Zprávy
Zpět na článek
ANKETA: Zdaněním za lepší zdraví. Souhlasíte se zavedením hranolkové daně?
14 komentářů
loolee
0
Bez ohledu na daň - tak jen pro ty, co tu argumentují levnými rohlíky a drahými celozrnnými. Ono těch celozrnných tolik nesníte, totéž platí i ve více případech. Protože prostě zasytí dříve a na delší dobu. Ale my holt musíme mít plný košíky, co?
Přejít do diskuze
whocares
Stát nám už chce lézt do baráků, teď do talířů a za chvíli i na hajzl a do postele! Jděte do rekta pane Holec!
zuzkaz
Dnes jsem si přečetla zmíněný článek.Rozhodně si nemyslím, že je to dobrá cesta. O hranolkové dani slyším poprvé, ale....možná mi někde uniká pointa. Copak výsledkem bude zlevnění zdravého a bio jídla? Nemyslím si...kam to vede? Jedině k tomu, že zase bude hlouběji do kapsy. Myslím si, že mnoho lidí šahá po nezdravější variantě právě kvůli penězům. Viz moje zkušenosti na koleji. Tukový rohlík za 2,-Kč nebo vícezrný za 7,-Kč? Navíc k čemu bude, když se zdraží nezdravé potraviny, když vynalézavý člověk si dokáže ze zdravého udělat svíčkovou nebo žampiony obalit ve strouhance a strčit do friťáku????Ok...bude dražší fritovací olej, ale to povede jen k tomu, že ho nebudou tak často měnit. Navíc si myslím, že jestli se chce člověk "užrat" k smrti, tak je to jeho volba. Na co by měl stát suplovat roli rodičů? To je můj názor a proto dani
trent
Z principu ano, ale nezdravé jídlo se dá udělat i z jablka a celozrnné housky. Budou i tyto zatíženy vyšší daňovou sazbou?
suchyptak
dnes jsem vám přidal číslo na přístupu, což mne mrzí, ale je to bod co je proti vám, levicovému časopisu a málo kdo si to uvědomuje!
aheri
Pan Bendl je přece proti, takže jestli jste proti taky (jak to tak vypadá), tak se navážejte do pana Holce a ne pana Bendla (když už se tedy do někoho navážet musíte)... Btw: Jaké jsou důležitější věci než zdraví?
seydelman
Proboha vždyt´je to jen další způsob jak z lidí tahat peníze. To by nám vláda mohla za chvíli i zdanit vzduch který dýcháme na území České republiky. Je přece na svobodné vůli lidí, jak se budou stravovat a každý rozumný člověk přeci pozná když už mu něco škodí natolik že to naruší běh jeho života. I většina kuřáků alespoň omezí kouření když je to s nimi nahnuté (tím myslím po zdravotní stránce). Ti kdo jsou na takovéhle ,,nezdravé" stravování zvyklí své návyky stejně většinou nezmění, jen budou mít hlouběji do kapsy a větší vztek. Nemůžu si pomoct ale všechny tyhle novely, zákony, nařízení nebo jak to ti rozumbradové tam nahoře zrovna nazývají, mi čím dál víc připomínají diktaturu.