válečná a neschopná vláda česko-ukrajinského premiéra Fialy-Nutely. Mimochodem myslím že i některé strany a hnutí této válečné vlády taky skončí v propadlišti dějin. Třeba TOP 09 nebo Piráti ! No a pokud se Konečná opět vrátí do sněmovny bude to hlavně vinou této vlády !
@Richard Šebesta
Něco mi to připomíná. Velké nadšení a očekáván. A pak strmý pád dolů. Motoristi nemají NIC, co by mohli nabídnout. Spalovací motory jsou fakt málo. Absolutně nekomunikují program.
Něco mi to připomíná. Velké nadšení a očekáván. A pak strmý pád dolů. Motoristi nemají NIC, co by mohli nabídnout. Spalovací motory jsou fakt málo. Absolutně nekomunikují program.
@Richard Šebesta
Tak Bureše - Rohlíka/Koblihu určitě né. Podobnost čistě náhodná s Ficem? Omyl.Tenhle slovenský ganster je ochotný potopit vlastní rodinu pro svůj vlastní interes. Co tak teprve voliči.
Tak Bureše - Rohlíka/Koblihu určitě né. Podobnost čistě náhodná s Ficem? Omyl.Tenhle slovenský ganster je ochotný potopit vlastní rodinu pro svůj vlastní interes. Co tak teprve voliči.