Komentáře

Zpět na článek

Proč nás víc fascinují novodobí tyrani (Hitler, Stalin) než ti z dávné historie (Napoleon, Caesar)?

27 komentářů

lucka.s
Myslím, že nazvání tazatele ignorantem je zcela přehnané. Vy sám byste se měl napřed naučit český pravopis. A rozhodně zajímavá je rada ohledně "proklikávání se" cz wikipedií, popř. en wikipedií. Opravdu myslíte, že tyto zdroje jsou seriózní pro studium daného tématu (resp. jakéhokoliv tématu)?
Přeji pěkný den.
michal102
Mluvíte o vzdělání a genialitě vojevůdců, zdá se mi i s obdivem, jako by to byli jemní a ušlechtilí lidé. Ve skutečnosti pro jejich osobní ambice, nenasytnost, touhu po moci.. zemřeli a trpěli tisíce lidí, kteří se ničím neprovinili. Vedli výbojné války, jejihž účelem bylo přivlastnit si cizí území s jejich bohatstvím, bez ohledu na zlo které to způsobí. Zdá se vám to opravdu tak ušlechtilé a obdivuhodné?
michal102
Domníváte se, že toto bylo hlavním motivem útočení aspoň jediného ze zmíněných "hrdinů" ?
michal102
Vidím, že se na právo, spravedlnost, lidskost i utočnou válku, udíváme každý jinak.
vavrjan
Psát o porovnáních těchto vůdců je stejně blbé jako psát o velkých činech našich dnešních politiků. Prostě blábol. Ale okurková sezóna není a je mnoho námětů o čem psát.
von.rammstein
to je myšleno nás obecně.
atreides
jsem přesvědčen že pro některé národy může být i "poroba" vysvobozením a záchranou před sebezničením. i toto z dějin přece známe.))))
atreides
tak fiml jsem bohudík neviděl, a o tom že by Alexandr byl nějaká stvůra žádné dobové prameny nemluví. trošičkuhlouběji nastudovat toto téma by Vám jistě prospělo.
okuk
Pods*** byla ale stejná. Pouze prostředky byly jiné, ale zda byly tak lidumilné jak píšete, o tom chybí objektivní svědectví.
okuk
Přesně to jsme přece zažili na vlastní kůži. Mně se to nelíbilo. Vám ano?