Zprávy

Zpět na článek

Petice k osmdesátinám Jiřího Suchého, legendy divadla Semafor

14 komentářů

atreides
ale nemohu se zbavit dojmu že je pan Suchý zbytečně glorifikován. podle mne je to jen příjemný v podstatě kabaretní "umělec"
muhlhaus
Co se týče glorifikace, zaslouží si ji bezpochyby za to, co dělal během 60. let, zvláště na jejich počátku. Ale už od let 70. to byl Suchý spíš legendou z nějaké dávné minulosti, a tak pochybuju, že jeho písně - až na několik opravdu možná nesmrtelných evergreenů - budou něco říkat současné nebo budoucí mládeži.
atreides
Sem napište váš vzkaz!
rkkk
U mě si to podělal, jakmile se začal angažovat v té kampani proti spravedlivému rozdělování dotací na vstupenky do divadel v Praze.
enemabagjones
kterou zde Reflex předvádí. Ano, vím, že písničky pana Suchého existují, ale ve srovnání s mou oblíbenou vážnou hudbou 20. stol. vyznívají poněkud - promiňte - přiblble. Klidně mi vynadejte, odsuďte mne, ale já prostě, coby hudební "hledač, pátrač, nacházeč" se nemohu spokojit s něčím tak "lidičkovským". Snad neexistuje žádná povinnost, že se mi musí písně pana Suchého líbit, ač mi to tak někdy připadá. Přesto přeji vše nejlepší k narozeninám, a redakci Reflexu méně úlisnosti a vlezdozadkovství.
atreides
Sem napište váš vzkaz!
maravesan
Uživatel_223380
Obě mé děti, jsou děti své generace se vším, co to přináší, ale obě rovněž oblibují písničky S+Š a další. Dokonce i některé starší. Rozhodně nebylo nutné je k tomu přitáhnout za uši. Mají zřejmě pocit, že i v minulosti vzniko něco, co se dá, jak říká pan Weriech "číst i dnes".
blesk_atd.
Je to totiž ten samý pan Suchý, který nedávno odsoudil bulvární válku proti lékařům, kterou ve formě podobné petice inicioval zrovna Reflex s podpisy většiny své redakce plus Julínka, Macka a dalších nevěrohodných osob.
von.rammstein
ovšem to nebyla žádná válka proti lékařům, ale snaha dát najevo, že vyděračství je nemravnost.