Komentáře

Zpět na článek

Fiala: Více peněz na obranu a revidujme Green Deal. Ano, ale musí to udělat celá EU, jinak skončíme špatně

42 komentářů

kosmos kosmos
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
epr3
@kosmos kosmos A co jako, moravskej vylízanej burane? Dávám sem linky mnohem obsažnějších článků, než jsou ty od pisálků z Reflexu. Co je na tom špatně? Kdo má zájem, přečte si a třeba vyhodnotí, kdo neumí číst a už vůbec uvažovat, jako ty, ten jenom blbě kecá.
kosmos kosmos
Jozef Kolek
@kosmos kosmos be bile! zase?!
Lior Chaos
To, že skončíte celá pěti, dnes už čtyřdemolice je naprosto jasné. Včera bylo pozdě.
Celý projev byl asi takto:

Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála… patláma, patláma, patláma a žbrluch! – Chm!
Milan Cech
je to přesně naopak vy nekoneční hlupci!!!!! http­s://me­dium­.sez­nam.cz­/cla­nek/mi­lan-cech-chytra-horakyne-petr-fiala-124424
Uživatel_5577504
Jáma lálicha, paprťála, patláma, patláma, žbruch!

Toto nám chtělo brněnské Neumínic sdělit. A chce na to naše prachy!
Saša Krach
Já si dovedu představit jak to asi bude...Nejdříve postaví padesát tisíc bytů...u toho dodají cihly a beton na atomovou elektrárnu a postaví přehradu....a navýší si platy. A pak koupí armádě na zimu spodky, teplé.
Ota Blažek
Jak jsem zjistil při Fialově vystoupení v Moravské zemské kni*** k výstavě o samizdatu, on je brilantní řečník. Proto nechápu, proč jeho premiérská vystoupení jsou tak zoufale šedivá a nezáživná...
Ota Blažek
Jsou dvě možnosti: Buďto odevzdat více rozhodování do Bruselu - to je však při kvalitě osazenstva vedení EU děsivé. Anebo naopak rozvázat státy EU na způsob bývalého EHS. Vedení jednotlivých států by byla zodpovědnější a efektivnější a vcelku by posílilo nejen ekonomiku, ale též evropskou část NATO. To je názor např. i Lukáše Kovandy, člena Národní ekonomické rady vlády...
našinec
@Ota Blažek Sice Nemyslím si, že v ČR by došlo ke zlepšení. Možná spíše naopak.
Dušan Trnka
Lenže EÚ už tie problémy má a to dávno ! A ako sa hovorí, keď prestanú do bordelu chodiť zákazníci, nestačí vymeniť nábytok, treba vymeniť zamestnankyne. Tí, čo tento " bordel " v EÚ spôsobili ho nedokážu opraviť ...
Saša Krach
Že... vezmu vám prachy to vím.
Jak a kde vám vezmu prachy ... nevím.😝😂😛...
Co vím..budu stavět byty..😂
Zoro Mstitel
Skončíme ? Milej Péťo , to již jsme skončili ...
našinec
Za SSSR bylo Česko na odpis v případě války, dnes za EU je to obdobné.
kosmos kosmos
Dušan Trnka
@kosmos kosmos Zrejme nepoznáš históriu ! K jadrovej vojne sme mali veľakrát len malý okamžik ...
kosmos kosmos
našinec
K čemu nám v minulosti byla silná armáda? Možná v letech 1918 - 19. Chyba není v množství peněz, ale v jejich využití. EU dává na zbrojení 6x více než RF, ale 3,5x méně než USA. EU dávala na zbrojení dokonce o něco více než třeba Čína.
Zoro Mstitel
@našinec Jedině Husité tady válčili ...
našinec
@Zoro Mstitel Férově musím uznat, že v letech 1918 - 1919 legionáři porazili intervenční polskou armádu a armádu Maďarské republiky RAD, které napadly nově vzniklé ČSR.
Uživatel_5577504
Dělá to ten debil výborně. Každý den někoho na***. Skvělá předvolební strategie.

Není hezké, že si vládní vlastizrádci na sebe schválili paragraf "činnost ve prospěch cizí moci"? To nevymyslíš!
Richard Šebesta
@Uživatel_5577504 300 % souhlas.
Richard Šebesta
Panebože, člověk nemusí být žádný lumen což já osobně nejsem ale je jasné že EU prostě nefunguje a fungovat nebude dokud nenastane celková reforma.
Už jsem psal mnohokrát EU je takové větší R-U. Proč R-U krachlo ? Protože tam žilo mnoho národů a ty byly nuceny přijímat diktát z centra někdy ze dvou.
Ono by zřejmě krachlo dříve nebo později i bez 1.války. EU měla být postavena na koncepci společně výhodného obchodování a dost. Žádný diktát Bruselu a vměšování do vnitřních záležitosti. Jednota zejména v zahraniční politice nebude u tolika národů nikdy. Jedině že by jí Brusel nadiktoval, ale to za prvé není demokratické a za druhé by to nemělo dlouhého trvání. Nesouhlasím zásadně s autorem v tom že Rusko se nezastaví a půjde dál na západ.To je nesmysl. Rusko k tomu nemá důvod ani vojenské kapacity. Rusko má jaderné zbraně ale Francie a VB jako členové NATO taky. To se bavíme o situaci když se USA na Evropu vykašle.Pokud nakonec spolupráce mezi USA a evropskou části NATO bude pokračovat dál tak pak už to je dvojnásobný nesmysl.Je to takové komunistické bu bu jako za totáče jak nás soudruzi strašili, že nás NATO napadne. Mohu-li vyjádřit svůj názor k EU je NEREFORMOVATELNÁ !
kosmos kosmos
Richard Šebesta
@kosmos kosmos Jo a budeš žrát hřebiky a na operaci budeš čekat 10 roků nebo možná ne, spíše tě dříve odvezou na krchov
kosmos kosmos
epr3
@kosmos kosmos Z čeho ty ubožáku, jsi rád, že se aspoň občas nažereš. Tady v jednom kuse blouzníš z hladu.
Uživatel_5577504
@kosmos kosmos
Děj 100%. Ze svého!
kosmos kosmos
Petr Falta
Dokud bude v čele Ursula,nic se nezmění.Jsou to jen kecy.
Bořivoj Zelený
@Petr Falta Koho jsme si my Evropané do Bruselu zvolili, toho tam máme. Škoda plakat.
epr3
Tak to udělal Fialenko objev. Tohle by mu řekl poslední blbec v hospodě už před deseti lety.
Richard Šebesta
@epr3 To je přesné a na to študoval ten nutelák vysokou školu a dnes dělá premiéra.On je to taky vidět. Nejhorší vláda po listopadu 89. To je Fialovo vysvědčení.
Jarek Musial
Co to jako mělo být za projev? Tak jsem se těšil, že bude zase dělat zajíčka, bouchat pěstičkou nebo aspoň vyhlásí válku a o ono nic!😄
Asatin
Ono vzdy platilo postarej se o sve bezpeci sam a nespolehej na druhe.Kdyz kacer donald otocil americkou politiku o 180 stupnu proti pulce sveta,tak snad kazdeho napadne,ze ty jeho nazory a jednani je podle prani putlera.A to je docela presne.Jak ptohlasil byvaly agent KGB,zeTramp byl v roce 1987 naverbovan,jako agent pro putlera.Zatim vsechny skutecnosti jednani kacera donalda tomu nasvedcuji.
bella.
šašek !!!!!!!!!!!!! 👎
lug70
To Fiala za předsednictví ČR v EU bez řečí schválil bruselský balíček "ekologických" nesmyslů Green dealu, FIT for 55, co stojí za veškerými problémy. A teď vyzývá k revizi? Mohl tehdy v Bruselu bouchnout do stolu a neudělal to, jen tupě na všechno kýval. Prostě anální alpinista a zbabělec na entou. Takový Orbán hned deklaroval, že se těmi nesmysly řídit nebude.
Uživatel_5734171
1. Pokud se má změnit směřování EU (Green Deal a další agendy), je třeba na tom SPOLUPRACOVAT. Místo toho je tu několik let iracionální boj, kdo za to víc může. Je třeba aby pozice i opozice vytvořila silný a jednotný hlas. A je třeba vytvářet názorové koalice v Evropě. Půlka zemí má jádro, je třeba vytvořit silnou jadernou lobby. Něco jako evropskou energetickou koncepci.
2. Stejně se musí postupovat i v obraně. Počítejme s tím, že USA opustí NATO. Osobně to vidím 50 na 50. Je třeba se na tohle připravit. Evropa má některé silné armády (Polsko, Británie, Nizozemí, Francie, Itálie), je třeba vybudovat novou architekturu bezpečnosti a přestat se spoléhat na USA. A my se do toho musíme aktivně zapojit.

Kdybych já měl něco udělat hned, tak bych zrušil emisní povolenky a nahradil je spotřební daní na energie. Jako je to u nafty a u benzínu. Čisté zdroje nulová sazba, "špinavé" zdroje vysoká, ale únosná sazba. Rychlé na nějakou reakci, snadno kontrolovatelné, snadno inkasovatelné. A s nějakým rozpětím, aby mohly reagovat jednotlivé státy. Emisní povolenky jsou systémově špatně a především velká část výnosu končí u spekulantů. Stala se z nich jakási alternativní měna. Na tomhle by mohla být v EU široká shoda, i když je mi jasné, že proti bude silná spekulatská lobby.
Saša Krach
@Uživatel_5734171 No už si svlékl kabát...jaký nasadiíš....😂😂😂😂😂
Uživatel_5734171
@Saša Krach
Hlupáku, tohle já zde píši od okamžiku, kdy jsem sem přišel, já svůj názor měnit nemusím...
Alois Rudý
Ano Fialo, skončíte špatně.😎