Komentáře

Zpět na článek

Když už k nám dorazila úchylná psí móda, mohly by dorazit i psí toalety

13 komentářů

nohanoha
je to absolutně vy maštěný
infected1988
Pro svou fenku mám 2 bundy. A řekla bych, že relativně stylové, ale o to nejde. Abych věci uvedla na pravou míru. Mám fenku whippeta (pro neznalé upřesním, že se jedná o chrta). A vzhledem k tomu, že tito psi nemají skoro vůbec žádný podkožní tuk, navíc jsou (konkrétně whippeti) krátkosrstí a jako všichni chrti jsou celkem dost hubení, je taková zimní bunda nezbytná. U chrtů je toto prostě standardem který Vám zdůrazní každý majitel a chovatel chrtů obecně. Nicméně, souhlasím, že všelijaké "módní" vestičky, topy, nedejbože sukýnky a jiné "nezbytnosti pro ostatní, normální plemena mi přijdou jako nějaký chovatelský fetiš nebo co... Takže ne všichni pejskaři jsou nutně úchyláci, ačkoliv těch poslední dobou značně přibývá
nohanoha
si vylízaná
truksajda
přesně tak, dělám se svými psy agility, a když máme trénink v -10°C, rozehřejí se během, a pak v chladu čekají, dokud opět nepřijdou na řadu, může jim to způsobit dost značné potíže. V zásadě bez ohledu na plemeno, pokud se skutečně nejedná o psy z boudy či kotců, či extrémně osrstěné jedince (jeden z naší smečky to skutečně nepotřebuje), o starých psech ani nemluvím. Na druhou stranu, v tomto článku (jehož smysl jsem příliš nepochopila, jako je tomu ostatně v e-reflexu celkem často poslední dobou) se asi hovoří o těch zbytečných oblečkách, kdy má jorkšír v létě tylovou sukýnku a kšiltovku. To je pak ale opravdu věc k ničemu.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
jendai
Ano, zařiďme ohrádky, abychom vyřešili problém s psími exkrementy. Vážně si myslíte, že to bude fungovat? Kdo je už jednou takový hovado, že po psovi neuklidí, tak to nebude dělat ani s ohrádkami. Naopak to zkomplikuje život normálnímu vlastníkovi psa, který bere psí exkrement jako svoji zodpovědnost. Čili slavná ohrádka bude stát prachy, ale řešení nikde. Spíš by měl být přísnější dohled na dodržování vyhlášky a nebo extrémní řešení - zákaz psů ve městě, když už si to pejskaři neuvědomí sami. Ale je třeba si uvědomit, že válející se hovínka po ulici nejsou ani tak důsledkem přítomnosti psa, ale důsledkem prasat, která ty psy vlastní. (Aby si někdo nemyslel, že jsem předpojatý, mám psa a pečlivě po něm uklízím - v noci si svítím baterkou). To máte jako s náhubky: každý pes v dopravním prostředku musí mít náhubek. A proč? No protože spousta psů má tak nezodpovědné majitele, že je zkrátka nebezpečný pro okolí. Takový pitbull, pokud je špatně vychovaný, vám (potažmo dítěti) ublíží s náhubkem nebo bez něj. Psům, kterým se vychování a socializace dostalo, se pak stává to, co mě posledně ve vlaku - sedím se psem sám v kupé 3,5hodiny a průvodčí mě prudí, ať mu dám náhubek - nepřišel jsem na jediný rozumný důvod.
panna
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
yodocq
Co má tohle dělat s Prahou plnou psích houen?Projděte se třeba Lipovou (P 2),a počítejte...
A vsadím se,že to lidské tam prostě nenajdete.
zatoulanej.pes
V létě mi s.rou mouchy na okna. Pozavírat do ohrádek!
nohanoha
to co nazýváte psi jeou zdeformované a retardované formy púvodního zvířete